לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-02-2009, 11:08
  Eli0607 Eli0607 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.09
..
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי משקיפה שמתחילה ב "הוא שאמרתי. אמר ברים נכונים..."

אני אחרי שקראתי את התגובות כאן הקשבתי לנאום של פרס ואני באמת לא מבין מה יש לך נגד האנגלית שלו ועוד למה את תוהה לגבי זה שהתקשורת שלנו לא מציינת את האנגלית הקלוקלת שלו כדבריך..

אני חייב להגיד שהאנגלית שלו בסדר גמור, אז יש לו מבטא ישראלי והיו לו כמה מעידות לשון בודדות, לא קרה שום דבר.. בשורה התחתונה האנגלית שלו הרבה יותר טובה מרוב נציגי הציבור הישראלי שביניהם לבני וברק ורבים אחרים והרבה לפני שמגיעים לשפוט את פרס על האנגלית שלו צריכים להסתכל על שאר הנואמים שלנו, ואם באמת להתחיל להסתכל על הנציגים הבולטים שלנו בשנים האחרונות האדם היחיד שעולה לי בראש שיש לו אנגלית משמעותית יותר טובה מפרס זה ביבי.

אגב להרבה מהפולטיקאים יש שיטה יפה להקפיץ את האנגלית שלהם רמה אחת למעלה וזה להכניס כל כמה משפטים מילה אנגלית ברמה גבוהה שלרוב הם יבחרו במילה ארוכה ומסובכת להיגוי, אני משום מה זה תמיד קופץ לי לעיין העניין הזה..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-02-2009, 11:35
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
עם כל הכבוד לאנגלית שלו, פרס הוא פוליטיקאי מדור אחר!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי משקיפה שמתחילה ב "המסבירן פרס."

אני לא חסיד שלו, ובטח לא רואה בו את אחד מגדולי דורו (הוא יותר מהכל "השורד האחרון") אבל "בזמנו" של פרס מנהיגים ידעו לחשוב "ישראל" ופחות לדבר אנגלית, או לפחות קולחת ונעימה לאוזן.

כאשר אנשים כמו בן גוריון או בגין ישבו מול נשיאים אמריקאים, הייתה סביבם הילת כבוד של אנשים שחשוב להקשיב להם, ולו למבטא שלהם. פרס איכשהו עדיין נושק לאסכולה ההיא.

עם כל הכבוד: לבני לא קרובה כלל לקטגוריה הזו, והאנגלית שלה אינה רלוונטית כלל!

ובכל זאת: הייתי נוכח מקרוב בכמה אירועים בהם פרס דיבר בשנה האחרונה: האיש נחלש מאוד, ורואים את זה. הוא לא מצליח "להריח" את הקהל ולחוש אותו, או לדבר באופן קולח בלי שברור שהוא נואם כמו קריין רדיו. באירוע אחד הוא דיבר חלש מאוד, ולא הבחין בכך שהקהל לא שומע אותו. גם סימנים שעשה לו עוזר שלו, לא עזרו, ורוב האנשים לא הבינו כמעט כלום.

באירוע בדאבוס ניתן היה לראות שהוא חווה התפרצות רגשית - פרס של לפני 15 שנה היה "קורע את הצורה" לתורכי, אבל פרס החלש של היום לא יכל להגיע לכך. התגובה שלו לא הייתה מרשימה כלל ועיקר, ואני מניח שרק הילת הכבוד של "שמעון פרס" הידוע הצילה אותו מביקורות מביכות בעולם.

מצד שני אולי העובדה שפרס הדובר נעים ההליכות (באנגלית) שידוע כ"איש שלום" (בעולם) המתגלה פתאום כקשיש קצת מזיע וכמעט יוצא מן הכלים (עד כמה שבגילו זה אפשרי, פיסית) עשתה רושם טוב בהרבה ממה שהיה מתקבל לו היה יושב שם אחד הצעירים יותר!

הצופה הנייטרלי, שפרס אצלו מוכר כזה שמחלק חיבוקים לערפת, אומר לעצמו "אם פרס ככה התעצבן, בטח יש סיבה".

ישן 01-02-2009, 13:52
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אפשר אכן למצוא קווי דמיון בין פרס הפוליטיקאי לשרון הפוליטיקאי
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי משקיפה שמתחילה ב "בהחלט הוספת נימוק חזק. אם פרס..."

שניהם גדלו "בין הרגליים" של הגדויילים מן הדור של המייסדים, ונודעו כדמויות דורסניות ואף חצופות, שהצליחו לא פעם "לעקוף" בלי בעיה גדולים וותיקים מהם.

גם פרס וגם שרון נודעו בזקנתם כ"אייקונים" של מחנה "רעיוני" אליו השתייכו יותר מכורח הנסיבות מאשר מבחירה מחושבת.

שרון - הפלאח שונא הערבים, שנחשב לאייקון ישראלי לאומי בעבור קצרי רואי שנוטים לחשוב ש"משימתו" של הישראלי הלאומי מתחילה ונגמרת באיבה לערבים.

ופרס - הפוליטיקאי המקצועי, והאזרח של מערכת הבטחון, שבשל האקטיביות, שלא לומר "אימפולסיביות עד כדי אבדן שליטה עצמית", הפוליטית שלו (פוליטית! ולא מדינית) שלא מצאה שום נתיב רחב דיו להכיל אותה עם תום ימי הפוליטיקה של שנות ה-80, מלבד ההפיכה האוסלואידית, ונחשב לכן כאידאולוג רדיפת השלום, בעוד הוא בעיקר פוליטיקאי תחמן בדימוס, ונביא השלומיזם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:43

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר