לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-04-2009, 16:11
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
חידה ששאלו אותנו- יחידה סודית של הנאצים וסיגריות

אחד מהמפק"צים שלנו נתן לנו חידה: הוא סיפר שהייתה לנאצים יחידה מיוחדת של אנשים שאימנו מגיל צעיר מאוד להידמות לאמריקאים, לדבר כאמריקאים ולהתנהג כאמריקאים לכל דבר, לצורכי ריגול. בסופו של דבר, החיילים הסתננו ליחידות אמריקאיות, אבל נחשפו בגלל דבר שקשור לסיגריות.
החידה שהמפק"צ נתן היא מה שמה של היחידה, ואיך היא נחשפה?

עכשיו, אני זוכר במעורפל משהו כזה, שקשור באופן שבו היו מגלגלים סיגריות, שהנאצים גלגלו סיגריות בצורה מיושנת מהשיטה שהייתה אז בארה"ב, אבל אני לא בטוח.
לצורכי השכלה בלבד (אני לא מתכוון להשתמש בתשובות כאן כדי לענות על החידה, אני כבר ויתרתי על הניסיון שלי לענות למפק"צ): האם אתם יודעים על איזו יחידה מדובר? ואיך היא נחשפה? אולי המפק"צ שלנו סתם מספר לנו סיפורים?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-04-2009, 18:06
צלמית המשתמש של b.a
  b.a b.a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "זכור משהו"

אכן, במסגרת ההכנות למבצע "משמר הריין" , שנודע לאחר מכן "כקרב על הבליטה", הכשירו הגרמנים, בפיקוד אוברשטרומבאנפיהרר (בקיצור: סא"ל) אוטו סקורצני, חטיבה של גרמנים דוברי אנגלית, אשר היתה אמורה לשבש את דרכי התקשורת בעורף האמריקאי. המבצע כונה "מבצע גרייף". התכנון המקורי נכשל עקב העובדה כי הגרמנים לא הצליחו להשיג הבקעה עפ"י התוכנית. עקב כך, שינה סקורצני את התכנון המקורי ופיצל את הכח לשלושה צוותי קרב, אשר אמורים לפעול כצוותי קרב רגילים. עם זאת הוחדרו 7 ציוותי ג'יפים אל מאחורי הקווים, וזרעו מבוכה בקרב הכוחות האמריקניים, ע"י סילוף שלטי הכוונה ,זריעת בהלה, והכוונת כוחות לא נכונה במספר מועט של מקרים. הנזק העיקרי שנגרם היה לאחר שצוות ובו 4 אנשים נלכד ע"י האמריקאים, והוודה בתחקור ק. מודיעין על משימתו. כתוצאה מכך השתררה בהלה רבתי בקרב הכוחות האמריקאים,אשר חשדו כי אלפי אנשי קומנדו גרמניים הוחדרו מחופשים כאמריקאיים אל מאחורי קוויהם.

נתפסו בגלל עישון? אולי הם עישנו נרגילות.

מלבד זאת, תאמר למפק"ץ שלך שלא יהיה חכם על קטנים ושימצא לכם שאלות מועילות יותר לחג, כגון, כיצד גילו אנשי יריחו מיהם לקוחותיה של רחב?

(המקור: ספרו של ג'והן טולנד, הקרב-סיפור הבליטה)

נערך לאחרונה ע"י b.a בתאריך 14-04-2009 בשעה 18:08.
ישן 15-04-2009, 13:54
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.08
קשה לי להאמין...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "אכן, במסגרת ההכנות למבצע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי b.a
נתפסו בגלל עישון? אולי הם עישנו נרגילות.

במקרה כזה המודיעין האמריקאי היה מחשיב אותם כמרגלים טורקיים...
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

ישן 14-04-2009, 19:13
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "זכור משהו"

תוספת קטנה לך ולתשובה המפורטת של b.a:

אותם גרמנים לא אומנו מגיל קטן בבי"ס מיוחד ל"איך להיות אמריקאים", גם אם הנאצים היו יוזמים מבצע כזה עוד ב1933 (תיאורטית-אפילו שהייתה להם רק טיפת כוח פוליטי, בטח לא מספיק בשביל משהו בקנ"מ כזה והאמריקאים לא עשו אפילו קולות של שטיח מתפורר של עניין באירופה, או בכלל בעולם, אבל בשביל המשחק, נגיד) בסוף 1944 הם היו רק בתחילת שנות הנעורים שלהם, לכן העניין לא פרקטי.

אותם גרמנים כן היו "פולקסדויטשה", כלומר גרמנים שהיגרו מגרמניה בתחילת המאה, או לאחר מלחה"ע הראשונה (עם צאציהם, כמובן) וחזרו לגרמניה לאחר הקמת הרייך השלישי.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 16-04-2009, 00:26
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "חידה ששאלו אותנו- יחידה סודית של הנאצים וסיגריות"

לגבי הסיגריה
קראתי על זה באיזה ספר חצי מתח חצי ריגול המבוסס על המלחמה הקרה, מה שיש שם זה "בית ספר" למרגלים סובטיים שבו הכל אמריקאי ורק מדברים אנגלית והרעיון הוא להכין אלפי סוכנים שיוכלו להשתלב בארר"ב בלי בעיות.
כמובן שהגיבור האמריקאי טופס אחד הסוכנים בקטע הכי קריטי כאשר אותו סוכן משחק עם הסיגריה שלו ותוך כדי דוחף את הטבק שיהיה יותר צפוף, הרעיון הוא שהסיגריות הסוביטיות היו יותר "דלילות" בעלים והם מרוחקים אחד מהשני כך שיש צורך לצופף אותם כדי שיבערו כראוי. בקיצור ההנחה היא שניתן לשנות מבטה ואפילו התנהגות אבל תמיד יהיה איזה דבר קטן, הרגל או משהו שיבדיל. לי זה נראה קצת מופלץ כל ההמצאה הזאת אבל מי יודע.

לגבי מלחמת העולם השנייה לגבי החזית הרוסית היו אלפי יחדות כאלו שפעלו מעבר לקוי לשני הצדדים, הנוהל הכי פשוט זה מקימים מעבר לקוי האויב מחסום עם סוכנים/חיילים שבודקים מכוניות צבאיות שעוברות כאשר עובר איזה קצין "שווה" ללא ליווי גדול מידי מרססים אותו ואת הנהג/מזכיר ומפזרים את המחסום עד הפעם הבאה. המחסומים היו הכרחיים ולא עוררו חשד בגלל שהיה בהם צורך נגד עריקים וחילי אויב שלא הספיקו לסגת.
הנאצים היו הראשונים להשתמש בטקטיקה נגד הרוסים ביעילות מבהילה, הרוסים בתגובה הקימו חוליות נגד שכל המטרה שלהן הייתה ליפול במלכודות הללו ולחסל את הגרמנים ראשונים, מיותר לציין שהאנשים ביחידות הללו התחלפו במהירות (אם אני לא טועה בגלל הסיכון הגבוהה הם גם קיבלו העדפה בציוד והיו הראשונים לקבל את ה AK החדשים כשיצאו).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:30

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר