לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-04-2009, 13:18
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי דיאמטר שמתחילה ב "בהחלט שלום חם ואוהב יש לנו עם..."

למה כ"כ הרבה ישראלים מרגישים שאם הצד השני לא כולל בהסכם שלום הזמנה פתוחה לנגב חומוס אז השלום לא שווה? בשביל ששני תרבויות שונות עם שפות שונות ותפיסות שונות יתקרבו צריך להשקיע המון מאמצים ולתחזק את זה באופן קבוע. זה לא שחותמים על נייר והאהבה מתפרצת החוצה משני הצדדים. היחידים שיש להם אנרגיות לעבוד כל הזמן בשני הצדדים הם אלו ששונאים את הצד השני ומחכים ליום שהכל התפורר.

אני מקווה שיש אצלנו את האנשים שבצורה דיפלומטית יבהירו למצרים שזה לא מקובל עלינו שישראל הועלמה ממפה ובטח שממפה של גורם רשמי (למרות שיותר סביר שליברמן יכנס מסיבת עיתונאים וידרוש 10% מסיני בחזרה עבור כל יום בו המפה לא מתוקנת. הרבה יותר כיף לנבוח מללכלך את הידיים בעבודה דיפלומטית מתישה)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-04-2009, 13:31
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
למה לשמאלנים תמיד יש עניין עם החומוס בדמשק?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "למה כ"כ הרבה ישראלים מרגישים..."

לא זכור לי שאי פעם אני, או מישהו מסביבי, חלם על חומוס כפרי של שלום... למען האמת: גם יהודים לאומיים וגם הערבים באופן די כללי רואים בשלום הפסקת פעולות איבה בראש ובראשונה, ודווקא את החלק של לחיות אחד בתחת של השני (כולל כל התוכניות הנאו קולוניאליסטיות של ביילינים למיניהם על הבאת בשורות הכלכלה החופשית והדמוקרטיה לערבים, שאינם רוצים בהן) לא ממש רוצים.

אני לא רוצה הזמנה לחומוס מהמצרים, ולא הזמנה בכלל. אני כן רוצה שסרטי קולנוע קומיים שהם עושים לא יעסקו בתנועה עממית לגירוש פיסי של השגריר הישראלי מביתו. אני כן רוצה שיכירו בכך שאני קיים על המפה. מצער לשמוע שבמקום להעביר ביקורת על המהלכים התמוהים והמיזנטרופיים של הערבים, אתה מוצא לנכון ללעוג לישראלים שלא חושבים כמוך.

ישן 06-04-2009, 13:49
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "למה כ"כ הרבה ישראלים מרגישים..."

זה לא ענין של חומוס.
זה ענין של שלום.
נחתם הסכם שלום עם ההנהגה המצרית. העם במצרים לא הסכים לכך ,והוא מביע את דעתו השכם והערב.
ביום שהשלטון שחתם הסכם שלום עם ישראל יעלם -החוזה מבוטל לכתחילה.
ע"ע השאה הפרסי, ע"ע באשיר ג'מייל(לבנון).
למעשה ההסכם שנחתם בקמפ דיויד הוא הסכם אי לוחמה ולא הסכם שלום.
והוא שווה את הניר כל זמן שמי שחתם מחויב לו -שלוט. דקה אחרי הוא לא שווה את הניר שעליו הוא נחתם.
חבל שמדינת ישראל שילמה כ"כ הרבה עבור הסכם אי לוחמה.
אפשר היה בעבור הסכם כזה לפתוח את תעלת סואץ ואולי להחזיר עד מעברי המיתלה אבל לא לתת את כל סיני ודאי שלא את בארות הנפט בא- טור ,ולא את שארם א שייך.,
אני משער ששליטה על הגבול הדרומי של רצועת עזה היה נראה הרבה יותר הגיוני וטוב מאשר המצב היום.

ישן 06-04-2009, 13:39
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אתה יודע מהשוה? זו הזמנה טובה להנחתה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "ישראל - יוק!"

הערבים מוחקים אותנו מן המפה, אבל (מנסיון אישי) עוסקים בנו באובססיביות שרק עיסוקו של "מדינאי" בהומואים מתקרבת אליה... שנים שאני מטיף להורדת הילוך בשיח הפנים הישראלי בכל הקשור בעיסוק בערבים: הגענו הרי למצב שמדינה שהוציאה מתוכה זוכים בפרסי נובל בכל התחומים, שטכנולוגית וכלכלית היא יציבה ומעוררת כבוד, הפכה את האבק האיסלאמו-ערבי לנושא שיחה מרכזי, שלא לאמר אבן מחלוקת. אתה מראיין חוקר ישראלי על תרופה מהפכנית נגד תחורים שהוא המציא, והראיון חייב לגעת גם במצברוח של האספסוף העזתי עקב עליית מחיר הפול...

מוטב שנשיב לערבים במטבע הפוכה, שרק תיטיב עמנו: הערבים הם אמנם בעיה, אבל לא כזאת שיש ביכולתינו לפתור: מוטב לו היה הפרופיל של העיסוק בערבים מורד באופן דרסטי, לטובת עיסוק באלף ואחד נושאים האחרים. העיסוק בערבים, בדיוק כמו העיסוק במוות (הבלתי נמנע), אינו נושא שום פרי מלבד בזבוז זמננו היקר. מוטב שנכיר בכך שיש ערבים ונראה אותם על המפה, ומפה והלאה נעסוק בהם דרך החרך הצר של כמה הם נוגעים לחיי היום יום שלנו (ותתפלא זה לא הרבה כפי שנוטים לחשוב).

מצחיק שגם בשעת חירום כלכלית עדיין קשה להוציא אל הפועל ממשלת אחדות, משום הבדלי גישה (תאורטיים) של שני הצדדים בהתייחסם לנגזרות אמונת ההבל המכונה "דת הפלסטיניות". אם יש הישג משמעותי שהשיג האספסוף האשפ"י, זוהי העובדה שכל השיח הפנים ישראלי "נגוע" ומזוהם בדיבור ה"פלסטיני" או הערבי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:12

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר