לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-06-2009, 17:19
  משתמש זכר דיאמטר דיאמטר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.08
יימחק רישום פלילי ל-59 מבצעי עבירות בהתנתקות

נשיא המדינה, שמעון פרס, יאשר מחיקת רישום פלילי ל-59 אזרחים שלחובתם נרשמו עבירות הקשורות להתנגדות ליישום תוכנית ההתנתקות, רובם בהיותם קטינים. מבית הנשיא נמסר היום כי "ההמלצה ניתנה בשל ההכרה באופייה הייחודי של תוכנית ההתנתקות והארועים הקשורים בה, שהיו בבחינת ארוע היסטורי, חריג ויוצא דופן".
עוד נמסר מבית הנשיא כי החלטתו של פרס הינה תוצאה של הסדר שגובש על דעת שר המשפטים, היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה והסנגוריה הציבורית, לאחר בחינה פרטנית של כל בקשה אשר הוגשה.
נגד כ-300 בני אדם נפתחו הליכים משפטיים בגין חשד לעבירות שביצעו בתקופה שלפני תוכנית ההתנתקות או במהלך מבצע הפינוי עצמו. לפני כמה חודשים החלה הסנגוריה הציבורית במבצע להגשת בקשות חנינה לכמה שיותר מהם, בניסיון לעקוף את יוזמת החקיקה בכנסת שביקשה למנוע, באמצעות חוק ובאופן גורף, רישום פלילי למתנגדי ההתנתקות. הסנגוריה בודדה בשלב ראשון יותר מ-80 מועמדים לחנינה, והגישה אותן לנשיא. מתוכן, מתברר היום, קיבל פרס 59 בלבד.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3731033,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-06-2009, 21:34
  Avi1900 Avi1900 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.04.09
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "לדעתי דוקא לא גועל נפש ולא..."

ציטוט:
לדעתי דוקא לא גועל נפש ולא אזלת יד. יש משפט יפה שאומר "אל תמדוד אדם בכיסו, כוסו וכעסו".

באמת?, ואם אני יעבור על החוקים כי אני ממש כועס ועצבני אז זה מקובל עליך?

ציטוט:
מדובר באנשים כמוך וכמוני, שנפגעו בצורה הבסיסית ביותר. סע לטייל במעברת ניצן.... אני יכולה להבין התנגדות.

הייתי שם , וזה דבר נפשע מה שהמדינה עשה להם, והיא לא סיפקה את משהבטיחה - אם זה אני מסכים אבל אנחנו חיים במדינה דמוקרטית עם חוקים (לפחות הייתי רוצה להאמין בזה...) ואם נעשה אבל יש עמצאים ודברים שניתן לעשות מן הסתם שלעבור על החוק הוא לא אחד מהם

ציטוט:
[החנינה היא בעיקר למי שהיו אז קטינים, או לעברות שלא סיכנו איש.
/QUOTE]
אני אשמח אם תבאי פירוט, כדי שנוכל לדון ברצינות

[QUOTE] לא רואה סיבה הגיונית להשאיר רישום פלילי לאנשים אלה.

לבן אדם שגנב, שבר שולחן כי היה עצבני/לא היה לו כסף, גם לגביו הדעה שלך תקפה?
ישן 15-06-2009, 00:01
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Avi1900 שמתחילה ב "[QUOTE] לדעתי דוקא לא גועל..."

חוקים של בני אדם, בניגוד לחוקי הפסיקה למשל, נכתבים בידי אדם ולמען אדם וניתן לצפות לשכל ישר בישומם.

ההחלטה הנבונה הזו מזכירה במעט החלטה נבונה אחרת, של ממשל אובמה, שלא לנסות ולתבוע את אנשי הסי איי איי על מעשים לא חוקיים שנעשו בימי ממשל בוש בעת חקירת חשודים בטרור. בשני המיקרים אפשר ללכת לפי החוק היבש ולנסות ליישם עד סימן הפיסוק האחרון אבל בשני המיקרים ניראה שהרשויות מבינות שמדובר בנסיבות יוצאות מגדר הרגיל ולא יהיה זה מן התבונה להתייחס לעניין באופן מישפטי טהור.

החוק נועד לטובת החברה הישראלית והאינטרס של החברה הישראלית בפרשת פינוי/גרוש מתנחלי/מתישבי גוש קטיף הוא בהשלמה ואיחוי הפצע. לאינטרס הזה שותפה כל החברה הישראלית מימין ומשמאל. היחידים שירויחו מהמשך הקרע הם האויבים שלנו ובראשם החמאס.

כדי מאוד שגם הימין יבין את זה. היה מאבק, הימין בקרב הזה הפסיד וגוש קטיף כבר לא יחזור. הגיע הזמן להמשיך הלאה וניראה שלפחות נשיא המדינה הבין זאת.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:35

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר