לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-06-2009, 09:49
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
כתבה המפקדים לא ממהרים לפלוט חיילים - ויותר לוחמים משרתים בחטיבת הנח"ל

באוגדה 162 מגלים יותר סובלנות לחיילים "סוררים", שבעבר היו מועברים לשרת במפקדה או כתומכי לחימה. הנוהל הביא לגידול במספר הלוחמים בשטח, בלי קשר לשיעור הגיוס לאוגדה. העלייה נרשמה השנה בכפיר, בחטיבה 401 ובעיקר בנח"ל וביחידות התותחנים

באוגדה 162 מציינים שיא במספר הלוחמים המשרתים בשטח - הודות לצמצום מספר החיילים שנפלטים מתפקידים קרביים.

באוגדה מיישמים מדיניות חדשה שכבר הובילה לעלייה במספר הלוחמים המשרתים ביחידות הכפופות לאוגדה, בהן חטיבת הנח"ל, חטיבת כפיר, חטיבת השיריון 401 והאגד הארטילרי עמוד האש.

באוגדה הסבירו כי העלייה אינה נובעת בהכרח מגידול במספר המתגייסים לחטיבות, אלא מיוחסת לגישה סובלנית יותר כלפי חיילים שבשנים קודמות כבר היו נפלטים מהיחידה. כעת, הלוחמים נשארים בשטח וזוכים לסיוע פרטני מצד מפקדיהם.

להמשך קריאה לחץ כאן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-06-2009, 11:20
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "המפקדים לא ממהרים לפלוט חיילים - ויותר לוחמים משרתים בחטיבת הנח"ל"

כאשר קראתי את הכותרת, חשבתי שהכתבה תעסוק רק בחטיבת הנח"ל, ורציתי לכתוב שהדבר נהוג בחת"ם מזה מספר שנים, עוד מהתקופה שבה אני הייתי בסדיר.
כאשר המשכתי לקרוא את הכתבה ראיתי גם התייחסות לתותחנים.
בחישוב קר, היחידות מרוויחות כוח אדם נוסף- צוותים מלאים בסוללות למשל, סד"כ מתאים למשימות באיו"ש ולסבבי יציאות נוחים.
יחד עם זאת, חלק מכוח האדם שהרווחנו כאן הוא כוח אדם בעייתי- חיילים עם בעיות ת"ש ומשמעת, שההתעסקות בהם ובבעיות שלהם פוגעת בשאר המשימות שהמסגרת נדרשת לבצע- סירובי פקודה, נפקדויות, עריקויות, הת"שים למיניהם, הרבה דברים שחוויתי על בשרי כחייל וכמפקד.

אגב, כשהייתי מפקד צוות בגדוד, המסו"ל שלי הוציא הוראה: כל מפקד ייסע לבקר בבתים של כל חייליו בתוך תקופת זמן שהוקצבה. היינו צריכים לדבר עם ההורים, לראות את הבית- אם הכול בסדר, איך המשפחה חיה, וכו'. את ההתרשמות שלנו העברנו למסו"ל ולמשרד הת"ש.

ישן 12-06-2009, 04:01
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Jesus Christ שמתחילה ב "כתוב שהחיילים שהיו עלולים..."

אני מכיר שלוש סיבות עיקריות לפליטה מגדוד חי"ר:
1. משמעת - ובמקרה כזה, להשאיר אדם בעל משמעת לקויה (מאוד) זה לא תמיד טוב
2. בעיות ת"ש - לא נראה לי שהנושא הזה מוזנח ביחידות החי"ר (לפחות).
3. דרישה חיצונית.

ממה שאני מבין - עיקר השימור יעשה ע"י השארת חיילים בעלי בעיות משמעת. חלק מהבעיות נובעות מהתייחסות מפקדים לקוייה. חלק נובעות מהאופי של אותו אדם. אם יצליחו להקטין נשר שנוצר ע"י מפקדים - דיינו. אם ישאירו אנשים שלא מתאימים, אני לא בטוח כמה זה טוב.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 13-06-2009, 14:11
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי bibi12345 שמתחילה ב "בטירונות שלי היו הרבה חברה..."

מי שלא מסוגל לעמוד בלחץ הקל של הטירונות, לא יעמוד בלחץ הכבד של לחימה. לוחם טוב הוא לא יהיה, ואני אישית לא אסמוך על בנאדם שלא מסוגל לעמוד בזה. לוחמים טובים? אוחזי נשק, שומרי מחסומים ועמדות שמירה זה הכל.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר