לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-08-2008, 20:30
  MooCow MooCow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי yossi144 שמתחילה ב "יהייה לך קשה מאוד עד בלתי..."

קודם כל תודה על התגובה.

שכן בדק לי ומצא שהסיבה שקיבלתי דברים יחסית לא מדהימים (והסיבה שהעיפו אותי יחסית מוקדם משחקים וחבצלות) היא חוסר מוטיבציה (למשל בצו ראשון). הייתי מועמד למספר מסלולים של אלקטרוניקה. הייתי מעדיף להתמיין לאיסוף ומחקר מודיעיני, אבל אין לי בעיה עם מסלולים אחרים.
אחרי שהודחתי התחלתי לחשוב ועכשיו יש לי המון מוטיבציה לשרת במודיעין- הבנתי שהתרומה שם לא פחותה מכל מקום אחר שאני יכול להגיע אליו ושיש שם אחלה חבר'ה.

אני באמת חושב שבהינתן ההזדמנות הייתי יכול להתקבל למודיעין על מסלוליו ולהצליח בהם. זלזלתי לגמרי במבחנים של מסלולי אלקטרוניקה ועברתי שני מבחנים ושני ראיונות. אבל העלתי את הפרופיל שלי והתיעדוף שלי ירד.

אתה אומר שהיה ואני מתגייס למקום אחר אין שום דרך להכנס למודיעין? אפילו לקבל מבחנים של מודיעין?

מישו יודע לגבי השאלה הראשונה?

בתודה מראש,
MooCow
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-08-2008, 22:45
  yossi144 yossi144 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MooCow שמתחילה ב "קודם כל תודה על התגובה. שכן..."

השכן מזיין בשכל, ברגע שמגיעים למיונים בודקים אותך לפי היכולת שלך. הקב"א שלך זה מרכיב סינון ראשוני ולא יותר מזה.

"איסוף ומחקר מודיעיני" זה פחות או יותר הדבר הכי כללי בעולם. אם יש לך פרופיל קרבי אז כן, התעדוף שלך יורד... קשה לי להאמין שתוכל להיות עח"מ או מפענח.

ברגע שתתגייס - איך בדיוק אתה מצפה לעבור למודיעין? נניח שתקבל קורס מש"ק שלישות. פתאום אחרי זה, כשהצבא חושב שהכי מתאים מבחינת מערך כוח האדם שלו שתהייה מש"ק שלישות - תבקש לעבור למודיעין והופס! תעבור וישקיעו בך את כל הזמן והכסף מחדש? גם אם תצא לקצונה לא תגיע למודיעין כי קמ"ן זה שונה מקצין רגיל והוא צריך ניסיון בחיל. אתה יכול לנסות להתקבל לקורס טיס, להגיע עד דרגת אלוף ואז להיות ראש אמ"ן, כמו עמוס ידלין... באופן כללי מי שבחיל זה או מי שתותח (כאמור - שחקים/חבצלות וכו') או מי שאין לו פרופיל קרבי...

המודיעין לא ישלח לך סתם מיונים כי אתה "מוכשר" (שוב, אלא אם כן יש לך פרופיל קרבי, אחרת יכולים למצוא לך הרבה תפקידים, אולי במקמנ"ר). אם לא עברת את המיונים לשחקים/חבצלות ולא קיבלת מיונים למקומות מעניינים אחרים אז תותח על אתה כנראה לא. יכול להיות שתוכל להיות די טוב ואולי יותר טוב מהרבה אנשים שנמצאים שם אבל מכיוון שיש לך פרופיל קרבי התעדוף יורד. אין לך איזה תחביב מיוחד או משהו - פשוט שכח מזה ותתגייס לקרבי. הסיכוי שלך להגיע למודיעין נמוך. לזיין להם את השכל לא יכול להזיק - תבקש טר"צ ערבית, מפענח תצ"אות או אני לא יודע מה. אבל ת'כלס זה לא כזה מציאה גדולה. כולה מודיעין. אתה בורג במערכת, לא תתחיל לעשות הערכות מצב ולדעת הכל על הגרעין האירנאני
ישן 14-08-2008, 12:32
  MooCow MooCow אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי yossi144 שמתחילה ב "השכן מזיין בשכל, ברגע שמגיעים..."

הוא לא טען שהקב"א שלי דפוקה, הוא טען שבצו ראשון ובטפסים הראתי מעט מידי מוטיבציה למודיעין ויותר מידי מוטיבציה לקרבי. לא עשיתי את השלב הראשון של מבחנים לשחקים אבל מהכרות עם בערך 30 אנשים שעברו אותו וממעבר מבחנים דומים (מבדקי קצונה למיניהם למשל) אני מבטיח לך שהייתי עובר אותו וכנראה חלק לא מבוטל מהשלבים אחריו. שחקים זה לא כזה קשה (בלי לזלזל חלילה).

מה שאתה אומר על מעבר נכון לגבי מכל מקום לכל מקום. אני אתן לך דוגמא יותר ממוקדת- עם חבר שלי בקורס טייס יש מישהו שסיים קורס חובלים. כלומר הצבא זורק את כל הכסף שהשקיעו בו כחובל (שזה הרבה יותר ממש"ק שלישות) ומשקיע בו הרבה מאוד כסף עוד פעם (והוא לא הראשון. במחזור האחרון שסיים קורס טייס היה עוד חובל ואני יודע לפחות על עוד אחד).

טייס לצערי כבר לא ילך. עברתי הכל בירפ"א ב', שניה לפני שנתנו לי זימון לגיבוש נפלתי בבדיקות ראיה ><

שמע, מה שאתה אומר לגבי להיות בורג נכון לגבי כל מקום. אתה מתגייס לגולני אתה גם כולה בורג- אתה לא הולך להתחיל להסתובב עם סכין בין השיניים ולחסל את נסראללה. פשוט להיות בורג במודיעין נראה לי יותר מעניין מלהיות בורג במקומות אחרים.

טוב, אני מבין שהסיכויים להתקבל למודיעין לא מזהירים. לא בוכים על חלב שנשפך. תודה על העזרה.
ישן 14-08-2008, 19:14

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי MooCow שמתחילה ב "הוא לא טען שהקב"א שלי דפוקה,..."

הקב"א שלך זה רק מרכיב סינון אוטומטי למיונים. לא יתנו למאבחנת פסיכוטכנית להחליט מי יגיע לשחקים, בטח שלא אחרי שהם עברו את המבחנים הראשוניים, בטח ובטח לא בגלל שהם הראו מוטיבציה לקרבי ולא למודיעין בצו ראשון... מוזר מאוד שאתה משווה את המבחנים האלה למבדק"ים שהם בדיחה. שחקים זה 8 שעות של מבחנים אכזריים ברמת הקושי שלהם ונחשבים לקשים יותר מתלפיות. למסלולים הטכנולוגיים בשחקים מגיעים רק אנשים אינטלגנטיים בצורה בלתי רגילה (נניח, אנשים שסיימו תואר במהלך הלימודים שלהם כבר), למסלולי המחקר מגיעים אנשים מאוד מוכשרים. אם אתה מזלזל כנראה שאין לך מושג במה מדובר. בכל מקרה למודיעין לפעמים ממיינים אנשים ע"פ יכולות מאוד ספיציפיות - יכול שגם בנאדם שהוא פחות חכם באופן כללי יצליח הרבה יותר בתפקיד ספיציפי.

קורס טיס וחובלים זה שונה. טיס דוחה הכל - אם אתה מתאים להיות טיס, לא אכפת לצבא לזרוק עליך כמה כסף שהם רוצים. אותו דבר לגבי מעבר מג'ובניק ללוחם. אבל למה שהצבא ייתן לך לעבור תפקיד עם טופס 55 בלי שתהייה לזה סיבה מוצדקת? (ת"ש, בריאותי, מעבר ליחידה *התנדבותית*) אתה ממש חי בסרט.
ישן 14-08-2008, 21:16
  MooCow MooCow אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי yossi144 שמתחילה ב "הקב"א שלך זה רק מרכיב סינון..."

באתר של חיל המודיעין כתוב במפורש שהם רוצים רק מלש"בים עם מוטיבציה גבוהה. בטפסים שנשלחו אלי היו שאלות על מוטיבציה ובגלל שהייתי דביל כתבתי שאין לי המון מוטיבציה לשחקים

אני יכול לדבר באוויר אבל אני אקח מקרה קונקרטי- ידידה שלי אחלה בנאדם, אבל היא לא מבריקה. לעיתים נדירות אני עובר יותר משלושה משפטים בלי לפרש מילה או להסביר משמעות של משו. אי אפשר לראות סרט בלי שהיא תאבד את הקו של העלילה כמה פעמים. וזה לא שהיא תותחית על במשהו ספציפי (היא לא רואה תבניות חוזרות בכל מקום או משהו). אותה ידידה עברה את המבחנים עד השלב האחרון. יש לי עוד דוגמאות כאלה אבל אני מקווה שהרעיון מובן. מהצלבה של מספר לא מבוטל של מקורות לדעתי המבחנים סבירים, גם אם צריך לשמור על ריכוז כמה שעות (עם הפסקות). גם המבחנים לתלפיות הם לא מאוד קשים, הקושי הוא התחרות (לפחות בשלב הראשון). השוותי למבדק"ים מבחינת הרעיון- לפי מה שהבנתי שחקים עורכים מבחנים דומים למבדקי קצונה. במחשבה לאחור זו דוגמא דבילית כי אלה מבחנים פתוחים שלא מעידים על קושי. ואני שוב מדגיש- אני לא מזלזל באנשים שבשחקים (למרות שאני מכיר כמה שהולכים לשם שהם לא "תותחי על" כמו שהגדרת ובאופן כללי אנשים די חרא), אמרתי שממה שהבנתי המבחנים לא מאוד קשים.

אתה מדבר כאילו אמרתי "מחר אני עובר למודיעין!". באתי ושאלתי האם זה אפשרי ונתתי דוגמא שנראתה לי דומה (לשניהם יש יוקרה ותקציב וזכות לבחור את המועמדים שלהם תוך חסימה של אחרים), למה זה אומר שאני חי בסרט? זאת המטרה של פורום- שלאנשים שלא מבינים במשהו יהיה מקום לשאול שאלות.

עבדול תודה על התשובה.
ישן 14-08-2008, 22:09

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי MooCow שמתחילה ב "באתר של חיל המודיעין כתוב..."

לכתוב שאין לך מוטיבציה לשחקים באמת לא נשמע חכם במיוחד. זה מה שסינן אותך, לא מה שאמרת בצו ראשון (בצו ראשון, אגב, לומר שאתה רוצה קרבי זה הדבר הכי טוב שאפשר להגיד).

המבחנים של שחקים לא דומים למבחנים של קצונה בכלל. בשחקים ממיינים אותך לכמה מסלולים שונים מאוד אחד מהשני ולכן המבחנים שהם עורכים הם בתחומים שונים, מן הסתם חלק קשים יותר וחלק פחות. יש שם שאלון אקטואליה שגם בנאדם שקורא כל יום באדיקות את כל העיתונים הגדולים בארץ לא יצליח לענות בהכרח על יותר מ-30% ממנו (מי שר הפנים המצרי?), שאלון זוועה שלי אישית בתור מישהו שהולך לו במתמטיקה/פיזיקה כמעט בלי להתאמץ לא הצלחתי יותר מ-2 בעיות בו, ועוד. המשך המיונים הם גם על עבודת צוות ואישיות אז לך תדע. להשוות בכל מקרה למבדק"ים העלובים שכל קצין לוגיסטיקה וחימוש עובר זאת בדיחה.

אתה חי בסרט משתי סיבות: האחת שאתה עושה אידיאליזציה למודיעין. יש מיעוט מאוד קטן שעושה משהו מעניין (אבל לא בהכרח ממש מרתק), מתוכם כמובן גם אלה שעוסקים בתפקידים טכנולוגיים. הרוב הגדול עוסק בעבודה איסופית שחורה, ולא חסרים אנשים עם תפקיד פקידותי שפשוט יש לו זיקה למודיעין. הסיבה השנייה היא לגבי איך עובד כוח האדם בצה"ל. באמת לא מופרך לחשוב שאפשר לעבור למודיעין במהלך השירות, אבל עדיין - אי אפשר. לפי איזה קריטריונים בדיוק אמורים לקבל אותך?

ואל תדאג, אין צורך להיות שבוז. גם אני הייתי ככה והסתכלתי על אנשים שהם פחות מוכשרים ממני שהתקבלו לתפקידים טובים. תחשוב על זה ככה - אם אנשים כאלה עושים את התפקידים האלה, אולי זה באמת לא מציאה גדולה. וזה באמת לא. תתפלא, אבל יש אפילו תפקידים במודיעין שהם ממש משעממים. משחקים תצא עם כישורים מגניבים וזה בטח יהייה משהו ויוצא דופן לעשות בזמן השירות שלך אבל להיות בגולני זה לא פחות טוב וגם לא חותמים קבע. אם מחקר מודיעיני זה משהו שממש בוער בנפשך אז אתה יכול לנסות להתקבל לגופים האזרחיים שעוסקים בזה אחרי השירות הצבאי שלך, או לעבור כקצין אחרי שתעשה כמה תפקידים אחרים..

עריכה: אפשר להגיע להיות עח"מ פיקודי במהלך השירות שלך, שזה תפקיד די טוב. אבל זה רק אם ירד לך הפרופיל או משהו ויהייה לך הרבה מזל עם קצין מיון. יש מצב לקבל גם פענוח למרות שזה דורש מיונים קדם צבאיים. בכל מקרה, אלה תפקידים שגם בהם תספור את החודשים ולא איזו פנינה אינטלקטואלית שתצטער כל חייך שהפסדת

נערך לאחרונה ע"י yossi144 בתאריך 14-08-2008 בשעה 22:12.
ישן 15-08-2008, 03:59
  MooCow MooCow אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי yossi144 שמתחילה ב "לכתוב שאין לך מוטיבציה לשחקים..."

התכוונתי לשלב מבחנים ספציפי שמאוד מזכיר מבדקי קצונה. אולי זה סתם שם שהסתובב שם (אף פעם לא יצאתי לקצונה אני לא יודע) אבל זה מאוד הזכיר את המבחנים של מכון קינן שפי שעובר כל מי שמתמיין לעתודה (שיהיה בסופו של דבר קצין)- צייר עץ, צייר ילד, כתוב סיפור על תמונה (ילד שמסתכל על כינור, בחור מטפס על חבל) וכו'... גם מי שהיה שם אמר "וואי זה כמו בשחקים".

אם אתה מעיד שאתה טוב בפיזיקה ומתמטיקה ולא הלך לך בשאלון ניתן להניח שלרוב האנשים קשה בשאלון ולכן עובר מי שעונה על 65% ולא מי שעונה על 58%. אותו דבר באקטואליה. הרמה של המבחנים היא לא מה שמשפיע על הקבלה, זו התחרות (עד איזהשהו מינימום אני מניח).

מתי עשיתי אידיאליזציה? אני מניח שיש תפקידים משעממים במודיעין כמו שיש בכל מקום. אמרתי שאני רוצה לנסות להתקבל כי חבל לי לעוף ממשהו שיכול להיות שהייתי נהנה ממנו והייתי יכול להצליח ולתרום בו רק כי הייתי דביל כשמילאתי את השאלון. אכן לא הייתה לי הבנה של כח האדם בצה"ל- אף פעם לא הייתי חייל. שמעתי שאפשר לעבור מיחידה ליחידה ומחיל לחיל ורציתי לדעת אם זה תקף גם למודיעין.

אני לא שבוז. במקרה הכי "גרוע" שבו אני לא אתקבל לשום דבר ממוין אני אלך לקרבי רגיל ואעשה את השירות שלי הכי טוב שאני יכול. היה ואני אפצע או משהו אולי אני אנסה מודיעין. יאללה יהיה טוב.

תודה על התגובות,
MooCow
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:39

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר