13-06-2009, 14:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.08.02
|
|
|
כמה שאלות על כיוון בתחום php
שלום,
יצא לי להכיר את עולם התיכנות מקרוב, כולל תכנות אינטרנט וצד שרת(asp כפרוייקט בתיכון וקצת php שחבר לימד).
כרגע אני בן 21 אחרי צבא, ויש לי בעיה רפואית מסויימת שמונעת ממני כרגע לתפקד כמו שצריך, בין היתר במציאת עבודה. (קשה לי פיזית אפילו לעבוד 4 פעמים בשבוע לדוגמא בעבודה כדוגמת פקיד/חנות).
סדר היום שלי כרגע מאוד מבולגן בגלל הבעיה הזאת, וכולל הרבה שינה וקצת קושי להתרכז.
אני ניסיתי להתמיד בלמידת php בעצמי, כאשר הייתי צריך מהצד גם ללמוד html, css, js, ajax אך פשוט התקשתי מאוד בגלל כל הגורמים(ונוסיף לזה את העובדה שבעבר הייתי קצת מתכנת c וכו אבל גם אז התקשתי לשבת וללמוד בעצמי, פחות בעיה בהבנת החומר ויותר בהתמדה).
כרגע בגלל הבעיה הרפואית, לא ממש בא בחשבון לעשות תואר 3 שנים, ואין לי הכשרה מסויימת או תחום מסויים שאני יכול לעבוד בו שהוא לא כללי.
החלטתי לעבור קורס באינטרביט של lamp (שאצרף סילבוס שלו להודעה).
עכשיו הקורס יחסית יעלה לי קצת(הכל יחסי) באיזור ה8500 ל160 שעות+60 שעות תירגול בערך.
אני מכיר את הדיעה, של מתכנתי php(שבאים מעולם הקוד הפתוח, וגם לי הייתה התנסות עם לינוקסים למיניהם בהיותי בן 15-16) שעדיף ללמוד לבד ולחסוך את הכסף.
כרגע לאחר ניסיונות רבים ונשנים, וחוסר סדר גדול, מצאתי את עצמי לא מסוגל לכך.(ולא מהבחינה הטכנית).
בגלל הזיקה המסויימת שלי לתחום, ובגלל האפשרות לעשות עבודות מהבית(בשונה מהרבה תחומים אחרים) החלטתי לנסות להיכנס לתחום הזה, בעזרת הקורס. (תמיד אפשר לעשות תואר בגיל 23 אם רוצים).
אני מקווה שקורס והמסגרת שלו, יתנו לי מן דחיפה להיכנס לתחום.
אני מתכוון(ומקווה מאוד שאתמיד בכך) בכל שבוע שלומדים נושאים, גם ללמוד מהצד בעזרת מקורות אחרים(מן מוטיבציה שאני לא מצליח לקבל סתם ככה), ולתרגל כמה שאוכל.
אני יודע שיש ביקוש למתכנתי php וגם למתכנת מתחיל בלי ניסיון, השכר גבוהה יותר ממשכורת מינימום(המשכורת ברוב העבודות ה"כלליות").
רציתי לדעת מה לדעתכם הדבר הכי נכון בשבילי במצב שלי עם המכשולים שהצגתי מבחינת תעסוקה וניסיון?
האם בזמן הקורס לכתוב כמה שיותר פרוייקטים כך שאוכל להכניס אותם למן פורטפוליו? האם אוכל למצוא עבודה ולאיזה סוגי עבודה לגשת אחרי הקורס? עבודות פרילנסר קטנים? (שגם שם אוכל לעבוד מהבית וגם להרוויח יותר מ20 שקל לשעה), האם יהיו חברות שיסכימו להעסיק בנאדם בלי ניסיון אך שעבר קורס? (ד"א אינטרביט מוכרת בעולם התוכנה?)
כי בכל זאת בעלי תואר ראשון לומדים בעצמם אחרי התואר Php אם רוצים, ולא ממש מתמקצעים בזמן התואר.
אני מאמין שאם אכנס לשוונג אוכל בעתיד גם ללמוד בעצמי ולהשתכלל בעבודה, אבל כרגע אני מרגיש שאני צריך דחיפה ואין אפשרויות יותר טובות(שוב-יש לי זיקה לתחום, אבל כרגע לא מסוגל לא לעשות תואר, לא קורס של שנה ולא ללמוד לבד).
האם אולי להשתלב בפרוייקט קוד פתוח בין היתר? או שזה קשה מידי להתחלה?
אני מצרף סילבוס של הקורס שכולל הרבה נושאים, ואשמח אם תתנו את דעתכם גם על הנושאים הללו.
*יש לי חבר בן 21 עם 3 שנות ניסיון בתחום שעובד בחברה ויכול לסדר לי עבודות, או אפילו לעבוד יחד איתי על פרוייקטים אם צריך.
תודה.
http://www.interbit.co.il/uploads/Developing%20Web%20App%20using%20PHP-Syllabus(11).pdf-הסילבוס.
|