
15-06-2009, 16:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.10.08
הודעות: 1,450
|
|
|
למרות האיסור: אלפים בעצרת המחאה בטהרן
עשרות אלפים מתומכיו של המועמד הרפורמיסט לנשיאות אירן מיר חוסיין מוסאווי, שהפסיד בבחירות למחמוד אחמדינג'ד, התאספו היום בטהרן למרות האיסור שהטיל הממשל על קיום עצרת המחאה.
כך מדווחים עדי ראייה בבירה. אחד מהם סיפר כי "הרחובות מלאים לחלוטין". ממשרד הפנים נמסר כי "המצעד שתוכנן נגד בחירתו של אחמדינג'ד תוכנן על ידי גורמים מסיתים". המשרד הוסיף כי מוסאווי "ישא בהשלכות קיומה של העצרת הלא חוקית".
המועמדים הרפורמיסטיים לנשיאות אירן שהפסידו בבחירות, מיר חוסיין מוסאווי ומהדי כרובי, כבר נמצאים בעצרת המחאה בטהרן. המפגינים לובשים את הצבע הירוק, המזוהה עם מחנה מוסאווי. הם מחזיקים תמונות שלו וצועקים: "מוסאווי קח בחזרה את קולותינו". מוקדם יותר דווח, כי תומכים של הנשיא אחמדינג'ד, רכובים על אופנועים, הכו עם אלות תומכים של המועמד הרפורמיסטי לנשיאות מיר חוסיין מוסאווי בטהרן.
נשיאה המתון לשעבר של אירן מוחמד חתאמי ביקר את החלטת הרשויות באירן לאסור על קיום צעדת מחאה על תוצאות הבחירות בטהרן. לדבריו, המחלוקת בנושא הבחירות פוגעת באמון הציבור.
הוא הוסיף כי לתומכיו של המועמד מיר חוסיין מוסאווי יש זכות להביע את דעתם ולהפגין בצורה שלווה.
http://news.walla.co.il/?w=/13/1503166
_____________________________________
|