לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-03-2009, 10:41
  משתמש זכר דיאמטר דיאמטר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.08
נתניהו גיבש את רשימת שרי הליכוד

ראש הממשלה המיועד, ח"כ בנימין נתניהו, גיבש אתמול בערב את רשימת עשרת שרי הליכוד, עם אפשרות להעלות את מספר השרים ל-11. ברשימה שגובשה ניתן למצוא את משה (בוגי) יעלון, שככל הנראה יקבל את תיק הביטחון, ואת גדעון סער שצפוי לקבל את תיק החינוך.
עוד ברשימה: דן מרידור, בני בגין, סילבן שלום, גלעד ארדן, יובל שטייניץ, לימור לבנת, משה כחלון וישראל כץ.
אם יחליט נתניהו למנות שר נוסף, יהיה זה יולי אדלשטיין.
התיקים שנותרו בידי נתניהו פרט לביטחון ולחינוך, ובהנחה שיחליט להשאיר את תיק האוצר בידיו הן: המשנה לראש ממשלה, תחבורה, תמ"ת, תקשורת, הגנת הסביבה, בריאות, פיתוח הנגב והגליל, שר לענייני גמלאים והשר המקשר בן הממשלה לכנסת.

http://news.walla.co.il/?w=/1/1448259

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-03-2009, 16:09
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "לא יודע אם יפתור כי זה תלוי בהמון גורמים"

ציטוט:
הנחת היסוד שלי שמי שברח לכל מיני מפלגות שוליים יחזור ויתן כוח למפלגות גדולות
כך שמבחינת מנדטים הליכוד מסוגלים לגדול וכך גם מפלגת העבודה ואחורה
אבל לצורך העניין נשאר בליכוד-כשהחלוקה תיתן להם יותר כוח כך יכולת המיקוח של מפלגות אחרות תהיה קטנה יותר
- עד כאן, צודק לחלוטין

ציטוט:
ומכאן מינויים מקצועיים יותר
- והנה הבעיה. יותר כוח למפלגות הגדולות, וכתוצאה מכך צמצום כוח המיקוח של המפלגות הקטנות, לא יפתור את הבעיה הזו. פוליטיקאים יישארו פוליטיקאים. המינויים יישארו "שמור לי ואשמור לך", כשמדי פעם ייכנסו מינויים מקצועיים, כחריג ולא כנורמה.

הרעיון שלך, של סיבוב שני, הוא מעניין, ויכול לפתור חלק מהבעיות של המערכת הפוליטית שלנו - אך לא את הבעיה הזו. אך האם זו בכלל בעיה?

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 09-03-2009, 16:48
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אין פה שאלה של מי ייבחר
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "העלית רעיון ראוי, כמו גם הרעיון של רומק"

הבעייה הרבה יותר עמוקה.
אני לא יכול לתפוס כיצד יתנהל ביבי עם ממשלת שתי וערב וכיצד יוכל לקבל החלטות .
ישנן כמה בעיות שאני רואה:
בעייה מבית: איך ביבי מגשר על פני כל הפערים בתוך מפלגתו ומקרב את הממורמרים כמו סלבן שלום ואחרים שרואים שעיקר התפקידים המרכזיים עוברים לשותפים.
בעייה נוספת היא מבלי לפגוע באף אחד היא העובדה שליברמן מקבל תפקיד מרכזי ומשמעותי כמו תיק החוץ. המשמעות בעידן "הסוציאליסטי" של ממשל אובאמה, משענתנו כמעט העיקרית בימים אלה, שיהיה קשה להתמודד עם החלטות לאומיות ולאומניות. זאת בהנחה שליברמן ידבק בעמדותיו הלאומיות ולאומניות.
תיקים רגישים כמו תיק הפנים עובר שוב לידי ש"ס וברור לי שהקונצנזוס סביב החלטה כזאת הוא די בעייתי.
זאת הסיבה שלדעתי צריך ללכת לסיבוב נוסף ולהכריע עם יש מפלגה אחת עם רוב מוצק שאינה זקוקה לכל תרגילי הגישור ופישור שביבי צריך לעשות כעת.
ישן 09-03-2009, 17:04
צלמית המשתמש של הפטריוט

סיבוב נוסף לא יפתור את הבעיות הללו
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אין פה שאלה של מי ייבחר"

ציטוט:
בעייה מבית: איך ביבי מגשר על פני כל הפערים בתוך מפלגתו ומקרב את הממורמרים כמו סלבן שלום ואחרים שרואים שעיקר התפקידים המרכזיים עוברים לשותפים
- מפלגה שלא זוכה ב-61 ח"כים ומעלה צריכה להקים קואליציה. ככה זה במשטר פרלמנטרי. כדי להקים קואליציה צריך לתת חלק מהתפקידים למפלגות אחרות. תמיד יהיו מי שלא יקבלו את זה ויעשו את עצמם מקופחים. ייתכן שהפתרון הוא משטר נשיאותי, כמו בארה"ב - אבל את הרפורמה הנדרשת אי אפשר לעשות בחודש.

ציטוט:
בעייה נוספת היא מבלי לפגוע באף אחד היא העובדה שליברמן מקבל תפקיד מרכזי ומשמעותי כמו תיק החוץ. המשמעות בעידן "הסוציאליסטי" של ממשל אובאמה, משענתנו כמעט העיקרית בימים אלה, שיהיה קשה להתמודד עם החלטות לאומיות ולאומניות. זאת בהנחה שליברמן ידבק בעמדותיו הלאומיות ולאומניות.
- זו בעיה רק בעיני השמאל הישראלי. ארה"ב תהיה עסוקה בזמן הקרוב במשבר הכלכלי מבית, הרבה יותר מאשר באמירותיו של שר החוץ ליברמן. ארה"ב יודעת לכבד את מי שמראה יושר ואמינות, יותר מאשר את מי שמתרפס לרגליה. מינוי ליברמן, על עמדותיו הניציות, לא יוביל בהכרח למשבר עם ארה"ב, וכדאי שנפסיק להפחיד את עצמנו.

ציטוט:
תיקים רגישים כמו תיק הפנים עובר שוב לידי ש"ס וברור לי שהקונצנזוס סביב החלטה כזאת הוא די בעייתי
- מה הופך את ש"ס לפסולה מלקבל תיקים "רגישים"?

ציטוט:
זאת הסיבה שלדעתי צריך ללכת לסיבוב נוסף ולהכריע עם יש מפלגה אחת עם רוב מוצק שאינה זקוקה לכל תרגילי הגישור ופישור שביבי צריך לעשות כעת
- סיבוב בחירות נוסף לא יעניק לאף מפלגה רוב מוחלט. מי שינצח את הסיבוב הנוסף עדיין יצטרך להקים קואליציה. ואז אתה תשוב ותתלונן, ותדרוש סיבוב נוסף. ובינתיים, להזכירך, יש מדינה לנהל, תקציב להעביר (אנחנו כבר במרץ, ועדיין אין תקציב לשנת 2009...), ענייני ביטחון, ענייני כלכלה... לא עושים בחירות כל חודש רק כי התוצאות לא נוחות למישהו.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 09-03-2009, 18:15
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
יכול להיות שאתה צודק
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "סיבוב נוסף לא יפתור את הבעיות הללו"

אבל בעניין יחסי החוץ.
ארה'ב והנשיא אובאמה יורים לכל הכיוונים בעת ובעונה אחת.
ביקור פורטמן ושפירו בסוריה מוכיחים כי ארה'ב לוקחת את המזרח התיכון ברצינות הרבה יותר משאנו משערים.
לא בטוח שליברמן שר באותו קול שאובאמה היה רוצה לראותו במקהלה שלו.

באשר לש"ס ועניין תיק הפנים. התיק הזה טעון חומר נפץ ואת זאת ראינו בעבר. שליטה עליו, בעיקר בידי מפלגה חרדית, בעייתית מאד.
בהקשר זה, אני עדיין מתקשה לראות את ישראל ביתנו ואת ש"ס מגשרים על הפערים.
לי ברור דבר אחד. ש"ס נאמנה לבוחריה והקו שלה הוא אחיד לאורך זמן עם הנחייה מפורשת של המר"ן.
ישראל ביתנו - מראה סימנים שהיא מתפרקת מנכסיה, לפחות בהצגת אותה חזות לאומית ולאומנית.

העובדה שביבי עומד לבקש הארכה נוספת של שבועיים מוכיחה כמה קשה לבנות קואליציה שדומה יותר לרשת עם חורים גדולים.
ישן 10-03-2009, 10:43
צלמית המשתמש של הפטריוט

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "יכול להיות שאתה צודק"

1. יחסי החוץ:
אובאמה באמת יורה לכל הכיוונים, מנסה לעשות הכל, ועכשיו - וברור לך, בדיוק כמו שברור לי, שככה הוא רק ייכשל. הבעיה הגדולה ביותר של אובאמה, לפחות במחצית הראשונה של הכהונה, תהיה הכלכלה האמריקאית, ולה הוא יקדיש את רוב זמנו ומרצו. וכשהוא שולח את הילארי למזה"ת, במסגרת מדיניות הפייסנות שלו, האם לא עדיף שבישראל יהיה שר חוץ שיגיד לה, בדיפלומטיות כמובן, "גברת, עד כאן"? אל מול הפייסנות של הממשל החדש בוושינגטון יש להציב שר חוץ שיודע לעמוד על שלנו.

2. ענייני הפנים:
הטיעון של "מפלגה חרדית" אינו עובד - מדובר בטיעון רגשני, מהבטן, ולא בטיעון ענייני. אתה מוזמן להביא טיעון ענייני מדוע ש"ס לא יכולה להחזיק בתיק הפנים. אגב, כך חששו גם כשאריאל אטיאס נכנס למשרד התקשורת - והוא התברר כאחד משני השרים המוצלחים ביותר בממשלה האחרונה (השני היה פרידמן - שניהם עסקו אך ורק בענייני משרדם, והשר אטיאס הוביל כמה מהלכים חשובים מאוד).

3. ישראל ביתנו:
לא זכור לי מתי ברית הזוגיות היתה נושא מרכזי בקמפיין של ישראל ביתנו - הסלוגן שלהם עסק בענייני אזרחות ונאמנות, לא בענייני זוגיות. ציפי ניסתה להפוך את זה לעניין מרכזי במהלך נסיונה לגנוב שלטון, נסיון שנכשל, למזלנו. ליברמן מוותר על מה שפחות חשוב (עם כל הכבוד, בטחונה של המדינה וצביונה קודם לבעייה בירוקרטית) - ככה זה במו"מ.

4.
ציטוט:
עובדה שביבי עומד לבקש הארכה נוספת של שבועיים מוכיחה כמה קשה לבנות קואליציה שדומה יותר לרשת עם חורים גדולים.
- אפשר לקבל סימוכין? אני לא שמעתי עד לרגע זה על כך שנתניהו עומד לבקש הארכה. עד כמה שאני יודע, נתניהו עומד להציג ממשלה בשבוע הבא.

ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:27

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר