לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-10-2008, 15:38
  dude1990 dude1990 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.08
שאלה תלפיות ומודיעין - מספר שאלות.

יש לי פרופיל 64 (יתר לחץ דם קל עם תרופות).

1. אם אני אנסה להתקבל לתלפיות (ואני חושב שיש לי סיכוי טוב, בלי לנסות להתגאות) ובמידה ואגיע לשלבים האחרונים לפי מה שהבנתי הפרופיל שלי יגרום לי רק צרות ובכלל לא בטוח שיקבלו אותי לתוכנית גם אם אני יעבור את כל השלבים ואז אני ממש ידפק...
מישהו יודע מה הפרוצדורה? והאם יש בכלל סיכוי שיקבלו אותי לתלפיות עם הפרופיל שלי והבעיה הרפואית שלי?
שווה לי בכלל לנסות להתמיין לתלפיות למרות הסיכויים הלא מזהירים והסיכוי שגם אם אני אתקבל בכלל לא יקחו אותי?!
כי אני אשמח אם אתקבל למודיעין אבל עוד יותר אם אתקבל לתלפיות, אבל אני מעדיף לא להסתכן ושתלפיות יקפיאו לי את המיונים שלי לחיל המודיעין ובסוף אני אדפק מכל הכיוונים... מה אתם ממליצים לי לעשות במצבי?
אולי עדיף לוותר על תלפיות וזהו? ולהמשיך במיונים למודיעין כרגיל...

2. בעיה נוספת שאני יכול להעלות על דעתי עם חיל המודיעין: כידוע (או שלא כידוע) לכם יש העדפה חילית בחיל המודיעין מהחודשים מרץ-אפריל (אני לא יודע תאריך מדויק ואם מישהו יודע אני שמח לדעת).
אני מתמיין לשחקים, גאמ"א ואל-אופ.
אני נראה לי כרגע הכי מעוניין באל-אופ...
חיל המודיעין יודיע לי לפני שהוא מבצע את ההעדפה החילית וישאל אותי באיזה תפקיד ברצוני להיות או שהם פשוט יקחו אותי למסלולים שהם רוצים (שזה כנראה גאמ"א/שחקים)?!
אם אני אדע מתי מתבצעת ההעדפה החילית, וע"פ המצב שלי כרגע במיונים, אני אוכל להחליט איפה ברצוני להיות ואני אחתום ויתור על מסלולים שפחות מעניינים אותי קרוב לתאריך של מרץ-אפריל כדי שלמודיעין לא תהיה ברירה אלא למיין אותי לא-אופ למשל... הגיוני? כי איך שאני רואה את זה הסיכוי שלי להתקבל לגאמ"א/שחקים לא יותר טוב מהסיכוי שלי לאל-אופ ואם חיל המודיעין יחליט בשבילי שאני מתאים רק לשחקים אני אוכל להידפק באותה המידה אם אחתום ויתור על המסלולים הללו ואשאר רק באל-אופ ומקסימום אני לא אתקבל... (באותה המידה יכולתי גם לא להתקבל לשחקים ולהדפק!).
מה לדעתכם כדאי לעשות?
להמשיך להתמיין רגיל לחיל המודיעין ולקוות שימיינו אותי לאל-אופ או לחתום ויתור לקראת מרץ-אפריל על מסלולים שלא כ"כ רצויים? אולי יש רעיונות נוספים?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-10-2008, 22:36
  shovey shovey אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.09.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dude1990 שמתחילה ב "תלפיות ומודיעין - מספר שאלות."

לתלפיות צריך פרופיל קרבי, 99% מהאנשים מגיעים לשם בגלל שקיבלו זימון ולא בגלל שביקשו להתמיין.

עדיפות חיילית? זה שמיונים למודיעין קודמים בעצם לכל מיון(במקביל לטיס)?
זה ממש ממש לא חדש.

אני מניח שהם ינחו אותך לבחור באחד מהתחומים, כלומר יודיעו לך שלא עברת את שאר הזימונים.
אם אתה רוצה אל אופ ומוכן להסתכן בכך שתקבל כלל צהלי זוועתי, תבקש להפסיק להתמיין לגאמא ושחקים.

לדעתי לך על בטוח,תתמין למה שהם נותנים, שחקים כולל קד"צ וקבע ככה שיבקשו ממך לחתום שאתה מסכים, במעמד החיוב תבקש לבדוק אם אתה מתמיין לאלאופ ותעבור, או שבכלל ישאלו אותך! וככה הכי טוב.

אגב, אני לא יודע באיזה שלב במיון אתה, אבל לדעתי שחקים הוא היחיד שלא מפתיע לרעה ב80% מהמקרים(לכאלה שלא מתאימים להיות לוחמים).
ישן 27-10-2008, 23:17
  dude1990 dude1990 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shovey שמתחילה ב "[font=Verdana]לתלפיות צריך..."

ממש לא הבנת אותי!

א. לא ביקשתי זימון מתלפיות, הזימון נשלח אלי בגלל הקב"א והציונים שלי במתמטיקה/פיזיקה/מחשבים/אנגלית.

ב. גם אנשים בעלי פרופיל 64 יכולים להתקבל לתלפיות, ולא חסר כאלה, וזה תלוי באישור רפואי-צבאי לאחר כל שלבי המיון. בעלי פרופיל 64 פשוט פטורים מקורס צניחה ועוד כמה דברים... השאלה שלי היתה האם ע"פ הנתונים שלי יעבירו אותי את הוועדה הרפואית שמאשרת קבלהל לתלפיות?

ג. עדיפות חילית זה לא החסימת מנילה שמתבצעת ע"י חיל המודיעין כל עוד אתה מתמיין אליהם!
עדיפות חילית בחיל המודיעין זה פשוט תהליך שחיל המודיעין מבצע בסביבות החודשים מרץ-אפריל ומנתב את המלש"ב שמתמיין לכמה מסלולים בחיל המודיעין במקביל למסלול אחד מסוים! אין כזה דבר בחיל המודיעין להתקבל לכמה מסלולים ולבחור אחד, הם מנתבים אותך ע"פ צורכי צבא בסופו של דבר למסלול מסוים אחד.

ד. למה להגיב סתם אם אתה לא מבין בנושא?!

ה. לא הבנת גם את ההתלבטות שלי.
אם אני חותם וויתור על שחקים וגאמ"א וחיל המודיעין ממשיך למיין אותי לאל-אופ ואני מסתכן כביכול בכלל צה"לי - הסיכוי שלי להגיע לשם זהה לסיכוי שאני אגיא לשחקים/גאמ"א במידה ולא אחתום וויתור עליהם בעקבות העדיפות החילית!
כמו שכבר אמרתי, בסופו של דבר חיל המודיעין ממיין אותי למסלול אחד בלבד ויחידי ואם אני נופל ממנו (ולא מוצאים לי שיבוץ אחר בחיל) אני גם כן מגיע לכל"צ ככה שהסיכוי להגיע לאל-אופ ולא לכל"צ זהה לסיכוי להגיע לשחקים/גאמ"א ולא לכל"צ!
אני פשוט שאלתי מה במצבי עדיף לעשות במידה ואני מעוניין יותר באל-אופ, להמשיך להתמיין או לחתום ויתור בהתאם לנסיבות? הכוונה שלי בשאלה היתה לקבל אולי עוד פריט מידע שיעזור לי בהחלטה...

אבל כנראה שכבר לא אקבל אחד כזה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר