לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2009, 11:17
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
המלצה מקום תחת השמש. גם לפלסטינים.

בנימין נתניהו אתמול בנאום בר אילן אמר בדיוק את מה שאני מאמין בו בתהליך עם הפלסטינים. בנימין נתניהו בנאומו, קירב את הליכוד צעד וחצי לכיוון דעותי הפוליטיות ואלמלא הייתי מבחין בבגין וזרועות הימין הקיצוניות שנמצאות בתוכו, הייתי עלול להיות בהתלבטות קשה בבחירות הבאות ויתכן שאף להצביע מחל.

חבל, אמרו בקדימה, שנתניהו לא אמר את זה לפני 3 חודשים בהקמת הממשלה, כך אולי היה סיכוי ללכת לממשלה רחבה יותר כפי שדרשה ציפי לבני וחבל שהיינו צריכים להגיע ללחץ אמריקני בשביל זה. אבל אני לא מסתכל על החבל ועל מה שהיה, אלא על מה שקורה ואין לי ספק שזה לא היה קל לבנימין נתניהו לומר את זה אתמול. סלחתי כבר לאריאל שרון וביבי בדרך הנכונה. איך אני יודע? שימו לב לתגובות במערכת הפוליטית. הימין הקיצוני אומר עליו שהוא "בגד בבוחריו". השמאל הקיצוני וראשי הפלסטינים אומרים עליו ש"דרכו הקיצונית נחשפה אתמול וכי זה מעט מידי". היחידים שהביאו הערכה על דברי נתניהו היו הליכוד, קדימה, מפלגת העבודה ומפלגות מרכז אחרות. המסקנה - ביבי התקרב למרכז וזו הדרך הנכונה.

אני רוצה לחדד את התנאים שבנימין נתניהו אמר אתמול בנאום:

1. הוא אמר שהוא מוכן להפגש לשיחות שלום עם כל מנהיגי ערב - צעד חשוב בהחלט
2. הוא דורש מהפלסטינים ומדינות ערב להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית - שזה כל עקרון הבסיס של הסכם השלום. הרי המטרה היא שאנחנו בכיר בזכותם והם יכירו בזכותינו. אם הפלסטינים אינם מוכנים לקבל תנאי זה, אין כל טעם לשלום.
3. הוא דיבר על השלום הכלכלי - אין ספק פרט חשוב במצבנו הנוכחי.
4. הוא דיבר על ההתיישבות והדגיש שהבעיה איננה ההתנחלויות אלא עצם ההכרה בזכותו של העם היהודי לחיות במדינת ישראל כמדינה יהודית והדגיש שגם לפני 1967 היתה האיבה כלפי מדינת ישראל, עוד הרבה לפני ההתנחלויות.
5. הוא דיבר על נושא הפליטים - אין ספק שאחד התנאים המרכזיים שמדינת ישראל צריכה להתעקש עליהם כקו אדום היא נושא הפליטים. לא יתכן שאנו, בהקמת מדינה פלסטינית, שאמורה לפתור את הבעיה הפלסטינית ניצור את הבעיה מחדש בתוך גבולות ישראל ואין דוגמא טובה לכך מהדוגמא שהציג - קליטת העליה של מדינת ישראל.
6. אחרי שהדגיש את כל הנקודות הקריטיות הוא הביע הסכמה שהכרה במדינת ישראל כיהודית תביא הכרה של מדינת ישראל בהקמה של מדינה פלסטינית מפורזת. מדינה פלסטינית מפורזת איננה שיא השלמות של מדינה, אבל היא מדינה שאנחנו יכולים לחיות עמה בביטחון, לפחות עד שיוכח שהטרור הופסק ואני חושב שזה רעיון יוצא דופן.

כמו שהיה קשה לנתניהו לומר את הנאום אתמול, כך קשה לי להגיד היום - כל הכבוד לראש ממשלת ישראל על ההכרה בעקרונות שלדעתי הם הישג חשוב, בעיקר בלשמוע את זה ממנו ובלי ה"חבל ש.." של קדימה. היידה ביבי.

סאיב עריקאת אמר אתמול: "גם אם נתניהו יחכה אלף שנים - הוא לא ימצא פלסטיני שיסכים לתוכניתו המדינית". ובכן, לי יש זמן. חיכינו לפלסטינים מאז אוסלו 16 שנה. עוד אלף, פחות אלף - זו כבר בעיה שלהם. ישראל מחכה לאבו מאזן.

נערך לאחרונה ע"י BigSmoke בתאריך 15-06-2009 בשעה 11:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2009, 11:42
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
אולי זה קרוב לדעות שלך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "מקום תחת השמש. גם לפלסטינים."

אבל זה ממש לא קרוב לדעות של ציפיטפוט, שמעולם לא התעקשה, למשל, על הכרה פלסטינית בזכותה של ישראל להתקיים, או על פתרון בעיית הפליטים מחוץ למדינת ישראל (להזכירך, אולמרט הציע לאבו מאזן זכות שיבה חלקית - שגם לה סירב ה"מתון", אבל הדלת נפתחה... - וציפיטפוט לא הרימה קול זעקה נגד).

נאום בר אילן מציב, לראשונה, תנאים מוצקים למדינה ה"פלסטינית", תנאים שאותם ציפיטפוט וחבריה לא העזו להעמיד - כי הרי הם מעולם לא דרשו שום דבר מהצד השני ב"משא ומתן" שהם ניהלו.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 15-06-2009, 11:49
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "אולי זה קרוב לדעות שלך"

איך אמרו היום בקדימה: "גם אם יאמרו שקר הרבה פעמים הוא לא יהפוך להיות אמת". הנאום של נתניהו הוא חצי צעד לפני ציפי לבני. היא התעקשה (גם אם יש לך חצי ספק) להכרה פלסטינית ולפתרון בעיית הפליטים מחוץ למדינת ישראל. יותר מזה, אני יכול להבטיח לך שזה גם מה שדרשו מנהיגי מפלגת העבודה (שהרי לפי טענתך, הרי שכל הסוגיות כבר ניפתרו ממזמן. אין התנחלויות. אין בעיית פליטים. אין בעיית הכרה. יש חלוקת ירושלים - הפלסטינים כבר היו רצים לחתום על זה ממזמן).

ההבדל היחידי בין נאום נתניהו אתמול לציפי לבני הן שהדברים נאמרו בגובה העיניים של כולם ולא מאחורי שולחנות ודיונים דיפלומטיים. נתניהו חשף אתמול את כל הקלפים לעבר כולם, אחרי שסירב ללבני להכיר במדינה פלסטינית לפני 3 חודשים למרות שזה מנע את כניסת קדימה.

ביבי הלך פה צעד שהוא לא התכוון ללכת, אבל אין ספק שמגיע לו את כל הכבוד שבעולם על כך.
ישן 15-06-2009, 12:51
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אפשר לחשוב שמעת את משה נואם, אחרי שירד מהר סיני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "מקום תחת השמש. גם לפלסטינים."

תחת לחץ מאסיבי, ולא ממש אתי, מצד האמריקנים ואייטולות התקשורת הישראליות (בציבור הישראלי חכם מספיק כדי לא ללחוץ לקבל מנה של "דיבורי שלום"), נתניהו נתן ליטרא של מילים. בפועל עם מילים, או בלי, נתניהו ימשיך בדרך הנכונה (גם אם מאוד מפחידה עבור שלומיסטים מודחקים) והיא ניהול הסכסוך ולא חתירה לפתרונה, שעצם קיומה מוביל את כולנו אחורה.

יש לשאוף למקסימום רווחה לערבים כבני אדם ותושבים, אולם בשלב זה לדחות מכל וכל איזשהם צעדים ברמה לאומית של מעבר ל"קנטון מוניציפלי" זה או אחר.

כל מי שממשיך להפריח רעיונות שווא בדבר איזה ייצור מיתולוגי שנקרא "מדינה פלסטינית בזמננו" (ולא משנה כמה יכבול את עצמו בהסתייגויות של "היא תהיה מפורזת כמו כוכב מרקורי" שאין להן שום אחיזה במציאות), בין אם יקרא נתניהו או בין אם יקרא סתם איזה בלוגר חובב פוליטיקה, הרי שהוא במקרה הטוב משחק בחלומות, ובמקרה הרע יוביל לקסאמים על מסלולי ההמראה של נתב"ג - מצב שמי שיש לו פנאי לחשוב קצת מעבר לחלומות החומוס בדמשק, פירושו קיצה של מדינת ישראל כפי שאנו מכירים אותה.

ישן 15-06-2009, 15:32
  רוני רוני רוניי רוני רוני רוניי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.05.09
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אני מציע שלא תדבר בשם בנימין נתניהו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BigSmoke
בינתיים, בכל פעם שדיברת על מה הוא צריך לעשות הוא עשה בדיוק ההיפך. שנית, הדיווחים אתמול על פגישה חשאית שקיים עם לבני אצל פרס דווקא מראים כיוון אחר. ושלישית, אני לא צריך להזכיר לך את "המלחמה" שלו בליכוד לפני הבחירות בשביל לדחוק כמה שיותר ימניים קיצוניים ממקומות ראליים.

כל מה שאמרתי שראש הממשלה יאמר, אכן התממש בפועל.
ואתה יכול לשאול את כל חברי מרכז הליכוד והרוב המוחלט של החכ"ים מהליכוד וכן שרים רבים מהליכוד
מה הם חושבים על ליבני.הם אומרים את זה יום יום במפרוש
.בישראל נבחר ממשל חדש, לא כדי להמשיך את המדיניות הכושלת של קדימה בכל התחומים,
אלא כדי לתקן את כל העיוותים והבעיות שהשאירה מפלגת קדימה הכושלת מאחוריה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:45

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר