לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-03-2009, 06:25
  dimasok dimasok אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.03.09
על צבא

אקצר עד כמה שאפשר. חייתי בישראל 12 שנה אבל בגלל שההורים שלי לא רצו שלא אני ולא אח שלי הקטן יעשו צבא, היגרנו לקנדה (שהיה אמור לקחת הרבה פחות זמן מאשר זה לקח אז למרות שלא היה לי זימון רשמי עד כמה שידוע לי, כן היו לי צווים וכן נסעתי ועשיתי בדיקות). אז כן בכל מצב צץ איזה משהו ואני צריך לחזור לשם לאיזה כמה שבועות.

שאלתי הרבה אנשים בקשר לזה ולכל אחד הייתה גרסה שלו של מה שיקרה לי במידה ואני אנחת על אותה האדמה שוב... יש כאלה שאומרים לי שעושים לי טירונות מזורזת ואז צבא ויש כאלה שאומרים שלא יהיה כלום אם אני אגיע להסכם עם השגרירות פה בקנדה ואז אוכל כביכול לבוא לביקור של לא יותר מ-3 חודשים... בלי שום בעיות.

אני לא רוצה להיכנס לכל הקטע של המשתמטים או לא משתמטים (למרות שאני בטוח שיכניסו אותי לוויכוח הזה בכוח) אבל נתנו לי לצאת בשדה התעופה בנקודות בדיקה למרות שקיבלתי כבר צווים אדומים מה שכבר אומר שלא היה ממש אכפת להם אם אני אסע או לא, בטח כי אמרתי גם לכינוס שם עוד בבאקום שאני לא רוצה לשרת חד וחלק והבאתי גם סיבות לכך.

סיפרו לי גם שבגלל שלא וויתרתי על האזרחות לפני גיל 18, אפילו אם כן אוותר עליה עכשיו, אפילו בתור תייר לא אוכל לבוא שזה נשמע מגוחך לגמרי!!!

אז בכל מקרה. באתי לפה עם כוונות טובות כדי לשאול שאלה פשוטה. האם עלי לנסוע לשגרירות פה או שמישהו יכול לומר לי בוודאות מה יקרה לי ברגע שאני חוזר?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-03-2009, 06:34
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dimasok שמתחילה ב "על צבא"

תפנה לשגרירות - למיטב ידיעתי, אתה כרגע עריק.
העובדה שלא עצרו אותך ביציאה, לא אומרת כלום. יאסרו אותך ביציאה מהארץ רק אם הוכרזת עריק, וזה קורה רק כשאתה לא מתייצב לגיוס.

מעבר לזה, אם אתה לא רוצה להכנס לדיון, אני מציע לך לא לחוות דעתך האם זה מגוחך או לא. אתה זה שפותח את הדיון האם זה נכון או לא.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 07-03-2009, 14:33
  התשובה_היא_לא התשובה_היא_לא אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.11.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dimasok שמתחילה ב "על צבא"

היי. אני הייתי באותו מצב בדיוק, אז אני יכול להציע לך כמה דברים:

1) תגיד תודה להורים שלך. אתה עוד תלמד להעריך את מה שהם שעשו בשבילך.
2) אין לך אפשרות לוותר על האזרחות עד שמילאת את "חובתך האזרחית" וסיימת צבא.
3) אם בכל זאת אתה רוצה להיכנס, הייתי מציע לך להגיע להסדר עם השגרירות בקנדה בה הם יאשרו לך באופן חד-פעמי להיכנס, או לחילופין לנסות לקבל פטור מגיוס מ'מיטב' כאשר אתה מתחייב לוותר על האזרחות מיד לאחר מכן.
4) ייתכן ויש באפשרותך להיכנס עם דרכון קנדי ואז כנראה שלא יעצרו אותך.
5) בכל מקרה, אל תתפתה לחזור ולהתגייס אחרי כל מיני הבטחות כוזבות או איומים מצד המדינה או רשויות הצבא. אני חזרתי להתגייס (מסיבותיי שלי) ואני כרגע נמצא בתהליכי שחרור לאחר שהצבא דפק אותי בכל דרך אפשרית. באמת שלאדם במצבך אין מה לחפש פה.
6) הכי חשוב - בהצלחה עם החיים החדשים שלך. אתה לא תצטער על זה.
ישן 07-03-2009, 18:11
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
אני? אני לא רוצה כלום ממנו.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ashoichet שמתחילה ב "האדם לא יהודי. מה אתה רוצה..."

אין לי שום בעיה עם אי יהדותו. איך אומרים - יש לי כמה חברים לא יהודים.
אבל כאשר הוא טוען שבעמים "תרבותיים" לא מרביצים ופותרים בעיות בנעימות, אני מרגיש חובה להעמידו על טעותו. הנאצים לא השמידו רק יהודים - גם צוענים, סתם זרים ואפילו, רחמנא ליצלן, סתם גרמנים שלא עמדו באמות המידה שלהם - למשל כאלה נכים, עם פיגור שכלי או הומואים.
באמת שאין לי בעיה עם היכן הוא חי, מה ההעדפות שלו ומה הוא חושב על במדינה. זו זכותו.
על דבר אחד לא אתפשר בדעותי - מי שרוצה זכויות במדינה (או אפילו קיבל בלי שרצה, כי הוריו חיו כאן עד שהגיע לגיל 17 ) - שישלים גם עם החובות.
ישן 07-03-2009, 18:45
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
אנא, אני מבקש, התאמץ נא בקריאה יותר מדויקת.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ashoichet שמתחילה ב "אני בטוח שהייתה איזשהי מידה..."

כאשר הערתי לגבי גילויי גזענות נגד יהודים, המידע שהבחור אינו יהודי לא היה בפני.
אבל למרות זאת, גם אם לא הייתי יהודי לא הייתי בוחר לחיות בחברה המגלה בתוכה אנטישמיות.

ושוב, אין לי בעיה עם הוריו או איתו. יש גם כמה ישראלים שירדו לארה"ב, לא התאקלמו וחזרו. אני מבין את הוריו שהגיעו לכאן מתוך מטרה לשפר את חייהם ודרכם לא צלחה עליהם. אני מקווה שבמקום אחר יצליחו יותר.
גם אין לי בעיה עקרונית איתו שהרי ניסה את הצבא ולא הסתדר לו. ניחא.

אבל פותח האשכול, השתמט (ייתכן שלא באשמתו) ועכשיו יש לו "כמה דברים לסדר". נו. אז שייגש קודם ויסדר את עניניו בשגרירות לפני שהוא שופך עלינו ועל חוקינו את כל תסכוליו.

נראה לי שמוטב לעצור כאן. זה לא הפורום המתאים.
ישן 07-03-2009, 16:39
  משתמש זכר -TsAcHi - -TsAcHi - אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
תירגע
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי BELTZUSH שמתחילה ב ".."

מה לעזאזל יש לכלכם?!

הבנאדם לא אשם שההורים שלו ביצעו החלטות לגביו.

אני חלילה לא תומך בהשתמטות. אני אוהב את המדינה ומשרת תצבא בגאווה וברצון.

אך באמת , אם אני ורובכם אני מניח היה מצב שבו ההורים שלכם היו עוזבים את מדינה ומהגרים לחו"ל לפני

שמלאו לכם 18 באמת שלא הייתם הולכים איתם?? הייתם נשארים בארץ , מחפשים משפחה אומנת רק כדי

להתגייס לצה"ל?? תעשו לי טובה חלאס להתיפייף.. אם המשפחה שלי הייתה מחליטה לעזוב תמדינה בגיל

ההתבגרות שלי ולעבור לחו"ל הייתי בהחלט מהגר עם המשפחה שלי. זאת המשפחה שלי לעזאזל! היא יקרה לי יותר

מהמדינה ויותר מכל דבר אחר.

אך למזלי עם משפחה פטריוטית כמו שלי תרחיש כזה לא קרה. תרחיש כזה שאף ושואף לאפס

ולא אני אומר שלא לשאלתכם - לדעתי אין סיבה שהבנאדם ייתן שלוש שנים לצה"ל. עכשיו שהוא כבר לא חי פה והמשפחה שלו

והחיים שלו נמצאים עכשיו בקנדה. אין סיבה שיתנתק מהם שלוש שנים כדי לשרת מדינה שהוא כבר לא

חי בה.

נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 07-03-2009 בשעה 16:44.
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר