לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-04-2009, 20:15
  RiU RiU אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.10.06
שלח הודעה דרך ICQ אל RiU שלח הודעה דרך MSN אל RiU
גישה מרחוק לראוטר מאחורי NAT

שלום חבר'ה יש לי בעיה מוזרה שלא משנה מה ניסיתי לא הצלחתי לפתור אותה ואני לא מבין מה אני עושה לא בסדר.

קודם אתן תיאור של כל הטופלוגיה של הרשת שלי:
מודם ALCATEL ישן 5 נורות שמקונפג כראוטר עם DHCP פעיל (תודה לשימי על מדריך נהדר שעזר לי לקנפג אותו) - הוא מתחבר ל SWITCH עם 8 יציאות רשת שמתפקד כמפצל שקוף בלבד מהסוויץ' יוצאים 5 כבלי רשת נוספים שנכסים בתוך הקירות בבית והולכים ל 5 חדרים - באחד החדרים ישנו ראוטר לינקסיס WRT54GL שמתחבר לסוויץ' באחת יציאות ה LAN (ולא ה WAN) והוא מתפקד כ AP לרשת הקיימת.

הראוטר המכזי שעושה את כל פעולות ה DHCP והNAT ובתוכו גם חייגן PPPOE זה ה אלקטל הישן , כל המחשבים מקבלים ממנו את כתובת ה IP וDNS ועוברים דרך הNAT שלו בלבד.
ה SWITCH שקוף לחלוטין והלינקסיס מוגדר על כתובת IP סטאטית (10.0.0.140) עם DNS תואמים לאלקטל ולספק ו DHCP כבוי ו FW גם כבוי.

האלקטל מחלק כתובות IP בטווח של בין 10.0.0.1 - 10.0.0.100 כך שבטוח אין התנגשות כתובות בנוסף ביטלתי את ה FW של האלקטל דרך TELNET ויש לי גישה מרחוק לאלקטל עצמו בפורט 80 (דיפולטיבי למודם הזה).
בנוסף הגדרתי בלינקסיס שתיהיה גישה מרחוק בפורט 81 ועשיתי הפנייה לפורט הנ"ל באלקטל לכתובת של הלינקסיס (10.0.0.140) כאשר ניסיתי לגשת מרחוק ללינקסיס אז הוא חסם אותי כאילו לא פתוח הפורט.
ראוי לציין שאני בטוח שהפניית פורטים באלקטל כן עובדת תקין כי כאשר עשיתי הפניית פורטים למחשב (שמחובר מאחורי הלינקסיס) בתוך האלקטל זה אכן עבד ויש לי גישה מרחוק ב RDC למחשב הזה מכל מקום באנטרנט.
בנוסף בדקתי את הלינקסיס שהוא מתפקד כראוטר בעצמו וכן הייתה לי גישה מרחוק בפורט 81 כלומר שגם הגדרת הגישה מרחוק תקינה ככל הנראה.
פעולה נוספת שבדקתי הייתה שפתחתי DMZ באלקטל לכתובת של הלינקסיס זה עדיין לא עבד , גם כאשר חיברתי את האלקטל ללינקסיס ביציאת ה WAN במקום אחד הLANים הגישה מרחוק לא עבדה ללינקסיס.

מיותר לציין שהשאר עובד כמו שעון שוויצרי - גלישה באנטרנט , מהירות תקינה הכל נראה תקין ובתוך הרשת הפנימית יש גישה לכל הציוד ופינגים לכל הרכיבים ברשת.

האם מישהו יכול לעזור לי עם הבעיה הזאתי.. בגדול אני יודע שזה כן אמור לעבוד עם ההגדרות שעשיתי אבל אולי יש משהו שאני מפספס.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-04-2009, 21:26
  RiU RiU אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי yman36 שמתחילה ב "ה-Remote Access שמתכוונים..."

בלינקסיס כן אפשר לשנות את הפורט גישה הדיפולטיבי שהוא פורט 8080
באלקטל בפורט גישה הדיפולטיבי הוא פורט 80 ולא ניתן לשנתו בכל מיקרה פורט 80 לא פתוח ללינקסיס וגם אין צורך , כאשר קינפגתי אותו כראוטר לכל דבר עם חייגן כן הייתה לי גישה בפורט 81 מרחוק. ולכן זה כן אמור לעבוד (לאחר שחיברתי אותו ליצאת ה WAN שלו זה גם לא עבד אז זו לא הבעיה).

אציין שעשיתי את השינוי של החיבור בין ה LAN ל WAN לאחר שביטלתי כל הגנה אפשרית של FW ופתיחת פורטים.

וגם כמובן שאת כל הבדיקות אני עושה מרשת חיצונית לרשת שלי (מתחבר לרשת של השכנים ועושה את הבדיקות )

אציין משהו נוסף :
כאשר לקחתי ראוטר של Level one וקינפגתי אותו כראוטר רגיל ולקחתי ראוטר נוסף של Level one והגדרתי אותו בדיוק כמו שהגדרתי את הלינקסיס הזה וחיברתי את ה LV1 הראשון ל LV1 השני (המגבר) באחד ה LANים ולא ה WAN כן הייתה לי גישה מרחוק לשניהם (בפורטים שונים) לאחר שהפניתי פורט בתוך הראוטר למגבר ופתחתי גישה במגבר גם כן בהתאמה פורט 80 ו 81

נערך לאחרונה ע"י RiU בתאריך 17-04-2009 בשעה 21:29.
ישן 17-04-2009, 23:04
  RiU RiU אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי yman36 שמתחילה ב "למה אתה חושב שזה לא אמור..."

ה PAT לא נועד בשביל לעקוף את ה NAT הוא נועד למטרה של להפנות את אותו פורט שתוכנה מאזינה לו ליותר ממחשב אחד לדוגמא RDC שמאזינה לפורט 3389 איך תגדיר RDC ליותר ממחשב אחד ברשת? בעזרת PAT - Port Adress Translation בעזרת פורט פנימי וחיצוני.
זה לא קשור לבעיה שלי כאן , אני יכול לשנות את פורט הגישה מרחוק ללינקסיס לכל פורט שאבחר ולכן אמור להיות מספיק להגדיר לו כתובת סטאטית (כמו כל רכיב אחר ברשת) ולהפנות לשם פורט בתוך האלקטל ולהגדיר בלינקסיס גישה מרחוק בפורט בהתאמה לפורט שהפניתי באלקטל ללינקסיס.

בכל בקרה רק כדי להסיר ספק ניסיתי את מה שהצעת:
חיברתי את האלקטל ללינקסיס ביציאת ה WAN שלו , הגדרתי גישה מרחוק בלינקסיס בפורט 80 , וקיבעתי לו כתובת IP של 10.0.0.140 , לאחר מכן באלקטל הגדרתי הפניית פורטים לכתובת 10.0.0.140 , פורט פנימי הגדרתי 80 ופורט חיצוני הגדרתי 8081.
עדיין לא עבד גישה מרחוק ללינקסיס (גם כאשר היה מחובר ל WAN וגם ל LAN בלינקסיס)

אבל כן נתת רעיון נחמד. שלא ניסיתי.

זה ממש משגע אותי שאני לא מצליח לפתור את זה
ישן 23-04-2009, 00:52
  RiU RiU אינו מחובר  

קטעים עידכון - הצלחתי!!!!!!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RiU שמתחילה ב "גישה מרחוק לראוטר מאחורי NAT"

טוב לאחר נסיונות רבים של כל ההגדרות האפשריות עם הלינקסיס

בדקתי אותו מול ראוטר אחר

לקחתי שני ראוטרים של LV1 שאחד מתפקד כראוטר לכל דבר והשני כמגבר ובמקביל למגבר חיברתי גם את הלינקסיס שמתפקד כמגבר.
ל LV1 הראשון היה גישה מרחוק תקינה , גם ל LV1 השני שמתפקד גמגבר הייתה גישה מרחוק תקינה , עם אותם הגדרות שהגדרתי במגבר של LV1 עשיתי בלינקסיס ולא הייתה גישה מרחוק ולכן הגעתי למסקנה חד משמעית שמדובר בבעיה בלינקסיס.
לאחר כל ההגדרות האפשריות כולל איפוס של הראוטר וללא הצלחה ,הדבר היחיד שעוד נותר לעשות זה עידכון קושחה.

לאחר בדיקה הוחלט ללכת על קושחת ה Tomato ללינקסיס WRT54GL ולאחר העידכון עם עוד כמה הגדרות פשוטות יש גישה מרחוק גם לאלקטל וגם ללינקסיס לאלקטל בפורט 80 וללינקסיס בפורט 8080 , כאשר האלקטל מחובר דרך הסוויץ ומהסוויץ מגיע כבל רשת לאחד ה LANים של הלינקסיס.

הבעיה נפתרה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:25

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר