לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-12-2008, 13:14
  Tal Raz Tal Raz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.07
מודם ראוטר ובניהם אינטרנט והתנגשות

שלום לכולם!
אני עובד במקום שיש בו 2 סוגי רשתות ושני מחשבים מחוברים להם.
המחשב האחד מחובר לרשת מנב"ס בעל חייגן אחד נפרד לרשת, ומחובר לקו טלפון פרטי לקו המנב"ס
(רשת מנב"ס הינה רשת מאובטחת SSL שמכילה תוכנות פנימיות של משרד החינוך של בגרויות וכאלה)

והרשת השניה היא קו טלפון שמחובר לאינטרנט בעזרת ראוטר עם אנטנה אלחוטית, ומחוברת ב LAN למחשב המארח שהוא מחשב בודד שמאפשר שידור של האינטרנט ברשת אלחוטית גם למחשבים רחוקים יותר... החיבור הוא פתוח ללא הצפנה (בינתיים)

אז יש לנו 2 מחשבים, שאחד מחובר לרשת מנב"ס של משרד החינוך, והשני מחובר לרשת אינטרנט רגילה דרך ספק אינטרנט (ISP)...

במחשב עם התקשורת של המנב"ס יש גם אינטרנט, אבל החיבור הוא מוגבל משום שזה קישור של משרד החינוך ויש לו חסימה של פורטי תקשורת שונים שפועלים על SSL, ולכן תוכנת ה Outlook Express אינה יכולה לסנכרן דואר נכנס ודואר יוצא דרך הקישור של המנב"ס בטענה שהחיבור אינו מאפשר זאת בגלל ההצפנה של ה SSL.

לכן, מה שעשיתי הוא התקנתי באותו מחשב של המנב"ס כרטיס רשת אלחוטי של TP-LINK שיוכל לקלוט את השידור של האינטרנט הפתוח מהראוטר השני, והתוצאות הם כאלה:

לשני המחשבים יש מודם וראוטר, מודם משמש כתקשורת עם המנב"ס, והראוטר משמש לאינטרנט חופשי, ולשניהם יש את אותו ה Gateway בהגדרות של המודם\ראוטר, וכמו כן אותו Subnet Mask.

מכיוון שיש להם את אותו ה GW, כשאני רוצה להיכנס אל ההגדרות של הראוטר (בעזרת ה Wireless) מהמחשב של המנב"ס, אני מקבל את ההגדרות מודם של המנב"ס, ולא את ההגדרות של הראוטר עם האינטרנט הפתוח, וכשניסיתי לשנות את הכתובת של ה GW במודם של המנב"ס לכתובת אחרת בשביל שאוכל להיכנס ל GW של הראוטר ולא של המודם, ושיהיה הבדל ביניהם, המודם זיהה את הכתובת הקודמת שהייתה 10.0.0.138 למרות שהיא עכשיו שייכת רק לראוטר, ולא למודם, המחשב נכנס לי להגדרות של המודם בכל זאת למרות שהכתובת של המודם שונה ל 10.0.0.140 .

הבעייה העקרונית היא, בשביל שהמזכירה שיושבת על המחשב של המנב"ס ורוצה להיכנס לאאוטלוק אקספרס למשוך דואר, היא צריכה להשתמש בחיבור של האינטרנט הפתוח, ולא בחיבור של המנב"ס
אבל בכל מצב, אם אני לא מנתק את הכבל רשת מהמודם, אני לא יכול להתחבר ל GW של הראוטר, ובכלל לקבל משם אינטרנט, משום שכל זמן שהכבל רשת של המנב"ס מחובר למודם שלו, אי אפשר להתחבר לחיבור האלחוטי, משום שכתובת ה GW דומה ואינה משתנה למרות שאני משנה אותה במודם של המנב"ס...

מכיוון שיש עוד מחשבים שרוצים לקלוט רשת אלחוטית פתוחה, והמזכירה בכל מקרה צריכה לקבל\לשלוח דואר דרך ה Outlook Express , היא חייבת את החיבור הפתוח, וחובה שהוא יהיה באותו מחשב, כי זה המחשב שהיא עובדת עליו ושם כל המידע הנחוץ לה.

אני הצלחתי לפתור את הבעייה בצורה ידנית, ואיפשרתי למזכירה לקבל את הדואר ולהתחבר לראוטר רק כשהיא לא מחוברת לקישור של המודם והמנב"ס , מה עשיתי, ניתקתי את הכבל רשת שמחובר למודם מנב"ס, ובכך בעצם ביטלתי את הרישום של ה GW בגלל הניתוק של הכבל רשת, לאחר מכן הצלחתי להתחבר ללא בעיה לרשת האלחוטית עם האינטרנט הפתוח זאת מכיוון שכנראה ה GW היה דומה או מפריע או באותו SUBNET אני לא בטוח מה אתם חושבים?

ואיך אפשר לפתור את הבעייה הזאת כך שאוכל להתחבר ללא בעיה בשני קישורים שונים אחד למנב"ס ואחד לאינטרנט פתוח רגיל בעזרת כרטיס רשת רגיל ועוד כרטיס רשת אלחוטי מבלי שיתנגשו הכתובות זה עם זה? האם זאת בעיה של Subnet דומה? האם זה ה GW? או שזה קשור להצפנה של המידע בקישור של המודם\מנב"ס?

איך אפשר לאפשר חיבור נורמלי לאינטרנט וגם לרשת מוצפנת של משרד החינוך ללא התנגשות כזאת?
מבלי שאצטרך לנתק את הכבל רשת מהמודם עם המנב"ס.

תודה לכל העונים!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-12-2008, 16:32

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "איבדתי אותך באמצע... למה שלא..."

היי תודה על התגובה!
בנוגע למה שאמרת, הבנתי רק חלק אחד מהמשפט, הבנתי שבמקום להגדיר DGW במודם של המנב"ס
אני אגדיר DGW שונה בראוטר שמתחבר לאינטרנט, זה נשמע הגיוני עוד לא ניסיתי את זה, אבל אנסה מחר... ב"ה.

את המשפט השני שלך עוד לא הבנתי:
אם תוכל להסביר מה הכוונה

ציטוט:

ופשוט תגדיר route לכיוון ה IP/רשת שלמה שבה יושב שרת המנב"ס דרך ה IP של ה GW של המנב"ס, ואז המחשב שלך ינתב את המידע לסירוגין בהתאם להאם היעד הוא "כללי" או "IP/רשת של מנב"ס" ?

אתה מתכוון שאגדיר בראוטר Route שיזהה גם את ה GW של המודם ?
כי בעיקרון אני צריך את המנב"ס רק במחשב אחד, וההתחברות אל המודם עם המנב"ס נעשית בעזרת חייגן וההתקשרות היא שונה גם מבחינת הקו טלפון (המספר) וגם מבחינת שם משתמש וסיסמא שונים

העניין הוא זה, כשאני מחובר למנב"ס, אני לא יכול להתחבר גם לרשת האלחוטית למרות שהם 2 כרטיסי רשת נפרדים ושונים (אחד כרטיס רשת פנימי רגיל, והשני כרטיס רשת אלחוטי ב USB) ושניהם מחוברים לאותו מחשב עם המנב"ס, רק שהתקשורת נעשית בנפרד, ושניהם מקבלים IP שונה, אחד מקבל 10.0.0.1 והשני מקבל 10.0.0.4 , והם על אותו SUBNET (אבל כמובן על אותו GW..)

באמת, יכול מאוד להיות שאם אני אשנה את ה DGW בראוטר, אז זה יכול לעזור...

מצטער שאיבדת אותי באמצע... אבל אם יש לך 2 כרטיסי רשת שונים, גם אם הם על אותו DGW יש להם 2 נתיבים שונים לא? זה גם כן גורם להתנגשות?
ישן 01-12-2008, 18:52
  Pirsing Pirsing אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.12.01
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי GreenBerret שמתחילה ב "רק לשם הבהרה, במנב"ס אתה נמצא..."

1. עם מנב"ס יגלו ששיחקת עם הציוד שלהם, כנראה כבר לא תעבוד באותו מקום עבודה.
2. עם מנב"ס יגלו שיש מחשב "שלהם" שמחובר לרשת האינטרנט החיצונית של העולם כולו, ראה סוף משפט 1.
3. עכשיו איבדתי אותך קצת לפני החצי , מה ..........?
אתה פשוט רוצה שלמזכירה יהיה OUTLOOK, אז זה שהוספת כרטיס רשת אלחוטי וחיברת והוא מקבל כתובת והכל טוב, מה עם הrouting table של XP ?
רגע, חוץ מזה שלדבריך המחשב מנב"ס מקבל כתובת IP "חוקית" מהראוטר ה"פדגוגי" נקרא לזה , הוא מצליח לעשות resolving או כל הוכחה אחרת שאתה יכול להביא שמעידה שהוא מצליח להגיע לראוטר ה"פדגוגי" ולצאת דרכו החוצה ?
(אומר לך מעכשיו , מחשב עם 2 כרטיסי רשת פיזיים והמצאות ביותר מרשת לוגית אחת, ממליץ לך להתחיל לחפור על ROUTING TABLE שתוכל למצוא ב start-run-cmd-route print)) שיקל עליך בעתיד הלא כל כך רחוק (יום-יומיים)

תעדכן ונמשיך.
ישן 03-12-2008, 12:14

תודה לכם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tal Raz שמתחילה ב "מודם ראוטר ובניהם אינטרנט והתנגשות"

היי שלום לכולם!
ברצוני להתייחס לכל מה שאמרתם אני מקווה שאוכל להסביר מה אני רוצה ומה הבעייה.

קודם כל גם אני שמעתי על זה שהפורטים סגורים והחיוג מתבצע בצורה מאובטחת, מבחינת פורטים כמו שאתה אומר, וכמו כן גם הצפנה ב SSL (לפי ההודעה שה Outlook Express נותן לי)

בכל מקרה פירסינג, אני עובד בבי"ס ואין לי שום בעיה להתעסק עם הרשתות, הכל נעשה בהסכמה של המנהלת ושל המזכירה.

העניין הוא שאני באמת לא רוצה לשנות יותר מדי הגדרות כך שאסבך את הרשת של המנב"ס, ואני משער שה DGW שהמודם של המנב"ס מקצה, וההגדרות שבתוכו כולל ה Firewall ושאר ההגדרות, הם נחוצים ביותר לפעולתה של התוכנה והגרורות של התוכנה... (התוכנות, הפורטים, הפיירוול וההצפנה)

והגעתי גם למסקנה שאי אפשר לחבר את הרשת של המנב"ס ביחד עם עוד חיבור חיצוני לרשת, כי כך כל הגרורות וההתקשרות לרשת תלויה בהגדרות המודם וה Windows... זאת אומרת, שגם אם אני אעשה איזו מן צורת טופולוגית חיבור וה Route שלי הראשון לא יהיה מאובטח עם כל ההגדרות שלו, אז כל מה שבא אחריו או לפניו אינו יכול להתקיים, זאת בגלל החוקיות הרבה שחלה על החיבור ועל המודם, והקישור למנב"ס...

החייגן פשוט לא יחייג ולא יאשר שם משתמש אלמלא שיניתי את ההגדרות...

אז בעצם, רק כשאני מנתק את ההתקשרות, ובנוסף מנתק את הכבל רשת זמנית מהמודם עד להתחברות הבאה למנב"ס, יש לי אפשרות להפעיל את האינטרנט הפתוח ב Wifi מהמחשב ליד, זאת בגלל שיש לי DGW פנוי, וההגדרות של התקשורת לאינטרנט אינם מוצפנות או עם הגבלה לפורטים מסויימים, וזה אומר שברגע שניתקתי את הכבל, אין לי בעייה להתחבר לרשת חיצונית.

אבל, בקשר ל Routing Table או אם יש לכם מה להוסיף בשביל לנסות לחשוב איך לחבר 2 מערכות כאלה במקביל, או 2 תקשורות כאלו, שאחד מאובטח והשני פתוח, על אותו מחשב, אני רק משער שצריך להתעסק עם הראוטר או עם המודם. ובזה אני אצטרך את החשיבה שלכם.

האם בכלל אפשר לאפשר 2 סוגי תקשורת שונים עם 2 כרטיסים שונים באותו זמן? או שחייבים לנתק את התקשורת המאובטח קודם (כמו שהתברר לי מתוך נסיון עם זה) שרק ניתוק הכבל רשת מהמודם המיועד יאפשר לי לצאת ממצב מאובטח\חסום, למצב שהוא יהיה מצב אידאלי, שיהיה אפשר לעבוד עם 2 סוגי תקשורת בו זמנית, אני יודע שהחיבור לאינטרנט הפתוח והקישור אליו כרוך בהגדרת ה DNS, ועולה לי רעיון שאולי אפשר להגדיר איפהשהוא DNS ידני של הספק אינטרנט, אבל זה כנראה ישפיע על ההגדרות המוצפנות ובכל זאת לא יאפשר לי .. (?)

מה אתם חושבים על המצב?
הטופולוגיה מאוד פשוטה.
מחשב יחיד עם 2 כרטיסי רשת, האחד רגיל פנימי PCI, והשני חיצוני ב USB שמאפשר לקבל מהראוטר לידו סיגנל ולהתחבר לאינטרנט של השרת (מחשב נוסף) הוא אפילו לא שרת ... הוא מחשב שאליו מחובר הראוטר וממנו ההתקשרות (מהראוטר).

המחשב היחיד בעל 2 כרטיסי הרשת ממוקם במרחק של 2 מטר אחד מהשני, ואליו מחובר המודם של המנב"ס... אליו אנחנו מנסים ליצור 2 התקשרויות שיעבדו במקביל, אחד מאובטח של המנב"ס, והשני תקשורת WIFI דרך הכרטיס רשת השני...

מכיוון שהמזכירה אינה יכולה למשוך דואר מה Outlook Express כשהיא מחוברת למנב"ס, בטענה שהפורטים חסומים (ויש איזכור מסויים שזה פורט שדורש SSL) , האאוטלוק יכול לשלוח ולקבל מייל רק כשהוא מחובר לאינטרנט הפתוח, אבל העניין הוא שצריך להתנתק מהמנב"ס ומהקישור ולנתק את הכבל רשת בשביל לעבור למצב עבודה לא מאובטח.

וכשאני מנתק את הכבל רשת, אין בעייה לכרטיס הרשת ול TCP\IP להקצות DGW , ולאפשר מצב עבודה רגיל ללא שום הצפנה, ואפשרות לאינטרנט...

העניין הוא איך כן אפשר לשלב ביניהם, ללא ניתוק הכבל רשת כל פעם .

תודה על העזרה !
ישן 04-12-2008, 11:11
  Pirsing Pirsing אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.12.01
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Tal Raz שמתחילה ב "כן אחי... גם אני בענין של לא..."

המצב עכשיו שאם היא רוצה אינטרנט פתוח אז היא מנתקת כבל מנבס"י (משתחררת המחסנית ונתפסת על הפדגוגי שלך) וגולשת, ואתה רוצה שיהיה אותו הדבר בלי הקטע של הניתוק. תחשוב בהיגיון על המצב, אם לדוגמא הראוטר של מנב"ס וראוטר פדגוגי שלך היו ברשתות לוגיות נפרדות ושונות אחת
מהשניה בכתובת רשת, מה יצא לך?
אז מחשב אקס פי שלך אומר לו כל מה שהולך לרשת 10.0.0.0 שיוציא דרך כרטיס רשת מנב"סי וכל פניה שלא למנב"ס שיוציא לדאוטר השני הפדגוגי שלנו.

מבולבלים
?
גם אנחנו

ציטוט:

DEST: subnet: GW: interface metric

0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.254 192.168.1.1 20

10.0.0.0 255.255.255.0 10.0.0.138 10.0.0.1 20

10.255.255.255 255.255.255.255 10.0.0.1 10.0.0.1 20

192.168.1.0 255.255.255.0 192.168.1.254 192.168.1.1 20

10.0.0.1 255.255.255.0 127.0.0.1 127.0.0.1 20
192.168.1.1 255.255.255.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1
127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1

DEFAULT GATEWAY: 192.168.1.254

נ.ב. סאבנט של כרטיס רשת מזכיר יכול גם להיות
255.0.0.0
פשוט אני זוכר שבראוטרים מנב"ס זה קלאס סי על כתובת של א\
תבדוק איך זה אצלך אם תחליט לעדכן הראוטינג טבליצה

10.0.0.1 זה כרטיס רשת של מזכירה מנבס"י
10.0.0.138 זה הראוטר שלה מנבס"י
192.168.1.1. זה כרטיס רשת מזכירה פדגוגי
192.168.1.254 זה ראוטר פדגוגי שלה

מסתדר לך בראש?

(אחד המצחיקים גיא זהר לא חשוב מה תגידו )
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:32

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר