18-04-2009, 17:59
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פשוט
דעתי הכללית בנושא :
1.על הפגנות (מימין ומשמאל) אין עונש מוות.
2.זה שהמפגינים שם טוענים דברים שהם בניגוד לדעתי - עדיין לא נותן שום זכות למחזיק בנשק להפעילו ע"מ להרוג.
אני יודע שאנשי המחנה שלי (ימין) לעתים שמחים על נפגעים בצד השני -אני לא.
בבוא היום אותו נשק יופנה לכוון שלנו. טפשים יש בכל הכוונים ואין שום סיבה לשמוח על מותו של המפגין.
3.האפשרות היחידה שמתירה לאוחז בנשק להשתמש בו ע"מ להרוג היא סכנת חיים מידית הנשקפת לו או למישהו מחבריו.
במקרה הנוכחי, לא היתה שום סכנת חיים אמיתית למישהו מהכוח שנכח במקום.
המפגינים היו ברובם (למעט 5-6) מעבר למעקה הבטחון ולא סיכנו בשום צורה את הכוחות ואפילו לא את הגדר.
ירי גז אמור להרחיק את האנשים מהמקום. לא להרוג אותם.
זה מקרה רע עם תוצאות גרועות של אדם חסר אחריות ולדעתי חסר הבנה לתוצאות מעשיו.
|
מסכים לחלוטין, צודק, ואני מעריך את דעתך (למרות שבהרבה מקרים אני לא מסכים איתה).
הנקודה היא שיש פה ספק אחד מאוד גדול, שאני בטוח שוועדת חקירה בראשות קציו בודק עוד תברר אותו:
האם הירי בוצע בכוונה תחילה בניגוד להנחיות ע"מ לגרום נזק לאותו אדם, או האם זו הייתי טעות.
אם החייל ירה את רימון הגז המדמיע ע"מ לפגוע באדם בטווח של פחות מ 60 מ' - זו הריגה לכל הפחות, אתה צודק.
אבל אני הייתי מחכה לתוצאות הוח"ק לפני שהייתי מחליט שזה באמת המצב, כי כלי הנשק ה"לא-קטלניים" האלו הם כאלו רק בשם. במציאות כל אחד מהם יכול להרוג, תלוי איך תשתמש בו.
|