09-08-2008, 20:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.06.08
|
|
|
קורס חובלים
היי,
הסיפור שלי הוא כזה.
אני לא חובב ים או משהו, בקושי הולך לשם למען האמת.
לקורס טייס אני לא יכול לנסות להתקבל למרות שאני מגיל מאוד צעיר חולם על זה ומאוד מעורב בכל נושא התעופה ובפרוייקט מסויים עם אלעל, עקב מספר גבוה במשקפיים.
אני רוצה לתרום למדינה, ולעשות שירות משמעותי. אחד הרצונות הוא להיות קצין ובאמת להתנסות בפיקוד, אני גם רוצה שהשירות יועיל לי ואפיק ממנו את המירב.
מה שמכניס את קורס חובלים לתמונה, קראתי המון על הקורס, ועשה לי המון חשק להיות שם.
מקצוע, קצין, תואר (...שקר כלשהו). מאוד מדבר אליי.
בכל זאת רציתי לשתף אתכם בגלל שכמו שאמרתי אני לא טיפוס של ים.
אני מניח שאוכל להתרגל ואוהב את הים מאוד בסופו של דבר. אבל אני חושב שיש לי איזשהי פוביה ממים, אין סיבה נראית לעין אבל הייתי לפני מספר ימים בנמל בתל אביב בלילה, כמובן שההרגשה מאוד נעימה, בריזה וריח של ים, אבל חשבתי על כך שאצטרך להיות בתוך בחושך בתוך המים (בין אם בס"ג ובין אם שחייה), וזה קצת מפחיד אותי.
השאלה היא האם באמת עושים את כל הדברים האלה כמו לשחות או להיות על ס"ג באמצע הלילה במרחק כמה קילומטרים בים וייתכן שבמז"א לא כ"כ סימפטי?
כל העניין של ההכשרה וההפלגות לאורך חופי הארץ שמדובר עליהם, מרתיעים אותי.
עוד משהו שמעניין אותי, האם בסופו של דבר לחובל יש את הכלים לשרוד בים למשל אם הוא ננטש בלב ים? מה בעצם החובלים לומדים בכל השלב הבסיסי? שהוא סך הכל להיזרק למים העמוקים ולא ללמוד את המערכת נשק או איך להפעיל את המזגן והמקלחת בסטי"לים החדישים...
אגב, באילו בגדים מתבצעות ההפלגות האימונים וההפלגות המסכמות בס"גים? עם מדי ב' ונעליים צבאיות? או שיש איזשהו ביגוד מיוחד ופחות מעיק כשהוא נרטב?
תודה ושבוע טוב.
|