07-11-2008, 17:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.11.08
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי רעל חיובי
שלום
אני משרת במוד"ש בפלוגה הייעודית בגדוד המרכז.אני חושב שאני יכול לענות על מספר שאלות מזוית הראייה הפרטית שלי.
הייתי מועמד לטייס וכשזו התפקששה הלכתי -כמו רבים אחרים - על גיבוש צנחנים. הצטיינתי בגיבוש ,סיימתי אותו ולא התמיינתי לצנחנים.בחרו בי למוד"ש . זו הייתה תעלומה גדולה .
מה שאני יכול לספר שעברתי מסלול קשה. זו טירונות קרבית ובמובנים מסויימים (משמעת,קושי פיסי+מנטלי)אפילו קשה יותר מחטיבות החי"ר האחרות. אתה לומד על החיל החדש , משנן ומתרגל את מה שדרוש ממך -וזה הרבה וזה קשה .האנשים איכותיים ביותר,המפקדים מעולים,היציאות בסדר,התפקיד מעניין.
אתה מתאמן לבצע (אני מתכוון לרגליים) פעילות מיוחדת לעיתים משעממת,הסוואה, לעיתים בעומק השטח,לעיתים בשיתוף יחידות מובחרות, אבל תמיד זו פעילות חשובה מאין כמוה.אתה לא לוקח קרדיט על ההצלחות (את השוויץ אנחנו משאירים לאחרים) ולא תראה אצלנו ווסאח. כך שצריך לזה אופי מיוחד,רמה גבוהה פיסית ושיכלית. אם אתה מחפש להיות רמבו עם סכין בין השיניים ולחסל מחבלים סדרתי -זה לא המקום בשבילך -לך לראות סרט אחר.
כיום אני בהחלט מרוצה מהמקום אליו הגעתי ולא מתחרט לרגע -למרות הקושי העצום בדרך.אנחנו לא סיירת במובן הרגיל של המילה (אם כי אנו כעת עושים את התפקיד המקורי של הסיירות-להביא מודיעין מטרה קרבי)
נכון שבפלסרים השונים גם עושים פעילות מעניינת וחשובה-אבל לדעתי אם אתה מצליח להגיע לפלוגה הייעודית -אתה תהייה מרוצה -הת"ש טוב, היציאות טובות, בדר"כ אין בט"ש שמירות מטבחים ומחסומים.
הכי חשוב -אתה צריך לרצות מאד , להשקיע להוכיח יכולת ואז אתה תוכל להגיע.
|
בהחלט הרמת את המוראל שלי,
לא קיבלתי יום סיירות בגלל הראייה,
אבל קיבלתי גיבוש צנחנים, והצטיינתי גם בכל המשימות, אך לא התקבלתי.
וקיבלתי התחיילות למודיעין שדה ב17 לחודש עוד 10 ימים, והייתי מבואס מזה.
ממה שקראתי באינטרנט זהו תפקיד שקרוב לאויב, אבל לא באמת קרבי.
השאלה שלי היא,ואני מקווה שתוכל לענות במסגרת הביטחון האפשרי,
כיצד מתקבלים לפלוגה הייעודית? אני מאוד רוצה לשרת בניצן ביו"ש,
ביקר אצלי מפקד שמסיים עוד 4 חודשים שירות בניצן,
והוא נשמע מרוצה מאוד והיה לו טוב, ובכל זאת הוא לא רצה לצאת לקצונה,
דבר שאני מאוד רוצה.
|