לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום עיצוב גרפי! וזה וזה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > גרפיקה, ציור ותלת-מימד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-06-2009, 08:10
  Oren3211 Oren3211 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "עיצוב, מעצב - כישרון מולד או כישרון נרכש?"

אין ספק כמעט שכשרון זה משהו שאכן גם נולדים איתו.
אנשים בעלי כשרון זה אנשים שיודעים להפיק את המיטב מהתוכנה שאיתה הם עובדים ואלו אנשים שמתאימים עצמם לתקופה/ זמן, מקום וכיו"ב.
אני גיליתי שיש לי כשרון לאמנות ולעיצוב גרפי רק אחרי כמה עבודות פשוטות ומגעילות (כשמתסכלים לאחור ) שעשיתי בפאוור פוינט בגיל 10 ואחת המורות בבי"ס התלהבה אז הבנתי שוואלה נחמד העניין הזה.
בגיל 14-15 כבר התחלתי להתעסק עם פוטושופ ובגיל 16 הלכתי ללמוד במכללת EPS פוטושופ פריהנד ושאר הירקות.
אחלה פוסט :]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-06-2009, 16:41

חס וחלילה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "אז אתה אומר שמי שלא נולד עם..."

לא פעם אמרו שבכל אחד מאיתנו מסתתר אומן ! לא סתם אמרו את זה ובצדק, ישנם אנשים שהכשרון אצלהם הוא טבעי, הוא מתבטא ביתר קלות, הם מצליחים להוציא רעיונות בצרורות וכו'.

מישהו שזה הולך אצלו קצת יותר קשה פשוט לוקח לו יותר זמן לפתח את הסגנון הייחודי לו, את דרך העיצוב, טכניקת העבודה וכדומה.
אמנות בכלל ועיצוב גרפי / תקשורת חזותית בפרט הוא נושא שאנשים לומדים כל החיים, כל החיים אנחנו לומדים ומגלים דברים חדשים בנושאים הללו.

כמו שאמרו מעליי, לא לוותר, יש ימים שאני שובר ת'ראש בלמצוא רעיון כלשהו שיישב לי טוב על המסך ויש ימים שאתה מתקתק בחצי שעה עבודה מטורפת כי הכל זורם.
אל תוותר, תעבוד קשה, ההצלחה מובטחת.

ישן 29-06-2009, 10:19
  leon_penko leon_penko אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.09.07
אחלה נושא לדיון לפורום ויש לי אכן דיעה לגבי העניין
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "אז אתה אומר שמי שלא נולד עם..."

טוב גם אני חשבתי על זה הרבה. הגעתי למסקנה מסויימת והיא.

1. בוא נגיד שלדעת את התוכנות זו לא הבעיה שלנו (אפשר ללמוד אותם בכל גיל, הכל עניין של זמן וכל עניין התוכנות זה ידע נרכש).
2. גם לגבי יכולות רישום זה ידע נרכש ואני יכול לאמר שאני לא ידעתי לרשום כמו שצריך היום אני בהחלט יודע מה לעשות (הכל עניין שצריך לדעת להתבונן כמו שצריך וכמו לדעת לקפל חלת שבת כנ"ל העניין הוא יותר טכני ממה שחושבים).

3. הבעיה של כולנו זה החוש האסטטי שאותו בהחלט מאוד מאוד קשה ללמד ולרכוש.
לכל אחד מאיתנו יש חוש אסטטי מסויים, לחלקנו יותר וחלקנו פחות.
אנחנו יודעים מה נראה בינינו יפה ומעניין ומה נראה לנו פחות מעניין או שתלוש או גזור.
זה לא רק לדעת מה יפה ומה לא...זה גם לדעת להסביר למה? אם אתה תצליח לראות עיצובים או עבודות של מעצבים טובים וטובים פחות ותדע להסביר לעצמך למה זה יפה בעיניך ולהפך אני חושב שתוכל כבר להתחיל את דרכך כמעצב...

4. החלק הקטן יותר, לטעמי אבל משמעותי לא פחות בתחום העיצוב הגרפי הוא "כשרון".
נכון לא כולנו נולדים עם כשרון או יכולות אדירות של לקחת בריף (אותו הנייר המעצבן שכותב לך התסריתאי או המנהל סטודיו ולהפוך אותו לרעיון או למשהו על הנייר, במקרה שלי זה לוידאו).
העניין הוא שיש לך זמן קצוב לעשות את זה, ומה שעוד יותר מעניין שבד"כ אם אתה לא עושה את זה בשביל הכיף שלך בד"כ לא משלמים לך על זה. ועוד משהו? כן כמה שזה כואב (נקרא לו תקשורת חזותית לצורך העניין פה, הרי זה יותר פוליטיקלי קורקט - כי התחום העיצוב הגרפי לא עוסק רק בעיצוב גרפי בלבד). שבתחום הזה בד"כ הלקוח ישלול לפחות 5-6 רעיונות שלך ויהפוך אותם כרצונו כדי שזה יתאים לו(אלוהים יודע למה) פה צריך גם לשים את האגו שלך בצד ולזכורשיש לך בית לפרנס בנוסף לכל הצרות.
אז לזה אני קורא כשרון.
לקחת בריף ולהביא אותו בזמן הקצר ביותר לפוטנציאל הגבוה ביותר.
אני חושב שלכולם יש את זה באופן כלשהו אבל בד"כ היותר כשרוניים לוקח להם פחות זמן לעשות זאת...ואז הם עושים מזה כסף.

נ.ב: זו רק דעתי לגבי העניין, אני קצת תעשייתי בזה ואני אוהב לתרגם את התחום בסופו של דבר לכסף. כי ככה בני אדם עובדים (לדעתי בישראל עוד לא הבינו את זה אבל עם קצת זמן יבינו) שכשרון שווה כסף...

יום נעים מקווה שעזרתי

ישן 29-06-2009, 12:24

אפרופו אם כבר בכסף עסקינן
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי leon_penko שמתחילה ב "אחלה נושא לדיון לפורום ויש לי אכן דיעה לגבי העניין"

אנשים היום (וכן אני קורא להם העמחה של ישראל) לא יודעים להעריך עבודה! מבחינתם מעצב גרפי צריך לתקתק ת'הזמנה שלהם לחתונה ב10 דקות, כשאתה מביא להם רשימה של פונטים ושואל מה הם רוצים והם מבקשים שאתה תבחר ואז הם לוקחים את הכיוון ההפוך לגמרי מהפונט שאתה בחרת וכו'.
אז כסף אין היום בדיוק בתחום, דוגמאות יש בשפע אז לא כדאי שאתחיל עם כאלה. השוק היום מציע גם המון אלטרנטיבות אחרות, שטאנצים ותבניות למיניהן שמכינות את הדברים דרך האינטרנט, ילדים בני 10 שחושבים שהם אומני פוטושופ דגולים כי הם עושים חתימות וכדומה.

כסף אין, כשרון יש .

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:54

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר