
19-11-2008, 17:44
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.09.06
הודעות: 1,726
|
|
בוא נעשה סדר בדברים.
משמעות ה-DPI היא צפיפות הפיקסלים בהדפסה (מספר הפיקסלים לאינצ'), מה שישפיע על גודל ההדפסה בפועל, DPI נמוך יותר - הדפסה גדולה יותר, ועל איכותה, DPI גבוה יותר - איכות הדפסה טובה יותר. אין לכך השפעה על גודל הקובץ עצמו (כמות הפיקסלים שבו).
לגבי שינוי ה-DPI בפוטושופ, אם התיבה Resample Image אינה מסומנת, אז שינוי ה-DPI לא יגרור שום שינוי בגודל הקובץ, אלא רק על גודל ההדפסה. אם התיבה הנ"ל תהיה מסומנת, אז שינוי ה-DPI יגרום לאינטפולציה על התמונה (כלפי מעלה או כלפי מטה), כלומר ישנה את גודלה (את כמות הפיקסלים שבה).
כשאתה משנה את ה-DPI מבלי להשפיע על גודל הקובץ (תיבת ה-Resample Image אינה מסומנת), אתה יכול לראות את השינויים באים לביטוי על גודל ההדפסה (בס"מ, מ"מ או אינצ'ים, תלוי איך זה מוגדר אצלך), בזמן שהגודל בפיקסלים נשאר זהה. בצורה זאת אתה יכול לשנות את ה-DPI עד שתגיע לגודל ההדפסה הרצוי, או לחלופין, לשנות את גודל ההדפסה וה-DPI ישתנה בהתאם.
אך יש לשים לב לשני דברים - א. בהגדלות מאוד גדולות תצטרך להגיע ל-DPI מאוד נמוך, מה שישפיע לרעה על איכות ההדפסה. אפשר לפטור זאת בכך שבין כה לא יסתכלו על התמונה מקרוב, אך יש מצבים בהם יהיה עדיף לבצע אינרטפולציה חכמה (יש תוכנות מיוחדות לכך, אני לא יודע איך זה עובד בפוטושופ) כדי לשפר את מראה ההדפסה (כמובן שזה לא יוסיף פרטים).
ב. יש אמצעי הדפסה מסוימים שעובדים הכי טוב עם ערכי DPI מסוימים וכדאי להתאים את התמונות אליהם. כדאי לברר זאת עם המעבדה בה מדפיסים.
ברגע שצילמת JPG אני לא יודע אם יש טעם להמיר לפורמט אחר. בכל מקרה, ל-DPI שמוגדר ע"י המצלמה (72) או ע"י תוכנת ה-RAW (240) אין משמעות, כל עוד שניהם מוציאים קבצים של 8 מ"פ.
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י -mAoz- בתאריך 19-11-2008 בשעה 17:56.
|