15-06-2009, 11:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.03.09
|
|
מקום תחת השמש. גם לפלסטינים.
בנימין נתניהו אתמול בנאום בר אילן אמר בדיוק את מה שאני מאמין בו בתהליך עם הפלסטינים. בנימין נתניהו בנאומו, קירב את הליכוד צעד וחצי לכיוון דעותי הפוליטיות ואלמלא הייתי מבחין בבגין וזרועות הימין הקיצוניות שנמצאות בתוכו, הייתי עלול להיות בהתלבטות קשה בבחירות הבאות ויתכן שאף להצביע מחל.
חבל, אמרו בקדימה, שנתניהו לא אמר את זה לפני 3 חודשים בהקמת הממשלה, כך אולי היה סיכוי ללכת לממשלה רחבה יותר כפי שדרשה ציפי לבני וחבל שהיינו צריכים להגיע ללחץ אמריקני בשביל זה. אבל אני לא מסתכל על החבל ועל מה שהיה, אלא על מה שקורה ואין לי ספק שזה לא היה קל לבנימין נתניהו לומר את זה אתמול. סלחתי כבר לאריאל שרון וביבי בדרך הנכונה. איך אני יודע? שימו לב לתגובות במערכת הפוליטית. הימין הקיצוני אומר עליו שהוא "בגד בבוחריו". השמאל הקיצוני וראשי הפלסטינים אומרים עליו ש"דרכו הקיצונית נחשפה אתמול וכי זה מעט מידי". היחידים שהביאו הערכה על דברי נתניהו היו הליכוד, קדימה, מפלגת העבודה ומפלגות מרכז אחרות. המסקנה - ביבי התקרב למרכז וזו הדרך הנכונה.
אני רוצה לחדד את התנאים שבנימין נתניהו אמר אתמול בנאום:
1. הוא אמר שהוא מוכן להפגש לשיחות שלום עם כל מנהיגי ערב - צעד חשוב בהחלט
2. הוא דורש מהפלסטינים ומדינות ערב להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית - שזה כל עקרון הבסיס של הסכם השלום. הרי המטרה היא שאנחנו בכיר בזכותם והם יכירו בזכותינו. אם הפלסטינים אינם מוכנים לקבל תנאי זה, אין כל טעם לשלום.
3. הוא דיבר על השלום הכלכלי - אין ספק פרט חשוב במצבנו הנוכחי.
4. הוא דיבר על ההתיישבות והדגיש שהבעיה איננה ההתנחלויות אלא עצם ההכרה בזכותו של העם היהודי לחיות במדינת ישראל כמדינה יהודית והדגיש שגם לפני 1967 היתה האיבה כלפי מדינת ישראל, עוד הרבה לפני ההתנחלויות.
5. הוא דיבר על נושא הפליטים - אין ספק שאחד התנאים המרכזיים שמדינת ישראל צריכה להתעקש עליהם כקו אדום היא נושא הפליטים. לא יתכן שאנו, בהקמת מדינה פלסטינית, שאמורה לפתור את הבעיה הפלסטינית ניצור את הבעיה מחדש בתוך גבולות ישראל ואין דוגמא טובה לכך מהדוגמא שהציג - קליטת העליה של מדינת ישראל.
6. אחרי שהדגיש את כל הנקודות הקריטיות הוא הביע הסכמה שהכרה במדינת ישראל כיהודית תביא הכרה של מדינת ישראל בהקמה של מדינה פלסטינית מפורזת. מדינה פלסטינית מפורזת איננה שיא השלמות של מדינה, אבל היא מדינה שאנחנו יכולים לחיות עמה בביטחון, לפחות עד שיוכח שהטרור הופסק ואני חושב שזה רעיון יוצא דופן.
כמו שהיה קשה לנתניהו לומר את הנאום אתמול, כך קשה לי להגיד היום - כל הכבוד לראש ממשלת ישראל על ההכרה בעקרונות שלדעתי הם הישג חשוב, בעיקר בלשמוע את זה ממנו ובלי ה"חבל ש.." של קדימה. היידה ביבי.
סאיב עריקאת אמר אתמול: "גם אם נתניהו יחכה אלף שנים - הוא לא ימצא פלסטיני שיסכים לתוכניתו המדינית". ובכן, לי יש זמן. חיכינו לפלסטינים מאז אוסלו 16 שנה. עוד אלף, פחות אלף - זו כבר בעיה שלהם. ישראל מחכה לאבו מאזן.
נערך לאחרונה ע"י BigSmoke בתאריך 15-06-2009 בשעה 11:19.
|