לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-10-2008, 21:48
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
ביילין מחכה לביבי, הממשיך את דרכו של שמעון פרס בפיתוח יזמות משותפת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "אסון נורא: יוסי ביילין פורש מהחיים הפוליטיים."

מי ששמע את נאומו האחרון בכנסת של בנימין נתניהו - הקול היה קולו של ביבי והתוכן היה תוכנו של פרס.

יוסי ביילין וחושיו המחודדים מעריך כפי הניראה שאכן ביבי יהיה ראש הממשלה הבא והוא מכין עצמו למצב זה. אני מקווה שכל ראש ממשלה באשר הוא יקיים הבטחה זו ליזמות משותפת.

"ח"כ יוסי ביילין (מרצ) הודיע הערב (שלישי) כי הוא פורש מהחיים הפוליטיים ולא יתמודד בבחירות לכנסת הבאה. הוא צפוי להגיש את התפטרותו באופן רשמי בימים הקרובים. ביילין מתכוון לפתוח משרד שיתווך בין אנשי עסקים ישראלים לפלסטינים במטרה ליצור מיזמים משותפים."

אוסיף את דברי ח"כ איתם, שאינו נמנה על חסידיו של ביילין:
"לדברי ח"כ אפי איתם (איחוד לאומי-מפד"ל), "יוסי תמיד היה יריב פוליטי ואידיאולוגי ראוי והגון ובדרכו שלו אוהב העם והמדינה. בתקופת החברות המשותפת שלנו בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, זכיתי להכיר אדם ערכי וענייני שיודע לעמוד על דעתו בצורה מכובדת. פרישתו מהפוליטיקה צריכה לצער כל אזרח בישראל ללא קשר להשקפתו "

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 28-10-2008 בשעה 21:53.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-10-2008, 22:36
  לב כל-רואה לב כל-רואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.02.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "ביילין מחכה לביבי, הממשיך את דרכו של שמעון פרס בפיתוח יזמות משותפת"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה

אוסיף את דברי ח"כ איתם, שאינו נמנה על חסידיו של ביילין:
"לדברי ח"כ אפי איתם (איחוד לאומי-מפד"ל), "יוסי תמיד היה יריב פוליטי ואידיאולוגי ראוי והגון ובדרכו שלו אוהב העם והמדינה. בתקופת החברות המשותפת שלנו בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, זכיתי להכיר אדם ערכי וענייני שיודע לעמוד על דעתו בצורה מכובדת. פרישתו מהפוליטיקה צריכה לצער כל אזרח בישראל ללא קשר להשקפתו "

אני חייב לומר שאני מאוד מופתע מהתגובה של הח''כ אפי איתם.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://he.manhigut.org/templates/mlevi/cutimages/top_logo.jpg]

"צדק צדק תרדוף"

ישן 29-10-2008, 00:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
זלזול מיותר - ביילין היה רחוק מלהיות פודל. למרבה הצער, הוא מגדולי המשפיעים שידענו כאן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "אסון נורא: יוסי ביילין פורש מהחיים הפוליטיים."

פרישתו אינה אסון גדול, אבל גם אינה רווח והצלה - שכן הדרך שסלל כבר אומצה ע"י מפלגות שנמצאות
הרבה ימינה ממנו. זה לא קשור ל"צדקת דרך" שלו, כמובן (שהרי דרכו הוכחה כאסון בכל רגע שניסו
ליישם משהו ממנה), אלא בגלל העוצמה הפוליטית האדירה של מקביליו של ביילין במערכות החליפיות
לאלה הנבחרות - שכוחן גדול לאין שיעור מהמערכות הנבחרות (תקשורת, מערכת המשפט וכד').

לו התפטר ביילין ב1993 היה לכך משמעות חיובית מבחינת המדינה. לפרישה שלו אחרי שאוסלו כבר
השתרש כאן וחירב כל חלקה טובה, אין כל משמעות. הוא יכול להשאר והוא יכול לפרוש. אין לכך כל
משמעות - את הנזק שלו הוא כבר עשה...
ישן 29-10-2008, 10:48
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ובכן, מסתבר ש"המעבר לסקטור הפרטי" הוא פתיחת חברה שתעסוק בתיווך הקשור בפלסטינים...

וכמו תמיד אנו מגלים ישראלים שהיו מעורבים במו"מ עם הפלסטינים, שמסיימים תפקיד ציבורי, ו"עושים
לביתם" באמצעות ניצול קשרים שיצרו במהלך תפקידם הפורמאלי.
אין ספק שלפלסטינים חוב גדול כלפי ביילין - וכעת, כשהוא "איש עסקים פרטי" תהיה להם אפשרות
לפרוע אותו באמצעות מתן הטבות לגורמים זרים שיבחרו להיות מיוצגים ע"י "המתווך" ביילין...

אם רצה מישהו הוכחה לכך שביילין אינו שלומיסט כן (אני מניח שפעם הוא היה כזה, אבל הוא איש נבון
וראה מה שוות פיסות הנייר שכ"כ שקד על הכנתן...), אלא שלומיסט תועלתני, שכל "תהליך השלום"
הפך בעיניו למקור פרנסה (שכעת תהפוך לזרז להתעשרות מהירה) - הרי שההוכחה לפניו.
לו רצה לעבור למגזר הפרטי באופן נקי - היה עוסק בתחומים רחוקים ביותר מאלו שהיה לו מגע עימם
במסגרת תפקידו הציבורי, ובכך היה מונע מאנשים ציניים וחשדניים את היכולת לטעון שכל שקל שהוא
ירוויח מעבודתו העתידית בתיווך עם פלסטינים - עלה למדינת ישראל בהרבה שקלים בהסכמים שביילין
סייע בהכנתם...
ישן 29-10-2008, 11:28
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

"תחום התמחותו"? אז לדעתך כל קצין בכיר במיל צריך לשמש כשכיר חרב?...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "מה ציפית שהוא ימכור אמל"ח לצ'צ'נים"

"תחום ההתמחות" של ביילין הוא דבר מ-א-ו-ד שנוי במחלוקת. ההסכמים שהביא מ-א-ו-ד שנויים
במחלוקת. מה שלא שנוי במחלוקת הוא שיצר מערכת קשרים עם צמרת פת,ח - קשרים שיכולים להיות
מ-א-ו-ד רווחיים עבורו במישור האישי, כאשר לפת"ח ניתנה סמכות דיקטטורית על שטח ואנשים, בעיקר
בזכות ביילין והסכמיו.
מה יסיק מזה אדם שאינו שלומיסט אדוק? שלביילין החביב מ-א-ו-ד משתלם עסקית לטווח הארוך להציע
לפלסטינים כמה שיותר ויתורים, כיוון שככל שהריבונות הפלסטינית תהיה נרחבת יותר, תכלול יותר שטח
ואנשים, ותזכה לסיוע חיצוני רב יותר - כך עסקי התיווך שלו יהפכו רווחיים עוד יותר. לו טרח להתרחק
מהנושא הנ"ל במסגרת עסקיו הפרטיים, לא היה מקום לחשדנות כלפיו. מכיוון שהאיש עומד להרוויח כסף
רב כתוצאה מויתורים שהוא-עצמו יזם אותם במסגרת תפקידו הציבורי - הרי שכל חשד כלפיו, יהיה מוצדק.

מעבר לכך, אני מתנצל על חשדותיי באיש דת שלומיסטי בכיר כ"כ...
ישן 29-10-2008, 12:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הרמה טובה יותר להנחתה, לא ראיתי כבר זמן רב...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "לכל מקום שילך הוא ישאר יוסי..."

אין לי שום בעייה עם קשריו של יוסי ביילין - יש לי בעייה עם הרצון שלו לעשות בהם שימוש לצורך הפקת
רווח אישי. יודע למה? כי זה יוצר מראית עין שהאיש הלך לקראת הפלסטינים בחזקת "שלח לחמך על
פני המים". אתמול הוא סיפק להם הסכמים טובים בתחום איקס - והיום הוא מתווך עסקאות באותו תחום
בדיוק, וגוזר עמלות שמנות...
לו הלך ביילין לנהל סניף בנק או סניף דואר, לא הייתה כל בעייה עם העובדה שהוא ממשיך לשתות קפה
עם מחבלים למיניהם (זה היה מגעיל, כמובן, אבל מגעיל באופן לא מעורר חשד...), שכן לקשרים עימם
לא הייתה תועלת אישית ישירה. כאשר הוא מקים חברה שנועדה לעשות הון באמצעות שימוש באותם
קשרים, מראית העין (וזה במידה והאיש ישר כסרגל, ולא מעלה על דעתו להשתמש בקשרים שיצר...)
היא של ניצול קשרים שיצר במהלך הכנת הסכמים (שחלק גדול מאוד מהציבור הישראלי רואה בהם אסון
שהביא לשפיכת דם רב מאוד) לצורך הפקת רווח אישי - דבר שמעורר חשדות כאילו ההסכמים נוסחו
מראש באופן שאנשים מסויימים יוכלו להפיק מהם תועלת אישית. אני לא יודע אם זה נכון, אבל מראית
העין הזו לבדה הייתה אמורה לגרום לאדם מוסרי להתרחק מזה כמו מאש...
ישן 29-10-2008, 14:43
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הרמה טובה יותר להנחתה, לא ראיתי כבר זמן רב..."

על הטיעון שביילין ניסח הסכמים באופן כזה שיאפשר לו לגרוף קופות גדולות בעתיד, קשה מאד להתוכח. זו קביעה מרושעת וחסרת ביסוס במציאות.
שר האוצר יכול לשחק עם המיסים בהתאם לעסקיו, הנגיד יכול לשחק עם הריבית ושער הדולר בהתאם לעסקיו, שר הבטחון יכול לתת אישורי כניסה לעובדים שלו (מכולם זה הכי קרוב למציאות) או של חבריו וכו'

כמו שציינתי בהודעה שלי, לפסול מראש את היושרה זה לא פייר.
ברור לחלוטין, שאם אכן המצב כפי שאתה מתאר אותו, אז מתן ימי חסד לבחינת היושרה רק יעשו יותר נזק, אבל מצד שני אדם הוא חף מפשע עד שלא הוכח אחרת, ואתה כמעט ומאשים (לרמוז שיהיה מי שאולי יכול להסיק את המסקנה הזו.....כמעט להאשים) את יוסי ביילין בניסוח הסכמים לטובת עסקיו הפרטיים. לצורך העניין, הוא המציא שטחים אפורים בהם יוכל להתהלך בבטחה לאחר סיום תפקידו הציבורי.
אני מנסה להשאר תמים מאחר וזו האדמה שאני מנסה להתהלך עליה, וטוען שאתה הרבה יותר מנסה לטפול על ביילין עלילה עתידית, מאשר איזושהי קרבה למציאות בהאשמות נגדו.
ישן 29-10-2008, 14:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כן, ההסכמים אכן מלאים בשטחים אפורים - לתועלת כל הביזנסמנים המקושרים, שכעת הצטרף אליהם
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "על הטיעון שביילין ניסח הסכמים..."

הדבר המרושע היחיד שאני רואה כאן, זו ההגנה האוטומטית על מישהו שחתם על הסכמים בעלי השלכות
בטחוניות מרחיקות לכת, שיש להן גם משמעויות כלכליות (שאנשים כבר עשו מהן מליונים רבים), ואז
לפרוש מהחיים הפוליטיים - ולהקים מיזם כלכלי שיפיק תועלת ישירה מאותם הסכמים.
במקרה הטוב זה מסריח עד לשמיים.

אגב, אתה אמנם כביכול מגן על ביילין, אבל אני מניח שגם אתה מזהה את הדמיון למקרים אחרים עם
שטחים אפורים - ומסיבה זו לבדה (למרות שיש בטח גם סיבות אחרות), הניסיון שלך לטעון לתמימות, הוא
כמעט מצחיק (הוא לא באמת מצחיק רק בגלל שאנחנו יודעים מה זה אוסלו ולמה הוא הביא...).

לו היה בבילין בדל של יושרה - היה נמנע מכל מראית עין ומקים חברה שתעסוק בגידול חסה בארמניה,
או עוסק בייצוא פרחים לסווזילנד...
ישן 29-10-2008, 15:26
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אבל מכירת חסה לארמניה מצריכה את לימוד מנהגי העם הארמני..
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כן, ההסכמים אכן מלאים בשטחים אפורים - לתועלת כל הביזנסמנים המקושרים, שכעת הצטרף אליהם"

מצריכה הבנה לדרך החשיבה של בני העם ולכללי המו"מ המסחרי הנהוגים

יצוא פרחים לסוואזילנד מצריך הבנה מעמיקה של דרכי גידול הפרחים, הובלתם, ביקוש, היצע ואפילו הקשבה והתייחסות לדברים הנאמרים באפריקה כגון ביוהנסבורג.

שם גם צריך להיות באמת מוכשר. להוכיח הצלחה צעד אחר צעד ולא ניתן להתבסס על הקשרים המוגבלים לאנשי שלומנו שבארץ הקודש. יש להם שרשרת נפוטיסטית משלהם... כשלון יתבטא בדו"ח ושום עיתונאי לא יסתיר אותו למענך.

הרבה יותר קל לעבור ב OPM בא"י. אין צורך ללמוד את דפוסי הפעולה או אורח המחשבה של הצד שמנגד, לא צריך לשקלל סיכונים ולא להקשיב לאיש. בסה"כ מדובר בחיים של בני אדם מן הסוג הנוסע באוטובוסים, גר בשדרות או חלילה חובש כפה סרוגה ולא בפרחים שהם מוצר יקר.

היוקרה והרווח התקשורתי, חברתי ובהמשך כלכלי שלצידן - מובטחים.

אגב ביילין מהיותו 'פוליטיקאי' ['מדינאי', כך כינה אותו הבוקר אטילה הידוע כ 'עיתונאי' ] הוא האחרון מקבוצה זו שניתן לבוא אליו בטענות. פוליטיקאים תפקידם לדבר והוא כסף עדיין לא עשה מחירבון אוסלו. [אלא אם כן זכה למימון מדינות וגופים זרים בעלי אינטרסים שונים משל ישראל כגון האיחוד הארופאי - אבל אני איני מאמין לעלילה זו]. הרבה יותר בזויים בעיני הם בעלי תפקידים טכניים בצבא ובשרות החוץ. אלו האמורים לשמש יועצים מקצועיים ובהשמע קריאת 'החלף דיסקט' ע"י אדון האליטות - שכחו כללים מקצועיים, זהירות ואחריות מהם. אלופים שישבו פרומי כפתורים במלון עם מחבלים לשעבר וויתרו על שסתומי בטחון הגיוניים, משפטנים בינלאומיים שלא סתמו חורים בחוזה מחורר, אנשי מודיעין שלא ניסו לזהות כוונות שהצד שמנגד הצהיר עליהם, עיתונאים הנוטלים ווליום מזה שני עשורים בכדי שיוכלו למלמל 'נרדמנו בשמירה' בהמשך וסתם אנשי מנגנון זוטרים ואפורים שקבעו הסכמים מקומיים ואח"כ התפרנסו היטב מקשר או שניים חוקיים למהדרין אגב, כמו תעודות הפטירה של קורבנות אוסלו. כל אלו ובעיקר אלה מבינהם ששנה שנתיים לאחר תפקידם כבר כיהנו בתפקיד קומבינה כלשהו [יועץ ומקדם שיווק במערכת הבטחון / זכיין יבוא מלט ודאודורנטים וכו']

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 29-10-2008 בשעה 15:29.
ישן 29-10-2008, 16:14
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "תשובה ב' נכונה"

הצלחת לבלבל אותי וכנראה בכוונה.
ברור שיש לך רגשות כלפי ניק זה או אחר, אחרת כל שיחה/ויכוח מתחילים מבראשית וככה לא היו אשכולות עם מאות הודעות.
בלי קשר למי ומה אני, והאם הביוגרפיה שלי אמיתית, או פרי דמיוני הקודח של מפריח בלונים (ניסוי) באיזה מוסד סגור אי שם בגבעות חמיש ב', הניק שאני עומד מאחוריו מביע דעות ודי עקביות, ואם אתה מתנגד אליהן סימן שאתה מפעיל מערכת רגשות כלשהי.
לא דיברתי על רגשות מהסוג של ממחטות.

אם כבר אז האיש/אישה מאחורי המצפון הלך ובאמת צילם לך את הנוטריה האבודה מפארק הירקון ולא זכתה להתיחסות .......זה אפילו לא רחוק מביתו (לשעבר ?) של יוסי ביילין ככה שזה אפילו מתקשר לאשכול
ישן 29-10-2008, 17:20
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אופס.. צילמת לי את הנוטריה?
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "הצלחת לבלבל אותי וכנראה..."

[תאמין או לא - מיהרתי והסתכלתי בלשונית אחרת תוך כתיבת ההודעה]

לא להאמין שהנוטריות חיות באיזור המים המלוחים. תודה על התמונות.

ולענין: תראה, כנוי הוא רק כינוי. אני איני ישראלה ובטח שאיני יפהפיה ובאם יקראו לעברך מצפון ברחוב לא תפנה לאחור. הנוטריה משמחת אותי, הנושאים העולים באשכולות מסוימים מענינים אותי אבל הדמויות שמאחריהן הן פקטיביות לחלוטין!! על השרת המסויים הזה אני 'מנהל' ובחיים אני בקושי מנהל את עצמי. על השרת הזה אני עוסק ב'פורום היסטוריה' בשעה שכל סטודנט שנה ב' להיסטוריה או מורה דרך - מבין בתחום הרבה יותר ממני.

הנושא הנידון הוא העיקר! הנוטריה, האוסטרלים בא"י, הצפע הא"י, טחנות נחל תנינים וגמנסיה הרצליה וכן - גם הסכסוך הישראלי ערבי ושמאל-ימין. יש לי מחשבה ולעיתים רגש כלפי דברים המועלים.

אני בהחלט רואה בעין לא יפה קצין ישראלי, פקיד צבור או עובד מדינה שמיהר לנהל עסקים עם אלו שתמול שלשום יצג אותי מולם. קל וחומר בענין בטחון. אבל איני 'כועס' עליך שכן איני מכיר אותך לא מקרוב ולא מרחוק. לכן גם איני חש צורך לומר את המילה האחרונה בויכוחים שונים או להתייחס בכל מחיר להערות המכוונות כלפי [נסה לכתוב 3 פעמים ישראלה היפהפיה %&*^% וראה כי איני מגיב].
'ניקים' רבים ניהלו בינהם מלחמות חורמה רגשיות על גבי פורום זה והיום הם אינם בעוד האנשים שמאחריהם מן הסתם חיים וקיימים.

לכן לא כוון הנאמר כלפיך ולא אתה עמדת לנגד עיני בעת ניסוח הדברים. ביילין, שחק, גינוסר ורבים אחרים הוזוטרים מהם זה די והותר מבחינתי.

אנשים אמיתיים - בקושי ניתן למצוא בחיים הממשיים ובודאי שלא ניתן למוצאם מאחרי מלל וירטואלי..
ישן 29-10-2008, 17:31
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "אופס.. צילמת לי את הנוטריה?"

טוב נו, תגובה יפה ולבבית, אתה לא נותן פתח לויכוח פה
אתה לא יכול להתעלם מהמקרים החוזרים ונשנים של קרבות בין כינויים, ז"א שכן יש איזה שהוא רגש וחיבור בין אדם לניק שלו מכל טעם אפשרי, ומניע אפשרי ולכן בכלל בחרת מלכתחילה בכינוי המוזר שלך שבו אתה מביע משהו, וקשה לי להאמין שאתה לא מתחכם גם במציאות
לפעמים החיבור הזה חורג מהגבולות, ובן אדם לוקח את הניק איתו למיטה, וזה מצב שאסור שיקרה, לדעתי כמובן, ולגבי. כל אחד והנטיות או הכוונות שלו בעולם.
הנוטריות מחכוץ לך מדי יום באגם שכיוונתי אותך אליו יחד עם החברות שלהן.
זכותך לכעוס עלי, על הניק שלי כמובן, על מעשי או מעללי, ולקרוא לי בשמות גנאי מותרים או אסורים.
זו הבעת דעה והיא לגיטימית או אסורה בהתאם.
רצח אופי לניק זה משהו שנעשה חדשות לבקרים בפורומים אבל אין להקל בו ראש, מאחר והוא מייצר תמונה של דעות כנגד דעות, לפעמים טוב יותר מהמציאות הצבועה.
לא לצורך הויכוח, אבל העובדות הנכונות הן שמעולם לא ניהלתי מגעים עסקיים כלשהם עם אף אחד שעמדתי מולו בבגדי צה"ל, אבל בדיוק כמו בתקשורות בכל מקום, אם תכתוב/תגיד משהו מספיק פעמים הוא יהפוך לאמת והאמת תצטרך להלחם על כבודה האבוד. הכל מתועד אבל רובנו עצלנים וסומכים על המילה שחזרה על עצמה מספיק פעמים.

מסכים איתך לגבי אנשים אמיתיים, בגלל שאנחנו מדור אחר/מקום אחר/עולם אחר....אז בשמחות
ישן 29-10-2008, 15:30
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כן, ההסכמים אכן מלאים בשטחים אפורים - לתועלת כל הביזנסמנים המקושרים, שכעת הצטרף אליהם"

אני אתחיל מהסוף, ובו אתה שולח את ביילין לעבר אבטלה.
גידול חסה ופרחים אינם מקצועות שיוסי ביילין בקיא בהם.
אבל אתה ללא רחמים שולח אותו לתחומים שהם שחורים מבחינתו.
כלומר אצלך תקופת הצינון תופשר רק לאחר מותו.
עד יום מותו אסור לו לעסוק בשום עיסוק שנוגע לפלשתינאים ?
האם הוא יכול לייעץ באיזשהו נושא לפלשתינאים ? או שכל מילה שהוא אומר מגיעה משר לשעבר/ח"כ לשעבר/מנסח הסכמים בינלאומיים לשעבר.
יש גבול לכמה איסורים ניתן להטיל על בן אדם, אשר לא עבר ולא הורשע בשום עבירה.
מילא היית מדבר על תקופת צינון של שנה, שלוש שנים, שש שנים ,עשר שנים !!!
אבל מבחינתך לביילין אסור יותר לעסוק בשום צורה בשום עיסוק שקשור לפלשתינאים.
זה לא רק אנטי דמוקרטי ומנוגד לחופש עיסוק הפרט/זכויות הפרט/XXX הפרט, אני מקווה שזה גם אנטי לדעות האמיתיות שלך.

אני חוזר שוב לטענה שלך שההסכמים סוללים את הדרך לעסקים עתידיי, עד רמה שנכתבו על מנת להתאים לאותם הסכמים עתידיים.
אולי גם בנימין נתניהו כאשר הלך והביא משקיעי חוץ לישראל, שהחלו קונים דירות, ומעלים את מחירי הנדל"ן, חשב על חבריו או אולי על דירתו המושכרת, וכל צעדיו המקדימים היו חלק מתוכנית אב כוללת לעשיית רווחים עתיידים מעליית שוק הנדל"ן ?
אני מניח שבנימין נתניהו חשב על עתיד המדינה, על הצורך להעלות אליה את היהודים העשירים והאמידים, על הצורך להכניס כסף זר לישראל בצורת השקעות וכו' וכו'
מחר בנימין נתניהו יפתח משרד תיווך, או יקנה מבנה בעל דירות להשכרה - והנה לך שר שדאג לעתידו על גבך.

בא לא נשחק משחקים, והשטחים האפורים הם אותם שטחים אפורים שגם אני מואשם בהם.
אני מחזיק כל הזמן בדעה, שאתה סוג של פאראנואיד קונספירטור (ויש המון כאלה, אולי גם אני בתחומים אחרים) שחושב שאם יש מקום לקומבינה - מישהו בטוח כבר עושה אותה
אם יש מקום לשוחד - מישהו בטוח לוקח אותו
אם יש מקום לרמות - סימן שכבר מרמים.
כלומר פרצה קוראת לגנב - והתוספת שלך היא שמתקין הגדרות של היום או למעשה הגנב של מחר.
אבל המציאות היא שונה.
יוסי ביילין בחר וסיבותיו עמו לפרוש מהחיים הפוליטיים.
על שמו הוא לא מוותר, את פנקס הטלפונים שלו הוא לא גורס, ואת ספר החוקים הוא כמובן שם באותו ארגז שמפנים איתו את שולחן הכתיבה.
ההנחה הבסיסית שלך שהוא מנצל לרעה את מעמדו, תפקידו, קשריו, ידיעותיו והשפעתו היא תולדה של מציאות עגומה בישראל - אבל היא ממש לא הנחת יסוד שכולם צריכים לחשוב ולהתנהג לפיה.
א-ת-ה זה שחושד מייד במניעים, גם של אנשים כשרים, הנסתרים והפליליים, לא רק כשאין הוכחה, אלא גם כשאין צידוק לחשדות האלה.
אתה אולי לא אשם בקו המחשבה הזה, אבל כמובן שאין זה מכתים את אלה שאתה מאשים אותם.
ישן 29-10-2008, 18:40
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כגדול שונאי הדמוקרטיה בכנסת, ביילין ודאי לא יוכל להתלונן על צינון ממושך, אם יושת עליו
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אני אתחיל מהסוף, ובו אתה שולח..."

האיש שכל פעם מדבר על בחירות במיאוס, מחשש שהעם יבחר בדרך אחרת - האיש שצהל על ההישג
העצום שבהעברת הסכם באמצעות שוחד בוטה לחשמלאי שנבחר על גבו של רפול (ולסוחר סמים שנבחר
באותה דרך...), וכעת מדבר בצער על כך ש"אסור להחליף את הכנסת הנוכחית", בוודאי שלא יוכל
להלין על כך שמצפים ממנו להימנע מלחפש רווח אישי, בתחום השנוי במחלוקת של "הסכמים בינ"ל"
אותם סייע לנסח - ושבאומר בעדינות שיש רוב בעם שסבור שהיו אסון (זה אחרי שהייתי לארג' וכללתי
את הערבים בתוך "העם" - אם נספור רק יהודים, אז יש רוב מיוחס נגד אוסלו...).
אני מוכן להגביל את תקופת הצינון של ביילין ל"עד ששותפיו להסכמים לא ישאו בתפקידים רשמיים
ברש"ף". מכיוון שפת"ח היא תנועה דמוקרטית נאורה, אני מניח שלביילין אין מה לעצור נשימתו עד
שכל הסאעבים והסופיאנים ייצאו לגימלאות (סמיח אל-מדהון אכן יצא לגימלאות - אבל זה היה באדיבות
חמא"ס, ובניגוד לרצונו שלו...).
אם ביבי נתניהו יביא לפה משקיע זר ויספק לו הטבות תוך ניצול תפקידו הממלכתי - א-ס-ו-ר לו לעבוד
עם או עבור אותו משקיע אחרי שיסיים תפקידו הציבורי, נקודה. אם יעבוד עבורו, בהחלט ניתן יהיה לחשוב
שההטבות שקיבל המשקיע ניתנו לו מתוך מחשבה של הפוליטיקאי על "היום שאחרי הפוליטיקה". עם
זאת, אצל ביילין זה יהיה גרוע יותר, מהטעם הפשוט שכאן יש גם שיקולים בטחוניים, מעבר לריח הרע
של ה"שלח לחמך על פני המים". מי יתקע לידינו שהנושאים ונותנים שלנו לא יתמכו, למשל, בפתיחת
הקזינו הדמיוני בקלקיליה, באמצע הלחימה, רק בגלל שיש להם קשרים עסקיים מצויינים עם הבעלים
האוסטרלי של הקזינו, ארטי קלאף, ועם ה"איש החזק" בבטחון המסכל בגזרה? אתה מבין? אני כמובן
לא אחשוד בביילין לעולם, אבל הריח הרע שעולה מכך שהוא הולך לעשות עסקים שינצלו לצרכי רווח
את ההסכמים שהוא עצמו ניסח, ושלהגדירם כ"שנויים במחלוקת" יהיה אנדר סטייטמנט עצבני, יגרום
לאנשים ציניים ממני להתמלא בחשדות כלפי היושר של איש. אני כשלעצמי לא חושד במשהו לא כשר
שהאיש הזה עושה, אלא סתם נגעל עד עמקי נשמתי מחוסר הבושה שלו, ממראית העין הנוראה.

עצה לעתיד: השיטה של האשמות בפראנויה וקונספירציות את כל מי שמעלה סימני שאלה על מעשים
מסריחים, שיש להם מראית עין גדועה עוד יותר - לא ממש משכנעת. בדר"כ עורכי דין של אנסים
מספרים לנו על הנאנסת ובעיותיה הנפשיות. גם במקרים ההם זה מהלך מכוער (אתה היית מגדיר
אותו כ"מרושע", לולא נהגת לנקוט בו כל הזמן...), שאולי אפקטיבי מבחינה משפטית - אבל מהותית
הוא לא מוריד מאומה מהשאלה המקורית: האם הקליינט שלו אנס. זה שתגדיר אותי כפראנואיד
קונספירטור מרושע שרוצח ראשי ממשלה מדי בוקר, לא יפזר מאומה מהסרחון שפיזר מעשהו הנוכחי
של ביילין - ולא מעמעם לשנייה את מראית העין האיומה של המהלך שלו...
ישן 29-10-2008, 12:04
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לא לדעתי - אבל זה מה שקרה
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""תחום התמחותו"? אז לדעתך כל קצין בכיר במיל צריך לשמש כשכיר חרב?..."

חלק מקציני צה"ל הבכירים ניסו כוחם כסוחרי נשק וכמדריכים בצבאות או בארגונים שונים

ראשי ממשלות ושרים בכירים (כולל: נתניהו, ברק, פרס) - עשו את "הונם" מהרצאות ומספרים שכתבו, על בסיס נסיונם בעקבות תפקידם.

אנשי כלכלה בכירים - השתלבו בחברות כלכליות ו/או בקטדרלות באוניברסיטאות, בארץ ובחו"ל.

מורה בגימלאות - נותן שעורים פרטיים; מהנדס בגימלאות - עוסק בתחומי התמחותו, שרכש אותה בתקופת עבודתו הסדירה; וכו' וכו' וכו'

קיים אפילו מושג של תקופת צינון, שלצערי המערכת איננה מכבדת אותה, איננה עוקבת אחרי קיומה וסומכת על היושרה של של בעלי התפקידים.

אני מניח שאתה יודע, שיוסי ביילין רחוק מתפקידיו הממלכתיים פרק זמן ממושך הרבה מעבר לתקופת הסינון הנדרשת.
ישן 29-10-2008, 12:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

העובדה שיש התנהלות מכוערת (כשרה וריחנית) של מס' קצינים בכירים, לא מחייבת שגם ביילין..
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "לא לדעתי - אבל זה מה שקרה"

ינהג כך. למעשה, ביילין נוהג בצורה גרועה עוד יותר - כיוון שמעורבותו כ"אזרח פרטי" היא בתחום
שעדיין יש לו נגיעה ישירה לחייהם ולבטחונם של אזרחים ישראליים, ולא כמו קצין במיל שהופך לשכיר
חרב בגרוזיה/קולומביה/סיירה לאון או כל מקום מרוחק אחר. קצין במיל שינהג באופן מקביל לביילין יהיה
כזה שיילך לאמן את כוחות הבטחון הפלסטיניים. אני מבטיח לך שאדם כזה, אם יהיה כזה חס וחלילה,
יעורר עניין רב בקהיליית המודיעין, ובצדק...
ביילין הוא ח"כ, ולא ידוע לי שח"כ הוא "תפקיד לא ממלכתי".

מעבר לכך, מורה בגימלאות שנותן שיעורים פרטיים אינו בדיוק מקביל שאדם שיצר קשר עם גורם שהוא
ספק-אוייב, וחתם עימו על הסכמים שנויים במחלוקת - ואז פורש לביתו כדי להפיק תועלת כספית מניצול
אותם קשרים. מקבילה טובה יותר למה שביילין עשה תהיה פקיד בכיר במשרד החינוך שבמשסגרת תפקידו סיפק הטבות
לבית ספר פרטי, ואחרי פרישתו הלך לעבוד באותו בית ספר במשכורת עתק, תוך ניצול הקשרים שיצר
במסגרת תפקידו...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:28

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר