לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-08-2008, 01:07
  משתמש זכר -TsAcHi - -TsAcHi - אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
אחלה תפקיד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי YoniIL שמתחילה ב "סמב"צ באוגדת איו"ש..איך זה נשמע?"

ת"ש טוב אך הרבה אחריות על הכתפיים.

למשל לפני כמה ימים בבא"ח אחד הסמב"צים נתן אישור כניסה לכוח X לעשות סיור בשטח אש X

בזמן שבאותו הזמן בשטח אש זה הייתה הרטבה של נ"ט של כח אחר ובמזל כוח X שנכנס נכנס מהכיוון

השני ושם לב לכך ובכך במזל נמנע דו"צ . לסמב"צ נעשה תחקיר שבסופו הוחלט שייקבל ריתוק.

הסמב"צ לא היה ערני מספיק בקשר למתרחש בשטחי אש ולא הלך לפי הנהלים המקובלים ועל כך נענש.

בקיצור הרבה אחריות והרבה כובד ראש בתפקיד זה.יש נטייה ללגלג על סמב"צים בגלל הישיבה כל היום

בחמ"ל והתנאים הטובים אך הלגלגנים למינהם לא יודעים עם כמה אחריות

אנחנו מתמודדים כל יום ועל כך שאני לא אגזים שאומר שחיים של חיילים מונחים על הכתפיים שלנו.

נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 24-08-2008 בשעה 01:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-08-2008, 19:41
  הפילדמרשל הפילדמרשל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי YoniIL שמתחילה ב "סמב"צ באוגדת איו"ש..איך זה נשמע?"

יתרון - כל היום בסביבה נוחה תחת מזגן (חורף/קיץ), אין מדי ב', אין זיעה, אין שפשפת וכו'. מי שמשרת בבסיס גדול אז לא צריך ללכת חצי שעה לחדר אוכל כי בד"כ יש משיכות מרוכזות. תפקיד נוח כי בד"כ נמצאים בקשר עם המפקדים (תכלית התפקיד זה לקשר בין השטח לקודקודים) ולאט לאט מפתחים יחסים עם הקודקודים שסולחים לך על מעידות קטנות פה ושם. תפקיד שבו יש לך שליטה על מה שאתה עושה ופחות אי וודאות (תגלה שזה חשוב בצבא...). מי שרגיל להיות "ילד מחשבים" ייקלט טוב בתפקיד... אווירה של מבצעיות!

חיסרון- לא טוב להיפראקטיביים וקלסטרופוביים, קריטי האנשים סביבך - החמ"ל הופך להיות ביתך, ובד"כ בזמן החופשי נמצאים בו לארח חברה לחבר'ה שבמשמרת. העבודה תלויה סד"כ - כמות ואורך משמרות בשבוע ויציאות. יכול להיות יתרון אבל גם חסירון, והכי חשוב- משתנה עם הזמן.. תלוי בחמ"ל (בסיס וגם איזה חמ"ל בבסיס) - יש חמ"לים מונפצים, ויש חמ"לים שבאמת מלווים מבצעים גדולים כמעט לאורך כל השבוע. נהוג שזה תפקיד לבנות כי צריך יכולת קשב להרבה דברים במקביל (כמו לדבר בשלוש טלפונים שונים ולכתוב במחשב...).

"הכשלון האמיתי הוא לא לנסות"

ואני בכלל שואל: נוב' 06 - מתי נקבל כבוד?

ישן 27-08-2008, 22:49
  משתמש זכר -TsAcHi - -TsAcHi - אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
מה?
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Benor2005 שמתחילה ב "אני חושב שהוא התכוון לחמ"לים..."

זה אולי כל מה שאתה בתור טירון בבא"ח ידעת שהחמ"ל עושה מהעמדה שלך אך זה לא כל מה שהוא עושה.

אני בתור סמב"צ בבא"ח בקשר רציף עם העמדות , מתאם שטחי אש , מטוחים , מקפיץ כיתות כוננות לארוע

של שב"חים או שריפות (וכבר קרא שהקפצתי כיתת כוננות וחפ"ק מ"פ לעבר כמה שב"חים שניסו לגנוב תרמילים

מהמטוחים ועצרנו אותם לחזקת המשטרה. שגם במקרה התגלתה אצלהם סכין קומנדו משהו..)

פינויים רפואים , השכמות למג"ד סמג"ד חח , דיווח עומסי חום לכוחות , מניעת אובדן חיי אדם

בכך שאני מפקח על השטחי אש כל עת ומונע כניסות של כוחות לשטח בזמן הרטבה וכו' , מבצע חדלים ,

מתאם הנחתות מסוקים וכו' וכו' וכו' וכו'

ובאמת שאין סוף למה שאנו עושים ותאמין לי בלי החמ"ל הבא"ח לא היה שורד לרגע.

אז נכון החמ"ל בבא"ח אולי לא מנהל מבצע של דובדבן בקסבה של שכם כמו בחמ"ל מבצעי אך מכאן

ולומר שכל מה שאנחנו עושים מסתכם ב"נשמע היטב"?!

נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 27-08-2008 בשעה 22:59.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:36

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר