לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-04-2009, 11:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
לא, היא נכנסה למועדון הגרעיון עוד קודם לבוש - שאין עוררין שאכן פישל בטיפול בה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "נלעג"

תכנית הגרעין הצפון קוריאנית היא בת למעלה מ20 שנה, אבל היא הגיעה להבשלה בשנות ה90, כאשר
מול מהלכים פרובוקטיביים יותר ויותר של קים ג'ונג איל (שלידו אביו נראה כמתון ומיושב בדעתו...), עמד
מחלקת המדינה והתלבטה באיזה גזר להאכיל אותו...
קלינטון העסיק במתווך מול הצפון קוריאנים את הנושא ונותן המפורסם, הלא הוא ג'ימי קרטר, האיש שידוע
בעמידתו הנוקשה מול רודנים...
אם בוחנים את 8 שנות קלינטון בהקשר הצפון קוריאני, ניתן לראות בהן נסיגה עקבית של האמריקנים, עד
לשלב שבו הצפון קוריאנים כבר התעלמו לחלוטין מארה"ב.

ממשל בוש הבן נהג אחרת בראשית דרכו - אבל בסופו של דבר נרתע מעימות פוטנציאלי עם מדינה
גרעינית ומשוגעת, והתקפל גם הוא. העניין הוא שלולא מדיניות קלינטון, התגרענות צפון קוריאה הייתה
מסובכת בהרבה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-04-2009, 23:10
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, היא נכנסה למועדון הגרעיון עוד קודם לבוש - שאין עוררין שאכן פישל בטיפול בה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
תכנית הגרעין הצפון קוריאנית היא בת למעלה מ20 שנה, אבל היא הגיעה להבשלה בשנות ה90, כאשר
מול מהלכים פרובוקטיביים יותר ויותר של קים ג'ונג איל (שלידו אביו נראה כמתון ומיושב בדעתו...), עמד
מחלקת המדינה והתלבטה באיזה גזר להאכיל אותו...
קלינטון העסיק במתווך מול הצפון קוריאנים את הנושא ונותן המפורסם, הלא הוא ג'ימי קרטר, האיש שידוע
בעמידתו הנוקשה מול רודנים...
אם בוחנים את 8 שנות קלינטון בהקשר הצפון קוריאני, ניתן לראות בהן נסיגה עקבית של האמריקנים, עד
לשלב שבו הצפון קוריאנים כבר התעלמו לחלוטין מארה"ב.

ממשל בוש הבן נהג אחרת בראשית דרכו - אבל בסופו של דבר נרתע מעימות פוטנציאלי עם מדינה
גרעינית ומשוגעת, והתקפל גם הוא. העניין הוא שלולא מדיניות קלינטון, התגרענות צפון קוריאה הייתה
מסובכת בהרבה...

תוכניות גרעין מטיבען לוקחות הרבה הרבה זמן. אחד המדדים היותר מקובלים ליציאה מהארון הוא ביצוע ניסוי גרעיני. כך עשו הודו ופקיסטאן את מה שישראל תמיד נימנעה מלעשות. צפון קוריאה יצאה מהארון בתקופת בוש, לא קלינטון!

אחד האחראים לכישלון במו"מ שהביא לבסוף לניסוי הצפ"קי הוא לא אחר ממיודענו בולטון שניכנס כראש צוות המו"מ זמן קצר לאחר תחילת הקדנציה של בוש ובגישה שכל מה שמימשל קלינטון עשה היה מוטעה ו"אנחנו נכניס בהם את הפחד מאלוהים".

לא ניתן להאשים לא את מימשל קלינטון, לא בוש וגם לא אובמה על זהירותם המופלגת. דרום קוריאה, אחת מעשר הכלכלות הגדולות בעולם, מפותחת בעיקר בצפונה, לא מאוד רחוק מהגבול. מילחמה בחצי האי הקוראני, גם אם תסתיים בנצחון דרומי מערבי תגרור הרס נורא במעצמה כלכלית חשובה, הרס שישלח גלים ברחבי העולם.

אסור גם לשכוח שלארה"ב, לפחות בתחילת כהונת בוש, כ30,000 חיילים המוצבים בדרום, לא רחוק מהגבול. הם שם ככוח מרתיע כנגד צבא ה"מליון" של הצפון אולם אם ההרתעה תיכשל והאזור יתדרדר למלחמה סיכוייהם לשרוד אינם משופרים. לנשיא ארה"ב, ישב מי שישב בבית הלבן, מחויבות לביטחונם ורווחתם של חיילים אלו.

ברור כמובן לכל בר דעת (כלומר לא לשמאל האירופי) שהפתרון הצודק והנכון הוא פירוק ממשל הטרור הצפוני ואיחוד הקוריאות תחת כנפי הדרום המשגשג. אחרי הכל חלוקת המדינה גרמה לחלוקת משפחות שמעולם לא זכו לראות את קרוביהם.

הבעיה היא שרווחתם של הקוריאנים לא מעניינת את סין, התומכת העיקרית של הצפון, ככליפת השום. סין לא מעוניינת בקוריאה חזקה, מאוחדת ופרו מערבית על גבולה הדרום מיזרחי ולכן לא תיתן לצפון ליפול, לפחות לא כל עוד קים ג'ונג איל לא יוצא לחלוטין מכלל שליטה (כי גם הסינים לא שולטים באמת בצפון).

אסור כמובן להשאיר גם את היפאנים, הכלכלה השניה או השלישית בעולם, מחוץ למשוואה. אין פינה במזרח אסיה בה הרגשות האנטי יפאנים חזקים יותר מאשר בקוריאות (קוריאה לרוע מזלה נימצאת על הדרך בין יפאן לסין וכשהיפאנים חומדים להם שטחים בסין הם עוברים דרך חצי האי) ובצפון כניראה עוד יותר מאשר בדרום. לא לחינם שוב משגרת צפ"ק טיל מעל אדמת יפאן ולא לחינם מאיימים היפאנים להפיל את הטיל (למרות שכניראה שהפעם לא עשו זאת).

כל המרקחת הזו (ביחד עם הסיכסוך סביב מיצרי פורמוזה - טיוואן מול סין) היא אחד הסיכסוכים המורכבים, מסוכנים ובילתי פטירים ביותר בעולם, גרוע לא פחות מהמהומה המזה"תית.

הערה אישית לסיום, מתוך הכרות עם כמה וכמה קוראנים, עדיף להתעסק כל יום עם הערבים ולא "לזכות" בקוראנים כאויבים.

ישן 06-04-2009, 00:59
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא מכיר קוריאנים מקרוב (וגם לא משוכנע שעל סמך קניית ירקות, אפשר לגבש דיעה עליהם...:))
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=ori]תכנית הגרעין הצפון..."

לעומת זאת, על נושא יחסי צפון קוריאה-ארה"ב עד לעליית בוש, יצא לי לכתוב בשעתו, כך שקראתי לא
מעט בנושא. צפון קוריאה לא "יצאה מהארון" בנוגע לגרעין עד לתקופת בוש, אבל היא חצתה, ובגדול,
את הסף הגרעיני , עמוק בתוך כהונת קלינטון, שלא חדל ממסעות פיוס...
בולטון שינה מדיניותו של קלינטון, אבל הכשלון של פעילותו היה טמון בכך שלא היה ברשותו המקל שבו
חפץ. ארה"ב לא פחדה ממלחמה שתסכן את כלכלתה של דרום קוריאה, אלא משני ראשי נפץ שינחתו,
האחד בבסיס יונגסאן בסאול ובסיס קאדנה באוקינאווה, ובמכה אחת יהרגו למעלה מ50,000 אמריקנים.
הפחד הזה נוצר בעקבות מדיניות פחדנית של קלינטון, שלא חדל מלפייס את הצפון קוריאנים שהתנהגו
איתו בדיוק כפי שהם מתנהגים עם כולם: חתמו על הסכם, ורצו להפר אותו...
לולא נהג קלינטון בפיונגיאנג כפי שנהג - ייתכן שלא היו מצליחים לחצות את הסף הגרעיני. היה לו
יותר חשוב להיות "מביא השלום בדקה זו" (וההסכם המביך שהביא בז'נבה מצטרף לרשימה ארוכה
של פיסות ניירות מפוארות שממשל קלינטון סייע ביצירתן, בכל רחבי העולם, שסיכנו יותר בני אדם
מאשר מצב המלחמה שקדם לאותם הסכמים...).

במקום לפרט את כל המחוות של קלינטון (שהיו רבות מספור, אני פשוט אעלה לפה את שני הפרקים
הרלוונטיים, ממה שכתבתי אי-אז בראשית העשור, העוסקים במערכת היחסים של קלינטון עם צפון
קוריאה...). מהסקנות שהיו לי לגבי קלינטון, היו עגומות מאוד, שכן כמו בכל דבר שעשה בנוגע
למדיניות החוץ - הוא חיפש את פיסת הנייר שאומרת "שלום", במקום להתמודד עם הבעיות האמיתיות,
ולשם כך היה מוכן להפקיר בעלות ולפייס רודנים, תוך התעלמות בוטה מההשלכות של זה:
(אני מתנצל על סימן המים הענקי - בכ"ז לקח זמן רב לכתוב את זה פעם...)...

https://2009-uploaded.fresh.co.il/2...06/57767219.pdf
ישן 06-04-2009, 02:31
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא מכיר קוריאנים מקרוב (וגם לא משוכנע שעל סמך קניית ירקות, אפשר לגבש דיעה עליהם...:))"

קודם כל תודה רבה על העבודה. אכן הנושא (כמו כל הזירה המיזרח אסיאתית) מעניין אותי ותמיד אשמח לקרוא עוד (אבל למה רק פרקים שלוש וארבע).

ההערה על סימן המים מיותרת. זה בסדר גמור ומובן מעליו.

אבל רק הערה קטנה אחת. הקוריאנים אותם הזכרתי ולהם כיוונתי הם לא מוכרי ירקות או בעלי מכבסות. הן בלימודי והן בעבודתי יצא לי להכיר, לדבר ולהתידד (וגם לריב) עם דיי הרבה קוריאנים ויצא לנו להעביר שיחות על נושאים רבים ומגוונים כולל פוליטיקה אסיאתית. האנשים איתם דיברתי היו משכילים (ברובם בעלי תואר שני) אינטילגנטים מוכשרים חרוצים ומאוד מאוד אגרסיביים. מעניינת במיוחד היתה בחורה חכמה במיוחד (ושכמו משכילים רבים לא היתה לה דעה טובה במיוחד על בני עמה), אביה היה דיפלומט, כניראה בכיר למדי, בנציגויות דרום קוריאה בין השאר במוסקווה ובוושינגטון וממנה למדתי הרבה, לא כל כך על ההיסטוריה אבל יותר על המנטליות והלוך הרוח הקוריאני. כמובן, היא עצמה לא היתה בדיוק דוגמה מייצגת ומכל מקום גדלה מחוץ לארצה, למיטב זיכרוני היא שלטה במשהו כמו ארבע או חמש שפות והאנגלית שלה (השפה היחידה שלה שיכולתי לשפוט) היתה מצויינת.

לא היה עולה בדעתי לשפוט עם על בסיס קניות במכולת וכמובן שבכל מיקרה עשיתי פה הכללה גסה. עם זאת יצא לי להכיר עוד יותר סינים מקוריאנים והם היו שותפים לדעתי על אלה האחרונים.

ישן 06-04-2009, 03:00
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הבאתי רק את פרקים 3 ו4, מכיוון שרק הם רלוונטיים לתקופת קלינטון ולא רציתי להתיש...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "קודם כל תודה רבה על העבודה...."

אני צחקתי לגבי העניין עם חנויות המכולת...
כל העניין הוא שאם בוחנים את הקוריאנים בהשוואה למסלמים שסביבנו, אז אני חושב שכמדינה מערבית
היה עדיף לנו בהרבה לגור ליד שכנים קוריאנים...
כן, ייתכן שיש מקום לביקורת על התרבות הקוריאנית (אותה איני מכיר כלל), אבל עדיין העובדה שאלה
מהם שמהגרים, הם כמעט תמיד גורם חיובי בארצות שאליהן הם היגרו, בעוד שהגירה אסלאמית היא
לרוב בעייה מבחינת אותן מדינות - מדברת בעד עצמה...

ובנוגע לעבודה: במחשבה שנייה, אני בין כה מוסיף את זה כלינק, וממש אין חובה לקרוא הכל, אז למה
לא?
מצ"ב העבודה, מינוס הסיכום התיישן לחלוטין ב7 השנים שחלפו מאז כתיבת העבודה - ולכן אין טעם
להביאו...
אם זה מעניין מישהו - עבודה על יחסי ארה"ב קוריאה הצפונית בין 1980 ל2000...

https://2009-uploaded.fresh.co.il/2...06/34426611.pdf
ישן 07-04-2009, 05:07
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הבאתי רק את פרקים 3 ו4, מכיוון שרק הם רלוונטיים לתקופת קלינטון ולא רציתי להתיש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אני צחקתי לגבי העניין עם חנויות המכולת...
כל העניין הוא שאם בוחנים את הקוריאנים בהשוואה למסלמים שסביבנו, אז אני חושב שכמדינה מערבית
היה עדיף לנו בהרבה לגור ליד שכנים קוריאנים...
כן, ייתכן שיש מקום לביקורת על התרבות הקוריאנית (אותה איני מכיר כלל), אבל עדיין העובדה שאלה
מהם שמהגרים, הם כמעט תמיד גורם חיובי בארצות שאליהן הם היגרו, בעוד שהגירה אסלאמית היא
לרוב בעייה מבחינת אותן מדינות - מדברת בעד עצמה...

ובנוגע לעבודה: במחשבה שנייה, אני בין כה מוסיף את זה כלינק, וממש אין חובה לקרוא הכל, אז למה
לא?
מצ"ב העבודה, מינוס הסיכום התיישן לחלוטין ב7 השנים שחלפו מאז כתיבת העבודה - ולכן אין טעם
להביאו...
אם זה מעניין מישהו - עבודה על יחסי ארה"ב קוריאה הצפונית בין 1980 ל2000...

https://2009-uploaded.fresh.co.il/2...06/34426611.pdf

דווקה חומר מעניין.

חלק היכרתי אבל היו כמה הפתעות. קראתי על כמה תקריות חוף כולל צוללת מיניטורית אבל אף פעם לא קראתי על נחיתת קומנדו צפ"קי בדרום, מצוד ענק, והמפתיע מכל, התנצלות של הצפון. לא זכור לי אם הם היתנצלו על הפרשה המטורפת של חטיפת היפאנים אבל כן זכור לי שהיתה להם החוצפה המדהימה להאשים את יפאן בהפרת ההסכם כשלאחר שהורשו מעט החטופים שהצפון הסכים להודות שנותרו בחיים לבקר ביפאן לא הסכימו היפאנים לשלחם בחזרה!!!!!!

ליד המישטר הצפון קוריאני חמאנאי, אחמדינג'ד ושאר הכנופיה עוד ניראים משטר סביר.

וזו בעצם התגובה שלי להערה שלך על קוריאנים מול מוסלמים. נכון שההגירה הקוראנית מצליחה יותר ומנסיוני ברור גם למה, כפי שכתבתי קודם הם חרוצים, מוכשרים ואינטילגנטים. הם גם מאוד שאפתנים, אלימים, תוקפנים, שבטיים וגזענים. יש לי סיפורים מפה ועד שנה הבאה אבל לא אלאה אותך. כול עוד הכול עובד לשביעות רצונם הקוריאנים הם בוודאי שכנים שלווים וקולגות מצויינים. אבל.... כשהם לא מרוצים, נו, הבנת כבר את הרעיון.

וכאן כמובן מתבקשת השאלה מה עושים עם פוגשים מוסלמי קוריאני.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:19

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר