לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-11-2008, 19:49
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
בפעם ה 1000
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי נתי78 שמתחילה ב "קווים (שריון)"

חיילי שריון מוכשרים לרובאי 3 שלב 5 , אין הכשרת חי"ר מעבר לרמה הזו במסלול שריון!!! (אני פשוט כבר לא יודע איך לכתוב את זה בצורה ברורה יותר)

שלבי הכשרה בשריון לא נקראים "רובאי" אלא סוג מקצועי!, אין כזה מושג "רובאי שריון"
אין לא רובאי שריון 05 ולא רובאי שריון 06 או כל "רובאי" אחר בשריון מעבר לרובאי 3 שלב 5.

יש סמלי מקצועות 03 זה סיום טירונות
04,05,06 הם סמלי מקצוע אחרי אימון מתקדם, (אם אני לא טועה 04-נהג, 05- טען, 06- תותחן)
07 ו 08 הם סמלים למט"קים!!!!

"רובאי" הוא סמל להכשרת חי"ר מלשון חייל שהשתלם בשימוש ברובה!!

בקשר לתעסוקות.
חיילי שריון עושים מדי פעם גם תעסוקות במתכונת חי"ר ולא רק על טנקים, התעסוקות האלו עשויות להיות דומות למה שחיילי חי"ר עושים אבל לא כולל מעצרים ופעולות חודרות שלא ע"ג טנקים!

לזכות חיל השריון יש הרבה מאוד חיסולים של חוליות בעוטף עזה מאז הנסיגה ואולי אף את מספר הפגיעות הגבוה ביותר אבל זה לא נתון שניתן לאמת או לבדוק.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 20-11-2008 בשעה 19:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-11-2008, 20:01
  אורן89 אורן89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.08
מה קשר
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "בפעם ה 1000"

אמרתי בדיוק מה שאמרת על הכשרת הרובאי, יש טנקיסט 06 בסוף אימון מתקדם, זה המקצוע של הטנקיסט, ובקשר למה שאמרת על הפעילות חי"ר, אתה טועה, בטח שיש מעצרים אחי , לא מזמן עצרו ליד אריאל בקו שאותו החליפו חיילי שריון חיילי נח"ל, עצרו חיילי שריון בפעילות חי"ר מבוקשים פלסטינים שהיה להם בבית מדי צה"ל ונשק בקיצור מעצר חי"ר לכל דבר וזה קורה עוד הרבה פעמים וכאלה דברים, הם עושים מעצרים חודרים בפעילות חי"ר, עובדה שהם מחליפים בקווים שלהם גדודים של צנחנים ונח"ל אז מן הסתם ברור שיהיה אותה פעילות כמו של צנחנים ונח"ל באותו קו חי"ר.. וגם בחברון שריון עושים קו חי"ר ומחליפים שם את צנחנים בקרוב, בקיצור אל תשכח שיש גם את ניעלין בילעין וכל אלה(לא יודע בדיוק מה המצב שם) אבל אני זוכר שנכנסו בפעילות חי"ר ועצרו שם את כל אלה שהיו מעורבים בהפגנות באותה תקופה לחוצה בניעלין, אז הפעילות חי"ר היא אותה פעילות חי"ר,הפעילות המבצעית כוללת מארבים, סיורים, מעצר מבוקשים וחשודים בפח"ע, תצפיות, מחסומים, פעילות מוסקת ועוד. הרי הם מחליפים גדודי חי"ר בקווים שלהם, אז ברור שתהיה אותה פעילות..

נערך לאחרונה ע"י אורן89 בתאריך 20-11-2008 בשעה 20:06.
ישן 20-11-2008, 20:14
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
ממש ממש לא
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי אורן89 שמתחילה ב "מה קשר"

חילי שריון לא מוכשרים לבצע את כל סוגי פעילות החי"ר בדיוק כפי שחי"רניקים לא מוכשרים להפעיל טנקים.
כמו שכתבתי, יש לעיתים פעילויות דומות כמו מעצרים ומרדפים באזורים מסוימים אבל שריונרים לא נכנסים לכפר או למרכז שכם בשביל לשלוף מבוקש, זו בהגדרה פעילות ליחידות ח"יר או ליחידות ייעודיות תלוי בסוג הפעולה.

בקשר לחברון ונעלין, מדובר בעיקר על משימות שמירת סדר וטיפול בהתפרעויות (בעיקר בנעלין) שזה משהו שכל חייל קרבי מוכשר לטפל בו.
בחברון המצב יכול להתחמם מהר מאוד אבל זה עדיין לא חדירה לשטח בשליטה פלשתינאית.

אחרי כל זה אני שוב חייב לומר שתרומת השריונרים ללחימה היא גדולה ביותר, הרבה יותר ממה שרוב הציבור יודע! בעיקר באזור עזה.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

ישן 20-11-2008, 20:31
  אורן89 אורן89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.08
אני
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "ממש ממש לא"

קודם כל מדובר בבט"ש, שכן במלחמה השריונרים הם אלה שמובילים את הכוחות המסתערים קדימה, ומהוורים גורם מכריע בזרוע היבשה, תאמת גם בעזה הם מובילים פנימה ומהווים שם כח מרכזי אבל זה נושא אחר

אני דיברתי על המקומות שהם כן מחליפים את הגדודים של החי"ר, כי זה קורה הרבה שהגדודים של החיר מתחלפים בגדודי שריון וזה לא רק במקומות שפירטתי זה בעוד מקומות, אמרתי שבקווים של החי"ר שהשריון מחליף את הגדודי חי"ר כן יש פעילות חודרת וכאלה דברים, וזה עובדות, וברור שלשריון יש חלק מכריע, השריון הוא גורם מכריע בשדה הקרב, ובעזה הוא עושה עבודה חבל על הזמן, כמות המחבלים שהוא מחסל שם היא ענקית, ויש להם חלק מרכזי בעזה, יחד עם החי"ר, בקיצור אני דיברתי על הקווי חי"ר שהם כן מחליפים, מן הסתם בשכם אין קו חי"ר של שריון, כי יעדיפו לשים גדוד חי"ר שם , אבל השריון כן ייכנס עמוק לעזה בשביל להוריד מחבלים או לפגוע בתשתיות טרור, בקיצור התרומה של שריון היא עדיין מכרעת ובקווי טנקיםשהם עושים הפעילות שם חבל על הזמן...

נערך לאחרונה ע"י אורן89 בתאריך 20-11-2008 בשעה 20:34.
ישן 20-11-2008, 20:46
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "ממש ממש לא"

נכון שמעצרים (לרוב של צורבי דיסקים, שוטי הכפר ושאר חלכאים וכסילים) תופסים נפח גדול מהפעילות המבצעית, ויש חטיבת חי"ר שלמה שבהמנון שלה מדובר במפורש על "לבוא בלילה ולתפוס את המבוקש" אבל מעצרים הם לא חזות הכל ולא דורשים כשירות מיוחדת.

בשביל לבצע מעצרים, מספיק רובאי 03. למעשה, מספיקים כמה מילואימניקים שמנים עם רובאי 03 שבכלל עשו טירונות עם גלילון ועדיין לא באמת רגילים לאמ-16. לעשות מעצרים זה לא שיא הקרביות, וזה לא מה שהטירונות מסמיכה אליו - זו סתם פעילות בט"ש מכורח הנסיבות שחיילים מכל מיני סוגים עושים אותה כי אין מישהו אחר שיעשה.

סתם לידע כללי, בראשית ימיו של גדוד נחשון כגדוד שטחים עצמאי החיילים שם עברו טירונות 03 כי הניחו שזה די והותר בשביל פעילות בשטחים. מכל מיני סיבות כאלו ואחרות די מהר שינו את זה למסלול חי"ר 07 רגיל, אבל כדאי לזכור את זה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:59

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר