לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-03-2009, 08:55
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
"ישראל סובלת מטראומה" זו עוד אחת ההנחות המתונות שהוא מציג...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "הארוקי מורקמי: "ישראל סובלת מטראומה""

אבל למרות שרוב מה שהוא כותב מעיד על חוסר הבנה בסיסי, עדיין אני בטוח שיקומו עכשיו כמה ישראלים "נאורים" ויספרו לנו שלמרות שלא חשו נוח עם דבריו, "יש דברים בגו'" וכו' וכו'.

מעניין שלא שמעתי הוגי דעות ישראלים מעניקים פרשנויות פרוידיאניות על עם היפאני, גם אחרי שבכתבות שונות על המדינה ההיא מסתבר שריחרוח תחתוני ילדות, הורדה אינטנסיבית של המים בניאגרה בזמן עשיית צרכים ופעילות שלל כתות הזויות ואלימות, הן לא אנקדוטות שוליות וחד פעמיות. לא שכור לי שקישרתי את זה ל"פוסט טראומה".

הגישה היפאנית המתנשאת מזכירה משהו (עם הבדלים בניואנסים שמקורם בהבדלי תרבות עמוקים) את הגישה הגרמנית לישראל: שניהם רואים עצמם כעמים "מומחי טראומה" - למרות ההבדל הקטנצ'יק בינם ו"ביננו" (הם קיבלו את ההירושימה/דרזדן שלהם אחרי שהרסו חצי עולם, ובהחלט אפשר להגיד על שניהם שיצאו יחסית בזול וסיימו עם פטרון אמריקני נדיב על הראש).

מוטב לו ליפאני הזה שיצתנע מעט ולא יפרסם הערות פסיכיאטריות על שבעה מליון אנשים, על סמך ביקור של כמה עשרות שעות, איזו מצגת הזוייה של חייל מכה ערבים בלב ירושלים (איך פספסתי את זה ב -5-6 ביקורים שאני עושה שם בחודש?) וזה שהוא "עוקב אחרינו עוד מימי שר הבטחון דיין" (מעניין כמה עוד שרי בטחון ישראלים הוא זוכר, עדיף כאלה שלא היו מגה סלבס).

בכל מקרה: זהו פרי ביאושים של רדיפת הכבוד המפוקפק של כמה ישראלים...

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 12-03-2009 בשעה 08:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-03-2009, 19:18
  JAVEHN JAVEHN אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.03
אפשר למות על הגישה הזאת
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "גם סין סובלת מטראומה ממכם הם..."

בפורום (או מחוצה לו),חס וחלילה מישהו מחליט לפצוע פה על מדינתו (כידוע,מלאכים קיימים רק באגדות,מדינתנו היא רחוקה מלהיות מלאך בהרבה בחינות).אז מה הולך?מזכירים לו את חטאי אבותיו.כן , יפני\גרמני\צרפתי\לאום שרירותי נלוז,תסתכל קודם על מה שעשיתם באי שם ושם,לפני ככה וככה שנים.
כן,בהחלט אותו בנאדם גם חי לפני 80 שנה,והוא השתתף גם במלחמה הזאת ובמו ידיו טבח את כווולם!חי לו פעם בחור יהודי נחמד בווינה שאהב קצת קוקאין,והשתעשע לו עם כל מיני תאוריות על איגו,סופר איגו,ואיד.בין היתר כתב על תגובות הגנה כאשר יש סתירה בין ערכים של סופר אגו לאיד,או כאשר נשקפת סכנה לאגו שלנו.מעניין לראות,שכמה שהדבר נכון לגבי אנשים שגדלו בסביבה בהם האגו מטופח,כמו למשל בני דודינו.לא תיתכן פגיעה בכבוד ובערך העצמי,ולכן הסיפורים שהם ממציאים לפעמים כאילו נלקחו לפעמים מספרי מדע בדיוני.הם אף פעם לא אשמים.ובכן,ברכותיי,רבותי.הקרבה המשפחתית הולכת וגדלה.חס וחלילה,אנחנו לא אשמים.זה הם אשמים בהכל.ובכלל,מי אתה שתגיד לנו.סבא רבה אבא שלך ביצא טבח לפני 100 שנה.אין לך בכלל זכות לחשוב.
באתי ממדינה טורקית,ואני מכיר קצת בין היתר את הטורקים (מטורקיה).אנשים שכל אחד לאומני במידה מטורפת.לפעמים נדמה שאילולא אטאטורקיזם בצורתו הפטריותית,היו נהיים איסלמיסטים קיצוניים.חס וחלילה להזכיר להם משהו גרוע שהם עשו.עברתי טבח עם אחד בארמנים,וכאשר אתה מדבר עם אזרי אחד שהיה אז,כאילו שהוא חי בכוכב אחר באותה תקופה.אגו פגיע בהתגלמות לאומית כזאת גורמת ללאומניות בלתי מתפשרת.
אז עוד פעם,ברכותיי.

מה עוד?ז"א,חוץ מזה שסבא רבה בבה שלו ביצא טבח בננקינג?אה,נכון,אף אחד לא יודע כלום בכלל.מדהים שכמה אנשים פה עם שגיאות כתיב של תלמיד "אורט" ערבי מעכו כותב על בנאדם שהוא בכלל לא מבין כלום,שהוא בכלל טיפש כמו נעל!עם נחזור לטורקים עוד פעם,זה כמו רצח אופי שעשו לאורחן פמוק,רק בגלל שהוא העז לדבר על רצח עם ארמני.פרופסור ספרות,בעל פרסים ובין היתר פרס נובל לספרות,בין אדם שמכר יותר ממיליון ספרים ברחבי העולם.בין אדם בעל מוח מבריק וחד יותר,נקרא מפגר על ידי אנשים שהנגיעה הכי קרובה שלהם לעולם הגדול זה רכיבה על חמורים לכפר השכן כדי לראות את גלאטאסאראי משחקת.
אז מזל טוב,אנשים.אנחנו הופכים מיום ליום לפרימיטיב נורמטיב בקולקטיב.אין ביקורת,אין הבעת דעה,אנחנו מספר אחד ומיוחד!יש לזה יתרונות,להיות חלק ממטרה זה מיוחד ונחמד,יש תחושה עצמית ואני כבר לא כזה קטן אלא חלק ממשהו חשוב ובלה בלה בלה בלה בלה.

לא שאני בכלל יודע ,ואת האמת לא הכי אכפת לי ,מה בדיוק כותב או מייצג הסופר היפני הזה.משגע אותי פשוט שכל פעם שאני קורא פה בפורום ,ברגע שיש ביקורת הכי קטנה מעלים פה על הצלב את הבנאדם,מי שזה לא יהיה (גם מה שכתבתי לא מופנה לבנאדם עליו הגבתי,מופנה בג-ד-ו-ל לאנשים עם התגובות המוגזמות).אולי קצת ביקורת עובדתית,יהיה נחמד?

נערך לאחרונה ע"י JAVEHN בתאריך 12-03-2009 בשעה 19:21.
ישן 12-03-2009, 20:38
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אתה משתגע נורא בקלות, חבל עליך
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי JAVEHN שמתחילה ב "אפשר למות על הגישה הזאת"

אני מבין שכל המקללי אבות זרים האלה ממש משגעים ומסכנים אותך: הם שמים מחסומים ברחובות - בדיוק כמו אלה שהיפאני ראה - ומרביצים לך שם.

לא יודע מה עבר עליך במדינה תורקית, ולא ממש מעניין אותי לצורך העניין הזה. אני נולדתי כאן ושופט דברים לפי הסכמה הפשוטה של "מעגלים" והתורקים, אני בטוח שהם לא יעלבו מזה, הם מעגל מאוד רחוק ממני.

פרימיטיביים כמוני מרגישים נוח בלאום, בדת ובקבוצה החברתית של אלה הדומים לי. גם היפאני הממוצע הוא כזה, וגם הגרמני כנראה. כאשר בא מישהו ובזדון (לדעתי) או מתוך התנשאות ובורות מנסה להעליב אותנו, התגובה שלנו היא טבעית, גם אם לא הולמת את הסטנדרטים הנעלים שלך.

זה עולם שבו הבטחון של אדם הוא בשבט ובלאום. עם כל הכבוד ל"פלורליזם" שלך, אני דוחה אותו מכל וכל. גרמני שיבוא ויגיד לי שאני פועל מתוך דחפי שואה פוסט טראומטיים אני אשיב לו שאת מה שסבו התחיל באייזנצגרופן, הוא ממשיך בלכתוב בדר שפיגל. אין לי עניין להיות יאנוש קורצ'אק חדש. אני רוצה להיות יהודי חי ומרגיז, לא יהודון מת וצודק. ואם בדרך אתה מרגיש מבוכה כיהודי שאמור להיות מעל כל הבולשיט הלאומי הזה, זו באמת רק הבעיה שלך. גם היפאני לא יעריך אותך על ה"ביקורתיות" העצמית שלך. עבורו אתה מה שנקרא (לא אישי) "אידיוט מועיל". לצערינו ליהודים יש נטיה רחבה לשחק את תפקיד האדיוט המועיל. לישראל באו יהודים שחשבו להקים מדינה נורמאלית, ולא שבט של הוגי דעות.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 12-03-2009 בשעה 20:42.
ישן 13-03-2009, 05:20
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
במקרה הזה, התגובות סופר מוצדקות
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי JAVEHN שמתחילה ב "אפשר למות על הגישה הזאת"

התוקפנות היפנית האמפריאליסטית בשנות השלושים והארבעים הייתה אכזרית ודורסנית באופן בלתי יתואר. למעשה, היחידה שהצליחה להתעלות עליה הייתה גרמניה הנאצית. אלא שבניגוד לגרמניה, יפן הרשמית סירבה להכיר בפשעיה, שלא לדבר על פיצוי לקורבנות הרבים של מעשים סאדיסטיים ביותר.
כאינטלקטואל מוביל בארצו, יש לו אחריות לפעול בנידון. הוא עשה קצת, אבל ממש ממש קצת. לא מספיק על מנת שיוכל לטפל בהיסטוריה של עמים אחרים והאשמות כלפיהם בידיים נקיות ולהילקח ברצינות.
לשם השוואה, חומסקי אומנם אדם נתעב אבל לפחות הוא מבקר קודם כל את ארצו ורק אחר כך מדינות אחרות.
ומעבר לכל זה, הניתוח שלו על ישראל שיטחי וקלישאי להחריד. לפחות הוא כתב ספר אחד מוצלח שהעביר לי בכיף טיסה טרנס אטלנטית...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:40

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר