לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-11-2008, 21:27
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Sagi-i שמתחילה ב "תודה מתן אבל אני יותר התחברתי..."

זה לא היה 'נסיון לשפר בעריכה את התמונה שלך', אלא לנסות להסביר באופן וויזואלי את ההבדלים שבקבלת הסטנדרטים.
זאת אומרת, התמונה שלך סובלת קשות מהילות בהרים ובחיבור של המעקה עם ההרים ובחיבור שבין ההרים לשמים.

התוצאה מעניינת בפני עצמה, אבל כפי שאתה מכיר אותי, אני אגיד שהקשר של התמונה המוצגת כפי שהיא מוצגת כ'צילום' כבר גובל בצורה די חזקה עם סגנון אמנותי אחר.
ובעובדה, בחרת לפרסם את היצירה שלך בפורום צילום ולא בשום פורום אחר, כנראה שמסיבה טובה.
לדעתי, כצלם חובב, לא הייתי הולך בדרך ה'קלה והנוחה' לעיבודים חזקים שיפצו על צילום בינוני, אלא הייתי חושב עם עצמי "אם לא הצלחתי בצילום לגרום לאפקט הזה, איך אוכל בכל זאת לעשות את זה?" ולחקור וללמוד את הנושא.
כי לדחוף את הסלייד של "Strength" בפוטומטיקס למקסימום - זה הכי קל, אבל זה ישאיר אותך באותה המשבצת בה אתה עומד היום ולא יקדם אותך הלאה.
זו הבחירה שלך, איך ולאן ללכת. אני רק בתפקיד הנודניד שמנסה לאתגר אותך ולעודד אותך ללכת דווקא בדרך היותר קשה כדי לעשות ממך בכל זאת, מישהו עם ראיה מעבר למה שיש 'לכל השאר'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-11-2008, 21:43
צלמית המשתמש של Sagi-i
  משתמש זכר Sagi-i Sagi-i אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Sagi-i שלח הודעה דרך MSN אל Sagi-i Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "זה לא היה 'נסיון לשפר בעריכה..."

תראה מתן
אני ציפיתי לתגובה הזו ממך
וזה בסדר גמור
אני מקבל הכל בברכה
אני לא אחד שבורח מהמציאות נקרא לזה ככה.
אבל לא תמיד יש את כל הזמן שבעולם להתעסק ולנסות ולסדר.
אם יש, כמובן שאין טעם לבחור בדרך הקלה ויש את כל הזמן שבעולם לנסות ולתקן, אבל שאתה במסלול מוקצב בזמן כי אתה עם רכב גולף ואתה עם עוד 3 אנשים ולא רוצה לעקב את כולם בגלל תמונה, שאתה יודע מראש שהיא לא קלה לביצוע אבל בכל זאת לא רוצה לוותר על הפריים הזה כי אפשר להוציא ממנו משהו מיוחד אז משתמשים בקיצורי דרך.
HDR לטעמי זו דרך נחמדה ויפה (ולטעמם של לא מעט אנשים גם כן) להציג תמונות באופן קצת שונה ממה שמקובל.
התמונה היא לא אומנותית אלה יותר תמונת נוף, ככה שאני לא רואה כאן פסול להשתמש בזה, אפילו אם תקרא לזה עריכה ולא צילום.
מה שחשוב זה התוצאה, ולטעמי האישי, בלי לפתוח שוב את הנושא הזה שכבר נטחן לא פעם, עריכה כזו מבחינתי היא מקובלת ואין בה פסול בניגוד לעריכה שמשנה פרמטר זה או אחר בתמונה ומשנה את כל הפאן שלה.
אני לא רואה הבדל בעריכה שכזו שהיא בסך הכל שילוב מספר תמונות על מנת לקבל טווח דינאמי גדול מהרגיל כמו שראית לבד שזקוק בפריים הזה, ואם כבר אז להוסיף עוד מעט דרמטיות וכבר לשחק עם הנתונים על מנת לקבל תמונה מעט יותר "חיה" "דרמטית" ויפה יותר לטעמי וטעמם של לא מעט אנשים מתגובות שקיבלתי על התמונה והעריכה.
אני יודע שאתה באופן אישי לא אוהב ולא מתחבר, אבל כל אחד וטעמו.
האתגר להוציא את המיטב עוד בצילום תמיד עומד בעינו, אבל כמעט ואי אפשר בלי נגיעות, כמו שנאמר פעם, הפוטושופ זה החדר חושך של הדיגטלי, ואי אפשר בלעדיו על מנת להוציא פריים כמעט מושלם לכל הפחות.
בכל מקרה המון המון תודה על הנסיון וההערה, אני מקבל זאת בברכה.

My Gallery

Nikon D80 + D60 + Nikkor 17-55 2.8 + Sigma 17-70 2.8-4.5 macro + Nikkor 70-300VR AF-S 4.5-5.6 + SB-800

ישן 18-11-2008, 22:12
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Sagi-i שמתחילה ב "תראה מתן אני ציפיתי לתגובה..."

אחלק את התגובה שלי לכמה שפחות חלקים:

א. בנוגע לזמן, אני מזדהה עם המחסור בזמן לעיתים שיש לך לצלם פריים מסויים. כחלק מהחוויה של לצלם, לפעמים עוזבים איזור כשאתה מרגיש שלא מיצית אותו לגמרי (תאמין לי, הייתי בטיולים מודרכים במקסיקו וטורקיה [בעיקר מקסיקו] שהייתי רוצה לישון בנופים שראיתי וצילמתי מרוב שהיה כל כך הרבה מה לצלם, אבל הזמן היה קצר בטירוף [וגם זה בלשון המעטה]).
אז או שמנסים לעכב כמה שרק אפשר, ואם אי אפשר, אז יש טעם של עוד לחזור לאותו המקום בעתיד (בוא נגיד שמקסיקו זה קצת בעייתי, אבל לטורקיה זה בהחלט אפשרי ולאגמון החולה זה בכלל לא בעיה).

ב. משום מה קיבלת את ההרגשה שאני נגד HDR. ממש לא, פשוט כשאני מבצע HDR, אני משתדל שהתוצאה הסופית תראה כמו צילום אמיתי, ולא כמו תוצר פוטושופי שלא תואם את המציאות. דרמטי ומרשים ככל שהתוצר הסופי יראה - אם זה לא נראה מציאותי, מבחינתי זה לא עובר ת'רף (לראיה, כמה לינקים ל HDR מהאתר שלי, שאני מציג בגאווה ורון =))
http://matannarkiss.com/gallery/vie...age=1&imgid=180
http://matannarkiss.com/gallery/vie...tage=1&imgid=41
http://matannarkiss.com/gallery/vie...tage=1&imgid=96
http://matannarkiss.com/gallery/vie...tage=1&imgid=91
שים לב כי בכל התמונות שלי, עם כמה דרמטיות (יותר או פחות) שהן לא יהיו, מאוד חשוב לי לא להדגיש הילות. שהטכניקה תדמה לי טווח דינאמי מורחב כפי שהיה קורה באמת ב HDR ולא תיצור לי סיטואציה שלא היתה קיימת במציאות [כמו הוספת הילות וכו'].

ג. כתבת "מה שחשוב זה התוצאה" וכתבת "...יותר "חיה" "דרמטית" ויפה יותר לטעמי וטעמם של לא מעט אנשים מתגובות שקיבלתי על התמונה והעריכה...".
בנוגע למה שחשוב - זה כבר עניין שלך. אתה נמצא בפורום צילום, במקום בו דנים על צילומים. אם תפרסם עבודות מדהימות בציור - תקבל פידבקים שהעבודה שלך מדהימה, אבל השייכות לפורום הזה (נניח שהציור צויר באמצעות רפרנס מצולם) דקה יותר.
לי חשוב שהצלם שמציג את הצילום שלו בפורום יראה מאמץ, דמיון ויכולת בצילום שלו. התמונה שלך מלבד העיבוד הגדול טובה ולכן ביקשתי את המקור כדי שאוכל לנסות בעצמי לתת את הנסיון לגרום לתמונה כן להראות בצורה שאני הייתי שמח לקבל.

אותם אנשים שהגיבו לך ואמרו לך שהתמונה יפה... הם אמרו לך שהצילום שלך טוב, או שהתמונה יפה?
שים לב להבדל... אם כל מה שחשוב לך זה לקבל "תמונה יפה!", זה ישאיר אותך בדיוק באותה המשבצת שאתה נמצא כרגע.
באשכול הזה אגב, שים לב לביקורת שכן קיבלת מהרוב המוחלט של האנשים... הצילום טוב, אבל העיבוד לא מסתדר. אבל בלי קשר לאשכול הזה, גם אם קיבלת הרבה מאוד "וואו"ים בפורומים אחרים - שים עין טוב טוב מי מגיב לך, והאם לקחת ולקבל את ה'ביקורת' של הוואו מאותם אנשים, כמו שאתה לוקח אותה מהאנשים פה (או במילים אחרות, קל להוציא 'וואו' ממי שלא קפדן, אבל מהרציניים זה יותר קשה, וכדאי שלא לשים את התגובות זה מול זה).

ד. כמו שאני בעד HDR, אני גם בעד פוטושופ.
מצידי תערוך גם ב GIMP וב Paint.Net... זה לא משנה איפה אתה עורך - רק Don't over do it

מקווה שעזרתי =)

ישן 19-11-2008, 07:13
צלמית המשתמש של Sagi-i
  משתמש זכר Sagi-i Sagi-i אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Sagi-i שלח הודעה דרך MSN אל Sagi-i Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "אחלק את התגובה שלי לכמה שפחות..."

תודה שוב מתן.
לא הבנת נכון את דבריי ככל הנראה
לא אמרתי שאתה נגד HDR, אמרתי שאתה נגד HDR מהסוג הזה ואני מבין אותך, זה עניין של טעם אישי סה"כ.
העיבוד שצירפת שכביכול אמור להיות דומה למציאות גם לא צלח במאה אחוז והנה עובדה שהשמיים לא יצאו לך הכי טוב.
לתוצאה שהגעת גם אני הגעתי במשחק עם הפרמטרים, ולכן החלטתי ללכת על העיבוד היותר דרמטי שלי שלטעמי גם נראה טוב יותר כאן ומשתלב הרבה יותר טוב מאשר להעלות את העיבוד שלך שהוא לא השיא שאפשר להוציא אם כבר מעיבוד שכזה.
בנוגע לתגובות, אני ממש לא מחפש תגובות של יפה או וואוו או לא יפה, אני מחפש תגובות בונות ככל שניתן, אבל לא מתעלם גם מתגובות כאלה, כל תגובה בשבילי משפיעה וחשובה לי, וכל אחד מגיב על דעתו ועוד תגובה זה עוד דעה, וסה"כ לטעמי הרוב קובע.
אבל שוב, אני מאוד שמח לקבל ההערות בונות, ולזכותך יאמר שבאמת ממך למדתי לנסות כמה שאפשר להוציא את המקסימום גם מ HDR בלי עריכה כבדה, לא תמיד זה ניתן ולכן צריך להתפשר על משהו אחר, אבל בהחלט לרוב אני הולך בראש שלך ובגלל זה גם אמרתי שצפיתי את התגובה שלך.
תודה רבה לך בכל זאת.

My Gallery

Nikon D80 + D60 + Nikkor 17-55 2.8 + Sigma 17-70 2.8-4.5 macro + Nikkor 70-300VR AF-S 4.5-5.6 + SB-800

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:42

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר