01-02-2009, 11:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
עם כל הכבוד לאנגלית שלו, פרס הוא פוליטיקאי מדור אחר!
אני לא חסיד שלו, ובטח לא רואה בו את אחד מגדולי דורו (הוא יותר מהכל "השורד האחרון") אבל "בזמנו" של פרס מנהיגים ידעו לחשוב "ישראל" ופחות לדבר אנגלית, או לפחות קולחת ונעימה לאוזן.
כאשר אנשים כמו בן גוריון או בגין ישבו מול נשיאים אמריקאים, הייתה סביבם הילת כבוד של אנשים שחשוב להקשיב להם, ולו למבטא שלהם. פרס איכשהו עדיין נושק לאסכולה ההיא.
עם כל הכבוד: לבני לא קרובה כלל לקטגוריה הזו, והאנגלית שלה אינה רלוונטית כלל!
ובכל זאת: הייתי נוכח מקרוב בכמה אירועים בהם פרס דיבר בשנה האחרונה: האיש נחלש מאוד, ורואים את זה. הוא לא מצליח "להריח" את הקהל ולחוש אותו, או לדבר באופן קולח בלי שברור שהוא נואם כמו קריין רדיו. באירוע אחד הוא דיבר חלש מאוד, ולא הבחין בכך שהקהל לא שומע אותו. גם סימנים שעשה לו עוזר שלו, לא עזרו, ורוב האנשים לא הבינו כמעט כלום.
באירוע בדאבוס ניתן היה לראות שהוא חווה התפרצות רגשית - פרס של לפני 15 שנה היה "קורע את הצורה" לתורכי, אבל פרס החלש של היום לא יכל להגיע לכך. התגובה שלו לא הייתה מרשימה כלל ועיקר, ואני מניח שרק הילת הכבוד של "שמעון פרס" הידוע הצילה אותו מביקורות מביכות בעולם.
מצד שני אולי העובדה שפרס הדובר נעים ההליכות (באנגלית) שידוע כ"איש שלום" (בעולם) המתגלה פתאום כקשיש קצת מזיע וכמעט יוצא מן הכלים (עד כמה שבגילו זה אפשרי, פיסית) עשתה רושם טוב בהרבה ממה שהיה מתקבל לו היה יושב שם אחד הצעירים יותר!
הצופה הנייטרלי, שפרס אצלו מוכר כזה שמחלק חיבוקים לערפת, אומר לעצמו "אם פרס ככה התעצבן, בטח יש סיבה".