12-03-2009, 10:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.07.08
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
אתה מצטט את "משחק סכום אפס" בתורת המשחקים , בצורה פלסטית
|
הסיבה היחידה שהעליתי את תורת המשחקים כי מצאתי לה רמז בדברים שאתה אמרת, כאשר טענת שישראל צריכה לפנות לערכאות משפטיות שונות בטביעות נזיקין כדי לזכות באותן "נקודת זכות", אני הבנתי מכך ש"נקודות הזכות" החמקמקות האלו הן העוגה (הפרס) וברור כי נקודות זכות לצד אחד באה על חשבון ה"נקודות" לצד השני (כי הולכים למשפט לקבוע מי הצד הצודק עפ"י החוק) --> משחק סכום אפס
אבל בכל מקרה הידע שלי בתורת המשחקים הוא מאד רדוד וההשכלה הפורמלית בנושא מסתכמת בהרצאה בודדת מפרופסור אומן, כך שאני לא מעוניין להפוך את הדיון ביננוני לדיון פסידו-אינטלקטואלי על תורת המשחקים. אני בכל מקרה, בכל צורה שמסתכל על הסכסוך גם עם ההיגיון הקר וגם בצורות השונות של המשחק הנורמלי או המשחק סכום אפס לא רואההיגיון לפנייה לבתי משפט בח"ל רווח כלשהו לנו.
אבל זה אני כפי שכתבתי בהודעה הקודמת שלי ההבדלים ביננו נובאים ממה שחשוב להשיג לפני הדרך להשגת אותה מטרה כל שמאד לא סביר שנסכים.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
בינתיים אינני רואה את המאזן הזה מתקיים. הסיבה היא פשוטה. אנחנו לא השחקנים היחידים בזירה ואילו היה כך לא היה ספק מי הוא המנצח.
|
לפי דעתי לא ניתן לקבוע מי המנצח כי לא הייתה הכרעה עדיין
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
אתה לא מדבר על יישות ריבונית שעורכת מאזנים כאלה השכם והערב מכיוון שלאוכלוסיה אין כל חשיבות במשחק הזה.
אמנת החמאס לכל מי שמשתעשע ברעיון של שלום או נצחון מוחלט היא חד משמעית
אני רוצה להפנות אותך למספר סעיפים מאמנת החמאס , כדי שתראה שלחרב יש שני צדדים.
ה"ריק" שנוצר אחר כל פעילות צבאית רק מוכיח את זה.
|
לא רואה מה הקשר בין אמנת החמס לטביעת נזיקין להשגת "נקודות זכות"
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
אתה שומע איזו שהיא הבעת גינוי לחמאס שממשיך לירות באופן חופשי רקטות ?
מה כן אתה שומע - ריצת אמוק של מנהיגי אירופה לרצות את פני הערבים.
|
נכון לאירופאים אינטרסים משלהם ואין שום סיבה בעולם שישימו את האינטרסים שלהם אחרי האינטרס שלך. לטפיסתי נפילת טילים עם גינוי מאירופה שקולה לחלוטין לנפילת טילים ללא גינוי
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
מדיניות "האו"מ שמום" , או "לא חשוב מה יאמרו הגויים, חשוב מה יעשו היהודים" כבר מזמן הוכיחה שאף אחד לא מכבד אותנו.
יתרה מזאת, הקלנו על כל מי שטוען להכחשת שואה הזה שאנו מושווים לנאצים ולערבים יש גם סיבה ל"נאקבה".
אז איפה "להיות עם חופשי" לשיטתך ?
|
לפי הכרותי עם ההיסטוריה ההפך הוא הנכון, כאשר ישראל פעלה מאינטרסים לאומיים קודם כל כיבדו אותה בעולם (גם אם לא תמיד הסכימו). כאשר ישראל התחילה להתכופף לכל מתווך זב חותם שמרשה לעצמו לגנות את מדיניותה המוניציפלית של ישראל בבירה שלה או לקפוץ למשמע כל חצי שייח שמפרץ שמוכן להיפשג עם נציג ישראלי פתאום היחס השתנה.
אני לא כל כך מכיר את ההלכה המוסלמית ולא יודע מה התנאים כדי תהיה "נאקבה" אבל אתה בעצמך הבאת לי אמנת החמס שעל פי מה שקראתי שם לא חייבים "נאקבה" כי אתה תמיד תקיים את התנאים להפעלת סתם ג'יהד נגדך (וגם כאשר יהיו לך המון "נקודות זכות" בארנק)
לשיטתי המצב של יהודים בישראל הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני הקמת המדינה למרות שברור שהמצב לא טוב כפי שאני רוצה כי השיטה שלך (של ריצוי העולם בטרם האינטרס הלאומי) היא השולטת בישראל.
|