לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-08-2008, 20:01
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
קורס חובלים

היי,
הסיפור שלי הוא כזה.
אני לא חובב ים או משהו, בקושי הולך לשם למען האמת.
לקורס טייס אני לא יכול לנסות להתקבל למרות שאני מגיל מאוד צעיר חולם על זה ומאוד מעורב בכל נושא התעופה ובפרוייקט מסויים עם אלעל, עקב מספר גבוה במשקפיים.
אני רוצה לתרום למדינה, ולעשות שירות משמעותי. אחד הרצונות הוא להיות קצין ובאמת להתנסות בפיקוד, אני גם רוצה שהשירות יועיל לי ואפיק ממנו את המירב.
מה שמכניס את קורס חובלים לתמונה, קראתי המון על הקורס, ועשה לי המון חשק להיות שם.
מקצוע, קצין, תואר (...שקר כלשהו). מאוד מדבר אליי.

בכל זאת רציתי לשתף אתכם בגלל שכמו שאמרתי אני לא טיפוס של ים.
אני מניח שאוכל להתרגל ואוהב את הים מאוד בסופו של דבר. אבל אני חושב שיש לי איזשהי פוביה ממים, אין סיבה נראית לעין אבל הייתי לפני מספר ימים בנמל בתל אביב בלילה, כמובן שההרגשה מאוד נעימה, בריזה וריח של ים, אבל חשבתי על כך שאצטרך להיות בתוך בחושך בתוך המים (בין אם בס"ג ובין אם שחייה), וזה קצת מפחיד אותי.

השאלה היא האם באמת עושים את כל הדברים האלה כמו לשחות או להיות על ס"ג באמצע הלילה במרחק כמה קילומטרים בים וייתכן שבמז"א לא כ"כ סימפטי?
כל העניין של ההכשרה וההפלגות לאורך חופי הארץ שמדובר עליהם, מרתיעים אותי.
עוד משהו שמעניין אותי, האם בסופו של דבר לחובל יש את הכלים לשרוד בים למשל אם הוא ננטש בלב ים? מה בעצם החובלים לומדים בכל השלב הבסיסי? שהוא סך הכל להיזרק למים העמוקים ולא ללמוד את המערכת נשק או איך להפעיל את המזגן והמקלחת בסטי"לים החדישים...

אגב, באילו בגדים מתבצעות ההפלגות האימונים וההפלגות המסכמות בס"גים? עם מדי ב' ונעליים צבאיות? או שיש איזשהו ביגוד מיוחד ופחות מעיק כשהוא נרטב?

תודה ושבוע טוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-08-2008, 11:04
  talr88 talr88 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.08.08
עזרה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "קורס חובלים"

תשמע אני רוצה לומר דבר בנאלי לחלוטין.................מי שלא מנסה לא יודע.

קורס חובלים הוא קורס מאוד יוקרתי ומאתגר......יש שם רמות פיקודיות שאין לדעתי באף מקום אחר בצבא(להפוך סטיל שלם לגוף מאוחד הפועל ביחד).........
אני חושב שאם יש לך אפשרות שווה לך לנסות, מקסימום תסיים מה כבר יכול להיות.
האמת היא שברגע שתגיע לגיבוש אתה תדע בערך איך אתה מסתדר עם מים(נותנים לך טעימה קטנה מאוד מהים).

לגבי השלב הבסיסי ההכשרה היא ימית בסיסית המשותפת לכל המגמות אין נגיעה לגבי כלים גדולים לומדים מפרשיות אחר כך סדרת מפעיל ס"ג ואחר כך סדרת מפקד ס"ג,ישנה הפלגה מסכמת של החומר במשך 3 ימים בים,לגבי ההפלגות מתבצעות עם מדי ב,מקבלים גם חליפות שומרות מקור אך האם משתמשים בהן אני לא יכול לומר....
ישן 29-08-2008, 17:22
צלמית המשתמש של אסיף13
  משתמש זכר אסיף13 אסיף13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "קורס חובלים"

אם אתה עולה לי"א אז אני ממליץ לך להרשם לגדנ"ע חובלים , זה יתן לך מושג על הדברים האלה ויתן לך 4 ימים לשאול כל שאלה שרק תרצה את החובלים במילואים ואת הצוערים שעושים ברגע זה את מה שאתה שואל לגביו .

אני הייתי שם (בגדנ"ע) לפני 15 יום , מאוד נהנתי , מאוד השכלתי בכל הקשור לתפקיד החובל ואני יגיד לך את האמת , בהתחלה שהגעתי לגדנ"ע וראיתי איך הולך הקורס ירד לי מאוד ממנו .
אבל אז הבנתי בעצם איזה תפקיד איכותי זה (וגם התרשמתי מהצעורים שם - פשוט גברים אחד אחד אין דברים כאלה) ואחרי שעשיתי עם עצמי חשבון נפש בקשר לקורס חזר לי הרבה רעל

אני בעקרון חולה על הים , אני נמצא בו כל השנה גם בחורף וגם בסערות (גולש) מגיל 6 בערך ככה שאני לא מבין את החששות שיש לך .
אבל אני יכול להגיד לך בביטחון שהחששות שיש לך הם חששות של חוסר ידע .
נכון הים יכול להיות מפחיד , אבל ברגע שאתה יודע מה אתה עושה אז אין הרבה הבדל בין להיות בים בצהריים של יום קיץ עם החברים לבין להיות לבד בלילה בלב ים .

חוץ מיזה אתה על סירת גומי עם מכשיר קשר ככה שמה כבר יכול לקרות לך ? תאמין לי ששומרים עליך טוב טוב .
ואני לא רואה סיבה שאתה תשחה בלב ים בלילה , אתה הרי חובל לא צוללן של השייטת , התפקיד שלך הוא להיות על סירה ולא במים .

אתה רק קופץ למים בשביל לעשות פיפי וגם זה רק בהתחלה , אחרי זה לומדים להשתין מהסירה.
וההפלגות הם עם המדי ב' ונעלים מיוחדות למים .
לי זה לא ממש הפריע להיות עם המדים רטובים , אבל היו ילדים שזה עשה להם שפשפות ממש , זה עניין של הרגל .

רק מה שאני לא מבין זה מה עושים בחורף , בתור אחד שיודע כמה קר להיות בחורף במים ושאני גולש עם חליפה ממש מחממת .
אני לא מבין איך מפליגים רטובים בחורף שהרוח דופקת לך על החזה ולא מקבלים דלקות ריאות חמורה ?
כנראה לובשים חליפות מתחת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:04

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר