לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-10-2008, 22:32
  solidsnake1 solidsnake1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.01.07
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי gush_Hara שמתחילה ב "מה הסיכויים להגיע לפלוגות..."

תשמע אני לא יודע מה זה ממש טוב אבל כן צריך להיות טוב בטירונות והאימון מתקדם. סה"כ מגיעים משהו כמו XXX חיילים לשלב ב' (טירונות יחידה) של הרגליים (יש גם שלב ב' לרכובים, הוא קצר יותר ומכיל תכנים שונים כמובן) שאורכו כחודשיים ולאחריו עולים לפלוגה. כמובן שבדרך יש מסעות משקלים, תרגילים מסכמים, ניווטים, לש"ב, לו"ז וכל הדברים הרגילים..
אנשים די נשבזים מהחיל, ואת חלקם אני מבין, אבל אני נוטה להפריד בין הפלוגה הייעודית לשאר החייל שכן הפעילות בו שונה משמעותית מהפעילות בשאר החיל. אם עדיין הייתי בוחר להגיע לשם? אני לא בפלוגה הייעודית יותר מדי זמן, אבל הפלוגה עצמה סבבה מבחינת תנאים (ת"ש, אם תרצה...) והכי חשוב, זה נכון מה שאומרים, מגיעים לשם אנשים איכותיים אין מה לעשות והעבודה עצמה חשובה מאין כמוה. אני חושב שמי שלא עבר גיבושים ולא רוצה להיות חי"רניק ולעשות עבודה של חי"ניק (לא אומר אם היא טובה או לא) מוד"ש זה אחלה אופציה בשבילו. ואם הוא ישקיע טיפה ויראה רצינות הוא גם יגיע לפלוגות הייעודיות.

כל מה שאמרתי תקף לגביי הפלוגה הייעודית של גדוד ניצן, אין לי ממש מושג איך זה בפלוגות הייעודיות האחרות.

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 21-10-2008 בשעה 00:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-10-2008, 09:26
  רעל חיובי רעל חיובי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.07
חוות דעת מאחד שמשרת במוד"ש
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי gush_Hara שמתחילה ב "מה הסיכויים להגיע לפלוגות..."

שלום
אני משרת במוד"ש בפלוגה הייעודית בגדוד המרכז.אני חושב שאני יכול לענות על מספר שאלות מזוית הראייה הפרטית שלי.
הייתי מועמד לטייס וכשזו התפקששה הלכתי -כמו רבים אחרים - על גיבוש צנחנים. הצטיינתי בגיבוש ,סיימתי אותו ולא התמיינתי לצנחנים.בחרו בי למוד"ש . זו הייתה תעלומה גדולה .
מה שאני יכול לספר שעברתי מסלול קשה. זו טירונות קרבית ובמובנים מסויימים (משמעת,קושי פיסי+מנטלי)אפילו קשה יותר מחטיבות החי"ר האחרות. אתה לומד על החיל החדש , משנן ומתרגל את מה שדרוש ממך -וזה הרבה וזה קשה .האנשים איכותיים ביותר,המפקדים מעולים,היציאות בסדר,התפקיד מעניין.
אתה מתאמן לבצע (אני מתכוון לרגליים) פעילות מיוחדת לעיתים משעממת,הסוואה, לעיתים בעומק השטח,לעיתים בשיתוף יחידות מובחרות, אבל תמיד זו פעילות חשובה מאין כמוה.אתה לא לוקח קרדיט על ההצלחות (את השוויץ אנחנו משאירים לאחרים) ולא תראה אצלנו ווסאח. כך שצריך לזה אופי מיוחד,רמה גבוהה פיסית ושיכלית. אם אתה מחפש להיות רמבו עם סכין בין השיניים ולחסל מחבלים סדרתי -זה לא המקום בשבילך -לך לראות סרט אחר.
כיום אני בהחלט מרוצה מהמקום אליו הגעתי ולא מתחרט לרגע -למרות הקושי העצום בדרך.אנחנו לא סיירת במובן הרגיל של המילה (אם כי אנו כעת עושים את התפקיד המקורי של הסיירות-להביא מודיעין מטרה קרבי)
נכון שבפלסרים השונים גם עושים פעילות מעניינת וחשובה-אבל לדעתי אם אתה מצליח להגיע לפלוגה הייעודית -אתה תהייה מרוצה -הת"ש טוב, היציאות טובות, בדר"כ אין בט"ש שמירות מטבחים ומחסומים.
הכי חשוב -אתה צריך לרצות מאד , להשקיע להוכיח יכולת ואז אתה תוכל להגיע.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 07-11-2008, 17:59
  מוד"שניק מוד"שניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.08
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי רעל חיובי שמתחילה ב "חוות דעת מאחד שמשרת במוד"ש"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רעל חיובי
שלום
אני משרת במוד"ש בפלוגה הייעודית בגדוד המרכז.אני חושב שאני יכול לענות על מספר שאלות מזוית הראייה הפרטית שלי.
הייתי מועמד לטייס וכשזו התפקששה הלכתי -כמו רבים אחרים - על גיבוש צנחנים. הצטיינתי בגיבוש ,סיימתי אותו ולא התמיינתי לצנחנים.בחרו בי למוד"ש . זו הייתה תעלומה גדולה .
מה שאני יכול לספר שעברתי מסלול קשה. זו טירונות קרבית ובמובנים מסויימים (משמעת,קושי פיסי+מנטלי)אפילו קשה יותר מחטיבות החי"ר האחרות. אתה לומד על החיל החדש , משנן ומתרגל את מה שדרוש ממך -וזה הרבה וזה קשה .האנשים איכותיים ביותר,המפקדים מעולים,היציאות בסדר,התפקיד מעניין.
אתה מתאמן לבצע (אני מתכוון לרגליים) פעילות מיוחדת לעיתים משעממת,הסוואה, לעיתים בעומק השטח,לעיתים בשיתוף יחידות מובחרות, אבל תמיד זו פעילות חשובה מאין כמוה.אתה לא לוקח קרדיט על ההצלחות (את השוויץ אנחנו משאירים לאחרים) ולא תראה אצלנו ווסאח. כך שצריך לזה אופי מיוחד,רמה גבוהה פיסית ושיכלית. אם אתה מחפש להיות רמבו עם סכין בין השיניים ולחסל מחבלים סדרתי -זה לא המקום בשבילך -לך לראות סרט אחר.
כיום אני בהחלט מרוצה מהמקום אליו הגעתי ולא מתחרט לרגע -למרות הקושי העצום בדרך.אנחנו לא סיירת במובן הרגיל של המילה (אם כי אנו כעת עושים את התפקיד המקורי של הסיירות-להביא מודיעין מטרה קרבי)
נכון שבפלסרים השונים גם עושים פעילות מעניינת וחשובה-אבל לדעתי אם אתה מצליח להגיע לפלוגה הייעודית -אתה תהייה מרוצה -הת"ש טוב, היציאות טובות, בדר"כ אין בט"ש שמירות מטבחים ומחסומים.
הכי חשוב -אתה צריך לרצות מאד , להשקיע להוכיח יכולת ואז אתה תוכל להגיע.

בהחלט הרמת את המוראל שלי,
לא קיבלתי יום סיירות בגלל הראייה,
אבל קיבלתי גיבוש צנחנים, והצטיינתי גם בכל המשימות, אך לא התקבלתי.
וקיבלתי התחיילות למודיעין שדה ב17 לחודש עוד 10 ימים, והייתי מבואס מזה.
ממה שקראתי באינטרנט זהו תפקיד שקרוב לאויב, אבל לא באמת קרבי.

השאלה שלי היא,ואני מקווה שתוכל לענות במסגרת הביטחון האפשרי,
כיצד מתקבלים לפלוגה הייעודית? אני מאוד רוצה לשרת בניצן ביו"ש,
ביקר אצלי מפקד שמסיים עוד 4 חודשים שירות בניצן,
והוא נשמע מרוצה מאוד והיה לו טוב, ובכל זאת הוא לא רצה לצאת לקצונה,
דבר שאני מאוד רוצה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:05

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר