לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-01-2009, 13:52
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
סרט יוצר הסרט נגד האיסלאם ל"הארץ": אני חושש שאיכלא

סרטו של וילדרס, המבקש להציג את "הטבע האלים של האיסלאם", קורא למוסלמים "לקרוע" מהקוראן פסוקים אלימים ומשווה בין האיסלאם הקיצוני לנאציזם

תגיות: איסלאם, הולנד, חירט וילדרס

חירט וילדרס אומר שהוא הופתע מההחלטה שקיבל שלשום בית המשפט לערעורים באמסטרדם, להעמיד אותו לדין באשמת הסתה נגד מוסלמים. "אבל עכשיו לא אופתע אם אורשע", אמר אתמול חבר הפרלמנט ההולנדי ל"הארץ".

וילדרס, פוליטיקאי שנוי במחלוקת מהימין וראש "מפלגת החירות" ההולנדית - שמכחיש את ההאשמות נגדו - יועמד לדין בעקבות סרט קצר שעשה בשנה שעברה, ובו קישר בין הכתוב בקוראן לבין אלימות נגד יהודים, נוצרים ומוסלמים. הסרט, שאורכו 14 דקות, מציג בעיקר צילומי ארכיון של אנשי דת מוסלמים, שאחד מהם קורא ל"עריפת ראשם של כל היהודים". הסרט, שמטרתו על פי וילדרס היא להציג את "הטבע האלים של האיסלאם", קורא גם למוסלמים "לקרוע" מהקוראן את הפסוקים האלימים ומשווה בין האיסלאם הקיצוני לנאציזם.

לידיעה המלאה

מעניין שהוא חושש להיכלא ולא חושש ממה שקרה לתיאו, הקרוב רחוק של ואן גוך.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-01-2009, 15:01
צלמית המשתמש של 5ariel5
  5ariel5 5ariel5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל 5ariel5
פיגוע עד כמה שזה נשמע גזעני זה נכון.נקודה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "יוצר הסרט נגד האיסלאם ל"הארץ": אני חושש שאיכלא"

למה הוא מפחד, תסבירו לי?

זו זכותו להביע את דעותיו לא?

חופש הביטוי...

מה העולם המוסלמי הוא פרמיטיבי?

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.upit.ws/uploads/475ddfef0b40d.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.upit.ws/uploads/e9c481145ed93.gif]

http://www.upit.ws/uploads/5a81e61420199.jpg]

http://www.upit.ws/uploads/a2c6be564ef17.jpg]

ישן 24-01-2009, 15:53
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי 5ariel5 שמתחילה ב "עד כמה שזה נשמע גזעני זה נכון.נקודה."

לא מדובר כאן בזכות להביע את דעתו אלא בחובה להסביר לאנשים שיש קבוצות באסלאם,אשר מהוות אולי 10-20% מכלל המאמינים,שתומכות באלימות ומביעות רצון עם הזמן להשתלט על העולם.
אבל להגיד שיש לקרוע חלקים מהקוראן אשר מדברים על אלימות זה פשוט לעשות צחוק.
יש להבחין בין אוכלוסיות מוסלמיות שונות.אחרת התוצאה יכולה להיות כואבת.
ורק תאר לך שיעשו סרט על יהודים,בו יצטטו כל מני פסוקים מהתנ"ך וחלקי תלמוד,עם תוכן אנטי-גוי מובהק,אחרי זה יראו את מה שקרה בלבנון,בעזה,בדיר יאסין,סברה ושתילה,עם כל התמונות הקשות,שקשורות ולא קשורות לאירועים אלה-ואת כל זה יראו לא באיזה יוטיוב אלא בטלוויזיה.
זה נקרא חופש ביטוי,אבל ספק אם הרבה יהודים יעברו על זה בשתיקה.
לכן המדובר פה הוא לא על חופש ביטוי אלא על היכולת לעשות הבחנה בין קבוצות אוכלוסיה(במקרה שלנו-המוסלמית) שונות,כדי לפגוע כמה שיותר במדויק.עם כמה שפחות מרכיבים מיותרים,אשר רק מעוותים את התמונה.

ישן 24-01-2009, 20:12
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Incred2 שמתחילה ב "אני יודע"

אני אומר את זה מניסיון התכתבות עם אנשים בעלי טענות דומות לאלה שהבאתי למעלה.ואתה הרי יודע,שלא האמת היא הדבר החשוב אלא מה שאנשים מקבלים כאמת.אם אתה מלכתחילה לא אוהד גדול של יהודים,אוזניך יהיו מוכנות באופן מדהים לקבל את זה,שנהרגו מאות(למרות שידוע,שבקושי היתה מאה אחת) פלסטינאים בדיר יאסין לא בגלל שהיה מצב של לחימה ושירושלים היתה במצור וכו"..אלא כי פשוט התלמוד מצווה על יהודים להרוג את הגויים.
למרות שמעשי הזוועה שנעשו על ידנו הם מינימליים לעומת(וגם לא לעומת) אלה מהצד המוסלמי,עדיין השנאה כלפינו לא הרבה פחות חלשה ואף יותר חזקה בחלק מהמקרים משנאת המוסלמים.יש פה עניין של הסברה,שנאת יהודים עתיקה ואולי עוד כמה גורמים.

ישן 24-01-2009, 22:10
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Incred2 שמתחילה ב "אז מה אתה רוצה ?"

ציטוט:
שנגיד שהאסלאם שוחר שלום בעצם ?

הוא גם לא שוחר מלחמה.אחרת יהודי ארצות ערב היו נהפכים או למוסלמים או למתים קדושים.
התקפת האסלאם כולו לא מובילה לטוב,יש צורך בפגיעה נקודתית כמה שאפשר:יש אחוז לא מבוטל של מוסלמים קיצוניים,מצדדי האסלאם הפוליטי-אסלאמיסטים.נגדם צריך לפעול.מערכת ההסברה תריכה לפעוך,יש צורך להציג כמה שיותר אמת,להראות את כל צדי האסלאם ולא סרטים אסלאמופוביים טהורים שמשאירים רושם לא טוב גם על אחד כמוני שמתנגד לכל משא ומתן עם חמאס ושאר טרוריסטים.

ישן 24-01-2009, 23:58
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Incred2 שמתחילה ב "הוא בהחלט שוחר מלחמה"

חביבי,חמאס ו"האחים המוסלמים" זה לא כל העולם המוסלמי.אלו הם האסלאמיסטים.בסרט "אובססיה" נאמר שמדובר בכ-15% מכלל המוסלמים. יש מספיק מוסלמים שלא מעניין אותם כל עניין הכופרים והח"ליפות,אלא שאת קולם לא שומעים.אליהם בתור ראשון צריך לפנות,ולהסביר,שסכנת הרדיקאלים מתייחסת לא רק לכופרים אלא אל המוסלמים המתונים,קודם כל.

יהודי ארצות האסלאם ידעו תקופות שונות,בממוצע-יותר טוב מיהודי אשכנז.כמובן שיחד עם ירידת חשיבותה של האימפריה המוסלמית מצבם של מיעוטים,בניהם היהודים,הוחמר,והיו גם רדיפות,כמו בתימן(עם כל המגבלויות,כמו האיסור לצאת לרחוב בזמן שיורד גשם,ועוד..) ובאיראן של המאה ה-19.
אבל בזמנים טובים הקהילה היהודית היתה נהנית מתנאים די טובים יחסית לד"ימי.לא תמיד מגבלויות אלה קוימו,לא תמיד היתה אפליה.היו כל מני זמנים.
כיום במידה רבה יודופוביה מוסלמית קשורה לקום מדינת ישראל,אם כי עצם הקיצוניות האסלאמית קשורה בגורמים אחרים,מלבד עניינה של ישראל והציונות.

צריך לעשות סרטים שיראו את כל התמונה,שיספרו על מונח הג"יהאד,על הבנת האסלאם על ידי מוסלמים רדיקאליים כמו חיזבאללה,חמאס,חיזב-א-תחריר,איראן,טליבן,ה"איחואן".אחרת פשוט לא יקשיבו לתסריטאים כאלה,זה הכל.רואים שפעם אחת אתה שיקרת,אז גם בפעם הבאה לא יאמינו לך,גם אם אתה דובר אמת.

ישן 24-01-2009, 21:07
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
טעות בידך
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "הענין הוא שמי שרואה את..."

הוא כן יבדוק, או שמישהו שאתו ישוחח כן יבדוק.

ראיתי היום סרט (קולנועי) על כיבוש טיבט בידי הסינים. הנושא לא מעניין אותי ולכן לא אבדוק: אפילו לא שיטוט קצר בוויקיפדיה עברית. לו זה היה רצת מעניין אותי (כיבוש קפריסין המזרחית בידי התורכים?) הייתי מקדיש 5 דקות "להצליב ידיעות".

מה שאתה אומר הוא שהצופה העמרבי הוא קרקע בתולה שכתבה של ה BBC מכשירה אותו למחשבה מסויימת.

מה שאני אומר זה שהוא אינו קרקע בתולה: רק צריך לחפור קצת כדי לגלות את זה. ההנחה לפיה כמה כתבות זה די והותר כדי להביא אדם למחשבה קונספירטיבית על ישראל - מה שהוא לא יעשה במקרה של אוזבידניה ומלחמתה ב שנציובניה (מלחמה שהייתה בכותרות שבוע שלם!) - אינה נכונה מנסיוני.

אתה יכול לעשות חיפוש מאוד שטחי ופשוט ולגלות מהו הרייטינג העצום שיש לאתרי אינטרנט שנותנים מידע מאוד מקיף על ישראל - ובלי יותר מדי הטיה פוליטית - בכדי לגלות שישנה התעניינות רבה מאוד.

כל הישראלופים שאתם "נפגשתי" מן העולם האנגלו-סאכסי (רובם היו בריטים ואוסטראליים) היה ברור לגביהם שקראו אודות ישראל לא מעט: בטח מספיק בשביל לדעת עובדות מאוד פשוטות כמו סכומי אבידות (של הערבים) בשלל אירועים מרובי רייטינג בעשורים האחרונים, הקונפליקט סביב מעמדו של בג"צ, האופי והנטיה הפוליטית של העיתונות בישראל, מידת אכיפת חוקי העונשים וחומרתם, "מדד" מעשע הפשע החמורים בארץ, סטטיסטיקות אודות תמותת ילדים במגזר הערבי, התנאים הסוציאליים להם זוכה המגזר הערבי, מהיא המפלגה הנפסלת מלרוץ בבחירות ואילו מפלגות לא נפסלות, ושאר נושאים שאמורים להיות ה"א-ב" שבודקים על מדינה שאתה רוצה להכיר את מידת ה"דמוניות" שלה, גם אם יש לך 5 דקות.

זה מוביל אותנו למאפיין העיקרי של היודופוביה - שכבר הזכרתי קודם - והוא הייחוס של "פשעי מחשבה" ("הישראלים היו מרעיבים את כל ערביי הגליל, לולא כמה ארגוני זכויות אדם, ממומני איחוד אירופי, שהרעידו את בג"צ") לישראל כחוט שידרה עיקרי מבחינת הוכחות לכל ה"קייס" הטוען כי ישראל הנה מפלצת פאשיסטית צמאת דם.

ישן 24-01-2009, 21:33
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "טעות בידך"

ציטוט:
זה מוביל אותנו למאפיין העיקרי של היודופוביה - שכבר הזכרתי קודם - והוא הייחוס של "פשעי מחשבה" ("הישראלים היו מרעיבים את כל ערביי הגליל, לולא כמה ארגוני זכויות אדם, ממומני איחוד אירופי, שהרעידו את בג"צ") לישראל כחוט שידרה עיקרי מבחינת הוכחות לכל ה"קייס" הטוען כי ישראל הנה מפלצת פאשיסטית צמאת דם.

בדיוק כך התבטא "תלמודיסט" אחד,כאשר ציטט את התלמוד,לא בלי סילופים וזיופים.כאשר שאלתי אותו,כמה פעמים בהיסטוריה היהודית ביצענו פשעי מלחמה,שהוא כל כך אנטי-יהודי,הוא אמר,שזה לא משנה-אם היתה לנו מדינה,היינו מבצעים הרבה פשעים וג"נוסייד,כי פשוט זה מה שמלמד התלמוד ושולחן ערוך.
פרט מעניין ששמתי אליו לב:אנשים מסוג זה מאד אוהבים את "נטורי קרטא" ומדגישים בזה את ה"עובדה" שהם לא אנטי-יהודים אלא אנטי-ציונים."ראו:אנחנו מאד מכבדים את האנשים האלה."
מה שהם לא מבינים או שלא רוצים להבין,זה שדווקא הציונים ברובם לא בקיאים כל כך בתלמוד ותורה,כמו החרדים האנטי-ציונים ו"נטורי קרטא".הדיסוננס הזה כלל לא מפריע להם.(ולא,הבעיה היא לא באיזושהי טענה מצדם לכך שהציונים פשוט מפרשים לא נכון את התלמוד,אלא בזה שבכלל זהו ספר מלא בכל רע.)

ישן 24-01-2009, 22:11

דוגמא יפה מסוג זה (דיסוננס) למחקר "תמים" ויודופובי
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[QUOTE]זה מוביל אותנו למאפיין..."

ניתנה לפני כמה שנים כשעיתון גרמני מכובד פרסם תוצאות מחקר של מכון גרמני בנוגע ליחס של הישראלים לילודה, בדיקות גנטיות, ועוברים בעלי מום.

אותו מחקר טען כי הישראלים (הדתיים, אבל נספרו כישראלים) מגדילים את כוחם ע"י ילודה מוגברת, בעוד שישראלים (חילוניים ממעמד הביניים) עושים ככל שבכוחם ללדת מעט ילדים, אולם "ילדים מושלמים", במטרה להגיע לקו הסיום שהוא "דור של ישראלים מוצלחים". הם עושים זאת ע"י מערך משוכלל של בדיקות גנטיות, הפריות וכו' (ששיעורם הגבוה בישראל היא עובדה).

שני סוגי הישראלים הנ"ל למעשה, בלי אמירה ישירה, מכילים יסודות ברורים של החברה הגרמנית בעידן הנאצי, גם אם ה"איחוד" בין "ילדי העל המושקעים" (לכאורה) של החילוני, ו"ריבוי הילדים גם במחיר של הריונות לא תקינים" (לכאורה) של הישראלי הדתי, התבצע רק על הנייר משום שבמציאות מדובר על שני קטבים של אותה חברה.

ע"י זיהוי של לכאורה יסודות מן העידן הנאצי בחברה הישראלית מנסים הגרמנים גם לטהר את נפשם שלהם, וגם למציג את הישראלים כמי שנטלו את "טבעת הרשע" מידי הגרמנים, שמאז "צפים להם בספרות של טוהר מידות ומוסר עליון".

מחקרים כאלה (ישראלים וגזענות, ישראלים וגנטיקה, ישראלים ודה ומניזציה של האוייב עד כדי חוסר רצון להרוג אותו משום שאינו נחשב אדם...) חביבים מאוד על זרמים בגרמניה, או לפחות מימונם חביב מאוד עליהם.

ישנה חוקרת נכבדה שעוסרת בנושא, ויש לה אפילו בלוג. אני מניח שאני יכול למצוא אותו (קוראים לה "ענת" אבל את שם המשפחה אני לא זוכר).

ישן 25-01-2009, 00:11

סיבכת אותי...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "שום סתירות ומצבים..."

משום מה Google לא עזר... זכרתי שהיא כתבה בלוג בשם "פרי עץ הדעת" וגם שהצליחה להסתבך כהוגן (בזמנו) עם אחת בשם איריס חפץ - מין אחת שחושבת שהיא פנתרה שחורה, גרה בגרמניה ופעילה לא מעט כטוקבקיסטים וולגרית מאוד הרואה בישראלים מין נאצים, אבל לא היו תוצאות...

בסוף הגעתי לזה:

http://www.notes.co.il/extra/48122.asp

מסתבר שהסיבוך היה סיבוך של ממש...

בקיצר: החוקרת היא ענת פרי. אני לא מוצא את המחקר על הכתבה ההיא, אבל אתה יכול לקרוא כמה דברים אחרים שכתבה על הקשר בין אנטישמיות, גרמניה וישראלופביה. כאן לדוגמא:

http://www.blogs.bananot.co.il/show...247&itemID=8532

אני מניח שאם תכתוב לב, היא תשלח לך את נוסח המחקר ההוא.

ישן 24-01-2009, 20:08

המצב שאתה מתאר קיים ואפילו נפוץ מאוד
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "לא מדובר כאן בזכות להביע את..."

במידה ואתה לא יודע. נתקלתי אפילו במקרים שבהם "עמיתים" שלי מחו"ל לדיוני פורומים, שאתם היו לי התכתבויות ארוכות ובמידה זאת או אחרת גם ידידות, התגלו בפורומים אחרים (בהם כתבו תחת אותו כינוי) כאנטישמים עד העצם שהאמינו שבתלמוד כתובים דברים מופרכים כמו "עונש מוות לאדם שהסתכל עליך עקום".

ובכל זאת: איש לא יכול להוכיח שהיהודים ביצעו ב 1800 שנים האחרונות מעשי אבח, רצח וזוועה שעל בסיס מצוות דת. זה הופך את ההשוואה שלך ללא במקום:

על היהודים אומרים דרך קבע דברים שעובדתית לא מתרחשים: גם לא ע"י פרומיל מהיהודים

על המוסלמים אסור להגיד בתכלית האיסור דברים שאפילו דמויות פוליטיות בעולם האיסלאם אומרות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:51

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר