21-10-2008, 19:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
|
|
אני חושש שאתה מגונן על המשטרה רק מעצם היותך מתנדב עבר שלה.
הביטוי מסחטת כסף הוא לא סתם המצאה של אזרחים מתוסכלים.
מלכודות משטרתיות קבועות, כמו בכניסה לאיילון בדרך ההלכה למשל, או בפנייה ימינה מנמיר לרוקח מתחת לגשר לכיוון גני התערוכה, ועוד הרבה מלכודות בתל אביב וברחבי הארץ, הו מסחטות כסף.
אין ספק שרכב שפונה שם ללא איתות, או מחוץ לנתיב הנסיעה, או משוחח בטלפון, או בכלל בלי רשיונות הן עבירות שמגיע עליהן עונש ברור.
אבל כאשר יודעים איפה המלכודת, מייד אחריה פוצחים בעבירות חמורות יותר שלהן אין מענה. ובכלל מתבצעות עבירות רבות ברחבי הכבישים אבל אם השוטרים פסיבים, הם לא ימצאו אותם אלא רק באופן אקראי ולא יזום.
דיברתי קודם על למראית עין, אז למראית עין, וזו הדעה הרווחת אצל כלל או רב הציבור, השוטרים מתעצלים מלנהל אכיפה פעילה, ומנהלים אכיפה פסיבית. מחכים שנהג עבריין יפול אצלהם ברשת, והם לא יוצאים לצוד אותו.
דווח לפני מספר שנים ששוטרים, מבעיות תקציב כמובן, יפסיקו לאכוף עבירות חניה בתוך הערים שבסמכותן. אז מספר כלי הרכב שחונים על מדרכות ומעברי חצייה עלה לאין שיעור.
רק מלספור את מספר האופנועים שנוסעים על המדרכות (ולא לצורך הגעה למקום חניה אלא כקיצור דרך) ילמד על חוסר האכיפה בערים.
ראיתי פעם שוטרת מתחת לדיזינגוף סנטר כורזת לנהגים שעמדו באדום לבן והפריעו לתנועה. ניגשתי אליה ושאלתי אותה האם היא סדרנית תנועה ולמה היא לא רושמת דוחות לנהגים. היא אמרה לי שאני צודק. כמובן שהיא לא יצאה מהרכב לרשום דוחות וכמובן שלמחרת באותה שעה היא הגיעה שוב לעשות סדר.
לא יודע אם זו עצלנות, או רשלנות, או הנחיות. המצב הוא שאתה יודע שמותר לך לחנות כמה דקות באמצע הכביש עד שיגיע שוטר ויודיע לך שזמנך עבר. סידור מצוין.
תאמין לי שאחרי דוח עסיסי, אותו נהג יחשוש לחנות שם שוב ויספר גם לחבריו על השוטר המניאק שנתן לו דוח כי הוא קפץ לרגע לתקן את הטלפון, או לקנות קפה ומאפה בבית הקפה הקרוב.
אין ספק שהתדמית של המשטרה במצב על הפנים, ולא כל האשמה על המשטרה. אבל המשטרה לא נראית ככזו שמנסה לשפר את חלקה בשיפור התדמית.
שוטר צריך לצאת מהרכב, להסביר באדיבות לנהג שאת העבירה הוא ביצע כבר, וזה שהוא מזיז את האוטו זה נחמד, אבל שיקח איתו את הדוח קודם וגם ישלם אותו בזמן אחרת רשיונו יעוכב בחידוש.
כאן לא בתי המשפט אשמים אלא השוטרים.
ודוגמאות כאלה יש אין ספור, שהשוטרים נראים כעצלנים וכמחפשים חיים קלים, ולא באמת קשה לשנות את הרושם הזה אם רוצים.
|