לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-02-2009, 15:50
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "ולמה שלא יהיה דיון ציבורי האם..."

זהו נושא בעייתי, מאחר וחברות ההפצה הן אלו (כך הבנתי) שלוקחות את מרבית הכסף. הבעיה היא, שיש פה תעשיה של ניצול שעובדת לשני הצדדים: מצד אחד, האמן, שגם כך לא מקבל את המגיע לו, ומצד שני, הצרכן, שמוכרים לו מוצר שמתומחר ביותר מערכו. כך אנשים הולכים ומורידים (למה לשלם על מה שמקבלים בחינם? למה ללכת לחנות אם תוך 5 דקות זה פה?) ושוב האמן נדפק.
בחו"ל, הבעיה נפוצה פחות, מאחר ושם יש שירותי רכישת שירים / אלבומים באינטרנט במחיר שפוי. האתרים העושים זאת בארץ, יוצרים לידי חובה כלפי הצרכנים ותו לא, במחירים מפוצצים.

הבעיה קיימת גם במשחקי המחשב והקונסולות. משחק קונסולה עלול להגיע למחיר של 400 שקלים (!) בארץ, ומשחק מחשב לכ-200-250 שקלים (!) בעוד שבחו"ל המחירים נעים סביב ה30$ + -.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-02-2009, 16:17
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "זהו נושא בעייתי, מאחר וחברות..."

בשוק חופשי אפשר לקבוע איזה מחיר שרוצים ואני חושב שזה סה"כ חסר חשיבות מי גורף את רוב הכסף. כשצרכן קונה איזשהו מוצר הוא בדר"כ לא אומר לעצמו: "רגע, נראה לי שהיבואן עושה פה רווח עצום אז אני פשוט אקח בלי לשלם".

אפילו אם הרווח של החברות הוא גדול מאוד לעומת הרווח של האומנים - כשלא משלמים בכלל אז האומנים והצוות הטכני מסביב גם לא מקבלים כלום.

אני חושב שאתה צודק שחייבים ליצור לישראלים ברשת פלטפורמה הגיונית מכל הבחינות לרכישה של תוכן באינטרנט. בעולם של היום לשלם עשרות שקלים על אלבום שלם שמתוכו אתה באמת רוצה רק בין שיר 1 ל 3 זה דבר לא מתקבל על הדעת.

ישן 20-02-2009, 19:28
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "בטח שאפשר לשנות את זה. אם..."

אתה צודק לגמרי והתגובות (המעטות) רק מחזקות את הדברים שלך.
בגלל שהחוק ובמיוחד בארץ לא ייצרו אכיפה וענישה בתחום, זה כבר הפך לנורמה ולהרבה זו ממש הדרך היחידה.
אני נתקל בפרצופים מגחכים כאשר חבר ממליץ לי על סרט למשל ואני אומר שאקח אותו בספרית הוידאו והוא אומר בשביל מה, אפשר להוריד.
זו פשיעה כמו כל דבר אחר, ומסתובבים ביננו מגה פושעים שמורידים טרות של מוסיקה וסרטים וזה בדיוק כמו ללכת לפיצוציות ולקחת גרעינים בלי לשלם, כמו להכנס ולקחת חולצות בלי לשלם, ולהזמין ארוחה ולקום בלי לשלם.
זו גניבה ודעת הקהל הישראלית היא כל כך בעד זה שכבר מוזר לדרוש אחרת, כמובן לא מכולם.
יש עדיין כאלה שקונים ולא מורידים אבל הם במיעוט. יש אנשים שמכבדים את אלמנט הרכישה מתוך הבנה בסיסית שכסף חייב לעבור תמורת קבלת המוצר. ישראל לא סתם ממוקמת בראש הרשימות של מדינות מפירות זכויות יוצרים. הנורמה פה היא נורמה של גניבה אבל אין שום הרתעה שתהפוך את הגנבים למוקצים. להפך, בישראל יש חנויות שמוכרות סחורה גנובה ברחובות הראשיים וזה בסדר מבחינת כולם.

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 23-02-2009, 17:35
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "ברצינות, אני לא בטוח בכלל שמבחינה משפטית טהורה פירטיות מוגדרת כגניבה."

בגדול כן.
על התקליטים היה רשום בפירוש שאסור להעתיק לשכפל וכו'.
מי שקנה תקליט והעתיק לעצמו לקסטה היה בסדר, מי שהעתיק את אותה קסטה אכן סוג של גנב.
למרות שרשום שאסור לעשות שימוש מסחרי למעשה, ואם בין חברים לא עובר כסף, משפטית זו לא גניבה ?

אני מסכים שזה מבלבל ולי בעצמי את אין התשובה לשאלה הזו, אבל הגיונית וכלכלית זה אכן מצביע על גניבה.
פעם על ישראל אמרו שהיא מדינה של דיסקט אחד, היום גם את זה אין, ואפילו הדיסק הראשון (מוסיקה,סרט,תוכנה....) מועתק/מורד ולא נקנה.

אם זה לא חוקי ואין על זה ויכוח, וזה לא גניבה, אז צריכים למצוא שם אחר, אבל לא ייתכן שהמצב ימשיך.
ילדים קטנים בימנו מדלגים על פרק חשוב בכלכלה. אין יש מאין. בשבילם להשיג שיר כלשהו זה לגיטימי ובקרוב הם אפילו לא ידעו שניתן לרכוש בחנות דיסק שלם ושככה צריך, כאשר אפשר להקליד את שם השיר והוא מתנגן אצלך תוך שניות ונשמר תוך דקות.

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 21-02-2009, 09:05
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אנשי הסאונד, הצלמים, עוזרי ההפקה וכו' לא רואים גרוש מהמכירות.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "[font=Arial]אני דווקא מרחם על..."

הם מקבלים משכורת נטו על העבודה שלהם על המוצר ואינם נהנים מאחוזים מהמכירות, בין אם הוא מכר 4 מליארד עותקים ובין או הוא מכר בקושי 4 עותקים.

חלק קטן מהכספים הולכים לאומנים עצמם ורוב הכספים הולכים לחברות התקליטים.
חברות התקליטים, מצידן, טוענות שהמחיר הגבוה נועד לסבסד תקליטים שלא החזירו את ההשקעה (ויש בכך מן האמת, השוק, במיוחד בארץ, הוא תחרותי ביותר ולא תמיד נמכרים מספיק עותקים על מנת לכסות את עלות הפקת, פירסום ושיווק התקליט), אולם חבורת התקליטים יצרו לעצמן נזק תדמיתי עצום בכך שהתנהלותן באותן שנים ממש לפני פריצת האינטרנט וההעתקות המאסיביות היתה מתוך הנחה שקהל לקוחותיהם יסכים לבלוע כל מחיר כי אין לו אלטרנטיבה.

ישן 23-02-2009, 17:04
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אנשי הסאונד, הצלמים, עוזרי ההפקה וכו' לא רואים גרוש מהמכירות."

זה נכון שכל אנשי המקצוע שמנית לא מקבלים תגמולים על המכירות אבל זה לא העניין. העניין הוא שכל האנשים האלו עובדים בביזנס מסויים שהקיום הכללי שלו מתבסס על הכנסות וההכנסות האלו באות ממכירות של מוצר מסויים.

מה שאתה אומר זה כאילו שלא צריך לרחם על עובדים במפעל שימורים שגונבים ממנו את הסחורה כי בכל מקרה העובדים לא מקבלים תמלוגים על כל קופסת שימורים שהם מייצרים. הסיכון הוא שבסוף המפעל יחליט להצטמצם או לסגור בגלל הפגיעה בהכנסות ואז העובדים יפגעו.

קראתי בעבר כתבה שדיברה על זה שהחברות בארץ ובעולם משקיעות בימנו פחות בקידום אמנים ותכנים חדשים במובן הזה שמי שלא תופס מהר נחתך מהר. בכתבה דיברו על זה שהיום תוכנית כמו "סיינפלד" (שלא תפסה קהל בעונה הראשונה ואולי גם לא בשנייה) לא תמשיך להיות משודרת אם היא לא הצלחה מיידית. תחשוב על אילו דברים הפסדנו בגלל זה. אין את הסבלנות הפיננסית לתת לדברים להתבשל ולהתפתח והכל בגלל שהעסק פחות ריווחי מבעבר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:38

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר