לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-12-2008, 13:38
  galh8 galh8 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.10.06
גיבושון קשר"גים דצמבר 08

נתונים רצויים{חלק לקוח מהמאמר של Jesus Christ}:
פרופיל 72-97
12 שנות לימוד
קבא 54+
כדי להתקבל לתפקיד צריך לעבור גיבושון ותחקיר ביטחוני.

מי שרוצה לקבל את הזימון צריך לסמן רצון להיות לוחם פחות מ5, ותעדוף גבוה של התפקיד במנילה{כמובן שגם רצון להיות קצין}.

היום הראשון
בשעה 9 בבוקר התייצבתי בבה"ד 7{השייך לחיל התקשוב}. פוגשים הרבה חבר'ה{יותר מוכרים ופחות מוכרים} שהתייצבו לגיבוש, "שיחה אחרונה לאמא" והפלא והחטיפים{יש חבר'ה מטורפים שהביאו תיקים של חטיפים} למפקדי הגיבוש. לאחר שכולם באים, הולכים לכיוון האוהלים; שם בודקים שכולם כשירים לגיבוש והולכים לקבל מדים.
עולים על מדי ב' רחבים במיוחד{כדאי להביא סיכות ביטחון, במיוחד לרזים מבינכם}. המפקדים מתחילים ללמד עמידה בהקשב, ח' וכל מיני טרטורים למינהם. לאחר מכן, הסבירו לנו על מהות התפקיד בקצרה עם סרטון רעל ויאללה חלוקה לקבוצות ולבר אור.
בבר אור מתחלקים לזוגות, עושים בטן, כפיפות מרפקים{די בשכונתיות, למרות שאני אישית הקפדתי} ואז ריצה עם איזה מפקד סוס שרץ כמו מטורף סבב אחרי סבב אחרי סבב רצוף.
--
ארוחת צהריים{חמגשיות, היה סבבה}
--
לקראת הערב הלכנו כצוות לכיתות ושם היו כל מיני משחקים\משימות שנועדו לבחון מנהיגות,עבודת צוות, שיתוף פעולה ויצירתיות.
פירוט המשימות בקצרה:
א.משימות הרכבת מכשירים,משולב עם מעט טריוויה.בסופה של המשימה צריך לאתר את מיקומו של המג"ד אשר נמצא בסכנה.
ב.נגמ"ש הותקל בשטח אויב ובא מסוק חילוץ, עליכם לבחור פה אחד מי יעלה ומי ישאר.
ג.משימת נהר: על כל הצוות לעבור את הנהר בעזרת "משטחים צפים".
ד.לחשוב 5 דקות על נושא להרצאה ולהרצות על הנושא במשך כ-3 דקות.
ה.לפענח קוד.

בכל המשימות הפסיכולוגים\מאבחנים נוטים לקצץ בדקות, למנות מפקדים שונים לקבוצה ומנסים, בעיקר, להלחיץ אתכם.

לאחר כל משימה יש תחקיר של המשקיפים ושאלות:
א.איך תרמת לקבוצה?
ב.איזה ציון היית מעניק לעצמך?
ג.איזה ציון היית מעניק לקבוצה?
ד.מי החבר צוות הכי חזק\חלש?
ה.מי הכי ראוי להיות מפקד?
ו.מי תפס פיקוד?
ז.למה לא תפסת פיקוד?
ח.הצלחת לשכנע אחרים לעבור לדעותיך?
ט.האם אתה רואה בעצמך מפקד הצוות? "אם כן{רוב הסיכויים שנכשלים במשימה} אתה רואה בכך אחריות אישית? כישלון אישי?"

חשוב מאוד:
א.לא לסתור את עצמכם. כלומר אתה לא יכול להגיד שהיית מעניק לעצמך ציון 5, לקבוצה 6 ובכל זאת להיות החבר צוות הכי "חזק" בקבוצה. זה לא נשמע טוב, וחלק מהאנשים נכלאו למצב די מביך.
ב.לבחור נושא ממצא בהרצאה. אל תבחרו נושא שאין לו התחלה ואין לו סוף, בטח שלא פואנטה מסויימת.

בין לבין הייתה ארוחת ערב. חצי שעת ת"ש ובערך ב10 וחצי הלכנו לישון{דאגו שנהיה על אזרחי.מומלץ להביא משהו חם ללילה}.

היום השני
הקפצה בסביבות 5-5:30{היה מספיק זמן לישון}. קופאים בחוץ בח' מול המפקד, כמה דקות לעלות על מדים{אין יותר מדי זמן לצחצח שיניים, במיוחד למלשבים שלא מסתדרים ם החגורה :< }. עשו לנו בדיקת דופק וחום שהכל בסדר ואנחנו מוכנים - לאלונקות.
הלכנו לרחבה גדולה שם התחלנו ב"אימונים" לקראת התחרות. המטרה העיקרית הייתה לראות מי ישבר.מריצים אתכם הלוך חזור בשילוב של פקלים ובטן וכמעט תמיד מפספסים את הזמנים שהם הציבו. לכן, מציבים לכם זמנים יותר קצרים{"לא הגיוני שלא הצלחתם ב40 שניות, עכשיו תנסו ב35"}. לאחר מכן משתלבות האלונקות{עם כמה שקי חול עליהם}.
במשך כל ה"אימונים" המאבחנים שואלים: "מי נשבר?" , "מי רוצה לפרוש?" "אתה נראה לי עייף, בוא תנוח בצד,בא לך?".
לאחר האימונים יש תחרות עם ריצה ואלונקות. הצוות שלי ניצח, צוות 1 אריות!

--ארוחת בוקר--

מילוי שאלון, הגשה למפקד,סוציומטרי בכיתה{מי הכי מתאים להיות מפקד מבין חברי הצוות},ומכאן עד הצהריים בעיקר הרצאות על התפקיד ושאלות לאלו שעוברים מסלול.
לאחר מכן נערך הראיון האישי. מהתרשמותי הוא לא מקיף בכלל, אבל ממצא. חשוב לבוא מפוקסים ולהראות שאתם רוצים את התפקיד{המראיין ינסה להשביז אתכם}.

--ארוחת צהריים--

החזרת ציוד,שבירת דיסטנס והבייתה.

לסיכום
הגיבוש נתן "טעימה" מהצבא. היה דיסטנס, כדאי לבוא עם מעט כושר לפחות בשביל לעלות את רמת הסיבולת באלונקות{למרות שהכל בראש ;] }, קחו פיקוד,התבלטו, תהיו בטוחים בעצמכם{במיוחד בכל מה שעשיתם}, תודו בטעויות ובעיקר תתכננו מראש את המשימות שלכם{"אל תקפצו ישר למים"}

תשובות רק שבועיים לפחות אחרי הגיבוש. לאחר מכן{במידה ועוברים את הגיבוש} יש הרצאה ביחד עם ההורים בצריפין ובידוק בטחוני.

עברתי את הגיבוש, וכעת נשאר לי סיווג ביטחוני. ברגע שיהיו לי פרטים כמה עברו את הגיבושון - אני אעדכן.

*במידה ויש אי דיוקים נא לעדכן אותי{עברו מעל שבועיים מהגיבוש}.

נערך לאחרונה ע"י galh8 בתאריך 25-12-2008 בשעה 14:03.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:18

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר