לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-10-2008, 19:42
  משתמש זכר dorM dorM אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 26.07.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי NevoDavid שמתחילה ב "טוב אני אסביר לך מה עשיתי..."

קודם כל נתחיל בשאלה - באיזה קידוד הם שמרו את קבצי הגיבוי? לפי תגובותיך זה צריך להיות UTF-8, אבל אני מעדיף לשאול בכל זאת... עדיף שתשאל את החברה עצמה באיזה קידוד הם שמרו את קבצי הגיבוי.

כשמתעסקים עם קידודים, לא מומלץ לעבוד עם Notepad ("הכתבן" של ווינדוס), אלא עם תוכנה מתקדמת יותר של עריכת קבצי טקסט. בין הסיבות זה שהן מהירות יותר (ולכן אפשר להתעסק עם קבצים רבים במהירות רבה יותר), ויש להן אפשרויות מודרניות בנוגע לקידודים (כמו שמירת קובץ בקידוד UTF-8 ללא חתימת BOM)...

אני שם לב שבאחד מקבצי המערכת שלך (כנראה קובץ ה-index) יש חתימת BOM בתחילת הקובץ.
אם אתה לא יודע מה זה "חתימת BOM", תחפש בגוגל\ויקיפדיה ו\או פורום PHP ו\או פורום בניית אתרים.
בקצרה אכתוב שחתימת Byte Order Mark מסמנת את אופן קידוד ה-Unicode של התוים בתוך הקובץ. (משמע שבקבצים שאינם מקודדים ע"פ אחד מקידודי Unicode, אין חתימת BOM, כמו קידוד ANSI).
כנראה בגלל חתימת ה-BOM הזו פונקציית ה- header שהרצת בקבצי צד-השרת לא עובדת, בגלל שלא ניתן לשלוח כותר אחרי שנשלח תוכן (כולל "רווח לבן"=ירידת שורה, רווח רגיל והזחה\Tab) לדפדפן. ד"א אני מקווה ששלחת כותר כמו שצריך דרך שפת הצד-שרת שלך...

ציטוט:
במסד נתונים, PHPMYADMIN עשיתי
קידוד: MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
קידוד חיבור MYSQL: hebrew_bin

בדר"כ אני מעדיף לא לעבוד דרך phpMyAdmin... פשוט לא סומך עליו. הכי טוב שתכתוב את הקוד בעצמך, כמו הגדרת קידוד לחיבור במסד הנתונים וכו'.
המילה "bin" ב- "hebrew_bin" מסמלת את המילה "binary" (=בינארי). hebrew_bin זו הגדרה ל-collation של החיבור ל-mysql. ראה כאן מידע: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0...et-general.html

ה-collation שקבעת - hebrew_bin - "שייך" לקידוד ISO 8859-8.
אתה הגדרת את הקידוד במסמך ה-HTML כ-utf-8. ה-collation ש"שייך" לקידוד utf8 נקרא "utf8_general_ci", וזה ה-collation שאתה צריך לקבוע.
מכאן אתה יכול לשים לב שיש אי-התאמה בין הקידוד של החיבור למסד הנתונים (ואולי למידע שיש במסד הנתונים, וגם לקידוד הטבלאות), עם הקידוד שהגדרת במסמך ה-HTML.
אי התאמה כזו מייצרת בעיות כמו הבעיה שיש לך.

תריץ את השאילתא הבאה, מייד אחרי התחברותך למסד הנתונים:
קוד:
SET NAMES "utf8" COLLATE "utf8_general_ci"

אם עדיין לא הבנת או שהבעיה ממשיכה או שהבנת אבל לא הצלחת לתקן - בצע חיפוש באשכולות בפורום עם בעיה דומה ו\או שאל אותנו כאן.
הנה דוגמא לאשכול עם בעיה דומה שנמצא בעמוד הראשון: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=436910

בהצלחה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:24

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר