לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-03-2009, 21:01
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אני מניח כי גם בצד שלנו ניתן למצוא סרבנים או משיקי סרבנות כתומים שמלמדים במכינות
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אבל איך ייתכן שסרבן פקודה יהפוך לראש מכינה.."

באופן כללי איני מחבב סרבנות אך צריך להסתכל גם לגופו של אדם. האיש מלא תפקידים קרביים בשל"ג ובשתי האינתיפאדות. הוא שרת בשטחים גם לאחר פרשת הסרוב.

ניתן לראות זאת כמקרה של סרבנות עקרונית אמיתית ולא התחסדות פוליטית. אין מדובר במשהו דמוי יונתן שפירא אלא יותר כמשהו ססגוני דמוי חננאל או אולי אותו אל"מ מוחה מימי עקירת ישובי קטיף וגרוש תושביהם.

אנשי עקרונות הם לא תמיד אנשים קלים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-03-2009, 14:36
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
צריך לבדוק זאת גם מזווית ראייה אחרת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "העבר הבעייתי של ראש מכינת 'רבין'."

יש מקום לשמוע ממקור ראשון מה בדיוק נאמר באותו פורום, האם הרב-שיח היה מלווה בליבוי יצרים, או דו שיח בשאלות עקרוניות אחרות, כמו התנהגות מוסרית, או סיון כלשהו על הקוד האתי של צה"ל.
אפשר יהיה לגזור מכך על אופן התנהלות מכינות מעין אלה.

לעניין זמיר, מטריד אבל אפשר להסתדר עם זה ואפשר לסתור טענות אחת לאחת. מהחינתי הוא לא שונה מאיש שמאל פעיל שמשמיע את דעותיו.

הבעיות העיקריות הן:
1. כיצד הסתננו הידיעות מתוך אותו רב שיח החוצה , האם מישהו טרח להקליט ורץ עם ההקלטה לעתונאי כלשהו?
2. האם אותו עתונאי טרח לבדוק את האמור, או שקפץ על המציאה וטרח לפרסם מבלי לבדוק את העניין לעומקו.
3. והדבר הכי חשוב - האם יש בדעת גורם צבאי כלשהו לטפל באופן משמעתי או פלילי באותם חיילים שעבדו עם "האלוף שמועתי".

שורש הרע הוא בנורמה שהתפתחה, שמותר לומר הכל ואין דין ואין דיין.
ישן 31-03-2009, 15:14
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
גם אם היה מדובר "רק" בדיון עקרוני...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "צריך לבדוק זאת גם מזווית ראייה אחרת"

על שאלות של מוסר לחימה, בלי "ליבוי יצרים", הרי אין מקום לשקרים שהופרחו שם לחלל האוויר. אפשר לדון במוסר הלחימה של צה"ל ובקוד האתי שלו גם בלי להזדקק לשקרים - אנשי מוסר אמיתיים (ולא "מוסר" מזוייף, כמו דני זמיר וחבריו הסרבנים) לא נזקקים לשקרים ולשמועות.
המטרה היתה פשוטה - להכפיש את צה"ל ולהלך אימים על חייליו ומפקדיו. ואת המטרה הזו הם השיגו. מראש היה ברור שאין כוונתם לאתר את מי שכביכול הפרו חוקים ולהעמיד אותם לדין בגין ""פשעיהם". מי שרוצה לטפל בבעיה אמיתית, יודע מה לעשות ולמי לפנות. מי שרוצה לעשות רוח ולספר סיפורי מעשיות, יודע גם הוא מה לעשות ולמי לפנות.
את הנזק שגרמו דני זמיר וחניכיו, יהיה קשה לתקן (אם בכלל ניתן). כמו שנאמר, "אבן שמשליך שוטה לבאר, גם מאה חכמים לא יוציאו".

ציטוט:
האם אותו עתונאי טרח לבדוק את האמור, או שקפץ על המציאה וטרח לפרסם מבלי לבדוק את העניין לעומקו.
- לבדוק את הסיפור? הצחקת אותי. אל תבלבל אותם עם העובדות. נפל לידיהם "הסיפור של השנה", אז שייתנו לעובדות לקלקל אותו? והגדיל לעשות עופר שלח, שפתח את מהדורת החדשות של אותו יום שישי בכתבת תחקיר גדולה וחושפנית על ה"פשעים" שכביכול ביצעו חיילי צה"ל בעזה. האם נשמעה ממנו מילה של התנצלות אחרי שה"עובדות" שהביא הוכחו כשמועות במקרה הטוב (ושקרים במקרה הגרוע)? הוא כבר פירסם מאמרי המשך בעיתונות, שהרוח העולה מהם היא שאולי המקרים הללו לא קרו, אבל אירועים כמו אלו שתוארו כן מתרחשים, רק שאין לו הוכחות להם (אבל הוא לא צריך עובדות בשביל לספר לנו עד כמה צה"ל לא מוסרי...).

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 01-04-2009, 10:27
  avihil avihil אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.08
נכון? איך לא חשבו על זה קודם.. !!
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "צריך לסגור את כל המכינות לצה"ל. אני הסתדרתי בלי "להכין" את עצמי"

ואז בעצם לא היו לנו לוחמים מעולים ומלח הארץ, כ"כ מיותרים כמו שיש לנו היום.. ולא היו לנו את מיטב הלוחמים בחזית..מי צריך אותם בכלל? מספיק לוחמים מעירוני י"ד ודומיהם..

הן באמת מיותרות המכינות הקדם צבאיות הללו..
"אבל אני חושב שאם האיסלאם ימשיך להתחזק בחברה שלנו החברה שלנו תשתנה לגמרי. אפשר כבר לראות את זה במדינות שבהן האחוז של המוסלמים באוכלוסייה גדל. בבריסל, למשל, אנשים מקבלים מכות משום שהם שותים מים ברחוב בתקופת הרמדאן. אני לא מאמין בקשקושים של הפוליטיקלי קורקט - לא כל התרבויות שוות. אני חושב שהתרבות שלנו טובה יותר".

חירט וילדרס

ישן 01-04-2009, 17:06
צלמית המשתמש של חוד החנית
  חוד החנית חוד החנית אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.11.07
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי avihil שמתחילה ב "נכון? איך לא חשבו על זה קודם.. !!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי avihil
ואז בעצם לא היו לנו לוחמים מעולים ומלח הארץ, כ"כ מיותרים כמו שיש לנו היום.. ולא היו לנו את מיטב הלוחמים בחזית..מי צריך אותם בכלל? מספיק לוחמים מעירוני י"ד ודומיהם..

הן באמת מיותרות המכינות הקדם צבאיות הללו..

מאיפה הבאת את הזבל הזה?
אני לוחם פלס"ר, יש לי חברים בוגרי מטכ"ל ושייטת וגם מגלן. יש לי 2 חברים מיחידה שהשמועות אומרות שפורקה בסוף שנות ה- 70. ואף אחד מהם לא היה במכינה ואגב, אנחנו תל אביבים. התפיסה הזו שרק תושבי ההתנחלויות חובשי כפיה מאכלסים את המובחרות, היא תפיסה מאד מוטעית. אבל מאד. אצלנו חובשי הכיפות מילאו צוות אחד, מתוך 8 צוותים. ביחידות אחרות זה בערך מספרם היחסי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:30

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר