לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-06-2009, 23:32
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
שאלה יש ריפלקס EOS300 של קנון+אביזרים. האם לקנות בודי של אותה מצלמה דיג' ולחסוך באיבזור?

כאמור בכותרת יש לנו מצלמת פילם ריפלקס EOS300 של קנון עם אביזרים:
  • עדשה 75-300
  • עדשה 28-80 (שתי העדשות עם מסנני UV HAZE נוספים מקוריים של קנון)
  • פלש 550EX
  • כבל תיזמון ושלט
  • "מנוע" לסוללות
  • חצובות וכו'.
עד כמה שהבנתי אפשר לרכוש בודי של אותו הדגם של מצלמה רק דיגיטלית ולהשתמש באותו האיבזור שכבר קיים אצלנו וכך לחסוך כסף.
אז נכון שהעדשות הללו הן רק בסיסיות.
ונכון שהפלאש מודד אור עצמאית ולא דרך העדשה (אבל, הי! הוא היה הכי טוב כשקנינו את המצלמה, הוא עלה יותר מהמצלמה והעדשות ביחד!)
אבל כל חיסכון כאן הוא משמעותי מאד עבורינו.

מה דעתכם?
ובכלל, אם ללכת על הגישה הזו של לקנות רק בודי, מה לקנות: חדש או יד שניה? איפה?
האם בודי של SLR אחרת מסידרת EOS של קנון יכול להתאים לאביזרים שיש לנו, כולל לעדשות?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-06-2009, 14:47
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "יש ריפלקס EOS300 של קנון+אביזרים. האם לקנות בודי של אותה מצלמה דיג' ולחסוך באיבזור?"

you get what you pay for
ברור שאתה יכול לקנות בודי ולהשתמש בעדשות הנוכחיות ולחסוך כסף.
אתה גם לא צריך פלאש שמודד אור.. אתה יכול להשתמש בפלאש ידני לחלוטין. הכל פונקציה של נוחות בצילום.

אני צילמתי תקופה עם פלאש ידני לחלוטין ושלטתי בעוצמה שלו ע"י כפתור בגוף הפלאש, וידעתי 'להרגיש' אותו כך שלפי מרחק האובייקט ממני, ידעתי אם לחזק או להחליש את הפלאש.
זה לא כל כך נוח, אבל אפשרי.

גם בנוגע לגופים, יש הרבה גופים ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות.
בגדול, הגופים שיש היום בשוק בעלי צבעים יפים, הרבה פונקציות מגניבות והמחירים היום הרבה יותר טובים מלפני שנתיים.
אתה יכול להתחיל עם גוף בלבד ולהשתמש בציוד הנוכחי, ואז להחליט האם אתה מרוצה מהתמונות או לא. אם כן, מצויין! חסכת. אם לא, אז תבדוק עם עדשות אחרות האם אתה מקבל תוצאות משביעות רצון... במידה וכן, שקול להחליף את הישנות בחדשות. במידה ולא, אז כנראה שלא פה קבור הכלב

צריך לארגן מפגש צילום ואז תוכל לבוא ולשחק בצעצועים שלנו ולראות מה מוצא חן בעיניך.
אני, אבל, אומר מראש - כל ההתעסקות עם ציוד צילום מקצועי (מצלמות DSLR ואביזרים) זהו תחום מאוד יקר.
מי שמנסה לחסוך, כמעט תמיד, מתבאס מהקניה. זה לא המקום לחסוך, כי החסכון הוא באיכות שתקבל, ואתה בטח רוצה לקבל תמונות באיכות גבוהה - כיאה ל DSLR... ולא להתפשר על איכות שלא תרשים אפילו P&S חדשה...

ישן 02-06-2009, 19:34
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "you get what you pay for ברור..."

ב1999 השקעתי קרוב ל50K ש"ח במצלמה, פלש, עדשות, פילטרים ותיק. אחרי שנתיים הם היו שווים כ10K, היום הם לא שווים 1000.
אני מצלם עם המצלמה הזאת בפילם איכותי עם עדשות איכותיות (כנ"ל) מפתח במעבדה איכותית וסורק בסורק איכותי מאד ואח"כ מעבד בפוטושופ. התמונות טובות ועמוקות יותר מכל מה שמצלמה דיגיטלית כלשהי מסוגלת להוציא.
לדוגמא, אבסטרקט של פרט קטנטן שקרפתי מתוך תמונה ענקית שצילמתי מטווח של כחמישים מטר. באותו יום הייתי רק עם העדשה הגדולה 75-300 וגם היא הייתה כבר מלוכלכת. ובכל זאת אפשר לראות איכות:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הבעיה בשיטה הזאת היא העלויות של הפילם (עלות הפיתוח והסריה זניחה: עשרה שקלים לסרט. עלות הסרט היא 20 ליחידה) והנקודה הכאובה יותר היא שאני לא יכול לבדוק את התמונה ולא יכול לראות מה צילמתי ולכן צריך לצלם הרבה יותר תמונות. אני לא יודע אם נשרפו לי השמים ומה עשה הפלאש זווית ישרה או שאולי עדיף בלי פלאש בכלל ואם האיש שעבר הסתיר או לא הסתיר את האובייקט ולפעמים אני מצלם שלוש וחמש תמונות שרובן מיותרות.
רק בשביל זה אני רוצה לעבור לDSLR. זו לא האיכות זו הכמות

בקיצור, אני צריך מישהו עם קנון שיתן לי לשחק עם העדשות שלי והפלאש שלי ולראות את התוצאות.
אפשר להעלות אתגר בפורום P:

ישן 03-06-2009, 17:55
  bibigarf bibigarf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.06.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "יש ריפלקס EOS300 של קנון+אביזרים. האם לקנות בודי של אותה מצלמה דיג' ולחסוך באיבזור?"

ליוסיפון שלום
הייתי בדיוק במצב שלך לפני 3 שנים
מצלמה ESO500 פלאש 380 ואת שתי העדשות שלך
החלטתי ללכת על קנון , כי אני מכיר אותה , וכו'
העדשה של 28-80 על גוף דיגטאלי עם קרופ פאקטור היא לא רלוונטית בכלל , ולכן מיד קניתי עדשה
17-50
אחרי שנה החלפתי את ה- 75-300 ב- 70-200 ( על חדות משלמים והרבה )
ואחרי עוד שנה קניתי גם פלאש חדש
כך שבראיה אחורה , שתי העדשות הוחלפו תוך שנתיים, ולדעתי הם לא שיקול
(ביחוד שהן עדשות זולות למדיי - פחות מ- 1000 ש"ח שניהן ביחד)
החצובה מתאימה לכל מצלמה
דבר נוסף שחשוב מאוד להביא בחשבון , כל המצלמות הדיגיטאלית כבדות הרבה יותר מהמצלמה שלך , וזה מורגש מאוד ביחוד עם אתה אוהב להחזיק את המצלמה ביד
אני מצטרף להמלצה של מתן , שכדאי לך לשחק קצת עם המצלמות קנון , ניקון ( או אפילו פאנטקס) ולראות מה נח לך יותר ביד
( אני גם יכול להשאיל לך מצלמה לשבוע משחקים)
בכל מקרה אם אתה מעוניין לדבר , אתה יכול ליצור איתי קשר בפרטי , ונדבר בטלפון
ירון
I can think at all
( Kodachrome - paul Simon)

הגלריה שלי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:15

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר