לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-03-2009, 19:42
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אפשר לאמץ כמה מדרכי החיים של הפולנו-ייקים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "זקוקה לייעוץ עקב המשבר הכלכלי"

ולעשות דברים שהנ"ל עוישם דרך קבע...

1. קודם כל לעצור הוצאות קניות בסגנון "גהץ ושכח": גם עבורשטויות כמו קפה ומאפה וכו'. אם כבר מכורים לקפה "לקחת" אז לשים לב שלפעמים ישנםהבדלים של 5-7 ש"ח בין מחירי קפה במקומות קרובים. לעניין הוצאות "אקראיות" אבלכבדות יותר: אין צורך להוסיף. לבדוק היטב מחירי מוצרי מזון בסיסיים שקונים: הם לרוב ממד טוב למידת היוקר של החנות.

2. אחרי שממילא מצמצמים הוצאות "גיהוץ" וכאשר נמצאים בשליטה על ההוצאות, מגיע הזמן לחסכון חשבונאי: אפשר לבדוק מה ניתן להפיק מכרטיס האשראי: לרוב הכרטיסים היום יש מה שנקרא "הנחות במעמד החיוב" שאלה הנחות שניתנות אוטו' ללא קופון, שובר או בקשה מיוחדת. בהרבה מקרים תגלי שיש הנחות כאלה על מקום שאת קונה בו כרגיל וממש לא מותרות. לפעמים אדם מחזיק 2 כרטיסים (או ארבע...) ואז אפשר לעשות קצת שיעורי בית בעזרת האתרים של חברות האשראי ולבדוק שם אילו הנחות רלוונטיות עבורך. ניהול נכון של הנחות אוטו' יכול בקלות לחסוך כמה עשרות שקלים בחודש, וזה עוד בלי ניצול של מבצעים, קופונים ושוברים עבור מוצרים מסוימים.

רוב חברות האשראי אוהבות לתת כרטיס מכובד עם טונות של הטבות, ואחרי 2-3 שנים להתחיל ולזמבר אותך בדמי חבר חודשיים ועמלות שהתיכוניסט התפרן שיש לו מסגרת של קבצן סומלי, אפילו לא שמע עליהם. זה זמן טוב לבדוק באתרים של חברות האשראי ולצוד כרטיס חדש: בהרבה מקרים הוא בא בלי שום דמי חבר (שזה יכול להגיע ל 20 ₪ בחודש לכרטיס רגיל) ועם הטבות חד פעמיות של 200-300 ₪ נטו לכיס (כמו כרטיס YOU לדוגמא). אם אתה בשליטה, ולא מאלה ששוכחים לעקוב, או חולי קניות, אפשר להיות בצד המרוויח.

3. לרדת מן המנהג לאכול החוץ אוכל בנאלי, כמו לדוגמא בארומות, קפה היללים וקפיטריות: סלט עם גבינת פטה ב 35 ₪ לפני טיפ זה בזבוז כסף מבחינה קולינארית.

4. לבקש הלוואת עובדים מבעלי "פרש": מקומות עבודה נוהגים לפעמים לתת הלוואות ללא ריבית שאת מחזירה דרך המשכורת החודשית. אמנם זה כובל אותך להמשיך ולהיות מועסקת ע"י האוליגרכים של פרש, אבל לפחות זה מכסה את האובר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-03-2009, 23:49
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "זקוקה לייעוץ עקב המשבר הכלכלי"

תשובות:
לדוקטורט יש לי עוד כשנתיים. לאחריו יש לי כל כוונה לנסות ולהתגייס חזרה לקבע או להגיע למחקר מז"פ במשטרה, אבל אני מניחה שאמצא עבודה בכל מקרה.

מכיוון שאין לי רכב, אופציית הקניות שלי מוגבלת למקום בו יש לי אוטובוס, ולצערי זה סופר יקר יחסית. כשיש אופציה - אני קונה בזול וגם משווה מוצרים.
כרגע אני לא במינוס. בסימסטר האחרון לימדתי, מה שהוסיף לי להכנסה, אבל עדיין לא ברור אם הקורס שאני אמורה ללמד בסימסטר הקרוב ייפתח. לכן הלוואה כרגע פחות רלוונטית לגבי. מה שכן - מלגות זה רעיון שבהחלט עדיין לא מיציתי, ומעבר למלגות האיזוטריות למיניהן, יש מלגות ייעודיות לדקטורט (אפילו ייעודיות לנשים!).

אני ממעטת גם ככה "לגהץ". משתדלת להשתמש במזומן כמה שאני יכולה. כרטיס האשראי שלי הוא כרטיס סטודנט וכבר מעניק לי הטבות בכל מיני בתי עסק לגבי קפיטריה - אני לא אוכלת מחוץ לטכניון, ובתוכו יש סבסוד. מעבר לכך שאני מאד משתדלת להביא אוכל מהבית.
מעונות - אין סיכוי. סה"כ שכה"ד שלי לא זוועתי, ואפילו סביר. מה שכן - זהו בהחלט עוגן בהוצאות.

על מה מדובר בהלוואה דרך דיקן הסטודנטים?

נ.ב - הנושא אקטואלי ונובע מהמצב הנוכחי (ולכו תדעו אם אחרי דו"ח המבקר מהיום לא יגיע איזה קיצוץ נוסף), ולכן האשכול פורסם פה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:09

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר