נתקלתי הרבה בדיון הזה, אבל אף פעם לא מצאתי תשובה נורמלית
האם פלס"רים (צנחנים, גבעתי, גולני, שריון, נח"ל וכו') תופסים קווים?
שמעתי לאחרונה שפלס"ר צנחנים תפסו קו של קרקל,הייתכן?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי RmSs שמתחילה ב "גלדיולה לא נמצא ב"רצועת הביטחון","
אוקי, אבל אני זוכר שהשם עלה הרבה יחד עם שמות של מוצבים יותר מופרסמים ברצועת הביטחון. יכול להיות שהיה עוד גלדיולה או שמדובר במוצב שבזמנו היה מסוכן מאוד אפילו שהיה בגבולות המדינה?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי AcidicJimmy. שמתחילה ב "יכול להיות שאני טועה אבל..."
http://www.haaretz.co.il/hasite/pag...l?itemNo=524783
אני מדבר על הסיפור הזה.
אחי הגדול היה לוחם באגוז,וזה היה צוות מעליו.
בכל מקרה הוא סיפר לי שמגלן שהו במוצב יום לפניי, שיגרו טיל על החוליה שזיהו, אך לא היה ברור אם פגעו או לא, ולכן שלחו את אגוז לבדוק מה הולך שם...
בכל מקרה לא קיבלתי עדיין תשובה חד משמעית...אם מישהו יודע בוודאות (לוחם או מכיר לוחמים) אם הפלס"רים ואגוז או מגלן תופסים קווים?
אם הכוונה שלך זה אם אגוז או מגלן תופסים עמדות חי"ר ומחסומים - אז התשובה היא לא. פלס"רים לעיתים כן תופסים עמדות ומחסומים, בדר"כ כאשר נוצרות בעיות סד"כ (וזה לא עד כדי כך נדיר...).
אגב, זה לא אומר שבמצבי כוננות לא תמצא את מגלן או אגוז מאיישים עמדות במוצבים למשך תקופות ממושכות - אך זה יהיה לצורך תצפית בדר"כ.
כמו כן, מן הסתם גם אגוז וגם מגלן מוציאים הרבה מארבי בט"ש בגזרות בהן הם ממוקמים.
הדגס"רים תופסים קווים אבל זה קווים שנקראים התקפיים באיו"ש לפחות כלומר הם עושים רק מעצרים סיורי עומק לגירוי תגובה מארבי זיג וכו...הם לא עושים סיורים 8 8 בישובים...לומרות שגם בזה נתקלתי שגדס"ר צנחנים ולאחר מכן גדס"ר גולני ואחריהם גם גדס"ר נח"ל תגברו את גזרת מנשה בבט"ש וגולני אפילו תפסו את זה כקו חודש וחצי...
באותה תקופה, זו הייתה הגזרה החמה של צה"ל - גבול פרוץ, התרעות לביצוע פיגועים של חמאס דרך מצרים וכו' וכו'.
היינו שם, וחזרנו חזרה למקום שבו היינו קודם לכן.
בכל מקרה העניין של הקווים תלוי בכמות הפעילות שיש בגזרות צה"ל. כשאיו"ש מלאה בהתרעות, כנראה שהגדסרי"ם לא יישבו בפילבוקס. אבל כאשר מרבית המבוקשים הם בעיקר צורבי דיסקים, כנראה שנתפוס גם את המחסום..
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 21-02-2009 בשעה 12:42.
סיבה: ב"מ