03-12-2008, 12:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.12.07
|
|
|
תודה לכם
היי שלום לכולם!
ברצוני להתייחס לכל מה שאמרתם אני מקווה שאוכל להסביר מה אני רוצה ומה הבעייה.
קודם כל גם אני שמעתי על זה שהפורטים סגורים והחיוג מתבצע בצורה מאובטחת, מבחינת פורטים כמו שאתה אומר, וכמו כן גם הצפנה ב SSL (לפי ההודעה שה Outlook Express נותן לי)
בכל מקרה פירסינג, אני עובד בבי"ס ואין לי שום בעיה להתעסק עם הרשתות, הכל נעשה בהסכמה של המנהלת ושל המזכירה.
העניין הוא שאני באמת לא רוצה לשנות יותר מדי הגדרות כך שאסבך את הרשת של המנב"ס, ואני משער שה DGW שהמודם של המנב"ס מקצה, וההגדרות שבתוכו כולל ה Firewall ושאר ההגדרות, הם נחוצים ביותר לפעולתה של התוכנה והגרורות של התוכנה... (התוכנות, הפורטים, הפיירוול וההצפנה)
והגעתי גם למסקנה שאי אפשר לחבר את הרשת של המנב"ס ביחד עם עוד חיבור חיצוני לרשת, כי כך כל הגרורות וההתקשרות לרשת תלויה בהגדרות המודם וה Windows... זאת אומרת, שגם אם אני אעשה איזו מן צורת טופולוגית חיבור וה Route שלי הראשון לא יהיה מאובטח עם כל ההגדרות שלו, אז כל מה שבא אחריו או לפניו אינו יכול להתקיים, זאת בגלל החוקיות הרבה שחלה על החיבור ועל המודם, והקישור למנב"ס...
החייגן פשוט לא יחייג ולא יאשר שם משתמש אלמלא שיניתי את ההגדרות...
אז בעצם, רק כשאני מנתק את ההתקשרות, ובנוסף מנתק את הכבל רשת זמנית מהמודם עד להתחברות הבאה למנב"ס, יש לי אפשרות להפעיל את האינטרנט הפתוח ב Wifi מהמחשב ליד, זאת בגלל שיש לי DGW פנוי, וההגדרות של התקשורת לאינטרנט אינם מוצפנות או עם הגבלה לפורטים מסויימים, וזה אומר שברגע שניתקתי את הכבל, אין לי בעייה להתחבר לרשת חיצונית.
אבל, בקשר ל Routing Table או אם יש לכם מה להוסיף בשביל לנסות לחשוב איך לחבר 2 מערכות כאלה במקביל, או 2 תקשורות כאלו, שאחד מאובטח והשני פתוח, על אותו מחשב, אני רק משער שצריך להתעסק עם הראוטר או עם המודם. ובזה אני אצטרך את החשיבה שלכם.
האם בכלל אפשר לאפשר 2 סוגי תקשורת שונים עם 2 כרטיסים שונים באותו זמן? או שחייבים לנתק את התקשורת המאובטח קודם (כמו שהתברר לי מתוך נסיון עם זה) שרק ניתוק הכבל רשת מהמודם המיועד יאפשר לי לצאת ממצב מאובטח\חסום, למצב שהוא יהיה מצב אידאלי, שיהיה אפשר לעבוד עם 2 סוגי תקשורת בו זמנית, אני יודע שהחיבור לאינטרנט הפתוח והקישור אליו כרוך בהגדרת ה DNS, ועולה לי רעיון שאולי אפשר להגדיר איפהשהוא DNS ידני של הספק אינטרנט, אבל זה כנראה ישפיע על ההגדרות המוצפנות ובכל זאת לא יאפשר לי .. (?)
מה אתם חושבים על המצב?
הטופולוגיה מאוד פשוטה.
מחשב יחיד עם 2 כרטיסי רשת, האחד רגיל פנימי PCI, והשני חיצוני ב USB שמאפשר לקבל מהראוטר לידו סיגנל ולהתחבר לאינטרנט של השרת (מחשב נוסף) הוא אפילו לא שרת ... הוא מחשב שאליו מחובר הראוטר וממנו ההתקשרות (מהראוטר).
המחשב היחיד בעל 2 כרטיסי הרשת ממוקם במרחק של 2 מטר אחד מהשני, ואליו מחובר המודם של המנב"ס... אליו אנחנו מנסים ליצור 2 התקשרויות שיעבדו במקביל, אחד מאובטח של המנב"ס, והשני תקשורת WIFI דרך הכרטיס רשת השני...
מכיוון שהמזכירה אינה יכולה למשוך דואר מה Outlook Express כשהיא מחוברת למנב"ס, בטענה שהפורטים חסומים (ויש איזכור מסויים שזה פורט שדורש SSL) , האאוטלוק יכול לשלוח ולקבל מייל רק כשהוא מחובר לאינטרנט הפתוח, אבל העניין הוא שצריך להתנתק מהמנב"ס ומהקישור ולנתק את הכבל רשת בשביל לעבור למצב עבודה לא מאובטח.
וכשאני מנתק את הכבל רשת, אין בעייה לכרטיס הרשת ול TCP\IP להקצות DGW , ולאפשר מצב עבודה רגיל ללא שום הצפנה, ואפשרות לאינטרנט...
העניין הוא איך כן אפשר לשלב ביניהם, ללא ניתוק הכבל רשת כל פעם .
תודה על העזרה !
|