15-03-2009, 16:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.06.08
|
|
|
מיונים למטיס חוץ כטב"ם-ירפ"א (ירפ"א א' בעברית)
היי,
היום הייתי במיונים של חיה"א למטיס חוץ כטב"ם, והחלטתי למען אלה שעדיין לא עשו, להעלות כאן את המידע על היום הזה.
אז קודם כל, כן, זה זהה כמעט בכל דבר לירפ"א א' של טייס.
זומנתי לשעה 9 בבוקר גשום זה. איפה זה ירפ"א תשאלו? בבסיס צמוד לבסיס תל השומר. תשאלו איפה זה כשתגיעו לשם, לא ידעו לענות לכם תשובה יותר ספציפית. מצאתי את עצמי עושה סיור בכל הבסיס וכמעט נכנס לאשפוז באגף לבריאות הנפש, עד שמצאתי את החור הזה.
מכל המקומות שהייתי בצה"ל ומכל המיונים, אני חייב להודות שהמתקנים של חיה"א הם תמיד הכי. ירפ"א לא שונה. מבחוץ מבנה רגיל שמשתלב היטב עם הבסיס, אבל כשנכנסים באמת שהעיצוב לא מבייש אף קליניקה פרטית של הרופאים הטובים בארץ. גם במתחם הזה, צריך לעקוב אחרי השלטים (לפחות יש שם שלטים) לבניין שבו עושים מבחנים לירפ"א א' ב' ג' וד'.
מגיעים ובניגוד למבחנים קודמים שיש זמן להתייבש בחוץ ולהכיר אנשים, המבחנים אינדיבידואלים לחלוטין. מגיעים לבד, מתחילים לבד, מסיימים לבד.
הגעתי וישר ניתן לי מחשב, שילווה אותי כל היום (וכל היום זה מ9 עד 2 בצהריים).
מתחילים עם שאלון קו"ח
השאלון מתבצע גם על דף וגם במחשב.
המחשב ידריך אתכם להצליב את התשובות ולפרט איפה שצריך. אין הרבה מה לפרט לגבי החלק הזה-תכונות טובות\רעות, נקודות אור\שפל בחיים, זה הזמן להוציא הכל...
שאלון 240
240 שאלות באמת חופרות, עבור כל אחת צריך לסמן עד כמה היא מתאימה עבורך בסולם של 1 עד 7.
שאלון 68
ששים ושבעה משפטים שצריך להשלים. הילד כעס כש_________. כמו שקראתי באיזה מקום, לא מומלץ לדפוק יציאות של פסיכופטים. אני רשמתי משהו בסגנון הילד כעס כששמע על מה שעשה חברו.
השאלון מתבצע בכתב ויש לכם 15 דקות להשלים אותו. אין זמן לחשוב צריך פשוט לזרוק את היציאה הכי מטומטמת שלכם (והכי נורמלית!)
מבחן במתמטיקה
נאמר רק ככה, זה לא משתווה לצו ראשון מבחינת הרמה. בצו הראשון יצאתי באמת בהרגשה של טמבל. כאן לפחות הרגשתי שאני יכול לענות על רוב השאלות. באמת קטן עליכם. מומלץ לבוא מוכנים ולזכור נוסחאות לחישוב שטח מעגל, מלבן, וכו'-דברים בסיסיים.
בנוסף יש כמה מבחנים שקשורים בטבלאות. צריך לדעת לקרוא טבלאות שאין לכם מושג מה הן אומרות.
מבחן דינור
לפי דעתי המבחן הכי מעצבן שיש ביום הזה. אני לא אנסה אפילו להסביר אותו. זה מבחן ידוע לשמצה שלהבין אותו מול מחשב עם הסברים ואנימציות ודוגמאות לוקח זמן.
אל תתבאסו אם אתם לא מצליחים לפתור את כ-ל 30 השאלות. אני הצלחתי לפתור 25. כמו כן יורדות במבחן הזה נקודות על תשובות לא נכונות או לא מלאות, ככה שצריך לקחת כל שאלה ברצינות רבה ולא לנחש...
מבחן קוקפיט
יש לכם תמונות של ארבעה מטוסים שטסים בכיוונים שונים בהטיות שונות של אף ושל כנפיים. יש לכם נקודות ייחוס על הקרקע (אדמה, קווי חשמל, ים) ואתם צריכים להתאים את התמונה של הקוקפיט, לתמונה האמיתית של איך המטוס נראה מבחוץ. המבחן לא קשה, עוד אחד שקטן עליכם.
מיד אחר כך אם תבקשו יפה מהמאבחנת מדעי ההתנהגות שאמורה לשמור עליכם, תקבלו הפסקה של של כמה דקות לבד. תנצלו אותה להתרענן.
הסימולטור
אם אתם רוצים, זהו החלק השני של היום. אתם בעצם יושבים מול מחשב רגיל עם אזניות (המחשב שישבתם עליו עד עכשיו), כשבצד ימין יש לכם את הסטיק, ובצד שמאל את המצערת.
תעקבו אחרי ההוראות ותנסו להשתפר מתרגיל לתרגיל. לאט לאט משלבים עוד אלמנטים. בהתחלה עושים תרגילים רק עם המצערת, לאחר מכן משלבים את הסטיק, כפתור הירי, מתחילים להכניס מושגים כמו מעטפת ירי, אחוזי פגיעה, כמות תחמושת וכו'. תנסו ללמוד ולעשות דברים כמה שיותר טוב על פי ההוראות. באמצע התרגול על הסימולטור תהיה הפסקה בת 5 דקות שהמחשב יוזם. קחו אותה גם כן להתרענן לשחרר שרירים ולחזור רעננים לחלק הבא. החלק הבא בעיקר בודק איך אתם משלבים את כל מה שלמדתם, ויורים כמה שיותר תחמושת במטרה.
אני לא יכול לומר שהסימולטור קשה במיוחד, אבל זה בגלל שאני לא בדיוק חדש לתחום הזה.
בכל מקרה מתחילים מ0, והוא לא מסובך בכלל ככה שלכל אחד יש סיכוי טוב מאוד לעבור אותו...
אחרי שמסיימים אפשר ללכת הביתה.
כמה דגשים:
*אם אתם נבחנים בחדר היותר קטן, שבאותה העת לא הייתה בו השגחה, תאכלו ותשתו מתישהו באמצע המבחנים. זה לא שלמאבחנת אכפת כ"כ מתי אתם מסיימים, או מה אתם עושים באמצע המבחנים.
*אל תוותרו לעצמכם באף אחד מהמבחנים, זה יום מתיש מאוד, להיות 5 שעות מול מחשב. כאב ראש עם כל ההרגשה הגרועה, תתמודדו ותסיימו כמה שיותר מהר וטוב.
בהצלחה!
|