22-10-2008, 17:12
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 27.01.02
|
|
"הדמוקרטים לא יצביעו לרפובליקנים, והרפובליקנים לא יצביעו לדמוקרטים" - אתה באת עם "אנטי" לפיילין מהבית, לא משנה מה היא תגיד ומה היא תעשה (וזה בסדר, יש עוד הרבה כמוך, רק אל תציג את זה כאילו שבגללה אתה תומך באובאמה).
פיילין מכהנת כבר שנתיים כמושלת של מדינה גדולה וחשובה (אלסקה), עם בעיות ייחודיות לה, ובגלל מיקומה הגיאוגרפי המושל חייב להיות גם איש של יחסי חוץ. מה הנסיון שיש לאובאמה, הסנטור הזוטר מאילינוי?
לפי איך שאתה מתאר את המצב, אובאמה היה צריך להנות היום מיתרון של לפחות 25-30 אחוזים על פני מקיין. העובדה שהוא לא מצליח לעבור את ה-8% יתרון מצביעה על בעיה של המחנה הדמוקרטי. מאידך, יש רפובליקנים לא מעטים הסבורים שבוש הוא בעייתי, שבוש טעה והסתבך - אבל הם לא ירוצו להצביע למועמד דמוקרטי (בטח לא למועמד דמוקרטי שחור) רק בגלל זה. אל תהפוך אותם לטיפשים. והם גם לא יערקו למחנה הדמוקרטי בגלל פיילין.
אני לא יודע מי חושב שפיילין היא "אהבלה רצינית" - אני יכול לתאר לעצמי שאלה הם תומכיו של אובאמה, שהיו רואים גם בג'וליאני אהבל ורדנק אם היה מתייצב לצידו של מקיין. הרי מי כל מי שלא בא מהאליטה השמאלנית, ובטח מי שבא מאיזה חור כמו אלסקה, הוא לבטח אהבל ובור וטיפש ולא יודע שום דבר (היה איזה רדנק שהיה נשיא 8 שנים - אתה זוכר אותו, מושל ארקנסו לשעבר...?)
בקשר לאובאמה והקשר שלו עם טרוריסטים - אני לא יודע לגבי טרוריסטים (ברבים), אבל כדאי שתברר מי היה ביל איירס, ידידו הטוב של אובאמה. אמור לי מיהם ידידיך, ואומר לך מי אתה... (וכבר שכחנו את הכומר רייט?)
"אישית אני מכיר יותר אמריקאים שהחליטו להצביע לאובאמה" - יופי, רק תסלח לי אם אפקפק בהנחה שחוג מכריך, מכובד ככל שיהיה, מהווה חתך מייצג של האוכלוסיה בארה"ב... ומי מבטיח לך שחבריך וידידיך לא אמרו שהם יצביעו אובאמה רק כדי שלא תחשוב שהם גזענים? ביום הבוחר, רבים שהצהירו קבל עם וסוקר שהם יצביעו לאובאמה, יחשבו פעמיים האם להצביע לנשיא שחור. חלק גדול מהם לא יצביעו כלל. חלק קטן יותר יצביע למקיין. העניין לא סגור בשום מובן של המילה.