לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-10-2008, 22:25
  משתמש זכר dorM dorM אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 26.07.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי fealls שמתחילה ב "סדר וארגון קוד המקור"

כדי לשמור על הקוד מסודר:

- חובה להשתמש בהזחות\Tab
- חובה לנסות לתת שמות משמעותיים לכל דבר (משתנה, פונקציה, מחלקה, קובץ וכו') ע"פ המטרה שהם מבצעים ו\או תוכנם, ועדיף שהשם יהיה כמה שיותר קצר (אבל בכל זאת לא כדאי להתעכב על שם של אלמנט אחד במשך שעה...).
- כדאי מאוד לבצע חלוקה, ולהציב דברים משותפים במקום אחד שיכיל אותם.
לדוגמא - מחלקה המתעסקת עם Sessions, תכיל את כל הפונקציות המתעסקות בנושא. אל תשים פונקציה הקשורה ל-Sessions במחלקה אחרת... (אלא אם יש סיבה טובה לכך ואני לא מצליח לחשוב עליה עכשיו). וכן לגבי קבצים.

ציטוט:
כל פעם שאני מתחיל פרוייקט אני עובד על דרך "חדשה" לשמור על הקוד שלי מסודר ונקי משטויות, עד שמגיע שלב שאני חושב על דרך יותר יעילה ומסודרת.

נסה מלכתחילה למצוא את הדרך היעילה ביותר לביצוע הפעולה ותיישם אותה בקוד.
אם אח"כ מצאת דרך יעילה יותר ואין ממש בעיה ליישם אותה על הדרך ה"ישנה" - אז תיישם.
אבל אם הדרך היעילה יותר קשה ליישום (בגלל שכתבת קוד רב שמתבסס על הדרך הקודמת, הפחות יעילה), וזה לא כ"כ חשוב ולא כ"כ משמעותי לשנות, אז אין צורך לשנות. אם השינוי משמעותי - אין מה לעשות, צריך לעבוד קשה ולהתאים את כל הקוד שכתבת לדרך החדשה והיעילה יותר (ככה לומדים ד"א).

ציטוט:
החלק שהכי מפריע לי זה שקוד המקור הסופי של הHTML לפעמים מתחרבש בגלל include()'ing ובגלל שילוב של כמה חלקי קוד ממקומות שונים בקוד הPHP במקומות שונים.
איך אתם מסתדרים והאם גם אתם סובלים מהבעיה הזאת?

יש לך חתימות BOM בקבצי ה-PHP? באיזה קידוד אתה שומר את קבצי ה-PHP שלך?
ציטוט:
היי, אני fealls ויש לי בעיה - אני חולה סדר וארגון, ועם היותי מתכנת PHP דבר זה לוקח לי המון זמן ומחשבה במקום תכלס לתכנת.

אני חושב שכל המתכנתים כאלה מטבעם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-10-2008, 14:59
  משתמש זכר dorM dorM אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 26.07.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי fealls שמתחילה ב "תודה על התשובה :) שאלה - מה..."

ציטוט:
מה הכוונה חתימת BOM בקבצי הPHP?

זאת חתימה שנוצרת בקבצים כאשר שומרים אותם בקידוד UTF-8.
חפש על זה בפורום, דובר על הנושא המון...

ציטוט:
וכנראה שלא הבנת אותי נכון, הבעיה היא שאני כן שומר על "הזחות" (אני מניח שזאת המילה בעברית? ) נכונות לכל אורך הקוד, אבל כשיש חלקים שונים של HTML במקומות שונים בקוד - זה לא יוצא מושלם כמו קוד הPHP עצמו.

עדיין איני בטוח שהבנתי.
איפה אתה שומר על הזחות (כן, זו המילה הנרדפת ל-Tab) לכל אורך הקוד - HTML ו\או PHP?

ציטוט:
איך אתה משלב HTML בPHP שלך?

אאל"ט (אם אני לא טועה), יש לפחות 3 דרכים שונות לשילוב פלט HTML עם קוד הצד שרת (PHP במקרה שלנו).

אחת היא בעזרת Template כפי שהציע tnadav1.
אני אישית לא מוצא את זה כ"כ חיוני להשתמש ב-Template. אולי אני טועה, ואתה תרגיש שזה כן חיוני.

השנייה היא פשוט להוציא את הפלט מתי שצריך. (פחות עדיף. אבל יש מקרים שזה "בסדר").
לדוגמא:
קוד PHP:
 echo '<div class="post">'$post_content,'</div>'

השלישית היא יצירת קבצים עם מחלקות המכילים את הפלט.
לדוגמא:

קוד PHP:
 #----------------------------------------------------
// File name: skin_main.php

class skin_main
{
   function 
article($id$content)
   {
      echo 
'<div class="article_id_"',$id,'>',$content,'</div>';
   }
}
#----------------------------------------------------
// File name: main.php

include 'skins/skin_main.php';
$skin = new skin_main;

$r mysql_query('/*...*/');

while(
$data mysql_fetch_array($r))

$skin->article($data['id'], $data['content']); 

----------------------------

אלו 3 דרכים שאני מכיר וזוכר כרגע.

הדרך השנייה (הוצאת הפלט באופן מיידי) היא הכי פחות נוחה כאשר רוצים לבצע שינויים מסוימים בפלט (החלפת תגים וכו'), אבל היא הכי יעילה והכי פחות מסובכת.
הדרך השלישית (שימוש בקבצים שמכילים את הפלט) היא בינונית מבחינת הסיבוכים כאשר רוצים לבצע שינויים. הרי יש צורך לגשת לקבצים, והגישה האידיאלית היא יצירת ממשק Web שבעזרתו משנים את הפלט.
הדרך הראשונה (שימוש ב-Template) היא הכי נוחה, מאפשרת שינוי קל ומהיר ביותר, ניתן לאחסן את המידע במסד ולבצע הרבה מניפולציות... כמו כן ניתן ליצור יותר בקלות ממשק Web נוח למשתמש שבעזרתו הוא ישנה את הפלט. אבל הדרך הזו הכי פחות יעילה ו"גוזלת" משאבים יחסית לקודמות.

אני באמת מנסה למצוא כבר ממזמן דרך כלשהי לשילוב הדרך הראשונה והדרך השלישית, אבל בינתיים לא מצאתי. גם לא מפורסם פתרון יעיל יותר באינטרנט ככה שסביר להניח שאין, נכון לעכשיו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:20

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר