08-02-2009, 09:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
זה לא סתם חרד!
זה חרד שיושב לידו המטוס, ממש אחרי הבחירות: בא להצביע ולהשפיע, ועכשיו בורח!
מעניין אותי לדעת כמה רציני היה נחשב אדם כמוני שהיה כותב כאן בפורום משהו כמו:
"זכור לי איך בערבו של היום בו נחטפו רגב וגולדווסר ישבתי בפאב ידוע קרוב לשפת הים בתל אביב. ליידי ישב תל אביבי צעיר כאילו לבוש ברישול מעשה פועל קשה יום, אבל קשה היה שלא להבין בידיו העדינות של אדם שמעולם הטריח את אצבעותיו לגעת בכלי עבודה, אלא רק בעט אתה חותם מדי חודש בסניף הבנק ברחוב הירקון על טופס המשיכה של סכום הכסף הגדול ששולח לו אביו, פעיל מצפן ידוע משנות ה-70, והיום בעל מכרה יהלומים בקונגו. תוך כדי הפרחת עשן מהג'ויינט שהחזיק הוא סיפר לי על התחבטות שעוברת עליו האם לקבל תפקיד מפתה של עוזר מנהל קרן הון סיכון, או תפקיד של איש שיווק בכיר בפרוייקט מגדלי היוקרה שיקומו במקום השוק הסיטונאי. הוא חשש כי עבודות אלה, שחלק לא קטן מהן מתבצע בימי שישי, יפריעו לו בתחביביו שהם בילוי בבילעין ("נעלין זה לפאשיסטים הימניים של מר"צ!" הוא אמר בזלזול), עשיית נפשות ל"אומץ לסרב" ("אני עצמי סירבתי כבר בגיל 17!" הוא סיפר תוך שהוא מקיש עם טבעת הכסף שלו על כוסית הוויסקי שיבאס שמולו, "כבר אז ידעתי שאסור לתת יד לפאשיזם הציוני המזעזע המהול בקפיטליזם חזירי!") וקריאת חדשות מאת בלוגרים חתרניים בוולסטריט ("אתה עוד תראה ששורטיסטים כמוני יקחו את כל הקופה! כל ההפחדות על משבר סאבפריים זה ספין של אלה שכבר עמוק בכסף ורוצים להרחיק את הנגררים שבאים ברגע האחרון. חכה שנתיים-שלוש ותבוא להגיד לי תודה על הטיפ!").
על מסך הסלולארי שלי ריצדו כל הזמן ידיעות מדאיגות, אבל את הסביבה באותו פאב הן לא הדאיגו בכלל: "זו עוד התקפה נפשעת של המדינה הציונית שלך על לבנון חסרת המגן. אני לא קונה את כל עניין החטיפה: כולם יודעים שצה"ל יכול לביים דבר כזה בשביל לכפות מלחמה על האזור - זה גם אינטרס של כל בעלי ההון שמאחורי הממשלה הזאת, וכמובן ג'ורג' בוש: כולם רוצים להסית את תשומת הלב מעל הסבל הלא יתואר של העם הפלסטיני, רק כמה קילומטרים מפה. זו גם הזדמנות טובה לשלוח את החיילים להתאמן על הרג סיטוני, כדי שיהיו יותר יעילים אחרי זה בג'נין ושכם".
ואז הוא פנה ללכת: "קבעתי עם עוד כמה ללכת לדפוס ליד הבימה. אנחנו מכינים פליירים שמזהירים מגוייסי מילואים שלא להתגייס משום שהם עתידים להיות מואשמים בפשעי מלחמה. חבר שלי כבר עובד על הכנה של רשימות סטודנטים שיגוייסו, כולל תיעוד של המסמכים שיגישו לאגודה כשיחזרו, ואת הכל נעביר לחברים שלנו בלונדון".
לפני שיצא פנה אליו הבארמן והזכיר לו כי לא שילם. הוא הסתובב באדישות והוציא מכיסו ערימה מרופטת של שטרות כסף ישראלים וזרים, ניירות ועלונים פוליטיים וכולם מגולגלים בלי סדר ודבוקים משהו לפנקס אדמדם ועליו נשר מוזהב והכתובת: Bundesrepublik Deutschland-Passport.