21-02-2009, 20:12
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.08.05
|
|
|
איפה הEXIF?!
בזמן האחרון שמתי לב לתופעה שהולכת וגדלה בפורום הזה.. תופעה שאותי אישית מעצבנת ממש אז חשבתי לפתוח על זה אשכול. מקווה שיש פה עוד אנשים שיזדהו איתי.
התופעה היא שאנשים שמים תמונה בלי EXIF. לחדשים שלא מבינים: בכל תמונה מוטבע המידע על אופן צילום התמונה (אורך מוקד של העדשה בזמן הצילום, דגם מצלמה, זמן הצילום, צמצם, מהירות תריס, שימוש בפלאש ועוד כל מיני נתונים).
הרבה פעמים קורה לי למשל שאני ממש אוהב תמונה ורוצה לדעת איך צילמו אותה, באיזה תנאים וכו' כדי שיעזור לי להרחיב את הידע שלי בתחום. וזה ממש מעצבן לבקש כל הזמן ת'פרטים האלה מאנשים.. פעם לא היו פה כמעט תמונות בלי אקסיף בפורום כי זה היה פשוט מנהג אני חושב.
גם אם אתם נותנים את הנתונים האלה אולי הותיקים יותר יוכלו להמליץ לכם על דרך נוחה יותר להגיע לתוצאה שאלייה הגעתם או לעזור לכם לפתור בעיה שהייתה לכם בזמן הצילום, ככה שזה גם לטובתכם..
אם הנתונים האלה נעלמים אז מה אתם מתעצלים שניה להסתכל בקובץ המקור ולהעתיק משם את הפרטים?
יש אנשים שבתמונות שלהם מצאתי אקסיף אבל משום מה הם לא מוסיפים אותו. אם אתם לא יודעים איך עושים את זה יש את המדריך הזה שהוצאתי מארכיון הפורום:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=95882
יש גם באשכול ההוא הסבר למה לחלק מתמונות שלכם אין אקסיף בכלל.
מקווה שאנשים יסכימו עם הדעה שלי,
תודה.