לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-05-2010, 01:08
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ואו איזו הארה!
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "שזה כישרון לא רע. גם לשכתב,..."

אבל להגיד שהשמאל יותר רהוט וחכם זה מאוד אייטיז. ואם טרחת לקרוא את וויקיפדיה העברית בערכים שקשורים לתחומי הרוח, אתה אמור לדעת שכתיבה רהוטה זה לא בדיוק מה שיש שם. אני באמת מקווה בשבילם שזה הצינגלה שגורם לכך. בפעם האחרונה שבדקתי גילמן, ובכלל מדעי הרוח, היו הזנב לשועלים בישראל: רמה נמוכה בכל קנה מידה, המוני סטודנטים שעוברים את התואר יותר בקלות ממה שתלמיד במגמת ביולוגיה עובר 2 בגרויות, ומספר קלוש של נציגים שיכולים להשתלב בפקולטות יוקרתיות בחו"ל שלא על הטיקט של "מומחה לענייני ישראל". מה שנותר בנישות המסורתיות של השמאל שמקצועו לדבר, זו הטפיחה על השכם בסגנון "אנחנו המשכילים, אנחנו הורי הטייסים, אנחנו בני הדיפלומטים" ו"הם השיןגימלים, הנהגים והצועקים". אה.. זה וגם ערימת השטויות כדוגמאת ספרו של היסטוריון הקולנוע שלמה זנד, שתרומתו העיקרית למדע היא ב"משפט זנד" - "יש לי חמישה מסטרנטים ואני אדאג שכולם יהיו אנטי ציוניים". השמאל הפטפטן הוא חטיאר כמש שמתרפק על ימי עברו ההרואיים ממרום כסא הגלגלים של ההיסטוריה, ומשם נלחם מלחמה מלוכלכת במציאות ע"י עריכות בוויקיפדיה, או עריכות סרטונים כאילו שהוא מפיק באם.טי.וי.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 14-05-2010 בשעה 01:17.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-05-2010, 02:56
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "לא אני הכנסתי את גילמן לעניין, ואני גם לא חושב שזו דוגמא טובה"

זה לא בהכרח שהשמאלנים הם בממוצע בעלי כושר כתיבה יותר גבוה מימנים. למשל תוכל למצוא כאן בפורום כמה גולשים שמאלניים שמתקשים לכתוב תגובות שמכילות מעבר למשפט אחד. מה שנכון זה שאנשים בעלי כושר כתיבה יוצא דופן (שמתבטא ברהיטות וגם בקלות ובמהירות של הכתיבה) הם בדרך כלל בעלי השקפת עולם שמאלנית. לא במקרה כמעט כל הסופרים שלנו מזדהים עם השמאל. זה קשור בראש ובראשונה למבנה של המוח, ולא לרמת ההשכלה או כל דבר אחר.

בשבילי אישית כתיבה ארוכה היא עיסוק מייגע, ולא משנה אם זה טוקבק באינטרנט או כתיבה אקדמית, בשפת האם שלי או בעברית. פעם חשבתי שזה מאפיין אנשים עם נטיות שמרניות-לאומיות, עד שהתחלתי ללמוד בפוקולטה למדעי הרוח והכרתי הרבה אנשים אינטליגנטים עם השקפת עולם שמאלנית שאותם כתיבת העבודות התישה אפילו יותר ממני.

נערך לאחרונה ע"י ashoichet בתאריך 14-05-2010 בשעה 02:59.
ישן 13-05-2010, 23:23
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
הבעיה עם וויקיפדיה היא לא הסילופים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "המוסף לשבת של מעריב יפרסם כתבה על משכתבי ההיסטוריה בויקיפדיה"

אלא מצב, שלמיטב ידיעתי אין לו אח בוויקיפדיות האחרות ה"משרתות" עם-שפה-מדינה אחת (בקרב דוברי האנגלית יש ויכוחים אודות "אמריקנוצנטריה" או ההיפך) ולפיו היא מנסה להיות ספר הדרכה אוניברסלי כתוב עברית, ולא אנציקלופדיה בעברית לישראלים. יקומו הלועגים ויגידו "אז מה אתה רוצה? ספר תעמולה ישראלי לך תקנה במדף ספרי הפוליטיקה בסטימצקי", אבל הבעיה היא שאותו "אוניברסליזם" אינו משמש כערך, אלא רק ככלי להטיה אנטי ישראלית (מה שקוראים "אנטי ציונית", אלא שאני רואה בישראל הקיימת את המשכה של ישראל הציונית) באופן ציני. הדוגמאות הן רבות מאוד, ואפשר להבחין בכך היטב בדפי השיחה: בעצם מן הרגע שבו עורכים/כותבים של כלי מידע רחב יריעה מטבעו (אנציקלופדיה, עיתון וכו') ממוקדים על "א'גנדה" מסויימת - גם אם לדעתם האג'נדה הזו היא "לכתוב ללא משוא פנים ובלי התחשבות במיקום הגאוגרפי" - התוצאה רעה לכולם. הגדילו אפילו לעשות כמה זרים, שאפילו אינם קוראים עברית ברהיטות, ואשר בדפי שיחה על כמה ערכים שראיתי הטיפו מוסר לישראלים (באנגלית) בטענה כי רק בגלל שזו הוויקיפדיה הישראלית, אין זה אומר ש"זכותם" שלא להציג תמונה שלדעתו היא "מאוזנת". פה ושם ביררתי עם מכרים שקצת מצויים בוויקיפדיה בשפות אחרות ונאמר לי שלא נתקלו מעולם בתופעה כזו "אצלם" וכי הוויקיפדיה הצרפתית היא "פרנקוצנטרית", כנ"ל הפולנית וכו' וכו'.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:39

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר