לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-04-2009, 08:26
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
ת"א חוגגת מאה שנה להווסדה, בשכונות העוני חוגגים קצת פחות. תושב העיר מסביר

100 שנה לת"א: "בכיכר שרים, לנו אין בית-ספר"

בעוד שבמרכז ת"א נפתחו חגיגות ה-100 להיווסדה של העיר, בדרום מתרעמים על השקעת המיליונים באירועים. "יש פה אנשים שזקוקים נואשות לכסף, זה המשך ישיר למדיניות שתל-אביב מסתיימת בשדרות רוטשילד", טענו דניאל אדלסון פורסם: 03.04.09, 00:24

בעיר הלבנה חוגגים - ב"עיר השחורה" מחרימים: החגיגות המפוארות לרגל 100 שנים לתל אביב-יפו נפתחו אמש (יום ה') בקול ששון בכיכר ביאליק שבמרכז העיר, אבל לא כל תושבי העיר העברית הראשונה לובשים חג. בשיחה עם ynet מתרעמים תושבי השכונות בדרום ובמזרח העיר בזבוז הכספים לטובת החגיגות, ועל האפליה המתמשכת כלפי אלה המתגוררים מדרום לשדרות רוטשילד.

ששי בן מנחם, פעיל בוועד שכונת שפירא ויליד השכונה, קורא לחגיגות "100 שנה לצפון ומרכז תל אביב". הדרום, לדבריו, נשאר כרגיל מאחור. "כשאתה שומע על הסכומים האסטרונומים שהעירייה הוציאה, בהם ארבעה מיליון שקלים על אירוע הפתיחה בלבד, זה פשוט מקומם. זאת עיר עם היסטוריה וצריך לחגוג זאת, אבל יש פה עדיין מקומות ואנשים קשיי יום שזקוקים נואשות לכספים האלו", הסביר.

בן מנחם דוחה את הטענה כי מימון האירועים לא בא על חשבון צרכי התושבים. "טוענים כביכול שאין קשר בין התקציב הזה לבין התקציבים החברתיים, אבל אם בודקים את התקציב רואים את הקשר ישירות - למרות שאיש לא יודה בו. הנושא החברתי בעיר מאוד מוזנח, הותקציבים הולכים וקטנים".

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/02022009/1910893/Copy-of-IMG_6140_wa.jpg]

חוגגים במרכז העיר - ומתעלמים מתושבי השכונות (צילום: עופר עמרם)

בעיניו, החגיגות רק מנציחות הפערים בין חלקי העיר. "אין אירוע מרכזי אחד שחוגג את דרום תל אביב, ואני לא מדבר על יפו אלא על השכונות המזרחיות. אין פה שום קשר לחגיגות, ואם אתה מסתובב בשכונות כמו כפר שלם ויד אליהו, אנשים כלל לא מודעים לאירועים האלה.

"מישהו בעירייה באמת חושב שתושבי השכונות יבואו בהמוניהם לחגיגות בפארק הירקון, לכיכר רבין? אנחנו חלק חשוב מהעיר הזאת, וחובתה של העיר לחגוג גם איתנו. למה שלא יעשו חגיגה בפארק מנחם בגין בדרום? זה המשך ישיר למדיניות העיר הלבנה והעיר השחורה, למדיניות שדוגלת בכך שתל אביב מסתיימת בסוף שדרות רוטשילד. אתה רק צריך להיות פה עכשיו במקומי ולראות מה שאני רואה לנגד עיני, לעומת מה שרואים החוגגים בכיכר רבין. עולם אחר".

למיכל, תושבת וילידת שכונת שפירא ואמא לשלושה ילדים, יש לכאורה את כל הסיבות לשמוח בשביל עיר הולדתה ומגוריה - אבל לאירועי ה-100 היא לא מתכוונת להגיע: "החגיגות האלה בכלל לא מדברות אלינו, תושבי השכונות. אני ממש לא מתכוונת לקחת בהן חלק, מתוך עיקרון. זה פשוט מרגיז. העירייה השקיעה סכומים דמיוניים, וזה פשוט נוראי".

היא לא מכחישה שמדובר במעמד מרגש, אולם סבורה כי הכסף יכול היה להיות מושקע בדברים חיוניים יותר, כמו מערכת החינוך בשכונות. "אפשר לעשות חגיגות לא פחות טובות בפחות כסף. חסרים לנו פה בשכונה כל כך הרבה משאבים ותקציבים שזה נראה לנו פשוט לעג לרש. אין לנו עדין בית ספר תיכון פה, התלמידים צריכים לנסוע כל בוקר לבתי ספר בצפון העיר, זה הגיוני?", שאלה.

"לא גומר את החודש, ובכיכר חוגגים"

במקום להגיע לכיכר רבין, מיכל תישאר לחגוג בשכונה. "אנחנו מתכוונים לעשות חגיגות קטנות במתנ"ס ובגינות הציבוריות. לא נקים פה במות ותאורה באלפי שקלים. שכחו אותנו כל השנים, והחגיגות האלו הן פשוט המשך ישיר של האפליה. זה נשמע נורא, אבל כל כך התרגלנו למצב הזה שאנחנו פשוט כבר לא מתלוננים", הודתה.

גם בשכונה הצפונית הדר יוסף לא ילבשו בגדי חג. מ', נתמך רווחה ואב לשניים, לא מתעניין כלל בחגיגות. "למי יש זמן לזה? אני בקושי מצליח לגמור את החודש, והבליינים שרים עם עינת שרוף בכיכר. האמת? זה לא מפתיע אותי. שוב עיריית תל אביב בוחרת להפנות את הזרקור לעבר שבעי העיר במקום למי שבאמת זקוק לו. שיחגגו, שימשיכו בחייהם הנהנתנים. רק שלא יתפלאו אחר כך שקמה פה מדינת תל אביב".

הלל פרטוק, דובר עיריית תל אביב, מסר בתגובה כי עלות חגיגות ה-100 היא 43 מיליון שקלים, שמהווים לדבריו אחוז אחד מתקציב העירייה. "שמישהו יבוא ויגיד לי

שאחוז אחד שיוצא לטובת חגיגות 100 שנה לעיר שהגשימה את החזון הציוני זה לא במקום. עיריית תל-אביב-יפו משקיעה כל שנה ולאורך כל השנה כ-600 מיליון שקלים ברווחה ותקציב החינוך עומד על 850 מליון שקלים, יותר מכל רשות אחרת.

פעם ב-100 שנה מוציאים 43 מיליון שקל כדי לחגוג. זאת חגיגה של מדינת ישראל כולה ושל תל אביב בפרט כאשר האירועים כולם פתוחים לקהל הרחב. אוכלוסיות שידם אינה משגת יכולה ליהנות מאירועים באיכות הכי גבוהה במדינת ישראל והכל בחינם. אם זה לא אירוע סוציאליסטי, מה הוא סוציאליזם? הטענות שהושמעו הן דמגוגיה זולה שבאה רק לחרחר, אבל מאחוריה אין דבר ולא חצי דבר", טען.

מתוך התגובות לכתבה בחרתי להביא את דבריו של תושב מרוצה (ההדגשות שלי ll)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3696600,00.html

22.למה מציגים את הדר-יוסף כשכונת עוני?
אנשים היו מתים לגור שם! שכונה של אקדמאים, משפחות בורגנות וסופרים רבים.
אולי בעבר היא היתה שכונה חלשה, אך היום משתווה ברמת תושביה לרמת אביב וסביבתה.
כנסו לויקיפדיה ותראו שהדר-יוסף היא הרבה מעבר לאצטדיון ומגרשי טניס. ולגבי החגיגות, אני חוגג, וגאה בעירייה שמשקיעה את משאביה בתושבים וברווחתם. אני גאה ומאושר להתגורר בעיר הזו ובשכונה הזו, וחושב שהיה ניתן להשקיע עוד יותר בחגיגות האלו. אני מרוצה באופן כללי מתפקוד העירייה ומודה למי שצריך שיש לעירייה הזו את היכולת להוציא סכומים כאלה.

תבואו ותראו את הפיתוח ביד רמה בצפון תל-אביב (רמת אביב, נאות אפקה, הדר-יוסף, צהלה, אפקה, תל-ברוך-צפון וכו') ותבינו שהעירייה עושה את המירב כדי לשפר את איכות חיי התושבים. ולגבי הדרום - שפירא, יד אליהו ויפו - תקימו עיר משלכם ותעזבו אותנו בשקט. לא מבין איך כל העניים האלה קשורים לתל-אביב שלי!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-04-2009, 08:49
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
'רק אחוז אחד'? שווה ערך להקצאת 3 מיליארד ש"ח לחגיגות יום העצמאות..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ת"א חוגגת מאה שנה להווסדה, בשכונות העוני חוגגים קצת פחות. תושב העיר מסביר"

לגבי הטוקבק המגוחך - אל תתרגש. אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שמערכות העיתונים והאתרים בנוסף לוויסות התגובות מוסיפות הודעות בוטות או פרובוקטיביות כדי לסחוט תגובות מרובות [וגם קצת כדי לבטא את דעתו המרחפת של עורך מדור טוקבקים הלומד שנה שמינית לתואר ראשון בבנין ברזיל וכותב בלילות בכדי לממן את החיפושית אוטוטו לנדרובר שקיבל ליום הולדתו ה20 - כן בנוסף לכל הנ,ל הוא עדיין חיל סדיר בקריה...]

בטוחני כי אפילו אצלנו מוספות תגובות בכדי לעורר דיון. למשל גם את הדמות שלי וגם את זו של ישראל היפה כותב אורי ואת הדמויות של מדינאי ומצפון כותב לופי.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 03-04-2009 בשעה 09:12.
ישן 03-04-2009, 11:53
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ת"א חוגגת מאה שנה להווסדה, בשכונות העוני חוגגים קצת פחות. תושב העיר מסביר"

זו בושה וחרפה שבעיר בה גובים באזורים עלובים שבדרום ת"א ארנונה רצחנית של 304 ש"ח על כל מ"ר למי שמחזיק חנות או מחסן מעיזים לשפוף מיליונים על חגיגה שנמשכת 70 דקות. אתמול בחדשות סיפרו שזמרים מקבלים עשרות אלפי שקלים לשיר בודד. לא היו יכולים פשוט להשקיע את הכסף בחניון ציבורי אחד מעפאן?

זה כמו מסיבות ראוותניות שעשו בעבר שליטים ומלכים. אין לי שום דבר נגד חגיגות וארועים אבל בפרופורציה! מה זו החזירות הזאת ? זה אפילו לא קשור למצב הכלכלי. מאיפה לעירייה יש את החוצפה להחליט לבזבז כספים של תושבים בהיקף כזה על שטויות?

ישן 03-04-2009, 13:43
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
ההשקעה השנתית בהחלט משנה.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ההשקעה השנתית לא משנה."

אין לי נתונים ואני סתם זורק מספרים, אבל אם מושקע בדרום העיר מילארד ש"ח כל שנה (כרבע מתקציב העיר, לפי חישוב ש-43 מליון הם אחוז מהתקציב, לפי הכתבה), הרי ש-43 מליון לא ידגדגו אפילו.
אם יתברר שההשקעה השנתית בדרום העיר היא 100 מליון, אזי אכן מדובר בתוספת של כמעט 50% והביקורת מוצדקת.

כמה רחובות תוכל לשפץ ב-43 מליון? מי יתחזק לאחר מכן את המתנ"ס? כדי לשפר את דרום העיר (וצריך) צריך תוכנית כלכלית לאורך שנים, לא שנור של 20 מליון פה או 40 מליון שם.

בסופו של דבר, רק חיזוק האוכלוסיה המתגוררת באזורים אלו תוכל לבצע שינוי אמיתי, ואת זה לא תוכל לעשות עם 43 מליון.

ישן 03-04-2009, 14:58
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "איזה תקציב כן ראוי לחגיגות הנ"ל?"

עירייה לא מוציאה 40 ולא 20 ולא 10 ולא 1 מיליון על חגיגה שנמשכת 70 דקות ובטח שלא על אחת שהמניעים לה הם 100 שנים לעיר הפקקים של המדינה.

אתה שואל אותי מה התקציב הנכון ואני, כמו יהודי טוב, שואל אותך בחזרה איפה הגבול שלך כאזרח במדינה הזאת? מתי אתה תצעק? כשיוציאו 100 מיליון שקלים? כשיוציאו מיליארד? אתה לא רואה שאין שום פרופורציה בין ההוצאה לתמורה? זו לא השקעה של כסף. זה בזבוז של כסף. זה לזרוק כסף לאסלה ולהוריד את המים.

רוצים לחגוג 100 שנים לעיר? שיזמינו זמר מזרחי אחד ואשכנזי אחד שיעשו תורות כל הערב (הרי אמרו בחדשות שהזמרים מקבלים כסף על זה שהם באים ולא על כמות השירים) על במה סבירה, כמה זיקוקים ושיחנכו מגרש חנייה ציבורי אחד איפושהו במרכז או דרום העיר (אחד האנשים שקשורים לפרוייקט אמר בחדשות בגאווה שבחיים לא בנו בארץ במה כזו גדולה. גם לא להופעה של מדונה. אני הייתי בעירייה בשבוע שעבר וראיתי את הקונסטרוקציה. זה מפלצתי).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:48

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר