24-01-2009, 19:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
נחמד.... אבל בכ"ז שתי שאלות עולות...
1. למה לכל הרוחות העלית/הורדת (מחק את המיותר) את תל אביב לדרגת "עיר אירופית"? אני לא חושב שיש ספק בדבר היות העיר הזאת גם לבנטינית וגם ישראלית, גם אם באופן שמייצג רק סוג מסויים של ישראלים. אני לא מוצא שום דבר אירופי בתל אביב (במובן של "אירופי" כדוגמא לכרך מרכז אירופי) שלא תמצא כמכנה משותף להרבה ערים. תל אביב לא מכילה מאפיינים שלא תמצא בטקסים, לדוגמא (לא הכל כמובן! למרות שאני לא מדבר תורכית בכלל, אין לי ספק שסביבי בבתי הקפה ביציאה מה"טונל" (אפרופו עוד משהו שבו איסטנבול יותר אירופית מת"א...) לא שוחחו תורכיות מהאוניברסיטה הצמודה אודות ה"דרכים ליצור מדינה כורדית של כל אזרחיה בשטח שנגזל מהכורדים ושהיום הוא תורכיה") או בעוד כמה ערים לבנטיניות שעליהן רק שמעתי.
גם פראו סבתא והר סבא שלי - שכל יום שישי שני היו לוקחים אותי לשבת אתם בקפה מרסנד שב"רחוב בן יהודה שטראסה", ודיברו על אירופה הרבה מאוד, לא חשבו שתל אביב היא אירופית... לפעמים אמרו על נהריה, או טלביה שלהתארח אצל חברים שם הזכיר להם משהו (לא שכ"כ היללו את אירופה, אבל זה לא הדיון כאן) מאירופה, אבל ת"א??? יוק.
2. למה חניתה בחניה פרטית של מישהו?
אגב: לעניין המראה הנכון והטרדות מצד תועמלנים פוליטיים: מה לעשות אבל המראה שלי הוא מה שלאורך על העשוריים האחרונים של המילניום הקודם היה נחשב ל"שמאלני על בטוח". מלבד קווי מתאר שנחשבים למאוד אשכנזיים-חילוניים, אני מתעקש לדבוק במשקפיים עגולים (גם כאשר צו האופנה היה אחר לחלוטין) ותמיד שולף ספר קריאה כשיש לי זמן, אפילו אם זו רק תחנה אחת בקו 56. גם היום - למרות שלא חסרים "ירון עולמיים" שמוכיחים את ההיפך - מתייחסים אלי דרך קבע כאל שמאלני/אנטי דתי/בעל דעות מסויימות בתחומים של איכות סביבה וחיות כאשר אני מזדמן אל תחומי "מאה שערים" של חד"ש. זה בעיקר מתבטא בכך שאם יש, וגם אם אין, לאדם מסויים גירוי לפתוח בשיחה בתחומים אלה, או אפילו לזרוק הערה פרובוקטיבית במטרה לקבל הנהון ראש מצידי, תהיה בטוח שליידי זה יקרה.
לא סיפרתי את כל זה כדי להסביר על חוויותי בת"א, אלא דווקא על תופעה שמאוד משעשת אותי בשמונה השנים האחרונות: אתה יושב באיזה מקום ויש את הנודניק התורן (זה כמובן לא קורה כל פעם, אפילו לא רוב הפעמים, אבל קורה מספיק), או סתם תועמלן, שהד קלוש של מהדורת החדשות, או משהו שכתוב על גב העיתון שמונח, מביא לכך שהוא זורק הצהרה "אמיצה" זו או אחרת, מתוך הנחה שגם "אתה" "בקהילה". החלק המעניין הוא שכמעט תמיד אני משיב די באדישות "תגובה ציונית הולמת" - שבראשל"צ לדוגמא הייתה נחשבת כאמירת פרווה - מה שמאוד מפליא את הצד השני, אבל יותר מעניין זה שהוא תמיד מעורר אדם או שניים, "בלתי מעורבים" עד אותו רגע שמסתברים כתל אביביים שהם ישראלים "לאומיים" מודחקים, ולא פעם גם מביא לכך שהנודניק המקורי, נסוג חצי דרך אחורה בבושה: בוא נגיד שממוצב חודר בשם "דב חנין" הוא נסוג במהירות שיא לבסיס עורפי וחמים מסוג "אהוד ברק".
התופעה הזאת כ"כ נפוצה לאורך השנים, עד כשאני נמצא באיזה מקום עם ה"סובבים הרגילים" שלי, אנחנו מצפים שההתרחשות תתקיים בערך באותה הסתברות שאתה מצפה שהשירותים במקדונלדס בתחנה המרכזית החדשה יהיו מקולקלים.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 24-01-2009 בשעה 19:46.
|