לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-09-2008, 10:34
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי heathrow שמתחילה ב "הטירונים יפונו מבסיס זיקים בנובמבר."

בהנחה שלא מדובר במעבר זמני, אני מאוד נגד.

מדינת ישראל היא כזאת שכל X שנים איזור אחר נחשב מאוים יותר, אז מה? כל פעם נעביר בסיסים?
במקום לרפא את המחלה (קרי-להפסיק את ירי הרקטות/פצמ"רים מעזה) אנחנו נלחמים בסינדרום, תופעה צה"לית ידועה שמוכרת גם ככסת"ח.

אחרי ליל הגלשונים סגרו את גיבור?
אחרי ליל הקלשונים צה"ל הפסיק להתאמן ברמות מנשה? (להיפך, הוגבר היקף האימונים ואפילו נבנה בא"ח)
אחרי הפיגוע בבית ליד הועברו המפח"טים?

כמובן שלא, כל אלו לא הגיוניים, בכלל בית ליד זה מרכז הארץ, אם לא בטוח שם איפה כן בטוח?
אז זהו, כל פעם איזור אחר בארצנו מאוים.

העברת הבסיס תיצור תודעה של הפסד, של בריחה, מעבר לבעיות הלוגיסטיות והתקציביות שגם ככה נמצאות במצב מצוקה.

ויותר מכל-העברת הבסיס ימנע מצה"ל לעמוד במשימתו ושוב, יגרום לכך שאנחנו בוחרים חיי אדם ע"פ עמידה במשימה.

בפירוש לא.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 19-09-2008 בשעה 10:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-09-2008, 11:06
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי fealls שמתחילה ב "תן לי סיבה [b]אחת[/b] הגיונית..."

בגלל שאתה לא עושה את זה לאזרחים שנמצאים באותו מצב - ואתה לא זורק כסף על דבר כזה. זה לא רק נראה כמו בריחה - זו בריחה לעילא ולעילא. אולי שכחת קצת אבל טירונים הם עדיין חיילים.
ליבי ליבי על המעמסה על נפשם הדואבת ממספר שבועות של קייטנת טירונות.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 19-09-2008, 12:35
  מגחניק מגחניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.07.08
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "בגלל שאתה לא עושה את זה..."

בבקשה תפסיקו להשתמש בטיעון המטומטם הזה.

אני לא הולך לכתוב פה אם אני בעד או נגד העברת הבסיס, בין היתר משום שאיני מודע לכלל ההשלכות של מהלך כזה, אבל טיעון אחד מפריע לי.

ברוב המקרים, טירונים אינם חיילים (מבחינה רשמית הם כן, אבל מבחינה משמעות המילה חייל הם לא). ברוב המקרים, אפילו הייתי אומר שהמעמסה הנפשית על טירונים היא יותר גדולה מאשר אזרחים שנמצאים באותו אזור (שנמצאים בנוחיות של הבית שלהם, יכולים לנוע ללא הגבלות וכבר התרגלו למצב של רקטות לצערי). טירון שנכנס לפני יומיים עוד בשוק מהמדים, משמעת, מ"כים חסרי התחשבות וקימה ב-5 בבוקר למסדר. זה ממש לא משנה שיש להם מדים ודיסקית והם נקראים חיילים...לפני יומיים בדיוק הם היו ילדים בני 18 שעשו מה שבא להם. אני יודע שבטירונות שלי היה לי מאוד קשה להתרגל ואם הייתי נמצא תחת איום תמידי של קאסמים אולי לא הייתי עומד בזה. בדיעבד אני מבין שהטירונות זה קייטנה ובכיף הייתי חוזר לכמה שבועות, אבל באותו רגע זה היה נראה אחרת לגמרי. במקום לזרוק עליהם הכל בבת אחת, הדרך היעילה ביותר להכניס אותם לצבא היא הדרגתית (וקסאמים בהחלט לא עוזרים לתהליך הזה).
ישן 19-09-2008, 15:45
  קצין במגל קצין במגל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.01.06
פינוי זיקים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי heathrow שמתחילה ב "הטירונים יפונו מבסיס זיקים בנובמבר."

שלוש התיחסויות קצרות כמ"פ בבט"ר זיקים:

אחת- איזה מזל שלוחמים ומפקדים של חיילים ביחידות קרביות מסוגלים להרים את היד ולתפוס קאסמים שמתעופפים באוויר או זה ממש חשוב שבהכשרה של לוחמים מתרגלים לנטרל פצמ"ר עוד בזמן השיגור...
אין הבדל בין טירון לרמט"כל. שמשגדרים פצמ"רים נכנסים למרחב מוגן.

השניה- אוי לנו. אם הצבא מקפל את הכוחות שלו. אם בארזים נפלה שלהבת מה יאמרו תושבי שדרות?!

השלישית- לכל המתנשאים מעל הסגל של מגל (ולא מג"ל!!!)- ב11.09.07 שנפל קאסם בבט"ר מציינים לשבח קצין הרפואה הראשי של צה"ל, מפקד זרוע היבשה (הקודם) וראש המטה הכללי של צה"ל את סגל בט"ר זיקים על הפינוי המהיר שהציל חיי אדם. 69 פצועים פונו תוך פחות מ-40 דקות לבתי החולים ובכך נמנעו הרוגים בגוף. בדרך כלל אלו שמזלזלים ולא רואים ממטר אפילו לא שווים את ההתיחסות כאן. אני פשוט בז לכם.

שבת שלום.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/1/17/39411739.jpg]

ישן 20-09-2008, 06:23
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי BlowMe שמתחילה ב "יש הבדל בסטייט אוף..."

יש גם לוחמים שיוצאים סרוטים מהשירות שלהם. אתה רוצה לומר שאולי לא כדאי להכשיר לוחמים? בבסיס, אין הבדל בינך לבין לוחם שישב בבופור רוב השירות שלו ואכל פצמרים - כולם סובלים באותה מידה. אולי מספיק עם ההתממות.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 19-09-2008, 20:47
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06

יש שני עניינים שעומדים על הפרק:
1) מניעת שיגורים
2) הצלת חיים במקרה של שיגורים

הם שטוענים שצריך לשים דגש על סעיף 1, כנראה לא הקדישו תשומת לב בשנים האחרונות כשהדבר לא התבצע, בין אם בצדק ובין אם בגלל כשל.

לכן, ניתן לבחון אפשרות של ישום סעיף 2, ולהציל חיי אדם. זאת לא בושה לשמור על חיים של חיילים/אנשים/נערים שלא בחרו להיות שם. במיוחד מאחר ששינוי מיקומם אפשרי.

להתנות הצלת חיים באמצעים של האויב, זה פשוט מצחיק.
באותו אופן, ניתן היה לומר ש"לא צריך להשתמש במיגון בקרב, כי היו צריכים למנוע מראש את אספקת התחמושת לאויב, ומאחר שלא עשו את זה, צריך לספוג את האבידות".

ישן 20-09-2008, 06:21
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "יש שני עניינים שעומדים על..."

נחש מה - חצי מהחיילים שהגיעו אלי לא רצו ולא בחרו להיות בקרבי - זה לא הפריע לאף אחד לשלוח אותם למשימות מסכנות חיים - וגם לא ראיתי אף אחד יוצא להגנתם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:29

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר