לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-09-2008, 12:50
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
הגזענות חוצה גבולות: רוב המותקפים באפריקה הינם שחורים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "אלימות בבתי"ח: אנשי צוות אשכנזים מותקפים יותר"

ורוב עובדי הצבור הזוכים לגידופים בסין הינם ממוצא אסייאתי.

מדהים... כלל לא מדהים כי YNET מחטטים בנבכי הצהבת הזו.
בקישור לקישור תחת הכותרת' המחקר המלא' מופיעה אותה כותרת צעקנית חסרת חוט שדרה מדעי ולא טבלאות נתונים, פילוח אוכלוסיה מלא וכו'.

לא צויין פילוח יחסי מה שמעמיד בספק את המוטו של כותרת ידיעות. לא צויין אם עובדים מותקפים יותר מיחסם החלקי באוכלסיית העובדים. לא צוינו דרכי ההגדרה של 'אשכנזים' / 'ותיקים' וכו'.

רוב העובדים שהותקפו הינם אשכנזים - יתכן ומאחר ורוב העובדים הינם אשכנזים [ובודאי אם כוללים את כח העזר והמאבטחים או מצרפים את הקווקז לאשכנז]. רוב העימותים התרחשו במשמרת ערב מאחר ובמשמרת זו היחס הנמוך יותר בין מספר פניות למספר אנשי צוות וכו'.

שפירא הוא כמובן גורם אובייקטיבי ולו בשל העובדה כי ביה"ח אסותא אינו מתחרה בשום אופן לבתי החולים הצבוריים בהם 'הופכים שולחן'.

בקיצור - הייתי מציע לYNET להתמקד יותר בסקרים המצביעים על צניחת דרוג עיתונם הצהבהב מאשר בסכסוך בין חלקי העם.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 05-09-2008 בשעה 12:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-09-2008, 22:43
  yosiqwer yosiqwer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "אלימות בבתי"ח: אנשי צוות אשכנזים מותקפים יותר"

כמי שאכל על בשרו רשלנות רפואית קשה, שבעקבותיה עבר כמה ניתוחים, רשלנות שגרמה לבעיות
נזק ובעיות נפשיות, סבל בל יתואר לאורך שנים, אישית לא היה איכפת לי לראות את אותו רופא
שעשה זאת מותקף ע"י מישהו. לא רק שנדפקתי קשות, זכיתי ליחס מזוויע והכחשות נמרצות כנגד מה
שבוצע נגדי - מן הסתם כדי למנוע כל מחשבה על תביעה על ידי..

כל פעם שאני שומע על התקפות צוותים רפואים אני ממש לא מזיל דמעה, אני יודע שזה לא שחור
לבן, יש רופאים נורמלים העושים את העבודה על הצד הטוב, ופגשתי כאלה, ויש רופאים מזוויעים שלא
רוצים בכלל להקשיב לבעיות מהן אתה סובל, שאין לך מושג למה נמצאים במערכת שאמורה לעבוד
על פי סינון שאמור להבטיח שרק האנשים הטובים ביותר הראויים ביותר למקצוע שתולה אחריות כל
כך גדולה על הכפתיים. פה אין שום סינון שכזה, ושלא יגידו לי ש6 שנים של לימודים הם סינון, כי אותם 6
שנים הם רק הבסיס של המקצוע כך שאין שום סינון פה, וכל מקרה של אלימות נגד רופאים רק
תורמת להבנה שרפואה זה לא צחוק וצריך אנשים מתאימים, ע"י סינון אמיתי, ולא מעניין לי תישבן
אם כמה מהם מרוויחים גרושים, זה לא מצדיק שום יחס רשלני וחובבני, ביחוד אצל הכירורגים
שבזכותם הרוב של הרשלנות מתרחש, מרוויח גרושים אל תעבוד בעבודה הזו, לך תהיה רופא
משפחה 100 אלף לחודש במכבי ולאומית.. במרפאה הכירורגית הספציפית שהייתי בה מתייחסים
לאנשים כמספרים במקום כבני אדם, וכשמגיעה הרשלנות זה ממש לא מפליא !

נערך לאחרונה ע"י yosiqwer בתאריך 06-09-2008 בשעה 22:46.
ישן 06-09-2008, 23:37
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
צודק
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי yosiqwer שמתחילה ב "כמי שאכל על בשרו רשלנות..."

מטומטם היום מי שבוחר להיות רופא - סביר להניח שאדם שיכול להתקבל לבית ספר לרפואה (ולשלם שכר לימוד) יכול בהחלט ללמוד ראיית חשבון, הנדסת מחשבים או מנהל עסקים, לעשות פי 3 כסף, והכי חשוב: לא להיות צריך להיות חשוף לישראלי המכוער...

אמא שלי, בטיפשותה, ביזבזה כ 35 שנים מחייה (כירורגית) בשחיקה עם הפציינט הישראלי: חבל מאוד על הזמן שבוזבז ועל כל אותם עשרות פעמים שנאלצה להתמודד עם אנשים כמוך. איפושהו כשאני קורא את מה שאתה כותב, למרות שאיני אדם מאמין, יש בי אושר מסויים על כך שנדפקתה לא בפוקס, אלא ע"י איזו השגחה עליונה. אני רק מקווה שכואב לך יותר ויותר כל יום יום.

לפחות אני למדתי את הלקח ובשום אופן איני מוכן לעבוד בעבודה שרובה הוא מתן שירות לישראלי הקנטרן, העצלן וצר האופקים: ישראלי כמוך. חבל שאשלם מס אמת ועוד אהיה לביזוי בפי אנשים שאין להם את היכולת לתת משהו מעצמם: רק לקחת ולבכות (ואלה תמיד תוקפי הרופאים).

ישן 07-09-2008, 00:54

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "צודק"

אם ציפית שאביע סימפתיה כלפי אמך, אז שכח מזה.. סבתא שלי מצד האבא היתה רופאת משפחה ברוסיה ובארץ, מה הקשר בדיוק? רוצה תחרות? אין בעיה, אביא לך עכשיו עוד קרוב משפחה ברפואה שישים את אמא שלך בכיס הקטן.. ונחזור לאמא שלך, בעיה שלה שבחרה במקצוע שלא ראוי לה אם סבלה בו, אם יש רופא שלא מחבב את מקצועו לא אמור לעבוד בו שכן יכול להביע זאת ביחס שלו כלפי מטופלים ורשלנות רפואית שתגרום למטופלים סבל מיותר לגמרי, כפי שאמרתי ואני יודע כי עברתי זאת, יש רופאים טובים, נתקלתי בהם, עושים מה שיכולים על הצד הטוב, ויש רופאים ממש גרועים, בנוסף לרשלנות שאותה ביצעו הם באים בתגובה "אמנם הרסתי לך תחיים אבל מי אתה שתאשים אותי?" ואז כשאתה מברר כמה יעלה לתבוע אתה מגלה שזה סיפור לעשירים בלבד, ובנוסף התביעה לא תתקן את הבעיה בכלל כי כסף לא קונה את אותה בריאות שהיתה לך לפני הרשלנות. לבני אדם לא מתייחסים כמספרים, עשית טעות - תודה בכך, קח אחריות ותשלם על כך כמה שצריך למרות ששום דבר שתשלם לא יגיע בקו אחד ברמת הנזק שעשית לאותו אדם. את המקרים הפיזיים עם רופאים שקרו ללא סיבת רשלנות רפואית אני לא מצדיק, את המקרים הפיזים הקלים (לא דקירת סכין) שקרו כתוצאה מרשלנות כלפי אותו מטופל לא אכפת לי מהם (למרות שאני אף פעם לא ביצעתי זאת למרות שפגעו בי מטיפול פשוט לכאורה שהפך לסיוט) לא משו אישי כלפי אותם רופאים, אלא כדי שיקבלו שכל וידאגו כמו שצריך למנוע אותה רשלנות חוזרת ונישנית, ומי שיושב במעלה המערכת גם יקבל שכל ויתחיל להכניס אנשים מתאימים, החל מרגע הקבלה ללימודי רפואה, דרך הלימודים עצמם ולבוגר נתינת סמכות לענפי רפואה מוגדרים לפי רמות קושי והאחראיות המתעסקים בה לפי רמת ציוניו בלימודים באוניברסיטה, אני חושב שלא חסרים עוד רעיונות כדי לשפר את רמת הרופאים במערכת, אם במיונים לטייס בצבא ושאר יחידות מסננים אלפי אנשים לא מתאימים בין השאר בגלל רמת האחריות הנדרשת מהם להחזיק כלי ששוויו מאות מליונים (אגב למי שלא יודע טייס בחיל האוויר שלנו הפוגע ורק בקטנה במטוסו על רשלנות נכנס לכלא), אז בטח ובטח גוף האדם שלא יכול להימדד במונחים כספיים, נדרש סינון לא פחות רציני.

נערך לאחרונה ע"י yosiqwer בתאריך 07-09-2008 בשעה 00:58.
ישן 07-09-2008, 04:30
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אין הצדקה לאלימות, פשוט אין!
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי yosiqwer שמתחילה ב "אם ציפית שאביע סימפתיה כלפי..."

שמע הייתי בסיטואציות לא פשוטות מבחינה רפואית וגם עבדתי בבית חולים כך שדומני שאני יודע על מה אני מדבר. רופאים הם בסך הכל בני אדם. יש רופאים שהם מלאכים שמתנהגים למופת תמיד, מלאים סבלנות בכל מצב ולא טועים לעולם. יש הרבה יותר רופאים שמתנהגים למופת 90% מהזמן אבל ברגעים מסויימים כורעים תחת הנטל והלחץ וכך עשויים לנהוג באורח שייראה פוגעני לפציינט שמבחינתו הוא מרכז היקום בסיבלו (ובצדק!). האם מוצדק לנהוג כלפיהם באלימות? ממש לא!
אם תמיין את כח האדם הפונה ללימודי הרפואה כך שיתקבלו רק המלאכים הרי שתישאר ללא רופאים. פשוט מאוד. ואגב, בארה"ב שבה תנאי העבודה של הרופאים בבתי החולים הרבה פחות מלחיצים והשכר גבוה בהרבה היחס לחולים לא יותר טוב והאישפוז היחיד שלי שם היה התנסות גרועה בהרבה מכל מה שחוויתי אי פעם בישראל.
אני כבר לא מדבר על אלו שהאלימות שלהם בבית החולים נובעת מבריונות לשמה ומתוך אמונה שיוכלו לקבל שירות מעבר למה שמגיע להם באמצעות שימוש בכח ואיומים. מדובר באותו סוג אנשים שהיה מנסה באיומים משולבים בטענות קיפוח לכל העולם לכפות עלי הכניס אותם חינם לחוף שבו עבדתי ("לא מספיק שבגלל המדינה המחורבנת הזאת פצעה אותי בלבנון, עכשיו רוצים ממני גם עשרים שקל?!!!") ואלו אותם אנשים מסוגו של מאמן מפורסם בישראל שתקף את חברתי לשעבר (קללות, הפיכת שולחן ויריקות), מפקדת תחנת חלוקת ערכות אב"כ (בגובה מטר שישים ומשקל של 45 קילו ביום טוב), משום שלא רצתה לספק לבנו ציוד שלו לא היה זכאי בגילו.
צריך להפנים את הקשר שבין התרבות מקרי תקיפת הרופאים ובין עליית הבריונות באופן כללי בחברה הישראלית.
ישן 07-09-2008, 09:09
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אין הצדקה לאלימות, פשוט אין!"

מישהו מוכן להאיר את עיני ולהסביר לי מניין היוהרה לצפות מהפונים למקצוע הרפואה שיהיו "הנחמדים עלי אדמות"? איש לא מוכן לתת משהו בשביל זה (מרצון), אבל כולם רוצים לקבל?

מקצוע הרפואה בעולם "שלנו" הוא מקצוע לכל דבר... בניגוד למאה ה-19 אין שום דבר מובטח למי שיש לו את הכישורים להיות רופא: לא כבוד (ללא קשר לאלימות), לא השתכרות בטוחה ואפילו לא עבודה בטוחה. זה מקצוע בדיוק כמו כל המקצועות: בחירה של אדם במסלול שלהערכתו יש ביכולתו לסיים אותו, למצוא התאמה לכישוריו, ציפיותיו וכמובן להשתכר ממנו באופן משביע רצון.

מדוע אין לאיש ציפיה שהמוסכניק שלו יהיה "נחמד"? הרי המכשיר שאחראי לחלק נכבד מהאופרציה שמאפשרת לנו להתקיים בשגרה הנוחה לנו נמצאת בידיו! למה אנו לא מצפים לנחמדות מהטיפוסים שעובדים בחברה קדישא?

אמא שלי קמה אין ספור פעמים בלילות בכדי לנסוע במהירות לחדר הניתוח כי עוד מטומטם צעירון התפרק כשעף מהאופנוע, איזה חמור איבד בתחת שלו בקבוק, עארס נפל מקומה שניה כי (בפעם האלף) הוא טיפס לבית של אמא שלו אחרי ששכח את המפתח, פעוט שאף לראותיו בוטן שהאמא המפגרת שלו חשבה שיהיה נחמד אם יאכל ועוד ועוד... הכל סיפורים אמיתיים וכל אחד קרה יותר מפעם אחת (בשינוי גרסא קליל) וכל אחד לקח את אמא שלי ממני ומאחי, לטובת דבילים שלא פעם המשפחות שלהם לא הפגינו שום כבוד בסיסי כלפי איש. היום, כשהיא בפניה, אמנם היא לא מתה מרעב (תודה לאל) אבל יכולה רק לקנא בפנסיה של כל מיני אנאלפבתים שהיו בעיריה 22 שנה "סגן ראש אגף החלפת טפטפות, עונתיים לא צהובים ואמנון ותמר" וגם היה מחלטר (אחרי שגמר את ה 3.2 שעות מכסה יומית שלו) על קו חלוקה של לחמניות. כמי שהיה "חי" חלק קטן ממה שעבר עליה (בכל זאת... צוות רפואי, בניגוד לחלק נכבד מהעובדים, אינו יכול להתבטל ולעסוק בסיפורים: זו פשוט פריווילגיה שאינה קיימת) אני יכול רק להוריד את הכובע, אפילו בפני הפחות נחמדים שבאנשי הצוות. במשך השנים "עברתי" – כמטופל או כמלווה של מטופל(ת) – תחת סניטרים, אחיות קופ"ח, מיילדות ומה לא. תמיד הפגנתי כלפניהם כבוד ותמיד זכיתי ליחס שהיה מקצועית משביע רצון. לא פעם ראיתי מן הצד את הבבונים למיניהם (אנשי ה"שלך=שלי, שלי=שלי") וראיתי כיצד הם מצליחים לעורר מעגל קסמים של חוסר הערכה הדדי.

עו"ד אחד (שזה כבר מתחיל טוב...) כתב מאמר לא מזמן כנגד "הקרטל של הגננות בגנים הפרטיים" שלטענתו באופן לא צודק לחלוטין גובות תשלום עבור "החודש ה12" שבו אין לימודים בגנים. מעבר לכך שעו"ד, דווקא הוא, מתלונן על "קרטל של גביית כספים ללא תמורה ישירה" (ומי כמוהו יודע), מעניין תמיד לגלות שדווקא במקומות שבהם נעשים המעשים החשובים ביותר לעתידם של היקרים לנו – חינוך ובריאות – יש לישראלי המכוער רק תלונות, ציפיות שאין לו לגבי עצמו, ועין צרה. בגן (הפרטי) אליו הלכו ילדי היה צוות גננות שנתן מעבר ל"את הנשמה" לילדים: ואני יודע את זה בוודאות גם לגבי הזמן בו לא היו שום הורים נוכחים בגן. חלק נכבד מן ההורים היו בעלי אמצעים מהמעמד הבינוני הגבוה אבל, למרבה הפלא, בעוד שלא היו להם היסוסים לגבי הוצאת כספים על דברים כמו רכב השטח שלהם, ציפורניים מלאכותיות ופלאזמה לחדר השינה, משום מה ה-400 ₪ לחודש שהיו ההפרש בין הגן הפרטי ובין עלות גן עירוני "טרום חובה" אליו דחפו את ילדם כשהיה בקושי על סף הקבלה, עשו עבורם הבדל עצום!

אלה אותם אנשים שהם גדולי המבקרים של מערכת החינוך, ותמיד היו. לדעתם בריאות וחינוך הם מתנות חינם שאלוהים צריך לספק עבורם דרך צבא גמדים ספארטניים שנוצרו כדי לשרת בני מלכות שכמותם. הם עצמם לא יזוזו לפני שיובטח להם אחוזים ובונוס רבעוני.

ישן 07-09-2008, 09:33
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "[FONT=Arial]מישהו מוכן להאיר..."

למר glsh הנכבד והיקר,
אתה מערבב מין בשאינו מינו.
מה הקשר בין סיבת הפגיעה בחולה /הפצוע לבין הטיפול שאמור להנתן לו בבית החולים?
מה זה משנה אם אדם רכב על אופנוע ונפצע או אם הוא נהג ברכב ופגע בו חמור?
הפצוע הוא פצוע ואמור לקבל שירות רפואי בבית החולים.נקודה.
השאלה היחידה העומדת על הפרק היא הההפרש בין רמת השירות המצויה לרצויה.
אם אתה בא בטענות בשם אמא שלך למטופלים בגלל שהיא נאלצה לקום בלילה לטפל בהם בגלל איווולתם -כנראה משהו בתפיסה הכללית שלך לא נכון.
בקיצור -חולה הוא חולה והוא אמור לקבל הטיפול הכי טוב שניתן בין אם הוא נפצע מטפשות עצמית או לא.
השילוב בין חוסר חינוך והתנהגות (מ2 הצדדים) לבין הפער הזה שאני מדבר עליו הוא הגורם להתפרצויות אלימות.
כל צד בטוח שהוא הצודק ב100% ועכשיו לך תפשר בין הניצים.
אלימות לעולם אינה הפתרון הנכון אבל לעתים הוא פתרון בלתי נמנע. (נכון לא רק למדינת עולם רביעי כמו ישראל אלא בכל העולם כולל המודרני והמפותח)

ישן 07-09-2008, 12:07
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "משום מה הייתה לי הרגשה שתכתוב תגובה אלי"

אני מציע לך להגיב לתוכן דברי ולא אישית.
כתבתי שיש פער בין השירות הרפואי שבני אדם מקווים לקבל בבית חולים או בכלל לבין המציאות והשילוב של הפער הזה עם חוסר חינוך הוא הגורם להתפרצויות אלימות.
יש משהו לא נכון במה שכתבתי? אם כן הסבר בבקשה על בסיס עניני ולא אישי ,ואם אתה רוצה להכניס את המימד האישי אין לי בעיה .לדוגמא איך ידעת שאגיב בכלל? אתה נביא ושליח אלוהים עלי אדמות??? הרי לא הגבתי כאן כבר זמן ממושך ואיך ידעת שאבוא להגיב בדיוק לדבריך?
בקיצור -אתה קשקשן בכיר שחושב שהוא ביג שוט .כדאי להבא שתתעסק בתוכן הענין ולא במי שכותב.

נערך לאחרונה ע"י פשוט בתאריך 07-09-2008 בשעה 12:09.
ישן 07-09-2008, 13:03

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אין הצדקה לאלימות, פשוט אין!"

"מרכז היקום בסבלו".. תעשה טובה, כנראה שאתה לא מכיר רופאים מסוימים בארץ (וצא מהסרט שכולם באים משליחות כי מ"השליחות" של רופא מסוים אתה לא רוצה לדעת מה עברתי ב4 שנים האחרונות שלי לא כולל שלושת הניתוחים במהלכם), בוא נגיד את זה ככה, ברגע שיפעילו מערכת בקרה פיקוח ואכיפה כלפי רופאים שפישלו וגרמו נזק שלא לצורך במטופל (אני לא מדבר על מקרים כמו טיפול נמרץ שאנשים מגיעים חצי מתים ושם הצלתם כבר לא וודאית, לכן שם אתה לא יכול לדעת אם בוצעה רשלנות או שבאמת ניסו לעשות הכל ולא היה אפשר להצילו אלא אם כן תיעדו הכל במצלמה בחדר), ויהיה לך למי להתלונן במקרה ובצוע משהו לא בסדר מלבד בזבוז עשרות אלפי שקלים על עו"ד מאבק ובירוקרטיה, אז לא ישתלם לפציינטים מתוסכלים להפעיל אלימות.
יש רופאים גרועים, יש "חיה" כזו, כן.. פשוט תתמודד עם זה במקרה שלי בוצעה טעות ממש חמורה מטיפול לכאורה פשוט, אין לקיחת אחריות אין כלום, אני לא מדבר על פוצ'י מוצ'י שהרופא צריך להתנהג כלפי כך ושאר מטופלים, אני מדבר על הסתרת פרטים מכוונת על רשלנות שבוצעה תוך הכחשות מהסוג הרדוד ביותר מהסוגים שאתה רואה בכלבוטק. בקשר לסינון, המטרה בסינון היא שיתקבלו המתאימים ביותר, נקודה, מקצוע כזה דורש אחריות משלו, רמת איכות האנשים צריכה להיות מסוננת בהתאם. לא מעניין אותי כל ההשוואות לארה"ב ולעמק המומינים, רשלנות מטיפולים פשוטים לא אמורים להתרחש, לא מעניין לחץ, משכורת וארה"ב, פשוט לא אמור להיות ! צריך להיות מנגנון פיקוח מחמיר בעניין.
צא מהסרט של בריונות לשמה, ראית פעם חולה פגוע מרשלנות והמצב שלו שאתה יכול לקבוע שהוא בריונות לשמה? אם לא ראית, שמור תשטויות של 20 שקל בחוף הים לבנון והמאמן שלך לעצמך ואל תעז למתוח על אנשים ביקורת בהשוואות מטופשות, רוב האלימות שם לא נובעת מבריונות, בניגוד למה שרוב האוכלוסיה חושבת, רוב האלימות לא נובעת מבריונות אלא מגיעה מאנשים פשוטים בעניינים רפואים הרבה יותר חמורים מאשר לחכות בתור.. וכשמגיע זלזול מיותר זה מתפרץ מהם, מכיר את הפתגם "צריך להפוך מישהו לפושע כדי להפוך אותו לפושע"? מקווה שכן, ואם לא, תלמד באילו מקרים הוא בא לידי ביטוי. אני מכיר מישהו שלמד סיעוד, אמר לי שאחת מהמרצות, בעלת תואר שני, עושה לא מעט פאשלות בהרצאות וכמה פעמים תלמדים שנה ראשונה ! נאלצים לתקן אותה בדברים בסיסים והיא אומרת אה אופס וממשיכה, במקרים אחרים בתוך בית החולים ברזילי שם נמצאת המכללה התלווה לאחות שעשתה טעויות מסוימות כדברו כששכחה כמה דברים בבדיקות לא זוכר מה בדיוק זה היה, במקרים אחרים יש אחים שכן היו בסדר, אפשר להבין מכך שרמת איכויות האנשים שם ממש לא עומדים בקו אחד ומכאן מתחילים הליקויים שמגיעים עד לאן שיכולים להגיע.
ישן 07-09-2008, 18:03
מנהל

אל תשליך עליי בבקשה את הנטיה שלך להכליל
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי yosiqwer שמתחילה ב ""מרכז היקום בסבלו".. תעשה..."

כנראה שלא קראת את תגובתי ביסודיות ולא שמת לב שכתבתי שרוב הרופאים אינם מלאכים ולא מכונות אלא בסך הכל בני אדם עם חולשות של בני אדם. מן הסתם גם חלקם מקצועיים פחות מאחרים.
אני מכיר אישית אנשים שתבעו על רשלנות רפואית והפיצויים שקיבלו סידרו להם ולמשפחותיהם את החיים, ובצדק. בין המקרים בחורה מדהימה שלמדה איתי ושבגיל 13 חרב עליה עולמה כאשר ניתוח גב פשוט גרם לה לנתק בחוט השידרה ולנכות מלאה ובלתי הפיכה מהמותניים ומטה.
ומה? המפשלחה תבעה, קיבלה פיצויים ניכרים והיא השתקמה למופת (רצתי איתה את חצי המרתון הראשון שלי-היא על כיסא גלגלים כמובן). אף רופא לא הותקף בדרך, אם תהית.
הסינון ללימודי הרפואה הוא קפדני ביותר וקשה מאוד להתקבל ללימודים גם כשציוני הפסיכומטרי והבגרות בשמיים. הבעיה היא שאין כיום מבחנים פסיכולוגיים יעילים שיכולים באמת לנבא מי יהיה רופא טוב ומי לא ובוודאי שאין דרך לדעת מי יהיה רופא מקצועי ומי לא מלבד מבחנים פסיכומטריים ובחינת הישגי עבר-ואמצעים אלו מיושמים כמובן גם כיום.
מותק, הייתי מספיק בבתי חולים גם כפציינט, גם כעובד וגם כשוטר וראיתי חולים ובני משפחה נוהגים על סף האלימות (לאלימות ממש לא הייתי עד כי אירועים נבלמו בזמן). ברוב המקרים ההתנהגות הברברית נבעה מכך שבעיני החולה/משפחתו הוא חיכה יותר מדי זמן בתור/ לא קיבל מספיק יחס/ מגיע לי יותר. חולים ובני משפחה לא מוכנים לקבל שמצבם פחות חמור משל אחרים ולכן עליהם לחכות יותר זמן בתור.
לא ראיתי אף מקרה שבו חולה או בן משפחה תקף במיון משום שהייתה התרשלות ורוב מקרי התקיפה המתועדים אינם על רקע טענות להתרשלות! הבנת?!
ישן 07-09-2008, 22:27

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אל תשליך עליי בבקשה את הנטיה שלך להכליל"

אהא, ואתה חושב שפיצויים מגיעים במחיר המוצדק? שום פיצוי לא יסדר לך תחיים ולא יחזיר את הבריאות שהיתה לפני, גם אחרי כל העשרות אלפי שאבזבז נניח ואזכה בפיצוי, זה לא ישפר את המצב הבריאותי, מעבר לפיצויים נדרש משהו מעבר, כמו פגיעה בקריירת אותו רופא שהתרשל ע"י מנגנון פיקוח שיוקם בדיוק בדיוק כמו שפוגעים בקריירות של אנשי צבא המתרשלים בעת ביצוע תפקידם, את אותו פיצוי לא משלם אותו רופא, ברגע שיתחילו להכניס עונשים כבדים לרופאים לא אחראים, הם יחשבו פעמיים ותהיה הרתעה שתגרום להם לעשות עבודה יותר טובה ומסורה. הסינון לרפואה לא קפדני, יש לי ידיד שכבר אמר לי עד כמה "קפדני" הסינון, כמו הברזות על ימין ועל שמאל של סטודנטים במהלך לימודים, אחר שלומד סיעוד ומספר כמה סתומים לומדים שם, כשהדרישת פסיכומטרי שם עומדת על סביבות ה500. גם אם היו הדרישות 700, פסיכומטרי לא אומר הכל ולא בהכרח קובע עד כמה טוב תהיה, הסינון עצמו צריך להיות בשלבים מאוחרים יותר בין אם במהלך הלימודים או במבחנים מקשיחים ביותר, רוב המקרים הפיזים נובעים מסבל וכשזה מגיע לאי התייחסות הראויה זה מגיע, חלק קטן יותר מהמקרים בגלל רשלנות, בודדים מאוד בגלל לחכות בתור אם בכלל, כששומעים על מקרה מסוים לא כתוב בדר"כ מאיזו סיבה זה נבע, הכותרת פשוט תהיה אותו דבר "מקרה אלימות נוסף.."
לא ראית אף מקרה פיזי על התרשלות מהסיבה הפשוטה שאין כל יום רשלנות רפואית, כמות הרשלנויות פחותה ביחס לטיפולים שכן מסתיימים בהצלחה, והסיבה השניה היא שלא בילית מספיק בבית חולים, לא ישנת ולא שרפת כמה שנים טובות בבילוי בהם, בוא נגיד כשתגיע לאורך הפז"מ שאני ביליתי בהם בתור מטופל ולא בתור שוטר וסגן נשיא זימבבואה של בית החולים פלוני במרכז הארץ, רק אז אולי נקשיב לך.

נערך לאחרונה ע"י yosiqwer בתאריך 07-09-2008 בשעה 22:34.
ישן 08-09-2008, 03:35
מנהל

פיצויים יעזרו לך, נקמה ברופא לא תעזור לך
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי yosiqwer שמתחילה ב "אהא, ואתה חושב שפיצויים..."

ואם אתה חושב שהענשת רופאים על טעויות באופן חמור יותר מהיום תשנה משהו אז מוטב שתיבחן שוב את ההשוואה לאנשי הצבא. אתה מתאר ענישה שם ומצד שני ידוע לנו על עוד ועוד מקרים קשים בצה"ל...מה אתה למד מכך?
רשלנות רפואית נפוצה יותר ממה שאתה חושב והיא נובעת מכך שבכל עיסוק מתרחשות טעויות. העניין הוא שלפי התיעוד (ויש תיעוד) תקיפות רופאים לא מתרחשות ברובן בשל רשלנות רפואית כי אם מהסיבות שציינתי קודם. להזכירך, נושא האשכול היה תקיפת רופאים ולא רשלנות רפואית.
הציפיות שלך מהרופאים מוגזמות, שלא לומר, ילדותיות. אתה חושב שסטודנטים לרפואה יהיו בכל שיעור ושיעור במשך 7 שנות לימודים? אתה באמת חושב שהעדרות פה ושם משנה משהו?
אני מניח מכך שלא למדת באוניברסיטה. ואני חוזר וכותב, סינון "קפדני" יותר יביא לכך שלא יהיו מספיק רופאים במערכת. כבר היום יש מחסור ברופאים.
הייתי בבתי חולים בוודאות הרבה יותר ממך מהסיבה הפשוטה שעבדתי בבית חולים (שיבא) מה שחייב נוכחות יומיומית שם...
ישן 11-09-2008, 19:57

אני לומד מכך שאתה מתכחש למציאות
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "פיצויים יעזרו לך, נקמה ברופא לא תעזור לך"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ואם אתה חושב שהענשת רופאים על טעויות באופן חמור יותר מהיום תשנה משהו אז מוטב שתיבחן שוב את ההשוואה לאנשי הצבא. אתה מתאר ענישה שם ומצד שני ידוע לנו על עוד ועוד מקרים קשים בצה"ל...מה אתה למד מכך?
רשלנות רפואית נפוצה יותר ממה שאתה חושב והיא נובעת מכך שבכל עיסוק מתרחשות טעויות. העניין הוא שלפי התיעוד (ויש תיעוד) תקיפות רופאים לא מתרחשות ברובן בשל רשלנות רפואית כי אם מהסיבות שציינתי קודם. להזכירך, נושא האשכול היה תקיפת רופאים ולא רשלנות רפואית.
הציפיות שלך מהרופאים מוגזמות, שלא לומר, ילדותיות. אתה חושב שסטודנטים לרפואה יהיו בכל שיעור ושיעור במשך 7 שנות לימודים? אתה באמת חושב שהעדרות פה ושם משנה משהו?
אני מניח מכך שלא למדת באוניברסיטה. ואני חוזר וכותב, סינון "קפדני" יותר יביא לכך שלא יהיו מספיק רופאים במערכת. כבר היום יש מחסור ברופאים.
הייתי בבתי חולים בוודאות הרבה יותר ממך מהסיבה הפשוטה שעבדתי בבית חולים (שיבא) מה שחייב נוכחות יומיומית שם...

כשהמציאות אומרת שהסיבה שבצהל יש ה-ר-ב-ה פחות פאשלות, רשלנויות ועוד, מאשר באזרחות, הן בחיל האוויר ובכלל בצבא היא היד הנוקשה והענישה ההרתעתית, אל תבלבל שענישה לא תרתיע אף רופא.. בוא נעשה ניסוי ונהפוך את צהל לאנרכיה, מטוסי אף 16 יתרסקו כל יומיים על ימין ועל שמאל. מלבד עבודות אנשי הצוות הטכני, טייסים עושים תדריך לפני כל גיחה, תחקיר אחרי כל גיחה, ומתעדים כל גיחה בצילומי ווידאו כדי ללמוד לקחים להבא, למצות את האימון כמה שיותר טוב ובין השאר ללמוד לקח מפאדיחות שקרו במהלך הגיחה, בשלושת הניתוחים שעברתי לא היה אף תחקיר, ובכלל לא מקובל לעשות תיעוד של ניתוחים, אם היה כזה תיעוד והיה בידי היום הייתי יכול להיכנס באמאמא של אותם רופאים בבית משפט, אבל אין כאלו צילומים בידי..
לא מעניין אותי שנושא האשכול הינו תקיפת רופאים, יש לי זכות להתערב ולהגיד את דעתי בנושא, וממה בין השאר נובעת אלימות נגד רופאים, זה שאתה פוטר בתירוץ "בכל מקצוע יש רשלנות" אז לא, לא בכל מקצוע, כי הרבה מקצועות שבמקרה ותהיה רשלנות קטנה לא תמצא עצמך באותה עבודה יום למחרת, שאני לא אתחיל לפרט אילו מקצועות, כנראה שאצלך לקחת את העולם כמובן מאליו זה מובן מאליו אצלך..
בעניין הסטודנטים, אתה שוב מוכיח עד כמה מוכן ללכת בדעות לא מובנות כשאתה פוטר אפילו מלתלמידים מסיעוד מללכת לשיעורים, בוא נעשה ככה, שקצין בקקצ יבריז מדי כמה זמן ויהיה בכל זאת קצין. אי אפשר להתייחס לטיעונים כאלה ברצינות, דיברתי עם אנשים, אני יודע מה הולך בבתי הספר העוסקים ברפואה, הסטודנטים בעצמם טוענים לפאשלות.
סינון קפדני בבתי הספר לסיעוד א-י-ן חד משמעית, סינון קפדני לרופאים אתה לא רוצה לעשות, תתחיל לתת עונשים כבדים על כל חתיכת רשלנות, הגיע הזמן להפסיק את ההכחשות היומיומיות אצל פאשלונרים, להפסיק לקבל את הרשלנויות כמובנים מאליהם, ולחסל את תרבות "סבבה אחי יהיה בסדר לא קרה כלום.."
ותפסיק לנסות להוריד אותי לרמה מתחתיך בכך ש"עבדת בשיבא".. מצידי תהיה שר הבריאות, להזכירך אני זה שעברתי רשלנות קשה, לא אתה, ופיצויים לא יעזרו לי אל תבלבל אין לך מושג איזו בעיה יש לי ושכסף לא יפתור אותה כמו שכתבתי 10 פעם, אבל יפה שאתה "קובע" מה יעזור לי.

נערך לאחרונה ע"י yosiqwer בתאריך 11-09-2008 בשעה 20:26.
ישן 08-09-2008, 17:31
  ציבי ציבי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.03
הצורך להיות רופא אינו קשור למצב המשק.

כל סטודנט לרפואה יודע בדיוק לקראת מה הוא הולך מבחינת עומס עבודה וגובה השכר.
לדעתי, העיסוק ברפואה היא צורך נפשי פנימי ולא תמיד יש קשר בין הצורך הזה לבין היכולת והרצון לטפל בחולים. בדיוק כמו שיש צעירים הרוצים להיות שחקנים, זמרים או מופיעי במה אחרים, ביודעם שהסיכויים להצליח הם נמוכים מאוד.
יש לי דובמה מן הבית.
בתי הבכורה זנחה מילגת לימודים ומחקר במדעי המוח לקראת PHD והלכה ללמוד רפואה. חתני, אותו היא פגשה ב"כיתה", הוא בוגר מחשבים באונ', עזב עבודה טובה ומכניסה בחברת הי טק כדי ללמוד רפואה. שני צעירים עם הרבה שכל.
הבעייה היא שחלק מאלו שנורא רוצים להיות רופאים, ממש לא נהנים מהעיסוק בחולים. איני יודע אם הנתון הבא הוא נכון, אולם בין הרופאים מסתובבת שמועה ש 30% מן הרופאים לוקים ליקוי כלשהו בנפשם, ועל כולם עולים הכירורגים.
ועם זה צריך ללמוד לחיות, משום שאין לנו מנגנון מיון בין אלו שבאו ללמוד כדי לעזור לזולת לבין אלו שמטרת הלימוד היא חטטנות או כל דבר אחר.
עצתי לכל החולים, אם יש באפשרותכם, שאלו תמיד יותר מרופא אחד.
אני עצמי הייתי כבר במרחק של ימים ספורים מניתוח בכלי הדם ברגלי, כאשר בתי וחתני, ממש בדמעות התחננו אלי ללכת לעוד מומחה.
המומחה השני פסל לחלוטין את עניין הניתוח והסביר לי כי "אצל מנתחים מסויימים יש יצר בלתי נתן לשליטה לחתוך".
בינתיים אני כמעט בסדר, אבל שלם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:14

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר