לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-06-2009, 17:11
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אני נביא!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "עיתון הבית של נתניהו, ישראל היום, מעריך: נתניהו יאמר כן למדינה פלסטינית בנוסח אנדורה"

זה בדיוק מה שהערכתי שהוא יאמר באשכול הקודם שעסק בנושא.

וברצינות - זה המוצא ההגיוני והמתקבל על הדעת. מול מי שמכר את ססמת הבחירות העלובה שלו לאמריקאים( לבני) כדי שיפעילו לחץ בלתי הוגן על ישראל צריך להפעיל אמצעי נגד והוא - לרוקן את הססמה מתוכן. כי לא חשוב אם לפלסטינים תהיה מדינה לסטינית , חבר נאמנים פלסטיני או רשות פלסטינית , מה שחשוב זה המהות. האם יוכלו לתקוף אותנו?

זה בדיוק מה שנתניהו יעשה עם דוגמת אנדורה. אנדורה אכן מוגדרת מדינה. אבל לאנדורה אין צבא, אין יחסי חוץ , אין נציגויות דיפלומטיות , לאנדורה אין כלום. למעשה, אנדורה היא פחות קרובה למושג מדינה מאשר הרשות הפלסטינית של אבו מאזן - כפי שהיא היום!

מעולה! אני בעד. שתהיה להם אנדורה. הייתי מוסיף שתמורת האנדורה הזאת יתחייבו כל מדינות המערב (כולל יפאן, סין ורוסיה) לתקוף את הרשות הפלסטינית אם זו תנסה לייצר לה צבא. הרי ברור מאליו שהצבא נועד לתקיפת ישראל בלבד ואין לו מטרות אחרות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-06-2009, 21:54
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "קראת גם את התוכן או רק את הכותרת?"

אני שמח שכולם רואים את הפנטזיה הזאת שנקראת "שתי מדינות לשתי עמים" כמן תהליך בוויכוח החברתי כאן,אבל שוב לצערי יש פספוס של העיקר שזה לא השטחים והשלום אלא עצם קיומה של מדינת ישראל כאן,כל צעד אחד שנעשה קדימה למען שלום הם הפלשתינאים יעשו ארבע צעדים לאחור על מנת להימנע ממשא ומתן אמיתי כל עוד ישראל קיימת באיזור הזה,נא להתחיל לחלחל זאת לראש טוב טוב.

ובל נשכח את ההצעות שהביא רבין ז"ל הביא לערפאת ומה קרה לאותם הצעות נדחו בלי סוף וקיבלנו במקומם טרור של שנאה רבתי ברחובות.

ישן 09-06-2009, 00:11
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
כמה שורות על אנדורה שאינן קשורות בהכרח לדוגמא שביבי יביא?!?
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני מציע לך לקרוא על אנדורה."

פרט פיקנטי ואולי זה משחק מילים. אנדורה הוקמה על ידי ליסטים. בשל מיקומה האסטרטגי בתוך עמק ששימש כמעבר בין ספרד לצרפת בימי הביניים הוקמו שם כפרים של שודדי דרכים (ליסטים) שהתפרנסו על גביית מס דרכים שהיה נהוג באותם ימים. וכמו שנאמר: והשאר היסטוריה. (משחק המילים התייחס למילה ליסטים וזו שמצלצלת כמוה פלסטין).

ועתה במעבר חד לעניינו.

אנדורה היא דמוקרטיה פרלמנטרית סוברנית ששומרת על שני הנסיכים-שותפים כראשי המדינה בעוד שהסמכויות נתונות בידי ראש ממשלה.
לאנדורה אין צבא מעבר לגוף עם מדים המשמש לטכסים בלבד. אנדורה ויתרה על צבא משלה וצרכי הבטחון של אנדורה נתונים בידי שתי מדינות, ספרד וצרפת.
.

לא מצאתי שום מקור לידיעה כי ביבי הולך להציג בשבוע הבא את המודל הזה.

ובהנחה שאכן כן, אני מנסה להבין כיצד מודל כזה יכול להיות מיושם באזורינו.
האם שטחי הרשות כולל עזה הופכים לדמוקרטיה פרלמנטרית סוברנית?
ונניח שכן - האם יוותרו למשל בעזה על ההתחמשות וההכנות לסיבוב נוסף (בהנחה שהחמאס יקבל את התכנית המוצעת)?
ולאחר שיוותרו על צבא חמס ושאר המיליציות החמושות - האם ישראל תחלוק עם עוד מדינה את האחריות לביטחון אותה "דמוקרטיה פרלמנטרית"?

ובסיכומו של עניין, איך המודל הזה יתיישב עם הדרישה "שתי מדינות לשני עמים", חזיונו של אובאמה.
ישן 09-06-2009, 01:25
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
תשובות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "כמה שורות על אנדורה שאינן קשורות בהכרח לדוגמא שביבי יביא?!?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
פרט פיקנטי ואולי זה משחק מילים. אנדורה הוקמה על ידי ליסטים. בשל מיקומה האסטרטגי בתוך עמק ששימש כמעבר בין ספרד לצרפת בימי הביניים הוקמו שם כפרים של שודדי דרכים (ליסטים) שהתפרנסו על גביית מס דרכים שהיה נהוג באותם ימים. וכמו שנאמר: והשאר היסטוריה. (משחק המילים התייחס למילה ליסטים וזו שמצלצלת כמוה פלסטין).

מעולה. אז אנדורה פיל ליסטים והרשות תהיה פיל ליסטין.

ועתה במעבר חד לעניינו.

אנדורה היא דמוקרטיה פרלמנטרית סוברנית ששומרת על שני הנסיכים-שותפים כראשי המדינה בעוד שהסמכויות נתונות בידי ראש ממשלה.
לאנדורה אין צבא מעבר לגוף עם מדים המשמש לטכסים בלבד. אנדורה ויתרה על צבא משלה וצרכי הבטחון של אנדורה נתונים בידי שתי מדינות, ספרד וצרפת.
.

לא מצאתי שום מקור לידיעה כי ביבי הולך להציג בשבוע הבא את המודל הזה.

גם אני לא. זה גם לא ממש משנה אם הוא יציג את המודל הזה אם לאו. מטרת הנאום - להוכיח שהציפי והאובמה מדברים בססמאות. ולעשות את זה אלגנטי

ובהנחה שאכן כן, אני מנסה להבין כיצד מודל כזה יכול להיות מיושם באזורינו.
האם שטחי הרשות כולל עזה הופכים לדמוקרטיה פרלמנטרית סוברנית? מצידי שיהפכו להיות רפובליקה נשיאותית אקסטראורדינר (כלומר, למי אכפת)

ונניח שכן - האם יוותרו למשל בעזה על ההתחמשות וההכנות לסיבוב נוסף (בהנחה שהחמאס יקבל את התכנית המוצעת)?

בוודאי שלא. אבל הם גם לא יוותרו על זה תמורת שתי מדינות. תוכנית אובמה היא ססמה מטופשת. והדוגמא של אנדורה נועדה להוכיח שהיא כזו.

ולאחר שיוותרו על צבא חמס ושאר המיליציות החמושות - האם ישראל תחלוק עם עוד מדינה את האחריות לביטחון אותה "דמוקרטיה פרלמנטרית"?

למה לא? אנחנו ואסטוניה.

ובסיכומו של עניין, איך המודל הזה יתיישב עם הדרישה "שתי מדינות לשני עמים", חזיונו של אובאמה.

שתי מדינות לשני עמים זה לו חזון - אלא ססמה. אובמה ביקש שלפלסטינים תהיה מדינה? זו הייתה הצהרה מטופשת בסגנון נפוח של יודע -כל בלי לצקת תוכן. אז אנחנו ניצוק תוכן עבורו - תהיה מדינה סטייל אנדורה. מה לא עושים בשביל לרצות את עבמ"ה.
ישן 09-06-2009, 00:40
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
ראה אני חושש להביע דעתי על נתניהו
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "[b]בחור חביב[/b],הייתי ציני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי נוסטור
בחור חביב,הייתי ציני מאוד לגבי בנדורה או אנדורה בשבילי זה הינו הך,אבל היה ונתניהו יסוג בהבטחות שלו נראה לי ששוב אולי נראה בקרוב בחירות חדשות.

בינתיים אני רואה שנתניהו נשבר תחת כל לחץ קטן שמופעל עליו ואין עמידה איתנה בזכות המדינה שלנו.
.

כאשר כתבתי, עשו לי כמעט לינץ' וירטואלי.
אבל זה לא נראה טוב ויש לי סימני שאלה שאותם כתבתי.
זה מתקשר לאשכול האחר על ההתנהלות בכך שלקח את איש האקדמיה שיבדוק את שיעורי הבית שלו.
ואם במהלך השבוע יקרה משהו שייאלץ את ראש ממשלתנו לשנות כיוון במאה ושמונים מעלות ולהתייחס לנאומו לאומה באופן אחר, אז יגידו שהוא לא עקבי ומשקר לבוס?
ישן 09-06-2009, 00:58
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "ראה אני חושש להביע דעתי על נתניהו"

מההתחלה הוא התחיל לזגזג וכרע תחת איומי הממשל העויין בבית הלבן,בל נשכח שהימין צופה בו גם ממפלגתו וגם משותפיו לקואליציה.

ברגע שתקרוס ממשלה בישראל זאת תהיה בגלל התערבות חוץ במהלכים שלה,אבל לבטח האגף השמאלי לא יזכה פה למנדטים ולערכתי הימין יחוזק כפליים על מנת לא להגיע למצב של היום שהפרש המנדטים הקטן לא מאפשר ניטרול של מפלגה כזאת או אחרת מהממשלה החוצה.

קדימה והיה ותיכנס לממשלה,ארגיש חופשי להצליף בראש ממשלה שאין לו עמוד שדרה בשמירה על קיום המדינה,ואותי לא מעניין מיהו ומאיזה קשת פוליטית.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:24

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר