לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-05-2009, 14:03
צלמית המשתמש של Adrenaline*
  Adrenaline* Adrenaline* אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.07
כמה שאלות על קצונה בחיל התקשוב

שלום אני מעונין לדעת כמה דברים על קצונה.

קודם כל כמה פרטים עלי,
אני בן 20, משרת שנה בצה"ל (התגייסתי במאי).
לפני הגיוס למדתי חצי שנה נוספת, י"ג טכנאי אלקטרוניקה, חתמתי על שנה קבע בצה"ל ובחרתי במנילה חיל תקשוב.
לאחר טירונות קצרה בבה"ד 7 עברתי קורס טק"ט (טכנאי קשר טקטי).
אני משרת כיום בבסיס בדרום כטכנאי קשר. לאחרונה קיבלתי מצטיין מפקד הבסיס (הייתי גם מועמד למצטין פד"ם).
הייתי רוצה לצאת לקצונה וגם המפקד שלי דוחף אותי לשם , הוא חושב שאני מתאים ומוכן להמליץ.

יש לי כמה שאלות:
  1. האם אני אהיה במסלול נחשון בגלל שאני רובאי 02 וכביכול נחשב בתפקיד ג'ובניק למרות שאני עושה חמשושים ולא נחשב קל"ב.
  2. חבר שלי גם ממחלקת הקשר מעונין לצאת לקצונה ולמפקד שלנו אין בעיה בכלל לשלוח את שנינו. האם הדבר אפשרי? ואם כן יכול לקרות שאנחנו נהיה ביחד באותו מחזור קורס ובאותה מחלקה?
  3. האם לאחר הקק"צ אני מקבל דרגת סגן בגלל שיש לי תואר טכנאי מלפני הגיוס?
  4. מהי המשכורת שאני אקבל בשירות הסדיר? וכמה כשאני אהיה בקבע?
    כרגע אני מקבל 410 ש"ח. רמת פעילות ב' נראה לי זה תוספת 54 שקל בערך ועוד שקל או שניים על הרב"ט.
  5. כמה זמן אורך כל התהליך עד שאני הופך לקצין ונכנס לתפקידי בפועל?
  6. בדקתי בשלישות ושם רשום שאני משרת כביכול 4 שנים, 3 חובה + שנת קבע. האם לאחר מכן אני אוכל להשתחרר? כמה זמן קצין חתום על קבע?
תודה מראש לעוזרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-05-2009, 14:10
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Adrenaline* שמתחילה ב "כמה שאלות על קצונה בחיל התקשוב"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Adrenaline*
שלום אני מעונין לדעת כמה דברים על קצונה.

קודם כל כמה פרטים עלי,
אני בן 20, משרת שנה בצה"ל (התגייסתי במאי).
לפני הגיוס למדתי חצי שנה נוספת, י"ג טכנאי אלקטרוניקה, חתמתי על שנה קבע בצה"ל ובחרתי במנילה חיל תקשוב.
לאחר טירונות קצרה בבה"ד 7 עברתי קורס טק"ט (טכנאי קשר טקטי).
אני משרת כיום בבסיס בדרום כטכנאי קשר. לאחרונה קיבלתי מצטיין מפקד הבסיס (הייתי גם מועמד למצטין פד"ם).
הייתי רוצה לצאת לקצונה וגם המפקד שלי דוחף אותי לשם , הוא חושב שאני מתאים ומוכן להמליץ.

יש לי כמה שאלות:
  1. האם אני אהיה במסלול נחשון בגלל שאני רובאי 02 וכביכול נחשב בתפקיד ג'ובניק למרות שאני עושה חמשושים ולא נחשב קל"ב.
  2. חבר שלי גם ממחלקת הקשר מעונין לצאת לקצונה ולמפקד שלנו אין בעיה בכלל לשלוח את שנינו. האם הדבר אפשרי? ואם כן יכול לקרות שאנחנו נהיה ביחד באותו מחזור קורס ובאותה מחלקה?
  3. האם לאחר הקק"צ אני מקבל דרגת סגן בגלל שיש לי תואר טכנאי מלפני הגיוס?
  4. מהי המשכורת שאני אקבל בשירות הסדיר? וכמה כשאני אהיה בקבע?

כרגע אני מקבל 410 ש"ח. רמת פעילות ב' נראה לי זה תוספת 54 שקל בערך ועוד שקל או שניים על הרב"ט.
  5. כמה זמן אורך כל התהליך עד שאני הופך לקצין ונכנס לתפקידי בפועל?
  6. בדקתי בשלישות ושם רשום שאני משרת כביכול 4 שנים, 3 חובה + שנת קבע. האם לאחר מכן אני אוכל להשתחרר? כמה זמן קצין חתום על קבע?
תודה מראש לעוזרים

אוקי, אתה יודע לאיזה קצונה מוציאים אותך? אם אתה 02 אני לא מניח שתהיה קשר"ג (או שכן?) והקשר"גים שיצא לי להיתקל בהם עשו מגמת להב.
אם אתה וחבר שלך תצאו באותו זמן, ותהיו באותה מגמה, יכול להיות שתהיו באותו צוות ביחד, אבל זה לא בטוח בכלל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:52

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר