לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-03-2009, 11:07
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
אחרי החתונה גילתה: הבעל הוא גם אישה

תושבת הנגב גילתה לאחר החתונה כי בעלה נולד אנדרוגינוס, שאיבר מינו הזכרי לא מפותח כראוי וישנם סימנים של איבר מין נשי. כעת היא רוצה להתגרש
שמעון איפרגן | 3/3/2009 6:52

ג', תושבת הנגב בשנות השלושים לחייה, חיפשה שידוך הולם. אבל לרוע מזלה לא מצאה במשך שנים.

שדכנים מטעם משפחתה מצאו לה לבסוף שידוך-גבר חרדי בן 40, שלמחייתו עובד בהוצאת ספרים.
השדכנים שתיווכו בעניין הבטיחו לג' שמדובר בגבר חלומות.

השניים נפגשו כמה פעמים, ואז הגיעו להחלטה להתחתן.

השניים התחתנו לפני שלושה חודשים. ג', שהייתה להוטה להביא ילדים לעולם, הבהירה לבעלה הטרי שהיא רוצה להקים משפחה, אבל זה דחה אותה פעם אחר פעם בתירוצים.

ג' ניסתה בכל פעם לפתות את בעלה, אך זה טען שהוא עייף. לפני כמה ימים החליטה האישה לעשות סוף למסע ההתחמקויות: האישה פרצה בבכי והבהירה לו כי היא פוחדת להגיע לגיל 40 מבלי להביא לעולם ילד.

האישה איימה להתגרש ממנו אם לא יסכים לשכב עמה כדי שתול כל להיכנס להיריון. הבעל נשבר לבל סוף וחשף בפני אשתו את הסוד ששמר במשך שנים מפני רבים.

מתברר שהבעל נולד אנדרוגינוס, שאיבר מינו הזכרי לא מפותח כראוי וישנם סימנים של איבר מין נשי. "אני מצטער שלא נוכל להביא ילדים, ככה נולדתי. אני מצטער שלא היה לי אומץ לספר לך לפני החתונה", אמר הבעל.

ג' ההמומה הייתה נסערה מתחושת המרל מה, וכעת תובעת ממנו גט.

http://www.nrg.co.il/online/54/ART1/860/992.html?hp=54&loc=3&tmp=9683

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 03-03-2009 בשעה 11:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-03-2009, 11:14
צלמית המשתמש של minimax

אני קוראת את הכתבה בNRG וממש מתעצבנת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "אחרי החתונה גילתה: הבעל הוא גם אישה"

מדוע עיתון שמכבד את עצמו משתמש בביטוי משפיל ומעליב כמו "אנדרוגינוס"? ראוי שהכתב יחקור קצת בנושא, וילמד שהיום משתמשים במונח הכללי "אינטרסקס" כדי לתאר משפחה של תסמונות שבהן מערכת הרבייה לא התמיינה עד תומה. היום גם אנחנו יודעים לאבחן בוודאות באיזו תסמונת מדובר, ובמקרים מסויימים אפילו למנוע אותה עוד לפני שהילד נולד.
חוץ מזה, לא ברור לי למה הבחור הסתיר את מצבו מאישתו העתידית. ילדים שמאובחנים עם תסמונת אינטרסקס מקבלים עזרה פסיכוסוציאלית, ונותנים להם כלים שיעזרו להם ליצור קשרים אינטימיים בריאים.

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 03-03-2009 בשעה 11:20.
ישן 03-03-2009, 11:31
צלמית המשתמש של minimax

הגדרה של אנדרוגינוס וטמטום
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "אני חושב שהתשובה לכל מה שכתבת..."

זאת ההגדרה כפי שכתב אותה הרמב"ם:

ציטוט:
כה [כד] מי שיש לו אברי זכרות, ואברי נקבות--הוא הנקרא אנדרוגינוס; והוא ספק אם זכר אם נקבה, ואין לו סימן שייוודע בו, אם הוא זכר ודאי או נקבה ודאית, לעולם. [כה] ומי שאין לו לא זכרות ולא נקבות, אלא אטום--הוא הנקרא טומטום; וגם הוא ספק. ואם נקרע הטומטום ונמצא זכר, הרי הוא כזכר ודאי; ואם נמצא נקבה, הרי הוא נקבה.

http://kodesh.snunit.k12.il/i/4102.htm#25

וכמובן שאצל בני אדם אין מצב של איברי זכרות ביחד עם איברי נקבות. יש כאלו שמערכת המין שלהם לא התמיינה עד תומה. רק במקרים קיצוניים מאד אי אפשר לקבוע מה המין של הילוד, במיוחד שלמדע של היום יש כלים שלא עמדו לרשותו של הרמב"ם כמו בדיקות הדמייה, בדיקות הורמונליות ובדיקות גנטיות.

ישן 06-03-2009, 10:17
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "צר לי לאכזב אותך, אבל ההגדרות מהמאמר הזה הם כבר לא רלוונטיות"

צר לי מינימקס אבל הלכת יותר מדי רחוק בחיפוש אחר מקורות המילה.
אני מעדיף את הפירוש היווני הקלאסי למילה אנדרוגינוס שאומצה על ידינו ולא הרמס-אפרודיטי שאת מציעה.
אבל לעצם העניין, מה זה משנה איך קוראים לתופעה.

זה עוד סימפטום של ניוון והסתגרות בחברה החרדית. אדם חושש מלהסגיר נטיות לב (קרי: העדפות), מחלות נפש ועוד תופעות שהחברה המודרנית יודעת להתמודד איתם.
כאילו בהסתרה הזאת ,ייעלם "המום".
עד כמה החברה הזאת סומה ניתן לראות בעובדה שגבר שהגיע לגיל 40 טרם נישא, מה שלא אופייני לחברה הזאת.
"הכתובת היתה על הקיר" אבל העדיפו לטאטא את זה מתחת לשטיח.

זהו ממש נושא לסרט, בחורה שהגיעה לפרקה ולא מצאה שידוך הולם. גבר מתבגר עם נפש אשה וגוף גבר עטופים בטלית שמחפש זהות.
בואו נציע לשולי ראנד את הנושא. הוא כבר יעשה מזה מטעמים.
ושבת שלום וצ'ולענט שמח.
ישן 03-03-2009, 12:14
  moozes moozes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "אני קוראת את הכתבה בNRG וממש מתעצבנת"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי minimax
מדוע עיתון שמכבד את עצמו משתמש בביטוי משפיל ומעליב כמו "אנדרוגינוס"? ראוי שהכתב יחקור קצת בנושא

מדוע את רואה במילה "אנדרוגינוס " ביטוי מעליב ????

פרוש המילה ברור מאד:
"אנדרוגינוס היא מילה יוונית המורכבת משתי מילים: אנדרוס = גבר, גינא = אשה.
המונח המקביל לאנדרוגינוס הוא הרמפרודיטיזם, שאף היא מילה יוונית, שהתקבלה בלשונות המודרניות לתיאור אדם המכיל בקרבו איברי רביה של זכר ושל נקבה. מקור השם הזה שייך למיתולוגיה היוונית[1]. בחז"ל ובהלכה משמש רק המונח אנדרוגינוס לתיאור המצב הנידון, וייתכן שהמונח הרמפרודיטיזם נדחה משמוש בגלל מקורו המיתולוגי-אלילי."

מקור

אינטרסקס ??

מה זה כמו אינטרקום.

מה לגבי אותה אישה הרוצה משפחה ?

זהו נושא הכתבה לא
ישן 03-03-2009, 12:23
צלמית המשתמש של minimax

אכן, מושג מהמיתולוגיה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי moozes שמתחילה ב "[QUOTE=minimax]מדוע עיתון..."

הרמפרודיט אמיתי במיתולוגיה הוא מי שיש מערכת רבייה זכרית שלמה, ולצידה מערכת רבייה נקבית שלמה. כלומר, באופן עקרוני הוא יכול להכניס את עצמו להריון. זה קיים בצמחי קנביס, זה קיים אצל מינים שונים של תולעים, אבל בוודאי שלא קיים אצל בני האנוש. זאת הסיבה שהביטוי הזה כל כך מעליב את האנשים שסובלים מתסמונות של אינטרסקס. ואינטרסקס זה ממש לא אינטרקום. קרא את הלינק הכותב שהבאתי, ותבין יותר כיצד להתייחס לאנשים האלו.
לגבי האישה שרוצה ילדים, מאחלת לה את כל הטוב שבעולם. אם הבחור לא היה כנה מספיק בשביל לספר לה על הבעיות שלו לפני החתונה, היא צריכה לזרוק אותו מכל המדרגות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:25

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר