לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-02-2009, 21:13
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
1 מתוך 10 תלמידים בתל אביב אינו מתגייס ואחוזי הגיוס ממשיכים להתדרדר.

http://www.nrg.co.il/online/54/ART1...&loc=7&tmp=7783

תל אביב מתקשה לצאת מהסטיגמה שדבקה בתלמידיה, שאינם ששים להתגייס לצבא - כך עולה מנתונים בלעדיים שחושף השבוע "זמן תל אביב".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/017/792.jpg]

חיילי צה''ל יוצאים מרצועת עזה לאחר מבצע ''עופרת יצוקה'' צילום: רויטרס

מתוך חמש הערים הגדולות (ירושלים, תל אביב, חיפה, ראשון לציון ואשדוד) העיר תל אביב מדורגת במקום השלישי בקרב אחוזי הגיוס של בנות ובמקום הרביעי בלבד באחוזי הגיוס של בנים ילידי 1987 שהשתחררו מצה"ל בשנה שעברה.

ובכלל, אף שבמרבית התיכונים הגדולים בעיר האחוזים של המתגייסים חוצים את קו תשעים האחוזים - חלה ירידה באחוזי הגיוס לעומת נתוני השנה הקודמת (ילידי 1986) של בין חצי אחוז ל-11 אחוזים

__________________________________________________ ___________________

ככה זה. העיר העברית הראשונה הופכת לחממה לאנטי ציונות. כך דב חנין משיג 34% בבחירות המוניציפליות ומתקרב לראשות העיר . זוהי בדיוק הבועה. תל אביב היא הסמל הגאוגרפי שלה, אבל הבועה קיימת גם מחוץ לתל אביב ולא כל מי שגר בתל אביב שייך לבועה. כך או כך, מבחינת אנטי ציונים - תל אביב היא העיר היהודית הגדולה ביותר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-02-2009, 23:14
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "1 מתוך 10 תלמידים בתל אביב אינו מתגייס ואחוזי הגיוס ממשיכים להתדרדר."

הרשה לי לאכזב אותך עם העובדות.

המספרים הנמוכים לא נגרמים מעירוני א' (שהוא בהחלט נמוך בייחס לשאר התיכונים בתל אביב) אלא בגלל בתי ספר כמו "תיכון הוד", שלא מצאתי עליו יותר מידע אבל אחוזי הגיוס בו הם 30%. תיכון דב הוז, שלמען ההגינות לא הוגן לספור אותו בכלל, מדובר בתיכון מקצועי שנועד לתת הזדמנות אחרונה לתלמידים שנפלטו מהמערכת, רובם לא היו מתגייסים בכלל והעובדה שיש 60% גיוס צריכה להיות תעודת כבוד. ותיכון נעמ"ת שגם בו לומדים תלמידים במצב סוציו אקונומי נמוך בעיקר.

אם אתה מוריד את התיכונים האלו, ומשאיר רק את התיכונים שניסית להוכיח שהם אנטי ציונים (כולל עירוני א) היית מגלה שאחוז הגיוס בהם עדיין גבוהה יותר מהרבה ערים אחרות (אשקלון, קרית גת, שדרות, אשדוד, בת ים, לוד, רחובות, אור עקיבא, פתח-תקווה ועוד...)

ישן 08-02-2009, 23:13
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "הלוואי והיית צודק, זה היה מאוד משמח ולא מאכזב בכלל."

בעקבות הכתבה כתבת משפט:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
מבחינת אנטי ציונים - תל אביב היא העיר היהודית הגדולה ביותר.

אתה באמת יכול לעמוד מאחוריו? תיכנס לקישור שהבאתי לשפרינגה, איך הנתונים מסתדרים עם הטענה שלך?

תל אביב היא אנטי ציונית בעיקר אצל הדמגוגים, למה שנופל קאסם בשדרות אף אחד לא מתלונן על האדישות בראשון לציון? או יותר מזה, למה בבאר שבע התעוררו רק כשהחלו ליפול רקטת גראד בשטחם?

אני יכול להגיד שממה שאני ראיתי כמות המתנדבים שהגיעו לשדרות מתל אביב גבוה בהרבה מכמות המתנדבים שהגיעו מערים אחרות (אולי פרט לערי השרון שאירגנו הסעות רבות בימי שישי לפה). ולמרות זאת הדמגוגים ממשיכים לקוות לקאסם על תל אביב "כדי להעיר אותם", אף אחד לא יוצא נגד האדישות של פתח תקווה, חולון, בת ים, ירושלים, יקנעם (סליחה טלי , את יודעת שזה לא כולל אותך ) ונתניה.

אותו דבר עם הטענה הדמגוגית של אי גיוס לצבא או אנטי ציוניות, נתחיל מזה שהצבעה לדב חנין כראש עיר אינה בהכרח נובעת מאנטי ציונות, בנוסף לא מעט מבעלי זכות הבחירה הם משכירי דירות ("אנרכיסטים", סטודנטים ואנשים נוספים שלא חונכו וגדלו בתל אביב). בנוסף אפשר לראות מהטבלאות שבתיכונים הגדולים אחוזי הגיוס הם גבוהים (לא מספיק, אבל טוב יותר מערים אחרות).

ודרך אגב, אם כבר דמגוגיה זולה, איך אתה יצאת מהאדישות כשרקטת קאסם נחתה היום ב6:30 על אוטו ב"קיבוץ בשער הנגב"?

*חשוב לציין - בחיים לא גרתי בתל אביב ואני בכלל מכפר סבא, אחת הערים עם אחוזי הגיוס הגבוהים ביותר (מקום שלישי או רביעי אם אני לא טועה).

ישן 09-02-2009, 19:26
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
נכנסתי לקישור ולא הבנתי כיצד הוא קשור. האם הוא מוחק את ההצבעה המבישה לכוכב החד"ש?
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "בעקבות הכתבה כתבת..."

לגבי כמות המתנדבים . אין לי מושג -ולדעתי גם אתה לא ערכת מחקר אמפירי. אם כמות התל אביביים הייתה גדולה - אני מסיר בפניהם את הכובע.

אני לא חושב שהדיון צריך לעסוק בי אישית. ברור שכל קטיושה בפני עצמה לא מוציאה אותך מאדישות. אבל אני באופן אישי משתדל להצביע, לתמוך ולעודד מפלגות שלא היו בשלטון ולא הפקירו את הדרום. דבר נוסף שעשיתי, רכשתי מוצרים משדרות עצמה במהלך המלחמה וכ"כ תקופה לא ארוכה לפניה הייתי בקיבוץ בעוטף עזה בשעה שנפלו עליו פצמ"רים (אין זה המקום לפרט היכן ומדוע)

כמו כן אני בהחלט חושב שתופעת ההשתמטות איננה רק תל אביבית. מדוע, אם כך מזכירים את הבועה ה"תל אביבית"? כי תל אביב היא מרכז לפעילות שמאל חתרנית, יש בה גרעין יהודי אנטי ציוני גדול והיא משמשת כאבן שואבת לאוכלוסיות אנטי ציוניות שנמצאות גם מחוצה לה. הרבה שמאלנים קיצוניים כתבו על תל אביב כסמל השפיות - ובכן תל אביב ה"סמלית" שלהם - לא מצטיירת בעיני כשפויה כלל וכלל.

באף עיר יהודית אחרת שאני ראיתי, לא מסתובבים פעילי חד"ש ברחובות רגע אחרי המלחמה ומציעים את מרכולתם האנטי ישראלית לעוברים ושבים ללא הפרעה ואפילו ללא מחאה רפה. זה מטורף.
ישן 09-02-2009, 22:35
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ראשון לציון (אדם יכול לדבר רק על ביתו) אינה "עיר פוליטית"
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "בעקבות הכתבה כתבת..."

ואני מרשה לעצמי להניח שגם פ"ת אינה כזאת. ת"א, לעומתם, הנה כן עיר פוליטית (=תושביה בעלי מודעות פוליטית פעילה הרבה יותר) ואם אתה לא מאמין לי תזמין את עצמך למבחן קטן, אבל מאוד זולל זמן:

שב בקו 27 (ת"א) כשלוש פעמים מתחילתו ועד סופו, ולעומת זאת בקו 11 (ראשל"צ) אותו מספר פעמים.

שב על ספסל בשדרות רוטשילד (ת"א) כשעה, ולעומת זאת כשעה על ספסל בגן המושבה ברישון.

שב בחוף מציצים כשלוש שעות (באמצ"ש, לא בסופ"ש אז הרוב שם לא "נייטיבז") ועוד כשלוש שעות בחוף ראשון.

בכל המקרים הקשב טוב לקולות בע"ח שבסביבה, ותנהל איזה רישום קליל בראש. אני מבטיח לך שבת"א תשמע על פוליטיקה פי כמה אזכורים מאשר (אם בכלל) באותה עיר שינה בדרום גוש דן, שמספר תושביה בפועל כמעט שווה לזה של ת"א.

ולעניין ת"א ושדרות - אני בכלל לא בטוח שהיו יותר "מתנדבים" מת"א, אבל ללא ספק הם עשו הכי הרבה רעש וצילצולים סביב התנדבותם.

זכור לי מקרה מלפני כשנה כשבשבת אחת ליוויתי קבוצה קטנה של "מזדהים" מניו זילנד לביקור של חצי יום בשדרות, אבל בהעדר קסאמים או צבע אדום (שהם מאוד רצו לפגוש...) ריעננתי את האווירה בהסבר אודות התופעה המוזרה, שהפליאה אותם מאוד כשראו אותה, של מין ישראלים כאלה שהסתובבו עם צלם צמוד לכל שלישיה. למרות שבכלל צורפתי כמרצה לעניין שונה לחלוטין (בכלל לא קשור לשדרות עצמה) בכרטיס ברכה שקיבלתי מהם כמה שבועות אחרי זה, כתבו לי ש

Your summery about the "Tel Avivians in Sederot and the Jewish Talmudic value of "Matan Baseter", was definitely the most exiting "insider view" we ever heard in our visits to Israel".

שזה ממש לא הופך אותי לצודק, אבל בכ"ז ההסבר בא רק לאור תמיהה של אנשים שראו משהו מוזר מול העינים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:17

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר