08-10-2008, 02:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.06
|
|
המשך...
חוזרים לבסיס ומתחילים להחזיר ציוד. למחרת הבנתי שדווקא השתלם להחליף צוות: בזמן שאני הקצין סיימנו להזדכות על הנגמ"ש והאמל"ח, הסוללה שלי נתקעה במשטח בגלל שני תומ"תים עם בעיות במנוע.
מה עם כשלים, רציתם לדעת? לא משהו יוצא דופן שלא דיברנו עליו כאן, כאן וכאן. האוכל הרגיל הגיע בזמן: מנות קרב + ארגזי פירות וירקות ו.......קבנוס?! מילא היו שמים פסטרמה, כמו פעם, אבל עם קבנוס לא יכולתי לעמוד במילה שלי שאני לא נוגע יותר בלוף .
חוץ מזה, יש שתי בעיות ששמתי לב אליהן:
הקטנה - הקס"ם, מתוקף תפקידו צריך להתרוצץ הרבה בשטח, וזה כולל לרדת מהנגמ"ש וללכת. בינתיים עולים מולו בקשר ללא הפסקה והוא לא זמין, הסמל קס"ם גם עסוק ומי שנשאר בהאזנה זה נהג שמבין את מה שצועקים לו בקשר כמו "היפה והחנון" בלי החנון. היה קשה לצייד אותו במכשיר קשר נייד?
הגדולה - נראה שמרכז חת"מ לא בנוי לאימונים של יחידות בסדר גודל של יותר מגדוד. ביום הגיוס הייתי צריך לנדוד עד למרכז שריון כדי להתחייל ולתפוס אוהל ואח"כ לצעוד עד למשטח במרכז חת"מ שכידוע נמצא הכי רחוק מהש.ג. וכל זה כי אין במרכז חת"מ מקום ליותר מאפסנאות, נשקייה, חדר אוכל ומאהל לגדוד אחד.
ומפאת יום כיפור לא נתעכב על החיילות בש.ג. שאמורות לכוון את החיילים שלא יודעים לאן בדיוק להגיע. כבר סלחתי להן.
חג שמח